Fórum Satdigitalne.cz

Satelitní přijímače různých značek.
Home Page FAQ Team
  Registrovat
Přihlásit se 

Smazat všechny cookies z fóra

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Google



New Topic Post Reply  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku
 Předchozí << 
1, 2, 3, 4, 5
 >> Další 
  Verze pro tisk
Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
Offline 
PříspěvekNapsal: 25 lis 2010, 16:24 
Nováček
Nováček

Registrován: 19 říj 2010, 06:18
Příspěvky: 40
Ale co nejde mu sdílení nebo sat.[/quote]

Satelit mu jede, volné programy jdou ale nejde sdílení.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Offline 
PříspěvekNapsal: 25 lis 2010, 16:36 
Nováček
Nováček

Registrován: 09 dub 2009, 15:27
Příspěvky: 143
Manik píše:
Ale co nejde mu sdílení nebo sat.


Satelit mu jede, volné programy jdou ale nejde sdílení.[/quote]
Sdílení 9100 dobře a jaký sat je přiřazen k hdboxu?Dokázal se s hdboxem přes router spojit?Chce to trochu více napsat co vše má.Router nesmí mít zapnuté DHCP to znamená že musí mít ručně zadávanou adresu a né přidělovat automaticky, tu pak dopíše do hdboxu a do druhého sat.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Offline 
PříspěvekNapsal: 25 lis 2010, 17:03 
Nováček
Nováček

Registrován: 19 říj 2010, 06:18
Příspěvky: 40
Satelit mu jede, volné programy jdou ale nejde sdílení.[/quote]
Sdílení 9100 dobře a jaký sat je přiřazen k hdboxu?Dokázal se s hdboxem přes router spojit?Chce to trochu více napsat co vše má.Router nesmí mít zapnuté DHCP to znamená že musí mít ručně zadávanou adresu a né přidělovat automaticky, tu pak dopíše do hdboxu a do druhého sat.[/quote]

S hdboxem se přes router spojil v totalcommanderu přes FTP.
Nevím co vše mám napsat, včera když byli oba boxy napojeny do jednoho routeru tak OK ale po napojení u něj doma sdílení nejde.
Podívame se na ten router a ozvu se jak jsme dopadli.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Offline 
PříspěvekNapsal: 25 lis 2010, 17:32 
Nováček
Nováček

Registrován: 19 říj 2010, 06:18
Příspěvky: 40
S hdboxem se přes router spojil v totalcommanderu přes FTP.
Nevím co vše mám napsat, včera když byli oba boxy napojeny do jednoho routeru tak OK ale po napojení u něj doma sdílení nejde.
Podívame se na ten router a ozvu se jak jsme dopadli.[/quote]

Nevím jak pokračovat. Včera jsme nasta sítě pole návodu od grantece:
na servery si zadaj:
IPadresa 192.168.1.10
maska : 255.255.255.0
ostane dve polozky vypis :
192.168.1.1
192.168.1.1

na klientovi (to je ten,co nema kartu) zadaj:
IPadresa 192.168.1.20
maska: 255.255.255.0
ostatne dve polozky vypis:
192.168.1.1
192.168.1.1

Je třeba zadat IP adresu routru a tam změnit DHCP na disable? A jakou adresu tam pak zadat?
A vhdboxu u serveru i klientovi přepsat IP adresy jinak než jsou ty od grantece?
Nevím jak postupovat ale teď musím jít pryč tak bych chtěl pokračovat někdy příště.
Zatím díky, Ahoj


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Offline 
PříspěvekNapsal: 26 lis 2010, 08:15 
Nováček
Nováček

Registrován: 09 dub 2009, 15:27
Příspěvky: 143
Manik píše:
S hdboxem se přes router spojil v totalcommanderu přes FTP.
Nevím co vše mám napsat, včera když byli oba boxy napojeny do jednoho routeru tak OK ale po napojení u něj doma sdílení nejde.
Podívame se na ten router a ozvu se jak jsme dopadli.


