Návod oscam+mcas k FW + enigma 2 AAF Hdbox 9300-9200-9100

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátoři: ShaMan, By.Bob

Manik
Nováček
Nováček
Příspěvky: 40
Registrován: 19 říj 2010, 07:18

Re: Návod oscam+mcas k FW 52 + enigma 2 AAF Hdbox 9300-9200-

Příspěvekod Manik » 25 lis 2010, 16:24

Ale co nejde mu sdílení nebo sat.[/quote]

Satelit mu jede, volné programy jdou ale nejde sdílení.

bery2
Nováček
Nováček
Příspěvky: 143
Registrován: 09 dub 2009, 16:27

Re: Návod oscam+mcas k FW 52 + enigma 2 AAF Hdbox 9300-9200-

Příspěvekod bery2 » 25 lis 2010, 16:36

Manik píše:Ale co nejde mu sdílení nebo sat.


Satelit mu jede, volné programy jdou ale nejde sdílení.[/quote]
Sdílení 9100 dobře a jaký sat je přiřazen k hdboxu?Dokázal se s hdboxem přes router spojit?Chce to trochu více napsat co vše má.Router nesmí mít zapnuté DHCP to znamená že musí mít ručně zadávanou adresu a né přidělovat automaticky, tu pak dopíše do hdboxu a do druhého sat.

Manik
Nováček
Nováček
Příspěvky: 40
Registrován: 19 říj 2010, 07:18

Re: Návod oscam+mcas k FW 52 + enigma 2 AAF Hdbox 9300-9200-

Příspěvekod Manik » 25 lis 2010, 17:03

Satelit mu jede, volné programy jdou ale nejde sdílení.[/quote]
Sdílení 9100 dobře a jaký sat je přiřazen k hdboxu?Dokázal se s hdboxem přes router spojit?Chce to trochu více napsat co vše má.Router nesmí mít zapnuté DHCP to znamená že musí mít ručně zadávanou adresu a né přidělovat automaticky, tu pak dopíše do hdboxu a do druhého sat.[/quote]

S hdboxem se přes router spojil v totalcommanderu přes FTP.
Nevím co vše mám napsat, včera když byli oba boxy napojeny do jednoho routeru tak OK ale po napojení u něj doma sdílení nejde.
Podívame se na ten router a ozvu se jak jsme dopadli.

Manik
Nováček
Nováček
Příspěvky: 40
Registrován: 19 říj 2010, 07:18

Re: Návod oscam+mcas k FW 52 + enigma 2 AAF Hdbox 9300-9200-

Příspěvekod Manik » 25 lis 2010, 17:32

S hdboxem se přes router spojil v totalcommanderu přes FTP.
Nevím co vše mám napsat, včera když byli oba boxy napojeny do jednoho routeru tak OK ale po napojení u něj doma sdílení nejde.
Podívame se na ten router a ozvu se jak jsme dopadli.[/quote]

Nevím jak pokračovat. Včera jsme nasta sítě pole návodu od grantece:
na servery si zadaj:
IPadresa 192.168.1.10
maska : 255.255.255.0
ostane dve polozky vypis :
192.168.1.1
192.168.1.1

na klientovi (to je ten,co nema kartu) zadaj:
IPadresa 192.168.1.20
maska: 255.255.255.0
ostatne dve polozky vypis:
192.168.1.1
192.168.1.1

Je třeba zadat IP adresu routru a tam změnit DHCP na disable? A jakou adresu tam pak zadat?
A vhdboxu u serveru i klientovi přepsat IP adresy jinak než jsou ty od grantece?
Nevím jak postupovat ale teď musím jít pryč tak bych chtěl pokračovat někdy příště.
Zatím díky, Ahoj

bery2
Nováček
Nováček
Příspěvky: 143
Registrován: 09 dub 2009, 16:27

Re: Návod oscam+mcas k FW 52 + enigma 2 AAF Hdbox 9300-9200-

Příspěvekod bery2 » 26 lis 2010, 08:15

Manik píše:S hdboxem se přes router spojil v totalcommanderu přes FTP.
Nevím co vše mám napsat, včera když byli oba boxy napojeny do jednoho routeru tak OK ale po napojení u něj doma sdílení nejde.
Podívame se na ten router a ozvu se jak jsme dopadli.


