EXTERNÝ HDD s USB 3 bez externého napájania

Vše kolem HDD a flash disků pro AzBox

Moderátoři: gorick, monkus, schmegea

Bond Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 255
Registrován: 06 pro 2009, 16:11
Bydliště: Slovenská Ľupča - Banská Bystrica
Poděkoval: 4 krát

EXTERNÝ HDD s USB 3 bez externého napájania

Příspěvekod Bond » 10 úno 2011, 09:07

Nemate nahodou skusenosti s externymi HDD s USB 3 pripojenim? Premyslam zakupit Externý HDD 2,5'' Western Digital 500GB USB 3.0, no neviem ci AZBOX HD PREMIUM utiahne tento disk, ktory nema externe napajanie a uz vobec neviem ako sa bude chovat USB 3 pripojenie. Prosim nemate s tym skusenosti?
Gigablue HD QUAD PLUS OpenATV 6.1
AZBOX Premium HD Open RSI-PLI 2.1

Uživatelský avatar
schmegea
Mazák
Mazák
Příspěvky: 929
Registrován: 26 bře 2009, 22:21
Bydliště: Jackal
Kontaktovat uživatele:

Re: EXTERNÝ HDD s USB 3 bez externého napájania

Příspěvekod schmegea » 10 úno 2011, 15:58

pro externí HDD vždy externí napájení a nebo dvojkšandu. Rychlost USB 3.0 si s azboxem asi neužiješ .
DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB

johny_sk
Nováček
Nováček
Příspěvky: 100
Registrován: 16 bře 2010, 22:19

Re: EXTERNÝ HDD s USB 3 bez externého napájania

Příspěvekod johny_sk » 10 úno 2011, 17:41

Bond píše:Nemate nahodou skusenosti s externymi HDD s USB 3 pripojenim? Premyslam zakupit Externý HDD 2,5'' Western Digital 500GB USB 3.0, no neviem ci AZBOX HD PREMIUM utiahne tento disk, ktory nema externe napajanie a uz vobec neviem ako sa bude chovat USB 3 pripojenie. Prosim nemate s tym skusenosti?

ja pouzivam ext. HDD Toshiba (750GB) a ADATA (320 GB) vsetko 2,5 a idem priamo na jedno USB bez problemov.
AZBox Premium HD+, Seagate Pipeline 0,5 TB, Philips LCD LED 3DTV 40PFL8605H, Skylink

Bond Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 255
Registrován: 06 pro 2009, 16:11
Bydliště: Slovenská Ľupča - Banská Bystrica
Poděkoval: 4 krát

Re: EXTERNÝ HDD s USB 3 bez externého napájania

Příspěvekod Bond » 11 úno 2011, 10:37

schmegea píše:pro externí HDD vždy externí napájení a nebo dvojkšandu. USB 3.0 si s azboxem asi neužiješ .

Tak ako pise johny_sk by mohol byt problem s napajanim pravdepodobne vyrieseny, ak ked urcite je mat ten spravny disk ktory AZBox utiahne. Myslim, ze USB3 sa sprava pri napojeni do USB2 ako USB2, tak predpokladam, ze by mohol fungovat HDD s USB3 aj AZBoxe. Totiz ten HDD s USB3 samozrejme zamyslam kupit nie len koli AZBoxu, ale aj na pripojrnie k PC. Este jedna otazocka, ako by sa choval AZBox ak pripojim externy HDD k Boxu, ktory je rozdeleny na viac (dve-tri) perticii, respektive na viac logickych casti (vo Windowse sa to javi ako C:, D: atd.)
Gigablue HD QUAD PLUS OpenATV 6.1
AZBOX Premium HD Open RSI-PLI 2.1

Uživatelský avatar
Yano
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 230
Registrován: 20 pro 2009, 21:33
Bydliště: SVK

Re: EXTERNÝ HDD s USB 3 bez externého napájania

Příspěvekod Yano » 11 úno 2011, 10:51

Mam ext 1T USB2 disk cez USB-HUB (s vlastnym napajanim).
Je na nom FAT32(XP), EXT4(Kubuntu) aj NTFS oddiel.
Po pripojeni do AZtka, namountuje FAT32 a po cca 30s aj NTFS.
Skusal som napr. prehrat jedno m2ts z toho ext disku - sekanie.
Po prekopirovani na interny disk to slapalo ako hodinky.
VU+ SOLO2 (BH/VTI), Toshiba SATA 500GB, DG 380S Speedy 90E-4W, PHILIPS 42PFL8404H/12
AZBOX Premium HD (1xDVB-S), (RTI1.7), SATA Samsung ECO Green 1TB, oscam 0D96