Nevím jak pokračovat. Včera jsme nasta sítě pole návodu od grantece:
na servery si zadaj:
IPadresa 192.168.1.10
maska : 255.255.255.0
ostane dve polozky vypis :
192.168.1.1
192.168.1.1

na klientovi (to je ten,co nema kartu) zadaj:
IPadresa 192.168.1.20
maska: 255.255.255.0
ostatne dve polozky vypis:
192.168.1.1
192.168.1.1

Je třeba zadat IP adresu routru a tam změnit DHCP na disable? A jakou adresu tam pak zadat?
A vhdboxu u serveru i klientovi přepsat IP adresy jinak než jsou ty od grantece?
Nevím jak postupovat ale teď musím jít pryč tak bych chtěl pokračovat někdy příště.
Zatím díky, Ahoj[/quote]

Ano na routeru chce zadat DHCP disable.
No pokud by jsi měl router jen na sdílení bez netu tak do routeru zadej třeba 192.168.1.5 a pak to masku a dns co píše grantec v pc musíš taky dát manuální nastavení sítě na lan kartě dát 192.168.1.6 atd.

Ale před tím než ho vypneš pokud by měl i internet tak se podívej v pc jakou adresu ti poskytovatel netu dává.Poznáš ji na výpisu na lan kartě v pravo dole na liště win jak bliká připojení k síti a pak ji zadej manualně do routeru a o jedno číslo do router+pc+hdbox+hdbox(příklad router 192.168.1.5 /pc 192.168.1.6/ hdbox 192.168.1.7 atd a masku a dns si taky doplň dle výpisu z lan karty to je všude stejné.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Offline 
PříspěvekNapsal: 26 lis 2010, 18:21 
Nováček
Nováček

Registrován: 19 říj 2010, 06:18
Příspěvky: 40
Ano na routeru chce zadat DHCP disable.
No pokud by jsi měl router jen na sdílení bez netu tak do routeru zadej třeba 192.168.1.5 a pak to masku a dns co píše grantec v pc musíš taky dát manuální nastavení sítě na lan kartě dát 192.168.1.6 atd.

Ale před tím než ho vypneš pokud by měl i internet tak se podívej v pc jakou adresu ti poskytovatel netu dává.Poznáš ji na výpisu na lan kartě v pravo dole na liště win jak bliká připojení k síti a pak ji zadej manualně do routeru a o jedno číslo do router+pc+hdbox+hdbox(příklad router 192.168.1.5 /pc 192.168.1.6/ hdbox 192.168.1.7 atd a masku a dns si taky doplň dle výpisu z lan karty to je všude stejné.[/quote]

Nevím jestli nemůže být problém proto, že nemám (hdbox server) veřejnou IP?
Dnes jsem o ni požádal svého poskytovatele ale bude mi přidělena až příští týden tak jestli to má cenu to nastavovat ještě dnes nebo to bez ní nejde?

A toDHCP disable mám zadat do routeru u serveru, u klienta není třeba. Myslím tak dobře?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Offline 
PříspěvekNapsal: 26 lis 2010, 18:50 
Nováček
Nováček

Registrován: 19 říj 2010, 06:18
Příspěvky: 40
Poskytovatel netu mi dává IP 192.168.1.101
Hodně mi pomáháš ale nevím jestli to zvládnu


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Offline 
PříspěvekNapsal: 26 lis 2010, 20:05 
Nováček
Nováček

Registrován: 09 dub 2009, 15:27
Příspěvky: 143
Manik píše:
Poskytovatel netu mi dává IP 192.168.1.101
Hodně mi pomáháš ale nevím jestli to zvládnu

Určitě.
Tak začni od routru ip 192.168.1.100
maska: 255.255.255.0
výchozí brána :192.168.1.1
dns : 192.168.1.1
když bude nejhůř a internet nepůjde zavolej mu a vysvětli mu to že potřebuješ pomoct.

pc dej ip :192.168.1.101 a ostatní jak píši a zkuš jestli ti jde internet(pro spojení boxu není potřeba)

1 hdbpx 9100 ip 192.168.1.102 a zase maska atd
2 hdbox 9100 ip 192.168.1.103 atd


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Offline 
PříspěvekNapsal: 26 lis 2010, 21:40 
Nováček
Nováček

Registrován: 19 říj 2010, 06:18
Příspěvky: 40
Určitě.
Tak začni od routru ip 192.168.1.100
maska: 255.255.255.0
výchozí brána :192.168.1.1
dns : 192.168.1.1
když bude nejhůř a internet nepůjde zavolej mu a vysvětli mu to že potřebuješ pomoct.

pc dej ip :192.168.1.101 a ostatní jak píši a zkuš jestli ti jde internet(pro spojení boxu není potřeba)

1 hdbpx 9100 ip 192.168.1.102 a zase maska atd
2 hdbox 9100 ip 192.168.1.103 atd[/quote]

Potřeboval bych ještě trochu nakopnout.
Router u mně doma(server) je nastaven takto:DHCP je Enable

DHCP Server: Disable Enable
Start IP Address: 192.168.1.100
End IP Address: 192.168.1.199
Address Lease Time 120 minutes (1~2880 minutes, the default value is 120)
Default Gateway: 0.0.0.0 (optional)
Default Domain: (optional)
Primary DNS: 0.0.0.0 (optional)
Secondary DNS: 0.0.0.0 (optional)

Mam přepsat Výchozí bránu(Default Gateway), obě DNS. To zvládnu ale kam mám vepsat Masku(255.255.255.0)

Když po přesaní a uložení v routru nepůjde internet tak mám volat o pomoc poskytovateli netu? Nebo použít tu veřejnou IP?

A ještě jednu otázku: u klienta je taky třeba upravit v ROUTERU DHCP nebo může nechat ENABLE?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Offline 
PříspěvekNapsal: 27 lis 2010, 10:52 
Nováček
Nováček

Registrován: 09 dub 2009, 15:27
Příspěvky: 143
Manik píše:
Určitě.
Tak začni od routru ip 192.168.1.100
maska: 255.255.255.0
výchozí brána :192.168.1.1
dns : 192.168.1.1
když bude nejhůř a internet nepůjde zavolej mu a vysvětli mu to že potřebuješ pomoct.

pc dej ip :192.168.1.101 a ostatní jak píši a zkuš jestli ti jde internet(pro spojení boxu není potřeba)

1 hdbpx 9100 ip 192.168.1.102 a zase maska atd
2 hdbox 9100 ip 192.168.1.103 atd


Potřeboval bych ještě trochu nakopnout.
Router u mně doma(server) je nastaven takto:DHCP je Enable

DHCP Server: Disable Enable
Start IP Address: 192.168.1.100
End IP Address: 192.168.1.199
Address Lease Time 120 minutes (1~2880 minutes, the default value is 120)
Default Gateway: 0.0.0.0 (optional)
Default Domain: (optional)
Primary DNS: 0.0.0.0 (optional)
Secondary DNS: 0.0.0.0 (optional)

Mam přepsat Výchozí bránu(Default Gateway), obě DNS. To zvládnu ale kam mám vepsat Masku(255.255.255.0)

Když po přesaní a uložení v routru nepůjde internet tak mám volat o pomoc poskytovateli netu? Nebo použít tu veřejnou IP?

A ještě jednu otázku: u klienta je taky třeba upravit v ROUTERU DHCP nebo může nechat ENABLE?[/quote]

Ve všech přístrojích musíš dát DHCP na disable (vyp) a pak ti půjde dopsat ip adresa i maska.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Offline 
PříspěvekNapsal: 28 lis 2010, 21:16 
Nováček
Nováček

Registrován: 19 říj 2010, 06:18
Příspěvky: 40
Když po přesaní a uložení v routru nepůjde internet tak mám volat o pomoc poskytovateli netu? Nebo použít tu veřejnou IP?