Nevím jak pokračovat. Včera jsme nasta sítě pole návodu od grantece:
na servery si zadaj:
IPadresa 192.168.1.10
maska : 255.255.255.0
ostane dve polozky vypis :
192.168.1.1
192.168.1.1

na klientovi (to je ten,co nema kartu) zadaj:
IPadresa 192.168.1.20
maska: 255.255.255.0
ostatne dve polozky vypis:
192.168.1.1
192.168.1.1

Je třeba zadat IP adresu routru a tam změnit DHCP na disable? A jakou adresu tam pak zadat?
A vhdboxu u serveru i klientovi přepsat IP adresy jinak než jsou ty od grantece?
Nevím jak postupovat ale teď musím jít pryč tak bych chtěl pokračovat někdy příště.
Zatím díky, Ahoj[/quote]

Ano na routeru chce zadat DHCP disable.
No pokud by jsi měl router jen na sdílení bez netu tak do routeru zadej třeba 192.168.1.5 a pak to masku a dns co píše grantec v pc musíš taky dát manuální nastavení sítě na lan kartě dát 192.168.1.6 atd.

Ale před tím než ho vypneš pokud by měl i internet tak se podívej v pc jakou adresu ti poskytovatel netu dává.Poznáš ji na výpisu na lan kartě v pravo dole na liště win jak bliká připojení k síti a pak ji zadej manualně do routeru a o jedno číslo do router+pc+hdbox+hdbox(příklad router 192.168.1.5 /pc 192.168.1.6/ hdbox 192.168.1.7 atd a masku a dns si taky doplň dle výpisu z lan karty to je všude stejné.

Manik
Nováček
Nováček
Příspěvky: 40
Registrován: 19 říj 2010, 07:18

Re: Návod oscam+mcas k FW 52 + enigma 2 AAF Hdbox 9300-9200-

Příspěvekod Manik » 26 lis 2010, 18:21

Ano na routeru chce zadat DHCP disable.
No pokud by jsi měl router jen na sdílení bez netu tak do routeru zadej třeba 192.168.1.5 a pak to masku a dns co píše grantec v pc musíš taky dát manuální nastavení sítě na lan kartě dát 192.168.1.6 atd.

Ale před tím než ho vypneš pokud by měl i internet tak se podívej v pc jakou adresu ti poskytovatel netu dává.Poznáš ji na výpisu na lan kartě v pravo dole na liště win jak bliká připojení k síti a pak ji zadej manualně do routeru a o jedno číslo do router+pc+hdbox+hdbox(příklad router 192.168.1.5 /pc 192.168.1.6/ hdbox 192.168.1.7 atd a masku a dns si taky doplň dle výpisu z lan karty to je všude stejné.[/quote]

Nevím jestli nemůže být problém proto, že nemám (hdbox server) veřejnou IP?
Dnes jsem o ni požádal svého poskytovatele ale bude mi přidělena až příští týden tak jestli to má cenu to nastavovat ještě dnes nebo to bez ní nejde?

A toDHCP disable mám zadat do routeru u serveru, u klienta není třeba. Myslím tak dobře?

Manik
Nováček
Nováček
Příspěvky: 40
Registrován: 19 říj 2010, 07:18

Re: Návod oscam+mcas k FW + enigma 2 AAF Hdbox 9300-9200-91

Příspěvekod Manik » 26 lis 2010, 18:50

Poskytovatel netu mi dává IP 192.168.1.101
Hodně mi pomáháš ale nevím jestli to zvládnu

bery2
Nováček
Nováček
Příspěvky: 143
Registrován: 09 dub 2009, 16:27

Re: Návod oscam+mcas k FW + enigma 2 AAF Hdbox 9300-9200-91

Příspěvekod bery2 » 26 lis 2010, 20:05

Manik píše:Poskytovatel netu mi dává IP 192.168.1.101
Hodně mi pomáháš ale nevím jestli to zvládnu

