Enigma2 a newcs+mgcamd

Otázky pro začátečníky E2

Moderátoři: gorick, monkus, schmegea

navpe
Nováček
Nováček
Příspěvky: 29
Registrován: 24 čer 2009, 15:04

Enigma2 a newcs+mgcamd

Příspěvekod navpe » 19 bře 2012, 13:31

Moc prosím o radu. S origo FW jsem na AZ Premium k všeobecné spokojenosti jel na newcs+mgcamd. Před nedávnem jsem přešel na Enigma2(1.6) a cccam 2.3.0 a vše celkem fungovalo. Teď bych ale potřeboval znovu rozjet newcs+mgcamd pro kartu ICE. I když tady čtu všechno tam i zpátky, už víc jak 14dní s tím nemohu hnout. Stáhl jsem si mgcamd 1.38 a nakopíroval dle návodu do příslušných adresářů. Takže ho vidím i v camd manageru a můžu ho i spustit (aspoň se tak tváří). Horší je to ale s newcs. Stáhl jsem si newcs 1.70 a nakopíroval do var/bin. Už ale nevím kam nakopírovat newcs.xml (pro jistotu jsem ho dal do var/bin i do keys) a hlavně jak ho spustit - v camd manageru ho nevidím a jiný způsob nevím. Vzhledem k tomu, že pro Enigma2 (a vlastně celý linux) jsem zcela "nepopsaný list" prosím o radu v podobě pro nás "lamy". Dík.
AB IPBOX 9900, OPTIBOX TSCX, AZ BOX HD PREMIUM (Spaze 2.2, newcs+mgcamd), SKYLINK, 6*LNB 28.5E, 23.5E, 19.5E, 13E, 5E, 1W

saman11
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 09 dub 2010, 19:53

Re: Enigma2 a newcs+mgcamd

Příspěvekod saman11 » 20 bře 2012, 07:49

Ahoj , podľa mojho názoru musiš úpraviť okrem usr/keys aj var/tuxbox o nový adresár config , kde skopiruješ súbory newcamd a oscam , konfigu musíš dať atribút 755 . Mne veľmi pomohol návod .... v prílohe.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

saman11
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 09 dub 2010, 19:53

Re: Enigma2 a newcs+mgcamd

Příspěvekod saman11 » 20 bře 2012, 07:59

Inštalácia Oscamu v AzBox E2.rar
Súbor nepriešel... skusím znovu ....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

navpe
Nováček
Nováček
Příspěvky: 29
Registrován: 24 čer 2009, 15:04

Re: Enigma2 a newcs+mgcamd

Příspěvekod navpe » 20 bře 2012, 11:15

Děkuji za odpověď, ale já nechci oscam (ten jsem měl a nebylo to ono, proto teď jedu přes cccam 2.3.0). Já bych potřeboval rozjet mgcamd a newcs.
AB IPBOX 9900, OPTIBOX TSCX, AZ BOX HD PREMIUM (Spaze 2.2, newcs+mgcamd), SKYLINK, 6*LNB 28.5E, 23.5E, 19.5E, 13E, 5E, 1W

Uživatelský avatar
visper
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 2192
Registrován: 23 dub 2009, 13:50

Re: Enigma2 a newcs+mgcamd

Příspěvekod visper » 20 bře 2012, 11:22

Nemohu překonat zvědavost. Co ti přinese newcs+mgcamd navíc proti cccamu?
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100

navpe
Nováček
Nováček
Příspěvky: 29
Registrován: 24 čer 2009, 15:04

Re: Enigma2 a newcs+mgcamd

Příspěvekod navpe » 20 bře 2012, 11:37

Mám ještě AB IPBOX 9900 a přes newcs a mgcamd mi perfektně chodilo sdílení. S cccamem to nemůžu rozjet. AB IPBOX se prý s cccamem nějak nekamarádí. Tak chci znovu zkusit newcs a mgcamd.
AB IPBOX 9900, OPTIBOX TSCX, AZ BOX HD PREMIUM (Spaze 2.2, newcs+mgcamd), SKYLINK, 6*LNB 28.5E, 23.5E, 19.5E, 13E, 5E, 1W

pigiother
Nováček
Nováček
Příspěvky: 93
Registrován: 17 pro 2008, 19:40

Re: Enigma2 a newcs+mgcamd

Příspěvekod pigiother » 20 bře 2012, 12:25

To Visper:
Som na tom podobne, mam 2x dsr 7500, ktorý ide na newcamd protokole a pripaja sa na newcs server (cccam 2.3.0 ho asi nevie) a oscam na azbox je nespolahlivy a na HD kanaloch mrzne.

onisud
Nováček
Nováček
Příspěvky: 109
Registrován: 26 čer 2010, 22:53

Re: Enigma2 a newcs+mgcamd

Příspěvekod onisud » 20 bře 2012, 12:46

navpe píše:Moc prosím o radu. S origo FW jsem na AZ Premium k všeobecné spokojenosti jel na newcs+mgcamd. Před nedávnem jsem přešel na Enigma2(1.6) a cccam 2.3.0 a vše celkem fungovalo. Teď bych ale potřeboval znovu rozjet newcs+mgcamd pro kartu ICE. I když tady čtu všechno tam i zpátky, už víc jak 14dní s tím nemohu hnout. Stáhl jsem si mgcamd 1.38 a nakopíroval dle návodu do příslušných adresářů. Takže ho vidím i v camd manageru a můžu ho i spustit (aspoň se tak tváří). Horší je to ale s newcs. Stáhl jsem si newcs 1.70 a nakopíroval do var/bin. Už ale nevím kam nakopírovat newcs.xml (pro jistotu jsem ho dal do var/bin i do keys) a hlavně jak ho spustit - v camd manageru ho nevidím a jiný způsob nevím. Vzhledem k tomu, že pro Enigma2 (a vlastně celý linux) jsem zcela "nepopsaný list" prosím o radu v podobě pro nás "lamy". Dík.

Newcs.xml by mal ist do var/tuxbox/config (resp. niekde je to link na etc/tuxbox/config). Netusim, aku verziu E2 mas, ale ak v nej mas nejaky server na stahovanie (alebo doinstalujes napr. nejaky ten TS panel), najjednoduchsie je najst priamo na stiahnutie mgcamd+newcs aj so spustacimi skriptami (hocijake starsie verzie, po instalacii len prepises binarky tymi novsimi, ktore podporuju ICE karty).
Ak sa v tej E2 da spustat emu a cardserver cez blue panel zvlast, potom ich mozes instalovat a spustat samostatne (zvacsa najprv cardserver - newcs, potom emu - mgcamd).
Alebo je mozno pre tento E2 pristupny napr. GSU (Glass System Utility), nainstaluj si ten a cez UCM manager stiahni prislusnu verziu newcs a mgcamd a spusti ich. Moznosti je viac.
DM800, HD-BOX FS7110, Toroid90 - 28E-4W, Samsung LE40B650 - obcas testujem HD-Box 9100

navpe
Nováček
Nováček
Příspěvky: 29
Registrován: 24 čer 2009, 15:04

Re: Enigma2 a newcs+mgcamd

Příspěvekod navpe » 21 bře 2012, 07:25

Tak jsem se pokusil to vyřešit přechodem na SPAZE 2.2 Quantum Edition. Odtud jsem nainstaloval newcs a mgcamd včetně configů, ale pomocí camd manageru je nedokážu spustit oba najednou. Startem jednoho se automaticky druhý vypíná. Může mi někdo poradit jak to vyřešit?
A ještě bych měl jednu otázečku: jak jde u SPAZE 2.2 restartovat pouze enigmu (restart GUI)? Nemůžu to nikde najít a tak musím dělat vždy kompletní restart, což asi není to pravé.
Dík.
AB IPBOX 9900, OPTIBOX TSCX, AZ BOX HD PREMIUM (Spaze 2.2, newcs+mgcamd), SKYLINK, 6*LNB 28.5E, 23.5E, 19.5E, 13E, 5E, 1W