johny_sk
Nováček
Nováček
Příspěvky: 100
Registrován: 16 bře 2010, 22:19

Re: EXTERNÝ HDD s USB 3 bez externého napájania

Příspěvekod johny_sk » 11 úno 2011, 11:31

moje obidva disky (vid vyssie) su formatovane na NTFS a prehravam z nich DVD (z mensieho) a mkv (720p a 1080p) bez problemov a sekania. Samozrejme viem to prehrat aj priamo cez TV (USB-TV), ale tam si zatial neviem zvolit audio a titulky, pokial to Philips neporiesi novym FW, preto ked chcem prehrat film na TV, upravujem mkv filmy v AVIMux_e tak, ze zvolim prioritu (vychodziu audio stopu) CZ. Interny disk (3,5 - formatovany v Boxe) sluzi len na nahravanie TV programov :55:
Naposledy upravil(a) johny_sk dne 11 úno 2011, 16:12, celkem upraveno 2 x.
AZBox Premium HD+, Seagate Pipeline 0,5 TB, Philips LCD LED 3DTV 40PFL8605H, Skylink

Bond Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 255
Registrován: 06 pro 2009, 16:11
Bydliště: Slovenská Ľupča - Banská Bystrica
Poděkoval: 4 krát

Re: EXTERNÝ HDD s USB 3 bez externého napájania

Příspěvekod Bond » 11 úno 2011, 13:57

Interny mam 2,5" Samsung 250GB (alebo 260) a ten pouzivam normalne na nahravanie a vsetko slape ako ma. Ak mate este poznatky na ten USB3 tak prosim o dalsie prispevky, inak zatial Dakujem.
Gigablue HD QUAD PLUS OpenATV 6.1
AZBOX Premium HD Open RSI-PLI 2.1

Uživatelský avatar
schmegea
Mazák
Mazák
Příspěvky: 929
Registrován: 26 bře 2009, 22:21
Bydliště: Jackal
Kontaktovat uživatele:

Re: EXTERNÝ HDD s USB 3 bez externého napájania

Příspěvekod schmegea » 11 úno 2011, 18:52

USB3 samozřejmě připojíš k azboxu, v tom problém není, akorát nevyužiješ rychlost kterou ti USB3 dokáže poskytnout,
vždy pojedeš maximálně rychlostí přenosu dat, kterou ti umožňuje sběrnice USB2 u AZBOXu.(480 Mbit/s [60 MB/s])
DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB

Bond Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 255
Registrován: 06 pro 2009, 16:11
Bydliště: Slovenská Ľupča - Banská Bystrica
Poděkoval: 4 krát

Re: EXTERNÝ HDD s USB 3 bez externého napájania

Příspěvekod Bond » 11 úno 2011, 20:12

schmegea píše:USB3 samozřejmě připojíš k azboxu, v tom problém není, akorát nevyužiješ rychlost kterou ti USB3 dokáže poskytnout,
vždy pojedeš maximálně rychlostí přenosu dat, kterou ti umožňuje sběrnice USB2 u AZBOXu.(480 Mbit/s [60 MB/s])

S tou rychlostou to samozrejme chapem, len som chcel vediet ci niekto nema pripojenie USB3 vyskusane v skutocnosti. C ito nerobi nejake psie kusy?
Gigablue HD QUAD PLUS OpenATV 6.1
AZBOX Premium HD Open RSI-PLI 2.1

Uživatelský avatar
vladkoj Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 35
Registrován: 23 úno 2010, 12:55

Re: EXTERNÝ HDD s USB 3 bez externého napájania

Příspěvekod vladkoj » 14 úno 2011, 11:10

Pouzivam USB3 prenosny disk a zatial (3 mesiace) ziadny problem.
AZBOX Premium HD+, Enigma 2 - OpenRSI/OpenPli 2.1, Skylink ICE 0D96, 23,5E + 19,2E

Bond Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 255
Registrován: 06 pro 2009, 16:11
Bydliště: Slovenská Ľupča - Banská Bystrica
Poděkoval: 4 krát

Re: EXTERNÝ HDD s USB 3 bez externého napájania

Příspěvekod Bond » 19 led 2012, 13:27

vladkoj píše:Pouzivam USB3 prenosny disk a zatial (3 mesiace) ziadny problem.

Aky presne typ HDD disku mas?
Gigablue HD QUAD PLUS OpenATV 6.1
AZBOX Premium HD Open RSI-PLI 2.1

Uživatelský avatar
vladkoj Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 35
Registrován: 23 úno 2010, 12:55

Re: EXTERNÝ HDD s USB 3 bez externého napájania

Příspěvekod vladkoj » 20 led 2012, 13:11

Mam A-DATA Nobility NH01 320GB
AZBOX Premium HD+, Enigma 2 - OpenRSI/OpenPli 2.1, Skylink ICE 0D96, 23,5E + 19,2E


Zpět na „HDD a flash disky pro AzBox“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host