Interný HD SEAGATE Pipeline HD.2 1000GB

Vše kolem HDD a flash disků pro AzBox

Moderátoři: gorick, monkus, schmegea

fittipaldi
Nováček
Nováček
Příspěvky: 76
Registrován: 11 lis 2009, 10:04

Interný HD SEAGATE Pipeline HD.2 1000GB

Příspěvekod fittipaldi » 02 črc 2010, 14:48

Dal som do AZ Box HD Premium + tento disk. V menu Paméť ho prijímač detekoval ( Zařízení HDD 931,5 GB P (1) ) a cez prijímač som ho aj sformátoval ( Partice P1931,5GB Linux ). Nedá sa naň ale nič nahrať. Po zatlačené tlačidla REC na diaľkovom príde hláška Na zařízení nelze nahrávat. Keď idem cez tlačidlo na dialkovom GUIDE a vyberiam program, ktorý chcem nahrať, tak sa mi disk nezobrazí. V okne kde by som mal vidieť HD je No Device. Tento HD je SATA 2. Podporuje AZ Box HD Premium + aj takáto HD alebo musí byť HD len SATA ? Budem vďačný za každú radu. Túto sekciu HDD a flash disky som prešiel celú, ale stále mi to nie je jasné. :118:

Uživatelský avatar
shibal
Mazák
Mazák
Příspěvky: 975
Registrován: 19 čer 2009, 17:37
Bydliště: okr.Vsetín

Re: Interný HD SEAGATE Pipeline HD.2 1000GB

Příspěvekod shibal » 02 črc 2010, 15:45

Rozhodně jej přepni ze SATA 300 na SATA 150, to fakt zlobí.
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX

fittipaldi
Nováček
Nováček
Příspěvky: 76
Registrován: 11 lis 2009, 10:04

Re: Interný HD SEAGATE Pipeline HD.2 1000GB

Příspěvekod fittipaldi » 02 črc 2010, 18:13

Prosím Ťa a ako ho prepnem ? Som z toho magor.

Uživatelský avatar
shibal
Mazák
Mazák
Příspěvky: 975
Registrován: 19 čer 2009, 17:37
Bydliště: okr.Vsetín

Re: Interný HD SEAGATE Pipeline HD.2 1000GB

Příspěvekod shibal » 03 črc 2010, 08:16

Seagate disky se přepínají pomocí speciální utility od výrobce, kterou si stáhneš z jejich stránek, vypálíš na disk, a nabootoješ na něj. Je třeba projít jejich support server a najít utilitu pro ten typ disku co máš, protože je jich víc variant, já to taky nějakou dobu hledal.
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX

fittipaldi
Nováček
Nováček
Příspěvky: 76
Registrován: 11 lis 2009, 10:04

Re: Interný HD SEAGATE Pipeline HD.2 1000GB

Příspěvekod fittipaldi » 03 črc 2010, 09:32

Že som v koncoch som zistil, keď som disk vybral a márne hľadal dáky "Jumper Settings". Najhoršie na tom je, že mám notebook. Neviem, či ho dokážem pripojiť aj k nemu. Pravdepodobne musím za synom, má stolový PC. Linux je pre mňa španielska dedina ale dá sa disk prepnúť aj cez telnet ? Mám nainštalovaný RCC a MAZ. Utilitu idem pohľadať na stránke Seagate. Vďaka za ochotu a trpezlivosť. Maj sa.

fittipaldi
Nováček
Nováček
Příspěvky: 76
Registrován: 11 lis 2009, 10:04

Re: Interný HD SEAGATE Pipeline HD.2 1000GB

Příspěvekod fittipaldi » 03 črc 2010, 09:49

Tak na stránke výrobcu som našiel toto Serial ATA/150 PCI Adapter Card Driver. Je to presne tu http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?l ... 04090aRCRD
Dúfam, že to je správne. Dokážem utilitu napáliť aj cez notebook ?

Uživatelský avatar
shibal
Mazák
Mazák
Příspěvky: 975
Registrován: 19 čer 2009, 17:37
Bydliště: okr.Vsetín

Re: Interný HD SEAGATE Pipeline HD.2 1000GB

Příspěvekod shibal » 03 črc 2010, 14:09

- To co si našel ti moc platné nebude
- Noťas ti s tím moc nepomůže, budeš musel zatít k tomu synovi, dát ho do PC a to nabootovat z CD s tím programem, Myslím že se jmenuje "estool", ale zkusím se ti po tom mrknout.

EDIT: hledám a nebývám dopjmu, že jsem tě špatně navedl, protože je možné aby se to dalo udělat jumprem.
Mkrni ta toto: Obrázek
Nemáš to tam?
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX

fittipaldi
Nováček
Nováček
Příspěvky: 76
Registrován: 11 lis 2009, 10:04

Re: Interný HD SEAGATE Pipeline HD.2 1000GB

Příspěvekod fittipaldi » 03 črc 2010, 16:23

Presne tak vyzerá ako je to na obrázku. To znamená, že ho prepojím ako je na schéme a malo by to byť OK? Najhoršie na tom je, že k disku nebol ten spojovací článok. Pozriem po starých diskoch možno dačo nájdem. V najhoršom prípade by som dačo vyrobil, čím ich spojím. :115:

fittipaldi
Nováček
Nováček
Příspěvky: 76
Registrován: 11 lis 2009, 10:04

Re: Interný HD SEAGATE Pipeline HD.2 1000GB

Příspěvekod fittipaldi » 04 črc 2010, 00:04

Tak som HD nasvičoval podľa plánku. Cez prijímač zmazal partíciu a znova naformátoval. A znova to isté. Nedá sa naň nahrávať. :51:

