HDD pripojenie a nahravanie

Vše kolem HDD a flash disků pro AzBox

Moderátoři: gorick, monkus, schmegea

ltrejbal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 362
Registrován: 10 bře 2009, 15:39

Re: HDD pripojenie a nahravanie

Příspěvekod ltrejbal » 08 dub 2009, 14:33

Ja mam pocit ze na FW1473 to vse funguje bez problemu. Proto jsem sel zpet z 1605.Ale doufam ze to v pristim opravej a ze pujde jednou I nahravat a koukat se na jinej kanal byt na stejnem TP a stejne polarizace. Mimochodem uz nekdo zkousel zjistit jak pridat druhej tuner a kde ho sehnat?

padmad píše:Jo, mam stejnou zkusenost. Prehravani nahravek pres Film (Movies) nefunguje. Lze prehrat pouze pres Nahravky.
Co je ale horsi, jde nahravat pouze FTA kanaly nebo kanaly dekodovane lokalni kartou. Nahravky kanaly dekodovanych pres sdileni (mgcamd) se tvari ok ale ve skutecnosti se na disk nic neulozi. Jen smesne malinky soubor.
Fungovalo nekdy nahravani kodovanych kanalu nebo je to jedna ze zatim nedodelanych funkci?
AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink

Uživatelský avatar
grantec
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 5635
Registrován: 14 led 2009, 21:26
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: HDD pripojenie a nahravanie

Příspěvekod grantec » 04 kvě 2009, 20:09

5V , 500mA vyhradil vyrobca na napajanie pre externy USB 2 HDD. Toto zdanlive prudove obmedzenie je dnes uz vlastne standart. Starsie externe HDD a hlavne starsie 3,5" zabudovane v skatuli - bez samostatneho napajania asi nebudu fungovat. Staci sa ale pri rozhodovani o disku riadit nejakymi zakladnymi pravidlami:
* USB kabel dodavany k HDD nesmie mat dva USB konektory (su veru aj take, jednym data a druhym napajanie... )
* Externy HDD nesmie byt kupovany v akcii, alebo podzrivo lacny- take disky su znakom zastaralej technologie, kde sa prudova spotreba ani len neudava...
* a prirodzene - nesmie byt externy napajaci zdroj. Ten sice riesi problem pripojitelnosti, ale neriesi problem jednoduchej prenositelnosti a energetickej uspornosti .
Takymto pravidlam vyhovuje napriklad tento HDD :
259.gif


Typ pevného disku Standardní (magnetické plotny) Seagate
Kapacita po sformátování 500 GB
Rozhraní USB 2.0
Otáčky (RPM) 5400 obr./min
Vyrovnávací paměť L2 8 MB
Form factor/šířka/ 2,5 palců
Výška 121,9 mm
Šířka 99 mm
Délka 17,7 mm
Čistá hmotnost 0,182 kg
Napájení USB
Rodina produktů FreeAgent Go 500GB Seagate
Max. proud 340mA/write
Další funkce Součástí balení je USB 2.0 kabel
FreeAgent Go 500GB.jpg

Je malinky, vypina sa aj v AZbox Premium - ak nieje samozrejme timeshift povoleny . Vyraba sa to aj vo velkosti 250 a 320GB. Nepatri medzi najlacnejsie . Ten moj stal 108€ - v kamennom obchode , na nete sa mozno aj lacnejsie da kupit. Od vyroby je naformatovany s NTFS - to som hned zmenil na FAT32, aby som nam mohol v boxe nahrat a neskor aj vo win mohol cosi pridat. Ma velmi kratky USB kablik - cca 30cm.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00

fyzik
Nováček
Nováček
Příspěvky: 160
Registrován: 21 úno 2009, 21:57

Re: HDD pripojenie a nahravanie

Příspěvekod fyzik » 05 kvě 2009, 21:25

Grantec, mam vyskusanych niekolko USB 2.0 HDD original WD, Imation/toschiba/, Fujitsu - SIemens.

Dnes tie disky maju vsetky problem, hoci na kazdom je napisane, ze su USB 2.0 kompatibilne a podobne. Tie disky uz nechodia ani na prednych USB v PC a v USB notebookov taktiez nie. Neviem, ze je taky problem, pustit do USB portu 800mA...

Tie disky co maju kabel 2 USB konektory, s tymto chodia aj na notebookoch, kde s jednym USB nejdu. Mam to vyskusane. imation 250GB + ASUS X61Z notebook. Ten kabel je dobra vec a je to z nejakeho dovodu vymyslene.

Este som neskusal s tymto kablom pripojit ten disk priamo do AZBOXU, vidis, mozem. Lebo s jednoduchym USB kablom nesiel. Preto pouzivam externy USB HUB s napajanim 2,5A zdrojom. Aj k Azboxu aj k PC

Jednoznacne odporucam pripojit externe napajany USB HUB. Priudnu Vam porty, tie 2 su malo a je po problemoch s napajanim zariadeni, ktory je nie len u AZBOXa....