Určitě.
Tak začni od routru ip 192.168.1.100
maska: 255.255.255.0
výchozí brána :192.168.1.1
dns : 192.168.1.1
když bude nejhůř a internet nepůjde zavolej mu a vysvětli mu to že potřebuješ pomoct.

pc dej ip :192.168.1.101 a ostatní jak píši a zkuš jestli ti jde internet(pro spojení boxu není potřeba)

1 hdbpx 9100 ip 192.168.1.102 a zase maska atd
2 hdbox 9100 ip 192.168.1.103 atd

Manik
Nováček
Nováček
Příspěvky: 40
Registrován: 19 říj 2010, 07:18

Re: Návod oscam+mcas k FW + enigma 2 AAF Hdbox 9300-9200-91

Příspěvekod Manik » 26 lis 2010, 21:40

Určitě.
Tak začni od routru ip 192.168.1.100
maska: 255.255.255.0
výchozí brána :192.168.1.1
dns : 192.168.1.1
když bude nejhůř a internet nepůjde zavolej mu a vysvětli mu to že potřebuješ pomoct.

pc dej ip :192.168.1.101 a ostatní jak píši a zkuš jestli ti jde internet(pro spojení boxu není potřeba)

1 hdbpx 9100 ip 192.168.1.102 a zase maska atd
2 hdbox 9100 ip 192.168.1.103 atd[/quote]

Potřeboval bych ještě trochu nakopnout.
Router u mně doma(server) je nastaven takto:DHCP je Enable

DHCP Server: Disable Enable
Start IP Address: 192.168.1.100
End IP Address: 192.168.1.199
Address Lease Time 120 minutes (1~2880 minutes, the default value is 120)
Default Gateway: 0.0.0.0 (optional)
Default Domain: (optional)
Primary DNS: 0.0.0.0 (optional)
Secondary DNS: 0.0.0.0 (optional)

Mam přepsat Výchozí bránu(Default Gateway), obě DNS. To zvládnu ale kam mám vepsat Masku(255.255.255.0)

Když po přesaní a uložení v routru nepůjde internet tak mám volat o pomoc poskytovateli netu? Nebo použít tu veřejnou IP?

A ještě jednu otázku: u klienta je taky třeba upravit v ROUTERU DHCP nebo může nechat ENABLE?

bery2
Nováček
Nováček
Příspěvky: 143
Registrován: 09 dub 2009, 16:27

Re: Návod oscam+mcas k FW + enigma 2 AAF Hdbox 9300-9200-91

Příspěvekod bery2 » 27 lis 2010, 10:52

Manik píše:Určitě.
Tak začni od routru ip 192.168.1.100
maska: 255.255.255.0
výchozí brána :192.168.1.1
dns : 192.168.1.1
když bude nejhůř a internet nepůjde zavolej mu a vysvětli mu to že potřebuješ pomoct.

pc dej ip :192.168.1.101 a ostatní jak píši a zkuš jestli ti jde internet(pro spojení boxu není potřeba)

1 hdbpx 9100 ip 192.168.1.102 a zase maska atd
2 hdbox 9100 ip 192.168.1.103 atd


Potřeboval bych ještě trochu nakopnout.
Router u mně doma(server) je nastaven takto:DHCP je Enable

DHCP Server: Disable Enable
Start IP Address: 192.168.1.100
End IP Address: 192.168.1.199
Address Lease Time 120 minutes (1~2880 minutes, the default value is 120)
Default Gateway: 0.0.0.0 (optional)
Default Domain: (optional)
Primary DNS: 0.0.0.0 (optional)
Secondary DNS: 0.0.0.0 (optional)

Mam přepsat Výchozí bránu(Default Gateway), obě DNS. To zvládnu ale kam mám vepsat Masku(255.255.255.0)

Když po přesaní a uložení v routru nepůjde internet tak mám volat o pomoc poskytovateli netu? Nebo použít tu veřejnou IP?

A ještě jednu otázku: u klienta je taky třeba upravit v ROUTERU DHCP nebo může nechat ENABLE?[/quote]

Ve všech přístrojích musíš dát DHCP na disable (vyp) a pak ti půjde dopsat ip adresa i maska.