A ještě jednu otázku: u klienta je taky třeba upravit v ROUTERU DHCP nebo může nechat ENABLE?[/quote]

Ve všech přístrojích musíš dát DHCP na disable (vyp) a pak ti půjde dopsat ip adresa i maska.[/quote]

Omlouvám se že mě vždycky dlouho trvá než zareaguji ale musím chodit do práce i o víkendech.
pomalu začínám chápat o co jde.Máme to ale složitější.
Na náš router 192.168.1.100 (u SERVERu) je síťovým kabelem připojen:
PC:IP 192.168.1.101
HDBOX 9200 IP končí 103
Přes Wifi je:
1.notebook IP končí 102
2.notebook IP končí 104
3.notebook IP končí 105

Po změně IP v routeru nefungovaly zapojení přes Wifi ale po zadání všech hodnot vše OK.

Teď bycch potřeboval poradi co má nastavit klient:
1: Jakou IP nastavit v hdbox 9100 v menu-Nastavení sítě.
2: Jak upravit oscam server ve var (asi přepsat řádek device, co napsat místo.10?)

## connect to cccam server
[reader]
label = cccam_server
protocol = cccam
device = 192.168.1.10,40000
account = hdbox1,hdbox1
group = 1

3: Má klient taky vypnout DHCP ve svém routeru a jakou tam zadat IP adresu?

4:Ještě hdboxu 9200(server): Musím taky něco změnit ve VAR - TUXBOX?

Předem děkuji za odpovědi, doufám že pokud mi odpovíš na všechny 4 tak už to bude fungovat.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Offline 
PříspěvekNapsal: 28 lis 2010, 22:41 
Nováček
Nováček

Registrován: 09 dub 2009, 15:27
Příspěvky: 143
Manik píše:
Když po přesaní a uložení v routru nepůjde internet tak mám volat o pomoc poskytovateli netu? Nebo použít tu veřejnou IP?

A ještě jednu otázku: u klienta je taky třeba upravit v ROUTERU DHCP nebo může nechat ENABLE?


Ve všech přístrojích musíš dát DHCP na disable (vyp) a pak ti půjde dopsat ip adresa i maska.[/quote]

Omlouvám se že mě vždycky dlouho trvá než zareaguji ale musím chodit do práce i o víkendech.
pomalu začínám chápat o co jde.Máme to ale složitější.
Na náš router 192.168.1.100 (u SERVERu) je síťovým kabelem připojen:
PC:IP 192.168.1.101
HDBOX 9200 IP končí 103
Přes Wifi je:
1.notebook IP končí 102
2.notebook IP končí 104
3.notebook IP končí 105

Po změně IP v routeru nefungovaly zapojení přes Wifi ale po zadání všech hodnot vše OK.

Teď bycch potřeboval poradi co má nastavit klient:
1: Jakou IP nastavit v hdbox 9100 v menu-Nastavení sítě.
2: Jak upravit oscam server ve var (asi přepsat řádek device, co napsat místo.10?)

## connect to cccam server
[reader]
label = cccam_server
protocol = cccam
device = 192.168.1.10,40000
account = hdbox1,hdbox1
group = 1

3: Má klient taky vypnout DHCP ve svém routeru a jakou tam zadat IP adresu?

4:Ještě hdboxu 9200(server): Musím taky něco změnit ve VAR - TUXBOX?

Předem děkuji za odpovědi, doufám že pokud mi odpovíš na všechny 4 tak už to bude fungovat.[/quote]

1: 9100 nastav 192.168.1.106 a zakaž čtečky tím parametrem enable =0

2:## connect to cccam server
[reader]
label = cccam_server
protocol = cccam
device = 192.168.1.103,40000
account = hdbox1,hdbox1
group = 1

3:ano vypnout a ip:192.168.1.107 atd maska dns to už víš.