Uživatelský avatar
grantec
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 5635
Registrován: 14 led 2009, 21:26
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: HDD pripojenie a nahravanie

Příspěvekod grantec » 06 kvě 2009, 00:24

Je to mozne - ja som uz tiez nasiel zopar co nesli. Ten co mal dve USB koncovky nesiel ani na ked som obe zapojil. Ten disk vyssie som jednoducho otestoval a funguje. To je podstatne. A dalsia podstatnejsia vec je,ze som ho nasiel na pixmanii za 65euro (samozrejme,ze az ked som kupil v kamennom obchode za raz tolko :) ) .
Ale funguje, je maly a nieje pazravy. Prehraval som z neho film v boxe a zaroven som cez ftp kopiroval dalsi film nan. Bez problemov. Takto si predstavujem funkcny disk a taky som (uplne nahodou ) nasiel. Ak najde este niekto nejaky - bez externeho napajania- sem s nim.
Mam aj AC RAYN box a v nom Samsung 1TB- s externym zdrojom. Samozrejme ze tiez funguje,ale na prenasanie je strasne neprakticky a kedze je celokovovy , je aj tazky.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00

Uživatelský avatar
005jon Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1064
Registrován: 04 úno 2009, 16:21
Poděkováno: 105 krát

Re: HDD pripojenie a nahravanie

Příspěvekod 005jon » 07 kvě 2009, 11:58

Mam pocit že ten tvoj pod 100Euro nekúpiš zatiaľ nikde len starý model ale jak sa bude chovať to neviem aj ta váha 1KG napájanie
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Obrázek Obrázek
Vitamin HD5000 e2
Obrázek

Uživatelský avatar
grantec
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 5635
Registrován: 14 led 2009, 21:26
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: HDD pripojenie a nahravanie

Příspěvekod grantec » 07 kvě 2009, 12:48

no jo - to si ma potesil. Mne kamos hned hodil odkaz s cenou za 65€ a to som si nevsimol, ze je to ta stara pajta :)
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00

irss
Nováček
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 16 úno 2009, 21:01

Re: HDD pripojenie a nahravanie

Příspěvekod irss » 23 čer 2009, 08:20

Mam HDD Samsung Portable 320 Gb s pripojenim na 2xUSB kablik. Zistil som zaujimave chovanie pri nahravani na HDD. Pokial nahravam z Skylink alebo Gital, nahravanie prebehne korektne včetne HD zdroja. Pokial nahravam cez mgcam, nahravania zacne, nahra sa cca 10 Mb a prijimac sa tvari, ze nahrava. Ukoncenie nahravania je nekorektne, niekedy az cez restart. Vie niekto pricinu alebo je to zmenou kodovania? Dakujem za odpoved.

Uživatelský avatar
Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 289
Registrován: 24 úno 2009, 10:05

Re: HDD pripojenie a nahravanie

Příspěvekod Primo » 23 čer 2009, 09:35

Nekde se tady objevilo, ze je treba vypnout veskere AU i kdyz ja nahravam s AU a nedela mi to. Je ale pravda, ze ja zase toho tolik nenahravam abych mohl dat 100% informaci.
Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE

concorde
Nováček
Nováček
Příspěvky: 17
Registrován: 26 lis 2008, 08:03
Bydliště: 26E--1W

Re: HDD pripojenie a nahravanie

Příspěvekod concorde » 09 úno 2010, 23:39

Ja skusam teraz 500GB ext. disk WD, format ma FAT32 a vyzera ze to pojde v pohode, nahra aj kodovany program, nemrzne, neseka zvuk.
prehra zaznam aj cez system suborov aj cez male menu.
Skusal som vsak dat nahrat na USB kluc tiez FAT32 a ani sa nespustil record, nereagoval box ani na eject, ostal tuhy na zvolenom programe
AZBox HD Elite,fw 0.9.4466, Showbox S-700, X-810, SG2100, Skylink, Gital, Panasonic 37PX80E

concorde
Nováček
Nováček
Příspěvky: 17
Registrován: 26 lis 2008, 08:03
Bydliště: 26E--1W

Re: HDD pripojenie a nahravanie

Příspěvekod concorde » 09 úno 2010, 23:55

este doplnim,
disk je pripojeny cez USB hub s aktivnym napajanim
AZBox HD Elite,fw 0.9.4466, Showbox S-700, X-810, SG2100, Skylink, Gital, Panasonic 37PX80E

vald
Nováček
Nováček
Příspěvky: 134
Registrován: 31 pro 2008, 17:38

Re: HDD pripojenie a nahravanie

Příspěvekod vald » 28 kvě 2010, 19:49

Pomocou programu Acronis Disc Director je možné rozdeliť HDD na lubovolný počet partícií a každú z nich naformátovať zvlášť. Program umožňuje volbu/zmenu formátov(teda aj Fat32, NTFS, a iné), delenie, zlučovanie, uzamykanie atď.
Odskúšané na ext.HDD (160GB HP Personal Media Driver) - možno to niekomu pomôže (snáď to nebude považované za reklamu)
Humax IRHD 5100S, Showbox S-500, Openbox X820, offset al85 na 28,2E-23,5E-19,2E-5E, 2x DiseqC 2.0 SUS 44, LNB 3x GI + 1x Inverto, 3x Skylink, Tv Panasonic TX-P42X10Y


Zpět na „HDD a flash disky pro AzBox“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host