Manik
Nováček
Nováček
Příspěvky: 40
Registrován: 19 říj 2010, 07:18

Re: Návod oscam+mcas k FW + enigma 2 AAF Hdbox 9300-9200-91

Příspěvekod Manik » 28 lis 2010, 21:16

Když po přesaní a uložení v routru nepůjde internet tak mám volat o pomoc poskytovateli netu? Nebo použít tu veřejnou IP?

A ještě jednu otázku: u klienta je taky třeba upravit v ROUTERU DHCP nebo může nechat ENABLE?[/quote]

Ve všech přístrojích musíš dát DHCP na disable (vyp) a pak ti půjde dopsat ip adresa i maska.[/quote]

Omlouvám se že mě vždycky dlouho trvá než zareaguji ale musím chodit do práce i o víkendech.
pomalu začínám chápat o co jde.Máme to ale složitější.
Na náš router 192.168.1.100 (u SERVERu) je síťovým kabelem připojen:
PC:IP 192.168.1.101
HDBOX 9200 IP končí 103
Přes Wifi je:
1.notebook IP končí 102
2.notebook IP končí 104
3.notebook IP končí 105

Po změně IP v routeru nefungovaly zapojení přes Wifi ale po zadání všech hodnot vše OK.

Teď bycch potřeboval poradi co má nastavit klient:
1: Jakou IP nastavit v hdbox 9100 v menu-Nastavení sítě.
2: Jak upravit oscam server ve var (asi přepsat řádek device, co napsat místo.10?)

## connect to cccam server
[reader]
label = cccam_server
protocol = cccam
device = 192.168.1.10,40000
account = hdbox1,hdbox1
group = 1

3: Má klient taky vypnout DHCP ve svém routeru a jakou tam zadat IP adresu?

4:Ještě hdboxu 9200(server): Musím taky něco změnit ve VAR - TUXBOX?

Předem děkuji za odpovědi, doufám že pokud mi odpovíš na všechny 4 tak už to bude fungovat.

bery2
Nováček
Nováček
Příspěvky: 143
Registrován: 09 dub 2009, 16:27

Re: Návod oscam+mcas k FW + enigma 2 AAF Hdbox 9300-9200-91

Příspěvekod bery2 » 28 lis 2010, 22:41

Manik píše:Když po přesaní a uložení v routru nepůjde internet tak mám volat o pomoc poskytovateli netu? Nebo použít tu veřejnou IP?

A ještě jednu otázku: u klienta je taky třeba upravit v ROUTERU DHCP nebo může nechat ENABLE?


Ve všech přístrojích musíš dát DHCP na disable (vyp) a pak ti půjde dopsat ip adresa i maska.[/quote]

Omlouvám se že mě vždycky dlouho trvá než zareaguji ale musím chodit do práce i o víkendech.
pomalu začínám chápat o co jde.Máme to ale složitější.
Na náš router 192.168.1.100 (u SERVERu) je síťovým kabelem připojen:
PC:IP 192.168.1.101
HDBOX 9200 IP končí 103
Přes Wifi je:
1.notebook IP končí 102
2.notebook IP končí 104
3.notebook IP končí 105

Po změně IP v routeru nefungovaly zapojení přes Wifi ale po zadání všech hodnot vše OK.

Teď bycch potřeboval poradi co má nastavit klient:
1: Jakou IP nastavit v hdbox 9100 v menu-Nastavení sítě.
2: Jak upravit oscam server ve var (asi přepsat řádek device, co napsat místo.10?)

## connect to cccam server
[reader]
label = cccam_server
protocol = cccam
device = 192.168.1.10,40000
account = hdbox1,hdbox1
group = 1

3: Má klient taky vypnout DHCP ve svém routeru a jakou tam zadat IP adresu?

4:Ještě hdboxu 9200(server): Musím taky něco změnit ve VAR - TUXBOX?

Předem děkuji za odpovědi, doufám že pokud mi odpovíš na všechny 4 tak už to bude fungovat.[/quote]

1: 9100 nastav 192.168.1.106 a zakaž čtečky tím parametrem enable =0

2:## connect to cccam server
[reader]
label = cccam_server
protocol = cccam
device = 192.168.1.103,40000
account = hdbox1,hdbox1
group = 1

3:ano vypnout a ip:192.168.1.107 atd maska dns to už víš.

4: u 9200 v oscam.user ,možná když to nepůjde změn položku UNIQ=2

5:když se ti bude chtít stáhni si nový plugin komplet a nainstaluj je tam pár vychytávek (fixit8.1)

pokud máš ten hlavní router tak k tomu nepotřebuješ další ale stačí pro jednoduchost switch a do toho zapojíš po lanu vše

Manik
Nováček
Nováček
Příspěvky: 40
Registrován: 19 říj 2010, 07:18

Re: Návod oscam+mcas k FW + enigma 2 AAF Hdbox 9300-9200-91

Příspěvekod Manik » 28 lis 2010, 23:13

1: 9100 nastav 192.168.1.106 a zakaž čtečky tím parametrem enable =0

2:## connect to cccam server
[reader]
label = cccam_server
protocol = cccam
device = 192.168.1.103,40000
account = hdbox1,hdbox1
group = 1

3:ano vypnout a ip:192.168.1.107 atd maska dns to už víš.

4: u 9200 v oscam.user ,možná když to nepůjde změn položku UNIQ=2

5:když se ti bude chtít stáhni si nový plugin komplet a nainstaluj je tam pár vychytávek (fixit8.1)

pokud máš ten hlavní router tak k tomu nepotřebuješ další ale stačí pro jednoduchost switch a do toho zapojíš po lanu vše[/quote]

Děkuji moc, zkoušet budeme zítra protože klient už spí ale měl bych ještě dotaz:

zakaž čtečky tím parametrem enable =0 to ve VAR-TUXBOX - oscam conf?

bery2
Nováček
Nováček
Příspěvky: 143
Registrován: 09 dub 2009, 16:27

Re: Návod oscam+mcas k FW + enigma 2 AAF Hdbox 9300-9200-91

Příspěvekod bery2 » 28 lis 2010, 23:29

Manik píše:1: 9100 nastav 192.168.1.106 a zakaž čtečky tím parametrem enable =0

2:## connect to cccam server
[reader]
label = cccam_server
protocol = cccam
device = 192.168.1.103,40000
account = hdbox1,hdbox1
group = 1

3:ano vypnout a ip:192.168.1.107 atd maska dns to už víš.

4: u 9200 v oscam.user ,možná když to nepůjde změn položku UNIQ=2

5:když se ti bude chtít stáhni si nový plugin komplet a nainstaluj je tam pár vychytávek (fixit8.1)

pokud máš ten hlavní router tak k tomu nepotřebuješ další ale stačí pro jednoduchost switch a do toho zapojíš po lanu vše


Děkuji moc, zkoušet budeme zítra protože klient už spí ale měl bych ještě dotaz:

zakaž čtečky tím parametrem enable =0 to ve VAR-TUXBOX - oscam conf?[/quote]

Ano vše se upravuje jen v položce var/tuxbox/config a tam máš 6 složek .

A v oscam.server máš interní čtečky 4 a u každé čtečky je parametr enable= 0 nebo 1 ,to znamená 0 je vypnutá ,1 je zapnutá
stáhni si ten nový komplet plugin smaž var a znovu nainstaluj plugin ,vypni ovladačem v pluginech mcas a coconut(teď je nastavený na autostart) a zapni oscam ,už jsem to v těch položkách vše popsal uvidíš a hned tě to nakopne.

onisud
Nováček
Nováček
Příspěvky: 109
Registrován: 26 čer 2010, 22:53

Re: Návod oscam+mcas k FW + enigma 2 AAF Hdbox 9300-9200-91

Příspěvekod onisud » 28 lis 2010, 23:59

No hlavne chlapci ze si vy dvaja dobre rozumiete, lebo ja som teda stratil prehlad uz davno ... :55:
DM800, HD-BOX FS7110, Toroid90 - 28E-4W, Samsung LE40B650 - obcas testujem HD-Box 9100


Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host