Uživatelský avatar
shibal
Mazák
Mazák
Příspěvky: 975
Registrován: 19 čer 2009, 17:37
Bydliště: okr.Vsetín

Re: Interný HD SEAGATE Pipeline HD.2 1000GB

Příspěvekod shibal » 04 črc 2010, 11:17

Tak to je špatné. Když si projdeš tu část fóra k HDD v azboxu, tak se dočteš, že existují typy,se kterými si AZetko nerozumí a možná jsi assi přišel na další typ - bohužel.
Třeba se najde někdo kdo ti to ještě potrdí nebo vyvrátí.
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX

johny_sk
Nováček
Nováček
Příspěvky: 100
Registrován: 16 bře 2010, 22:19

Re: Interný HD SEAGATE Pipeline HD.2 1000GB

Příspěvekod johny_sk » 04 črc 2010, 12:36

fittipaldi píše:Tak som HD nasvičoval podľa plánku. Cez prijímač zmazal partíciu a znova naformátoval. A znova to isté. Nedá sa naň nahrávať. :51:

Nechapem ani ja, pipeline doporucuju do tohto boxu a aj ja mam 500GB - nic som neprepinal a funguje bez problemov. Skusal si ho v PC? Mozno, ze je vadny...
AZBox Premium HD+, Seagate Pipeline 0,5 TB, Philips LCD LED 3DTV 40PFL8605H, Skylink

Uživatelský avatar
visper
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 2192
Registrován: 23 dub 2009, 13:50

Re: Interný HD SEAGATE Pipeline HD.2 1000GB

Příspěvekod visper » 04 črc 2010, 13:08

Udělej dva pokusy. Připoj se třeba přes RCC a napiš do telnetu příkaz mount. Vypíše to všechny připojené disky, ten tvůj bude poslední jako hdb1. Napíše to filesystem ext2 nebo ext3 a musí tam být atribut rw (čtení, zápis).
Druhý pokus se připoj ftp (přes RCC nebo Total Commander) a běž do adresáře DATA/hdb1 a tam musí být adresáře které se samy vytvořily, jako movie, photo, music atd. Máš to tam?
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100

fittipaldi
Nováček
Nováček
Příspěvky: 76
Registrován: 11 lis 2009, 10:04

Re: Interný HD SEAGATE Pipeline HD.2 1000GB

Příspěvekod fittipaldi » 04 črc 2010, 13:26

Pokus č.1 dopadol tak, že hdb1 tam nemám. Pokus č.2, ten adresár mám prázdny.

Uživatelský avatar
visper
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 2192
Registrován: 23 dub 2009, 13:50

Re: Interný HD SEAGATE Pipeline HD.2 1000GB

Příspěvekod visper » 04 črc 2010, 13:35

fittipaldi píše:Pokus č.1 dopadol tak, že hdb1 tam nemám. Pokus č.2, ten adresár mám prázdny.

Tak to nemůže nahrávat. Buďto je disk vadný a nebo není kompatabilní s boxem. Já mám Pipeline 500GB bez problémů, lidi tady mají i tisícovky, ale nevím co znamená to HD.2.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100

fittipaldi
Nováček
Nováček
Příspěvky: 76
Registrován: 11 lis 2009, 10:04

Re: Interný HD SEAGATE Pipeline HD.2 1000GB

Příspěvekod fittipaldi » 04 črc 2010, 13:42

Popis zboží SEAGATE Pipeline HD.2 1000GB
Spolehlivý pevný disk určený zejména pro DVR (Digital Video Recording) nebo HTPC (Home Theater PC) aplikace, kde dochází ke dlouhým sekvenčním operacím čtení či zápisu. Disk disponuje optimalizovaným firmware pro video streaming a je určený pro moderní rozhraní SATA II. Disk rotuje rychlostí 5900 otáček za minutu. Disky Seagate jsou známy především nízkou hlučností - nejinak je tomu i v případě tohoto disku, který dosahuje nízké běžné operační hlučnosti - pouhých 2 bel.
Parametry a specifikace:
Rozhraní:
Serial ATA II
Vyrovnávací paměť:
8 MB
Kapacita:
1000 GB
Otáčky:
5 900 rpm
Určení:
DVR a media centra
Externí disky
Multimediální PC
IPTV
Přehrávače s pevným diskem
Karaoke a audio jukeboxy
Rozdíly Pipeline HD oproti klasickým Desktop HDD:
Zejména pro DVR nebo HTPC aplikace
Firmware optimalizovaný pro video streaming
Nižší "náběhový" (spin up) proud
Zvýšená teplotní tolerance až 70 °C (nárazově 75 °C)
Střední doba mezi chybami (MTBF) 1.000.000 hodin (Desktop HDD 750.000)
Testováno pro provoz 24x7 (desktop HDD 5x8)
Snížená hlučnost
Spotřeba:
4 W
Hlučnost:
2 b
Vyhledávací doba pro čtení:
< 14.0 ms
Vyhledávací doba pro zápis:
< 15.0 ms


Zpět na „HDD a flash disky pro AzBox“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host