Obnovovanie settinu po upg fw
-
mikiska
- Nováček

Obnovovanie settinu po upg fw
Caute borci. Akosi som uplne nepochopil upg fw, resp.postup. Da sa vobec upg fw urobit aj bez toho, aby sa mi zmazal povodny setting? Resp. ako by som mal postupovat pri upg fw aby sa mi zachovali nastavenia - hlavne USALS motora!!!!!! Tych moznosti pri upg fw cez USB je tam akosi viacero a neviem, co by bolo najmenej pracne, ale pritom 100perc. funkcne. Doteraz som mal Openbox 810 a tam sa mi to zdalo podstatne jednoduchsie. 
OpenBox X810, Head500, Satelita 2000HD, StabHH90, 80cmFe, twin
- AB DSR-322
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: Obnovovanie settinu po upg fw
co sem měl možnost vyzkoušet tak všechny starší fw stačilo maincode a seting ti zustal fw se přehrál ale u posledního fw 12.7.10 to neplatí tam musíš vytvořit znovu seting.
Dreamsky NXP256HD
HD BOX FS-9105+
HD BOX FS-9105+
-
mikiska
- Nováček

.........a nepomohlo by ho aspon obnovit cez udf file? A ako viem teda zistit, kedy sa to musi urobit 1.alebo 2.sposobom?AB DSR-322 píše:co sem měl možnost vyzkoušet tak všechny starší fw stačilo maincode a seting ti zustal fw se přehrál ale u posledního fw 12.7.10 to neplatí tam musíš vytvořit znovu seting.
Dik, cau
-
papapl
- Nováček

u posledního fmw je nutno provést all update - při zadání pouze "Maincode" jde přijímač do kytek - pak pomůže jen sériová konzole (zaplať Bůh).
Setting se nechá uložit do dump files - aktualizace - typ Dump.
Po nahrání nového fmw dát aktualizaci Userdb a mělo by to skoro fungovat - potom zadat čas, rozlišení TV, jazyk, IP .... Stále lepší, než znovu vše skenovat
Po nahrání nového fmw dát aktualizaci Userdb a mělo by to skoro fungovat - potom zadat čas, rozlišení TV, jazyk, IP .... Stále lepší, než znovu vše skenovat
-
mikiska
- Nováček

ok, len ako sa teda zistit, ci pri konkretnom fw je potrebne all update, alebo staci main code?. Ale ak sa v tom zalohovanom userdb nachadza aj nastavenie USALS, Discq atd tak to nieje az taky bolestivy postup!papapl píše:u posledního fmw je nutno provést all update - při zadání pouze "Maincode" jde přijímač do kytek - pak pomůže jen sériová konzole (zaplať Bůh).
Dik za reakciu
-
mikiska
- Nováček

Tak po case opat otazka........... . Uz mam v obidvoch Sat2000HD fw z 12.7.2010, jednu mam uz kompletne rozbehanu, ale to iste chcem preniest aj na druhu Satelitu. Cital som na tomto fore o dvoch roznych postupoch obnovenia settingu, ale ako by to malo byt na 100perc. neviem.
1. Setting se nechá uložit do dump files - aktualizace - typ Dump. Po nahrání nového fmw dát aktualizaci Userdb
2. Menu/Nástroje/Aktualizace přes USB, tam vybrat druh aktualizace : Dump a spustit start - vše se nahraje na USB flašku jako soubor DumpFile.abs.
Při zpětném obnovení settingu v přijímači Vložit USB flašku s uloženým settingem do vypnuté Arivy (STANDBY), potom Arivu zapnout
Menu/Nástroje/Aktualizace přes USB, Tam vybrat druh aktualizace : Allcode+bootloader, vybrat soubor s aktualizací : DumpFile.abs a spustit start - vše se nakopíruje do Arivy
Vie mi niekto poradit ako to mam spravne a BEZPECNE urobit? Kedze nerad by som riesil pripadne neuspechy cez RS232.
Vdaka, ahojte
1. Setting se nechá uložit do dump files - aktualizace - typ Dump. Po nahrání nového fmw dát aktualizaci Userdb
2. Menu/Nástroje/Aktualizace přes USB, tam vybrat druh aktualizace : Dump a spustit start - vše se nahraje na USB flašku jako soubor DumpFile.abs.
Při zpětném obnovení settingu v přijímači Vložit USB flašku s uloženým settingem do vypnuté Arivy (STANDBY), potom Arivu zapnout
Menu/Nástroje/Aktualizace přes USB, Tam vybrat druh aktualizace : Allcode+bootloader, vybrat soubor s aktualizací : DumpFile.abs a spustit start - vše se nakopíruje do Arivy
Vie mi niekto poradit ako to mam spravne a BEZPECNE urobit? Kedze nerad by som riesil pripadne neuspechy cez RS232.
Vdaka, ahojte
-
Thomik1
- Moderátor

- Dal poděkování: 34 poděkování
- Dostal poděkování: 105 poděkování
Já to dělal podle 2) hého návodu co tu píšeš a rs232 jsem nemusel řešit 
Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB

Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.

Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
-
mikiska
- Nováček

ok, dik, snad to pojdeThomik1 píše:Já to dělal podle 2) hého návodu co tu píšeš a rs232 jsem nemusel řešit