enigma 2 v HDBox 9200

Diskuze o Enigmě2.

Moderátoři: ShaMan, By.Bob

Uživatelský avatar
grantec
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 5635
Registrován: 14 led 2009, 21:26
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

enigma 2 v HDBox 9200

Příspěvekod grantec » 11 úno 2010, 17:07

Dolezite!!- Tu popisovane a pridavane subory su len pre enigma2 a prijimace HDBox 9200 a HDBox 9300 !
Jednotunerove prijimace s jednym USB nemaju zatial pripravene drivery - preto ich ani nieje mozne zatial modifikovat !
Zakladom zavedenia ineho,ako klasickeho image, je prepisanie uboot. Ako dalej zistite, nie vzdy to tak musi byt- zalezi od verzie enigmy, ale my sa naucime nahrat najskor iny uboot (maxiuboot) a AAF enigma2 .
Postupne tu budu pribudat navody a subory - alebo linky na subory - kedze vsetko pre e2 je "tak trochu velke" :)
1)Navody budu robene pre Vas - beznych smrtelnikov, ziadne super odborne vyrazy nebudem pouzivat - a pokial sa bude dat, prilozim aj obrazky postupu .
2)Na instalaciu budete potrebovat serial kabel RS232 - krizeny (taky,akym sa flashuju klasicke prijimace- bez USB) a sietove prepojenie (LAN) - PC / sat. Taktiez bude treba pero a papier, aby ste si mohli zapisat IP adresu a MAC (fyzicku adresu) svojho satelitneho prijimaca.
3)Hlavna zasada - vzdy sa da vratit k povodnemu stavu prijimaca, vratit povodny bootloader (L1.21) , kto ma este starsiu verziu L1.19 - bude mat novu (moj pripad) .
Enigma2 image neinstalujte, ak HDbox pouzivate ako jediny rodinny prijimac ! Ked Vam bude rodina "dychat na krk" - koli serialu atd, spravite milion chyb !
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00

Uživatelský avatar
ShaMan
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 640
Registrován: 17 lis 2008, 16:39
Poděkováno: 2 krát

Re: enigma 2 v HDBox 9200

Příspěvekod ShaMan » 11 úno 2010, 18:23

Ještě bych doplnil k AAF je třeba mít instalovaný Microsoft NET Framework 2.0
Komu to jede i jinak ? At klidně doplní ..
Tam kde předevčírem znamená pozítří ...

Uživatelský avatar
grantec
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 5635
Registrován: 14 led 2009, 21:26
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: enigma 2 v HDBox 9200

Příspěvekod grantec » 11 úno 2010, 20:31

neviem ci to mám, ale asi ano. Ja mám WIN7 a tam je to tuším defaultne.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00

Uživatelský avatar
MartinK.
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 397
Registrován: 23 pro 2008, 14:53
Bydliště: ČR
Poděkováno: 2 krát

Re: enigma 2 v HDBox 9200

Příspěvekod MartinK. » 11 úno 2010, 20:44

Potvrzuji ve WINDOWS 7 jede bez problému přechod na LOADER 1,21 z 1,19 proběhl v pohodě.
HDBOX 9200 FW 1.11.57 oscam-svn9871-sh4-amino PIP REC OK
HDBOX 9100 FW 1.11.57

HDBOX 9200 FW 1.11.57
HDBOX 7110 FW 2.11.57
HDBOX 9105+ FW 2.12.16 - velká spokojenost :87:

HDBOX XBMC nový vítr ENIGMA2 :87:

Uživatelský avatar
MartinK.
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 397
Registrován: 23 pro 2008, 14:53
Bydliště: ČR
Poděkováno: 2 krát

Re: enigma 2 v HDBox 9200

Příspěvekod MartinK. » 11 úno 2010, 21:50

USB připraveno, navod je vynikající, srozumitelny a pochopitelný.
HDBOX 9200 FW 1.11.57 oscam-svn9871-sh4-amino PIP REC OK
HDBOX 9100 FW 1.11.57

HDBOX 9200 FW 1.11.57
HDBOX 7110 FW 2.11.57
HDBOX 9105+ FW 2.12.16 - velká spokojenost :87:

HDBOX XBMC nový vítr ENIGMA2 :87:

Uživatelský avatar
grantec
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 5635
Registrován: 14 led 2009, 21:26
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: enigma 2 v HDBox 9200

Příspěvekod grantec » 11 úno 2010, 22:34

jj - aj dempsey uz ma prvu cast za sebou - prave piseme druhu cast - samotna instalacia maxiuboot. Treba vydrzat. :D
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00

Uživatelský avatar
ShaMan
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 640
Registrován: 17 lis 2008, 16:39
Poděkováno: 2 krát

Re: enigma 2 v HDBox 9200

Příspěvekod ShaMan » 11 úno 2010, 22:40

Já jen pro doplnění , používám různé OS , se staršími verzemi AAF jsme musel mít vypnutý Firewal , teď už ani nevím ...
Co se týče instalačky tak od dárců mívám stažený E2 ve stavu img a ta instalace je pak velice jednoduchá ,,,,
není třeba dělit a formátovat USB a jiné disky , ... snad to pustí ven v této formě taky public ....
Tam kde předevčírem znamená pozítří ...

