Zdielanie SKYLINK irdeto - 2x HD Box 9105+

Rady a návody pro majitele HD-BOX přijímače.

Moderátoři: ShaMan, By.Bob

Uživatelský avatar
baranček Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 243
Registrován: 27 lis 2008, 17:35
Bydliště: Banská Bystrica
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 10 krát

Re: Zdielanie SKYLINK irdeto - 2x HD Box 9105+

Příspěvekod baranček » 28 pro 2019, 16:44

som Ťa skontroloval,všetko je správne.Tu je výsledok.
screenshot.png
:87:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+SOLO 4K, DM-920,HDBOX 9100karty ICE výmena 2x, 2x motor 42E-30W TV LED SAMSUNG UE40JU6072,MODUL CI+NEOTION :89:

zabaaak Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 04 úno 2013, 20:16
Poděkoval: 1 krát

Re: Zdielanie SKYLINK irdeto - 2x HD Box 9105+

Příspěvekod zabaaak » 02 led 2020, 16:22

Zdravim,
tak napriek snahe sa oba HD BOXY podarilo rozchodit iba na kratko.
Najprv to na "serveri" nabehlo a kratko potom zacal dekodovat aj "KLIENT". Vsetko sa zdalo OK.
Bohuzial iba na kratko, nakolko prijimac sluziaci ako server zamrzol a tym padom prestal dekodovat aj klient.
A odvtedy uz klient nedekoduje a server sice kartu v uni citacke zvlada, no sustavne mrzne.

P.S. To mrznutie sa deje iba so spustenym OSCAMOM.

Uživatelský avatar
Warder Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 320
Registrován: 05 črc 2010, 16:47
Poděkováno: 49 krát

Re: Zdielanie SKYLINK irdeto - 2x HD Box 9105+

Příspěvekod Warder » 02 led 2020, 16:39

Ved skus pouzit inu BINarku Oscamu. (zastav oscam, prepis oscam na inu verziu a spusti ho).
Nosce te ipsum.

ju+ Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: 08 led 2020, 08:56
Poděkováno: 3 krát

Re: Zdielanie SKYLINK irdeto - 2x HD Box 9105+

Příspěvekod ju+ » 15 led 2020, 15:27

Ahoj,
ak sa ti ešte nepodarilo rozbehnúť zdieľanie, potom skús konfigurácie podľa prílohy. Sú to kompletné pluginy, jeden pre server, druhý pre klienta. Zdieľanie je oscam-oscam, protokolom cs357x - je to jednoduché a stabilné. Je použitá posledná verzia oscamu pre SH4. Oscam je nastavený pre ICE kartu Skylink v režime Irdeto. Pluginy nainštaluj cez USB.
Mne to takto funguje na konfigurácii Openbox SX6 (server, samozrejme s inou binárkou) a HD-Box 9105+ (klient). Pluginy som upravil
HD-Box - server.zip
HD-Box - klient.zip
pre prepojenie dvoch HD-Boxov - dúfam, že som niekde neurobil chybu, takže sa ozvi, či to funguje. Ak chceš, názvy "Openbox, Reader-down atď. si môžeš premenovať, avšak musí sedieť párovanie - napr. tam kde je Openbox _SX6, musí byť tvoj názov vo všetkých súboroch, ktorých sa to týka. Group postačuje 1 (pre tvoj prípad). Alebo to nechaj tak, funkcii to nebude vadiť.
Nezabudni prepojiť obidva stroje signálovým (anténa) a sieťovým (ethernet) káblom.
Obmedzenie takéhoto zdieľania: Na obidvoch zariadeniach sa dajú prijímať len kanály rovnakej polarizácie (V alebo H). Riešením by malo byť - výmena klasického konvertora za unicable konvertor (chystám sa to urobiť, keď bude teplejšie - potom uvidím, či to bude takto fungovať.)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

ju+ Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: 08 led 2020, 08:56
Poděkováno: 3 krát

Re: Zdielanie SKYLINK irdeto - 2x HD Box 9105+

Příspěvekod ju+ » 15 led 2020, 19:44

Ešte jedna pripomienka - pluginy pre zdieľanie HD Box - Hd-Box sú funkčné pre prijímače s pôvodným operačným systémom Fortis Linux. V systémoch s Enigmou, Neutrino, a pod. nebudú fungovať.

ju+ Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: 08 led 2020, 08:56
Poděkováno: 3 krát

Re: Zdielanie SKYLINK irdeto - 2x HD Box 9105+

Příspěvekod ju+ » 16 led 2020, 08:58

Ešte dve poznámky:
Karta Skylink ICE je vložená v UNI čítačke, a nie v CI slote (v Skylink ready module - s týmto asi zdieľanie nepôjde (neviem, neskúšal som)).
Protokol cs357x je po sieti prenášaný protokolom UDP. Takže ak v domácej sieti je zapojený router, asi bude potrebné v routri povoliť tento protokol na portoch, ktoré sa používajú na komunikáciu medzi obidvoma prijímačmi.
Toto sú tie "drobnosti", kvôli ktorým veci, ktoré fungujú u jedného užívateľa, nefungujú u iného. Lebo zabudol dopísať, že má prijímače prepojené cez switch, a nejakým UDP sa nemusí zaoberať, pričom ten druhý, ktorý má router-ovanú domácu sieť, nevie rozbehať funčnú vec. Alebo na svoj SH4-ový box si nainštaloval Enigmu (a zabudol to povedať) a ten druhý sa trápi, lebo mu to nefunguje (lebo má v boxe pôvodný operačný systém). A podobne.


Zpět na „Rady a návody“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti