Výpadek signálu - prosím o radu

Nastavení a diskuze kolem tohoto modelu.
vertol
Nováček
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 04 pro 2010, 16:04

Výpadek signálu - prosím o radu

Příspěvekod vertol » 04 pro 2010, 16:14

před třemi dny při hustém sněžení vypadl signál a už nenaskočil - na obrazovce se objevuje hláška "špatný nebo žádný signál", v nastavení antény je intenzita signálu 45% a kvalita 10%. Pokud odpojím fyzicky koax, spadne síla na 36%. Nejprve jsem myslel, že je to zasněžením antény, ale nyní je anténa sněhuprostá a signál jinde. Na disku mám Inverto monoblok pro. Anténu mám na horní části střechy, kam se bohužel kvůli sněhu nedostanu (sebevraždu se zatím spáchat nechystám) Nestalo se Vám někdy něco podobného, popř. nějaká rada co vyzkoušet?

Uživatelský avatar
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 603
Registrován: 13 zář 2009, 22:16
Poděkováno: 1 krát

Re: Výpadek signálu - prosím o radu

Příspěvekod VTronik » 04 pro 2010, 18:25

Myslím, že tě kontrola u paraboly nemine. Buď se pohla větrem nebo se poškodil nějaký spoj, pravděpodobně u konvertoru F konektor. Mrazy dělají své...
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE

Uživatelský avatar
Juraš
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 79
Registrován: 15 led 2010, 19:11
Bydliště: Velká Morava

Re: Výpadek signálu - prosím o radu

Příspěvekod Juraš » 04 pro 2010, 18:35

Pokud to nebude anténou (pohnutí či konvertor) tak podobné problémy se již objevujou a jde o vadný spoj v tuneru. :shock:
Zkus odpojit koax od přístroje a pak vrať a přitlač směrem k boxu a směrem dolu.
Jinak raklamace. :12:
AZBox HD Premium + ,,tuning" / Open RSI 3.0, WD 1 TB WD10EVDS Green Power. WD 500GB for AV in NAS Zyxel NSA310 / Ferguson Ariva 203 / TV Panasonic TH-42PX80EA / E85 multifocus 1W+13E+19,2E+23,5+28,2 Skylink

vertol
Nováček
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 04 pro 2010, 16:04

Re: Výpadek signálu - prosím o radu

Příspěvekod vertol » 04 pro 2010, 19:46

Ahoj, díky za odpověď. Vše vypadá na vychýlenou anténu, ikdyž v době výpadku vůbec vítr nefoukal, jen si sněžilo, sněžilo a sněžilo. Na LNB byla pěkná čepička, leč druhý den odtála. I se signálem :-( Kabel si myslím, že bude vpořádku, protože když jej odpojím od přístroje tak intenzita signálu ihned klesne na zmíněných 36%, takže propojení mezi LNB a přístrojem by snad mělo být OK. Stejně tak, když v menu zruším napájení LNB, intenzita jde zase dolů na 36%. Asi moc možností nebude, buďto se fakt parabola pohnula nebo se něco přihodilo LNB. Jako na potvoru teď před vánocemi, kdy je střecha nepřístupná ....

vertol
Nováček
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 04 pro 2010, 16:04

Re: Výpadek signálu - prosím o radu

Příspěvekod vertol » 06 pro 2010, 20:11

tak nakonec to nebylo parabolou, zkusil jsem jiný přijímač a OK, takže zřejmě chcípl tuner na přijímači, takže reklamace ...