Uživatelský avatar
grantec
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 5635
Registrován: 14 led 2009, 21:26
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: enigma 2 v HDBox 9200

Příspěvekod grantec » 11 úno 2010, 23:59

existuej aj AAF pre flash a ozaj sa instaluje "jednym" kliknutím. Keďže ale zatiaľ nepracuje vsetko ako ma, je lepšie použiť USB. Lepšie sa nám bude aj modifikovať casti ,ktore vo flash su len read. Doplnenie ceskeho jazyka atd atd.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00

Uživatelský avatar
ZED
Nováček
Nováček
Příspěvky: 61
Registrován: 31 srp 2009, 09:38

Re: enigma 2 v HDBox 9200

Příspěvekod ZED » 12 úno 2010, 08:17

Existuje prosim nekde na netu popis, co vsechno E2 pro HDBOX umi? Popripade, jsou nekde nejake screeny z teto verze?

Diky ZED
HodněDobrý-BOX a poslední FW :D
MCAS + Skylink, 28,5°E + 23,5°E + 19,2°E + 16°E + 13°E + 9°E + 7°E + 5°E + 1°W + 4°W
síťový HDD QNAP TS509 PRO
... RUN ...

Uživatelský avatar
grantec
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 5635
Registrován: 14 led 2009, 21:26
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: enigma 2 v HDBox 9200

Příspěvekod grantec » 12 úno 2010, 08:29

Zatial nie,ale porobime screeny, naucime sa aj rozchodit e2 , vratit povodny uboot atd atd. To vsetko mame este pred sebou .
V kazdom pripade ma e2 vacsiu podporu multimedii , funkcné web rozhranie ...
web_control.JPG

a mnoho inych funkcii . Treba vyskusat.
A pozna oba tunery :96:
web_control_2.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00

Uživatelský avatar
ZED
Nováček
Nováček
Příspěvky: 61
Registrován: 31 srp 2009, 09:38

Re: enigma 2 v HDBox 9200

Příspěvekod ZED » 12 úno 2010, 10:31

Tady jsem si dovolil, pane uciteli, svesticky z nasi zahradky... ;)

Obrázek

Jsem moc rad, ze se s nami delis o sve zkusenosti. Vecer zkusim dle Tveho navodu zprovoznit Enigmu. Uz se tesim na dalsi hodiny (lekce).
HodněDobrý-BOX a poslední FW :D
MCAS + Skylink, 28,5°E + 23,5°E + 19,2°E + 16°E + 13°E + 9°E + 7°E + 5°E + 1°W + 4°W
síťový HDD QNAP TS509 PRO
... RUN ...

Uživatelský avatar
grantec
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 5635
Registrován: 14 led 2009, 21:26
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: enigma 2 v HDBox 9200

Příspěvekod grantec » 12 úno 2010, 11:00

kua, to ste tam nechali aj cez zimu ? :))
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00

mmirousek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 269
Registrován: 29 zář 2009, 09:51

Re: enigma 2 v HDBox 9200

Příspěvekod mmirousek » 09 bře 2010, 08:49

zdravím

pročetl jsem vlákno o E2 a jen pár upřesnění.
Postupovt budu podle těchto návodů:

1. instalacia_e2_usb_1cast.pdf
2. AAF_recovery_tool_postup.pdf

použít mám Maxiboot Installer v 0.3 a AAF recovery tool 2.5
Verze Image E2 je na mém uvážení, není problém ji na FlashDisku kdykoliv
vyměnit.

pokud budu chtít přehrát origo FW půjdu podle Návrat povodneho uboot.pdf
s upřesněním zde: http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 172&t=4950

Pochopil jsem vše korektně ???

A ještě jeden dotázek. Vzhledem k vzdálenosti stolního PC od HDBoxu chci použít
notebook, který nemá sériový port ale mám redukci z USB na RS232 - nemáte někdo zkušenost
jestli to s tohle redukcí funguje ? v práci mi to bez potíží funguje na FW do UPS a snímačů
čip. karet.
HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"

bery2
Nováček
Nováček
Příspěvky: 143
Registrován: 09 dub 2009, 16:27

Re: enigma 2 v HDBox 9200

Příspěvekod bery2 » 09 bře 2010, 09:02

mmirousek píše:zdravím

pročetl jsem vlákno o E2 a jen pár upřesnění.
Postupovt budu podle těchto návodů:

1. instalacia_e2_usb_1cast.pdf
2. AAF_recovery_tool_postup.pdf

použít mám Maxiboot Installer v 0.3 a AAF recovery tool 2.5
Verze Image E2 je na mém uvážení, není problém ji na FlashDisku kdykoliv
vyměnit.

pokud budu chtít přehrát origo FW půjdu podle Návrat povodneho uboot.pdf
s upřesněním zde: http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 172&t=4950

Pochopil jsem vše korektně ???

A ještě jeden dotázek. Vzhledem k vzdálenosti stolního PC od HDBoxu chci použít
notebook, který nemá sériový port ale mám redukci z USB na RS232 - nemáte někdo zkušenost
jestli to s tohle redukcí funguje ? v práci mi to bez potíží funguje na FW do UPS a snímačů
čip. karet.



Vše si pochopil dobře a také používám USB redukci s NB a vše mi funguje jak má.

mmirousek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 269
Registrován: 29 zář 2009, 09:51

Re: enigma 2 v HDBox 9200

Příspěvekod mmirousek » 09 bře 2010, 13:06

ještě jeden dotázek:

když použiju
enigma2_hdfreaks_01.03.2010_fortis.imz nebo starší
HDFv2_e2_fortis_10_02_2010_IMZ
který na Flashdisk nahraju pomocí
USB Image Tool 1.55
mohu vynechat tuto část:
instalacia_e2_usb_1cast.pdf

mám pravdu ? nebo se mýlím
HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"


Zpět na „Diskuze E2 pro HD-BOX“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host