Propojení azbox elite s pc přes router

Moderátoři: gorick, monkus, schmegea

merida7
Nováček
Nováček
Příspěvky: 151
Registrován: 30 dub 2010, 08:45
Poděkováno: 1 krát

Re: Propojení azbox elite s pc přes router

Příspěvekod merida7 » 19 lis 2010, 13:46

frcko73 píše:na win7 to pekne blbne....vacsinou to nejde ani mne.....a tiez neviem preco... :42:

Ide to aj s WIN7, navod je tu viewtopic.php?f=163&t=6359
AZBOX HD Premium, Skylink, HH90

krokodill
Nováček
Nováček
Příspěvky: 193
Registrován: 23 čer 2009, 13:04

Re: Propojení azbox elite s pc přes router

Příspěvekod krokodill » 19 lis 2010, 13:57

Jak už jsem psal, nejde to ani podle tvého návodu (děláno přesně podle něj, krok po kroku). Zkoušel jsem to i tak, že jsem winďousům nastavil uživatelský účet a heslo a stejně to nešlo. Takže uvidíme při dalším FW, nebo snad na Édvojce. Ale ta se nějak přestala asi vyvíjet, bo je nějak dlouho klid po pěšině. Asi ty urážky některejch jedinců ze začátku udělaly svoje...
AzBox HD Elite / motor SM3D12 / Skylink / Corsair Flash Survivor 8Gb / HDD WD My Book 300Gb

Uživatelský avatar
visper
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 2192
Registrován: 23 dub 2009, 13:50

Re: Propojení azbox elite s pc přes router

Příspěvekod visper » 19 lis 2010, 16:00

Ani mě se ještě nepodařilo přemluvit Win7 ke spolupráci s Azboxem. Ten návod podle merida7 mi pomohl k tomu aby si Win7 rozuměly s ostatními stroji XP v síti. Azbox chce heslo a opačně z PC Win7 není vidět. Ostatní XP mašiny s ním komunikují obousměrně.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100

krokodill
Nováček
Nováček
Příspěvky: 193
Registrován: 23 čer 2009, 13:04

Re: Propojení azbox elite s pc přes router

Příspěvekod krokodill » 19 lis 2010, 16:24

Ovšem největší gól je, že se mi úspěšně daří připojit na cizí počítače v síti :46: Rozvedl jsem totiž net asi do ještě pěti domácností v baráku, abych internet zbytečně neplatil sám a k asi dvěma se v pohodě dostanu až k jejich tajným obrázkům a neslušným videím :)) Jen do mejch W7 nic :roll:
AzBox HD Elite / motor SM3D12 / Skylink / Corsair Flash Survivor 8Gb / HDD WD My Book 300Gb

Uživatelský avatar
visper
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 2192
Registrován: 23 dub 2009, 13:50

Re: Propojení azbox elite s pc přes router

Příspěvekod visper » 19 lis 2010, 17:30

krokodill píše:Ovšem největší gól je, že se mi úspěšně daří připojit na cizí počítače v síti :46: Rozvedl jsem totiž net asi do ještě pěti domácností v baráku, abych internet zbytečně neplatil sám a k asi dvěma se v pohodě dostanu až k jejich tajným obrázkům a neslušným videím :)) Jen do mejch W7 nic :roll:

Jo, to znám. Když mne soused nepozdravil, tak měl rozházené papíry z tiskárny po celém obýváku. :)
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100

Uživatelský avatar
shibal
Mazák
Mazák
Příspěvky: 975
Registrován: 19 čer 2009, 17:37
Bydliště: okr.Vsetín

Re: Propojení azbox elite s pc přes router

Příspěvekod shibal » 20 lis 2010, 20:31

visper píše:
krokodill píše:Ovšem největší gól je, že se mi úspěšně daří připojit na cizí počítače v síti :46: Rozvedl jsem totiž net asi do ještě pěti domácností v baráku, abych internet zbytečně neplatil sám a k asi dvěma se v pohodě dostanu až k jejich tajným obrázkům a neslušným videím :)) Jen do mejch W7 nic :roll:

Jo, to znám. Když mne soused nepozdravil, tak měl rozházené papíry z tiskárny po celém obýváku. :)


Vispere, tak do tebe bych to fakt neřekl :55:
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX

merida7
Nováček
Nováček
Příspěvky: 151
Registrován: 30 dub 2010, 08:45
Poděkováno: 1 krát

Re: Propojení azbox elite s pc přes router

Příspěvekod merida7 » 22 lis 2010, 14:34

Vsetko je vec nastavenia zdielania a zabezpecenia. Ci je to XP alebo WIN7. Samozrejme WIN7 to ma ovela sofistikovanejsie, preto je to aj bezpecnejsi system ako XP.
AZBOX HD Premium, Skylink, HH90

merida7
Nováček
Nováček
Příspěvky: 151
Registrován: 30 dub 2010, 08:45
Poděkováno: 1 krát

Re: Propojení azbox elite s pc přes router

Příspěvekod merida7 » 22 lis 2010, 14:47

krokodill píše:Jak už jsem psal, nejde to ani podle tvého návodu (děláno přesně podle něj, krok po kroku). Zkoušel jsem to i tak, že jsem winďousům nastavil uživatelský účet a heslo a stejně to nešlo. Takže uvidíme při dalším FW, nebo snad na Édvojce. Ale ta se nějak přestala asi vyvíjet, bo je nějak dlouho klid po pěšině. Asi ty urážky některejch jedinců ze začátku udělaly svoje...


Este raz si to skontroluj, niekde robis chybu. V Zdielani musi mat skupina Everyone uplny pristup. V zabezpeceni musi mat skupina Everyone nastavene Citat a vykonavat,Zobrazit obsah priecinka a Citanie.

A nezabudni vypnut zdielanie chranene heslom
AZBOX HD Premium, Skylink, HH90

Uživatelský avatar
visper
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 2192
Registrován: 23 dub 2009, 13:50

Re: Propojení azbox elite s pc přes router

Příspěvekod visper » 22 lis 2010, 15:02

Tak nevím... Skupině Everyone jsem povolil snad všechno včetně vytahování procesoru z objímky a pořád to chce po Azboxu heslo. :51:
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100

Uživatelský avatar
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák
Příspěvky: 723
Registrován: 11 pro 2008, 14:45

Re: Propojení azbox elite s pc přes router

Příspěvekod frcko73 » 23 lis 2010, 10:33

u mna to iste......
Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE

merida7
Nováček
Nováček
Příspěvky: 151
Registrován: 30 dub 2010, 08:45
Poděkováno: 1 krát

Re: Propojení azbox elite s pc přes router

Příspěvekod merida7 » 23 lis 2010, 10:57

prihlasujes sa do WIN7 ako uzivatel s heslom alebo bez hesla?
AZBOX HD Premium, Skylink, HH90

Uživatelský avatar
visper
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 2192
Registrován: 23 dub 2009, 13:50

Re: Propojení azbox elite s pc přes router

Příspěvekod visper » 23 lis 2010, 11:47

merida7 píše:prihlasujes sa do WIN7 ako uzivatel s heslom alebo bez hesla?

Bez hesla.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100

Uživatelský avatar
cvoky007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 208
Registrován: 16 led 2010, 10:08
Bydliště: poprad

Re: Propojení azbox elite s pc přes router

Příspěvekod cvoky007 » 23 lis 2010, 13:39

a mas povoleneho uzivatela guest ?
VU+ UNO last openAAF, int. HDD WD10EVDS
DM7020 (geminy 4.70)
OPTIBOX500S (geminy 4.20)
Astra 23.5/Thor 0.8
2x LNB Inverto RED Twin; Panasonic TH-37PV8PA; Samsung 2333HD; Yamaha HTR-6130

Uživatelský avatar
visper
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 2192
Registrován: 23 dub 2009, 13:50

Re: Propojení azbox elite s pc přes router

Příspěvekod visper » 23 lis 2010, 15:05

Guest povolen. Win7 jsou prostě nedobytné. Zajímavé že XP počítače v siti se do nich dostanou. Azbox se do XP taky dostane.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100

Uživatelský avatar
cvoky007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 208
Registrován: 16 led 2010, 10:08
Bydliště: poprad

Re: Propojení azbox elite s pc přes router

Příspěvekod cvoky007 » 23 lis 2010, 16:06

a ako mas nastavene share permissions a security na dany adresar ? (najlepsie nastavit v oboch pripadoch everyone - change pripadne full control)
VU+ UNO last openAAF, int. HDD WD10EVDS
DM7020 (geminy 4.70)
OPTIBOX500S (geminy 4.20)
Astra 23.5/Thor 0.8
2x LNB Inverto RED Twin; Panasonic TH-37PV8PA; Samsung 2333HD; Yamaha HTR-6130


Zpět na „Dotazy začátečníků“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host