Uživatelský avatar
Juraš
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 79
Registrován: 15 led 2010, 19:11
Bydliště: Velká Morava

Re: Výpadek signálu - prosím o radu

Příspěvekod Juraš » 06 pro 2010, 20:52

Zkus ho ještě jednou připojit a přitlačit jak jsem psal. :106:
AZBox HD Premium + ,,tuning" / Open RSI 3.0, WD 1 TB WD10EVDS Green Power. WD 500GB for AV in NAS Zyxel NSA310 / Ferguson Ariva 203 / TV Panasonic TH-42PX80EA / E85 multifocus 1W+13E+19,2E+23,5+28,2 Skylink

vertol
Nováček
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 04 pro 2010, 16:04

Re: Výpadek signálu - prosím o radu

Příspěvekod vertol » 08 pro 2010, 07:22

ještě jednou jsem zkusil přitlačit, ale nezabralo to - myslím, že kontaktem to nebude, protože po připojení se zvedne síla signálu z 30 na 45%, takže nějaký kontakt tam bude

Mil3
Nováček
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 24 úno 2011, 23:05

Re: Výpadek signálu - prosím o radu

Příspěvekod Mil3 » 05 bře 2011, 21:00

Podobný či stejný problém řeším již pár měsíců, Ariva200 vypadá že funguje vše v pořádku, pak náhle vypadne signál a jde pouze H polarizace, přepnu na V a tak jak píšete, signál 10 a 40% . Odpojím a zapojím koax do přístroje a naladěný program běží, dokud nepřepnu na jiný program, respektive na program s jinou polarizací. Přístroj 2x reklamován, 1. výměna modulátoru - problém nevyřešen, 2. servis nic nezjistil, nicméně přeinstalovali FW. Po zapojení přístroj fungoval v pořádku, ovšem jenom pár hodin, pak se opět projevila ta samá závada. Jo, musím podotknout že GloboOpticum tam funguje bez problémů.

Uživatelský avatar
Juraš
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 79
Registrován: 15 led 2010, 19:11
Bydliště: Velká Morava

Re: Výpadek signálu - prosím o radu

Příspěvekod Juraš » 06 bře 2011, 19:18

Vypadá to zase na tuner. Takže servis. :37:
AZBox HD Premium + ,,tuning" / Open RSI 3.0, WD 1 TB WD10EVDS Green Power. WD 500GB for AV in NAS Zyxel NSA310 / Ferguson Ariva 203 / TV Panasonic TH-42PX80EA / E85 multifocus 1W+13E+19,2E+23,5+28,2 Skylink

324
Nováček
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 26 led 2011, 11:58

Re: Výpadek signálu - prosím o radu

Příspěvekod 324 » 03 kvě 2011, 14:58

Mil3 píše:Podobný či stejný problém řeším již pár měsíců, Ariva200 vypadá že funguje vše v pořádku, pak náhle vypadne signál a jde pouze H polarizace, přepnu na V a tak jak píšete, signál 10 a 40% . Odpojím a zapojím koax do přístroje a naladěný program běží, dokud nepřepnu na jiný program, respektive na program s jinou polarizací. Přístroj 2x reklamován, 1. výměna modulátoru - problém nevyřešen, 2. servis nic nezjistil, nicméně přeinstalovali FW. Po zapojení přístroj fungoval v pořádku, ovšem jenom pár hodin, pak se opět projevila ta samá závada. Jo, musím podotknout že GloboOpticum tam funguje bez problémů.

Problémy s tunery měly Arivy z první serie. Mě se objevil až po roce ale jelikož jsem někde potratil fakturu, musel jsem se do opravy pustit sám. Problém je v malém čipu v tuneru, respektive v jeho přiletování. Různé přimačkávání pomohlo jen ne chvíli, ve finále mi šel jen jediný transponder. Na různých fórech jsou návody, jak to opravit ale je potřeba hodinářská lupa a plynová mikropájka což nemám. Ze zoufalství jsem vyndal tuner a jako poslední možnost, před vyhozením přijímače, jsem vzal opalovací pistoli, nastavil teplotu 350 stupňů a opatrně proudem horkého vzduchu ohříval čip, i nožičkami, až se cín začal výrazně lesknout.
Kupodivu to pomohlo a Ariva od té doby běhá jak z praku. Je to ale poslední zoufalý pokus o opravu a může dopadnout všelijak.