4: u 9200 v oscam.user ,možná když to nepůjde změn položku UNIQ=2

5:když se ti bude chtít stáhni si nový plugin komplet a nainstaluj je tam pár vychytávek (fixit8.1)

pokud máš ten hlavní router tak k tomu nepotřebuješ další ale stačí pro jednoduchost switch a do toho zapojíš po lanu vše


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Offline 
PříspěvekNapsal: 28 lis 2010, 23:13 
Nováček
Nováček

Registrován: 19 říj 2010, 06:18
Příspěvky: 40
1: 9100 nastav 192.168.1.106 a zakaž čtečky tím parametrem enable =0

2:## connect to cccam server
[reader]
label = cccam_server
protocol = cccam
device = 192.168.1.103,40000
account = hdbox1,hdbox1
group = 1

3:ano vypnout a ip:192.168.1.107 atd maska dns to už víš.

4: u 9200 v oscam.user ,možná když to nepůjde změn položku UNIQ=2

5:když se ti bude chtít stáhni si nový plugin komplet a nainstaluj je tam pár vychytávek (fixit8.1)

pokud máš ten hlavní router tak k tomu nepotřebuješ další ale stačí pro jednoduchost switch a do toho zapojíš po lanu vše[/quote]

Děkuji moc, zkoušet budeme zítra protože klient už spí ale měl bych ještě dotaz:

zakaž čtečky tím parametrem enable =0 to ve VAR-TUXBOX - oscam conf?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Offline 
PříspěvekNapsal: 28 lis 2010, 23:29 
Nováček
Nováček

Registrován: 09 dub 2009, 15:27
Příspěvky: 143
Manik píše:
1: 9100 nastav 192.168.1.106 a zakaž čtečky tím parametrem enable =0

2:## connect to cccam server
[reader]
label = cccam_server
protocol = cccam
device = 192.168.1.103,40000
account = hdbox1,hdbox1
group = 1

3:ano vypnout a ip:192.168.1.107 atd maska dns to už víš.

4: u 9200 v oscam.user ,možná když to nepůjde změn položku UNIQ=2

5:když se ti bude chtít stáhni si nový plugin komplet a nainstaluj je tam pár vychytávek (fixit8.1)

pokud máš ten hlavní router tak k tomu nepotřebuješ další ale stačí pro jednoduchost switch a do toho zapojíš po lanu vše


Děkuji moc, zkoušet budeme zítra protože klient už spí ale měl bych ještě dotaz:

zakaž čtečky tím parametrem enable =0 to ve VAR-TUXBOX - oscam conf?[/quote]

Ano vše se upravuje jen v položce var/tuxbox/config a tam máš 6 složek .

A v oscam.server máš interní čtečky 4 a u každé čtečky je parametr enable= 0 nebo 1 ,to znamená 0 je vypnutá ,1 je zapnutá
stáhni si ten nový komplet plugin smaž var a znovu nainstaluj plugin ,vypni ovladačem v pluginech mcas a coconut(teď je nastavený na autostart) a zapni oscam ,už jsem to v těch položkách vše popsal uvidíš a hned tě to nakopne.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Offline 
PříspěvekNapsal: 28 lis 2010, 23:59 
Nováček
Nováček

Registrován: 26 čer 2010, 21:53
Příspěvky: 109
No hlavne chlapci ze si vy dvaja dobre rozumiete, lebo ja som teda stratil prehlad uz davno ... :55:


DM800, HD-BOX FS7110, Toroid90 - 28E-4W, Samsung LE40B650 - obcas testujem HD-Box 9100


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
New Topic Post Reply  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku
 Předchozí << 
1, 2, 3, 4, 5
 >> Další 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
Přejít na:  

Zjistit Google Pagerank, S-rank a Jyxorank

Powered by Skin-Lab © Alpha Trion
Český překlad – phpBB.cz