pigiother
Nováček
Nováček
Příspěvky: 93
Registrován: 17 pro 2008, 19:40

Re: Enigma2 a newcs+mgcamd

Příspěvekod pigiother » 21 bře 2012, 08:16

Ak tam mas GSU, tak to ide. Vcera som to cez GSU skusal, je tam Newcs 1.70, spustil som ho ako prvy (SRV) a potom je tam mgcamd 1.35a (tusim) a 1.36 (CAM), bezia zaroven, len patram po niakych konfigoch na ICE kartu a ich umiestneni. Mam RTI 1.6.0

Uživatelský avatar
PetrT30 Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 271
Registrován: 04 led 2010, 16:40

Re: Enigma2 a newcs+mgcamd

Příspěvekod PetrT30 » 21 bře 2012, 19:39

navpe píše:A ještě bych měl jednu otázečku: jak jde u SPAZE 2.2 restartovat pouze enigmu (restart GUI)? Nemůžu to nikde najít a tak musím dělat vždy kompletní restart, což asi není to pravé.
Dík.

NA DO = malé menu - srolovat dolů na Satndby/Restart - OK ......tam si můžeš vybrat.
AZBox Premium-E2

navpe
Nováček
Nováček
Příspěvky: 29
Registrován: 24 čer 2009, 15:04

Re: Enigma2 a newcs+mgcamd

Příspěvekod navpe » 21 bře 2012, 20:19

No tam právě je nabídka krátký stisk - standby, dlouhý stisk - restart. Ale to je kompletní restart přijímače, já jsem chtěl restart pouze enigmy, jak je třeba na RTi "restart GUI". Te'd už to ale není potřeba, protože když jsem nedokázal spustit současně newcs a mgcamd a nikdo mi nedokázal poradit, tak se vracím na RTi 1.7.0 a zkusím to přes GSU podle rady "pigiothera".
AB IPBOX 9900, OPTIBOX TSCX, AZ BOX HD PREMIUM (Spaze 2.2, newcs+mgcamd), SKYLINK, 6*LNB 28.5E, 23.5E, 19.5E, 13E, 5E, 1W

Uživatelský avatar
PetrT30 Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 271
Registrován: 04 led 2010, 16:40

Re: Enigma2 a newcs+mgcamd

Příspěvekod PetrT30 » 21 bře 2012, 20:27

21.3.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
AZBox Premium-E2

navpe
Nováček
Nováček
Příspěvky: 29
Registrován: 24 čer 2009, 15:04

Re: Enigma2 a newcs+mgcamd

Příspěvekod navpe » 21 bře 2012, 21:02

Tak tuhle nabídku jsem opravdu nikdy nenašel, ale teď už to nemůžu ověřit, protože už nemám nainstalované SPAZE 2.2 Quantum Edition. Doufám, že se mi to podaří rozjet aspoň s tím GSU na TRi 1.7.0. Ale každopádně Ti děkuji.
AB IPBOX 9900, OPTIBOX TSCX, AZ BOX HD PREMIUM (Spaze 2.2, newcs+mgcamd), SKYLINK, 6*LNB 28.5E, 23.5E, 19.5E, 13E, 5E, 1W

Uživatelský avatar
schmegea
Mazák
Mazák
Příspěvky: 929
Registrován: 26 bře 2009, 22:21
Bydliště: Jackal
Kontaktovat uživatele:

Re: Enigma2 a newcs+mgcamd

Příspěvekod schmegea » 22 bře 2012, 20:34

zpravidla jde vidět položku restart GUI u E2 jen když je nastaveno expertní nastavení.
DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB


Zpět na „Otázky začátečníků E2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host