Uživatelský avatar
taifun
Nováček
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 28 čer 2011, 19:16

Re: Výpadek signálu - prosím o radu

Příspěvekod taifun » 19 bře 2012, 19:31

324 píše:
Mil3 píše:Podobný či stejný problém řeším již pár měsíců, Ariva200 vypadá že funguje vše v pořádku, pak náhle vypadne signál a jde pouze H polarizace, přepnu na V a tak jak píšete, signál 10 a 40% . Odpojím a zapojím koax do přístroje a naladěný program běží, dokud nepřepnu na jiný program, respektive na program s jinou polarizací. Přístroj 2x reklamován, 1. výměna modulátoru - problém nevyřešen, 2. servis nic nezjistil, nicméně přeinstalovali FW. Po zapojení přístroj fungoval v pořádku, ovšem jenom pár hodin, pak se opět projevila ta samá závada. Jo, musím podotknout že GloboOpticum tam funguje bez problémů.

Problémy s tunery měly Arivy z první serie. Mě se objevil až po roce ale jelikož jsem někde potratil fakturu, musel jsem se do opravy pustit sám. Problém je v malém čipu v tuneru, respektive v jeho přiletování. Různé přimačkávání pomohlo jen ne chvíli, ve finále mi šel jen jediný transponder. Na různých fórech jsou návody, jak to opravit ale je potřeba hodinářská lupa a plynová mikropájka což nemám. Ze zoufalství jsem vyndal tuner a jako poslední možnost, před vyhozením přijímače, jsem vzal opalovací pistoli, nastavil teplotu 350 stupňů a opatrně proudem horkého vzduchu ohříval čip, i nožičkami, až se cín začal výrazně lesknout.
Kupodivu to pomohlo a Ariva od té doby běhá jak z praku. Je to ale poslední zoufalý pokus o opravu a může dopadnout všelijak.



Zdravím :89: všechny kdo mají podobný problém FERGUSON ARIVA 200 HD MRTVÝ TUNER
a zároveň by mne zajímal čip který jsi ohříval, STV 6110A který je uvnitř odstínění tuneru a nebo na tištěném spoji, za stíněným tunerem ALI M3501 A1 , protože horkovzduchem se to snad zmáknout dá. Když tak podám report jak jsem se s tím popral já :93:

STV6110A.jpg
ALIM3501 A1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
taifun
Nováček
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 28 čer 2011, 19:16

Re: Výpadek signálu - prosím o radu

Příspěvekod taifun » 14 dub 2012, 12:04

Aha tak jsem se kouknul pod pokličku a jedná se o CHIP STV6110A je to samozřejmě ten menší, aby to nebylo tak jednoduché.

rafman
Nováček
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 21 pro 2014, 17:48

Re: Výpadek signálu - prosím o radu

Příspěvekod rafman » 21 pro 2014, 17:53

Skvěle se mi osvědčilo strčit celej tuner do trouby (250° na 7-9 min.). Rychlý a jednoduchý :-D

ojary Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: 24 zář 2017, 13:30

Re: Výpadek signálu - prosím o radu

Příspěvekod ojary » 16 říj 2017, 14:45

zdravim nechci zakladat nove vlakno,tak se zeptam tady mam arivu 100 hd,koupil jsem ji na inzerat po zapojeni a nastavovani paraboly to v tv ukazovalo hodnoty signalu sem tam to ukazovalo tech 45% a 10%,tak jsem myslel ze musim doladit parabolu tak jsem vse vytahl na strechu i tv ale tam uz mi to ukazovalo jen tech 45 a 10%,takze to bude stejny problem,kde mam zatlacit aby to zas nabehlo a ujistil se ze jde o stejnou zavadu nez to upecu v troube :15:


Zpět na „Diskuze Ferguson Ariva HD“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti