FTP na OpenRSI 3.0

Otázky pro začátečníky E2

Moderátoři: gorick, monkus, schmegea

wilo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 11 lis 2009, 22:35

FTP na OpenRSI 3.0

Příspěvekod wilo » 12 lis 2015, 17:53

Vedel by mi niekto poradiť, ako sprevádzkovať FTP na AZBoxe. Mám v stroji OpenRSI 3.0 Kernel 3.9.2. Neviem sa pripojit cez Dreamedit, predtým mi to bezproblémovo fungovalo, tak isto cez Total Commander.
AZBox HD Premium (OpenRSI 3.0, Kernel 3.9.2), interný HDD: Western Digital WD10EADS 1000GB
MultiCAS + MboxCAS, DG 380 DiSEqC H-H Mount, 120 cm Antenna
TV:LG 60PB690V, Blu-Ray: LGBP640

Uživatelský avatar
JohnCenaWWE Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1628
Registrován: 05 lis 2009, 18:20
Poděkováno: 3 krát

Re: FTP na OpenRSI 3.0

Příspěvekod JohnCenaWWE » 12 lis 2015, 18:56

bud firewall,alebo zle nastavenie nastav si enigma2 ver.4 a uloz
Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 6,1 Kernel 3.3.1

Uživatelský avatar
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 603
Registrován: 13 zář 2009, 22:16
Poděkováno: 1 krát

Re: FTP na OpenRSI 3.0

Příspěvekod VTronik » 12 lis 2015, 19:35

FTP připojení funguje s kernelem 3.9.2 normálně, neměl jsem s tím problém. Možné příčiny jsou buď v nastavení sítě jak píše JohnCena nebo není spuštěný v AZBoxu FTP server (ten se dá přes menu spustit, uložení si potom pamatuje poslední nastavení).
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE

wilo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 11 lis 2009, 22:35

Re: FTP na OpenRSI 3.0

Příspěvekod wilo » 12 lis 2015, 19:46

A kde sa ten FTP server spúšťa v menu?
AZBox HD Premium (OpenRSI 3.0, Kernel 3.9.2), interný HDD: Western Digital WD10EADS 1000GB
MultiCAS + MboxCAS, DG 380 DiSEqC H-H Mount, 120 cm Antenna
TV:LG 60PB690V, Blu-Ray: LGBP640

wilo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 11 lis 2009, 22:35

Re: FTP na OpenRSI 3.0

Příspěvekod wilo » 12 lis 2015, 19:47

JohnCenaWWE píše:bud firewall,alebo zle nastavenie nastav si enigma2 ver.4 a uloz

A kde to mam nastaviť, veľmi sa v to nevyznám...
AZBox HD Premium (OpenRSI 3.0, Kernel 3.9.2), interný HDD: Western Digital WD10EADS 1000GB
MultiCAS + MboxCAS, DG 380 DiSEqC H-H Mount, 120 cm Antenna
TV:LG 60PB690V, Blu-Ray: LGBP640

Uživatelský avatar
JohnCenaWWE Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1628
Registrován: 05 lis 2009, 18:20
Poděkováno: 3 krát

Re: FTP na OpenRSI 3.0

Příspěvekod JohnCenaWWE » 12 lis 2015, 21:27

stiahni si DCC ten je najlepsi
http://www.bernyr.de/dcce2/
Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 6,1 Kernel 3.3.1

wilo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 11 lis 2009, 22:35

Re: FTP na OpenRSI 3.0

Příspěvekod wilo » 13 lis 2015, 17:11

To DCC som si stiahol, ale nedá sa ani cez to pripojiť FTPčko.
AZBox HD Premium (OpenRSI 3.0, Kernel 3.9.2), interný HDD: Western Digital WD10EADS 1000GB
MultiCAS + MboxCAS, DG 380 DiSEqC H-H Mount, 120 cm Antenna
TV:LG 60PB690V, Blu-Ray: LGBP640

Uživatelský avatar
JohnCenaWWE Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1628
Registrován: 05 lis 2009, 18:20
Poděkováno: 3 krát

Re: FTP na OpenRSI 3.0

Příspěvekod JohnCenaWWE » 14 lis 2015, 01:38

davas dobru IP? mas to dobre nastavene?vypni si firewall alebo antivirus musi to ist v tom DCC si daj prehladat zadaj IP PC na lavo a daj hladat a najde ti IP boxu a daj reconnect a musi byt zelena
Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 6,1 Kernel 3.3.1

wilo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 11 lis 2009, 22:35

Re: FTP na OpenRSI 3.0

Příspěvekod wilo » 15 lis 2015, 17:23

IP je dobra, telnet sa napoji, ale ja tam nemam FTP. Mam tam len nasledovne, co m i ukazuje apka Fing.

Obrázek
AZBox HD Premium (OpenRSI 3.0, Kernel 3.9.2), interný HDD: Western Digital WD10EADS 1000GB
MultiCAS + MboxCAS, DG 380 DiSEqC H-H Mount, 120 cm Antenna
TV:LG 60PB690V, Blu-Ray: LGBP640

Uživatelský avatar
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 603
Registrován: 13 zář 2009, 22:16
Poděkováno: 1 krát

Re: FTP na OpenRSI 3.0

Příspěvekod VTronik » 15 lis 2015, 20:17

Nemáš tam FTP, protože není v boxu spuštěné. Proto se ani na FTP nepřipojíš. Já image s kernelem 3.9.2 již nějakou dobu nepoužívám, takže si nechci z hlavy vymýšlet, kde to nastavení přesně je. Ale je tam určitě.
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE

Uživatelský avatar
JohnCenaWWE Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1628
Registrován: 05 lis 2009, 18:20
Poděkováno: 3 krát

Re: FTP na OpenRSI 3.0

Příspěvekod JohnCenaWWE » 16 lis 2015, 11:52

menu-system-siet-prochadzat siet a tam si ju uloz aj adresar ktory chces zdielat a musi byt oznacena zelenou ze je ok
Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 6,1 Kernel 3.3.1

Uživatelský avatar
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 603
Registrován: 13 zář 2009, 22:16
Poděkováno: 1 krát

Re: FTP na OpenRSI 3.0

Příspěvekod VTronik » 16 lis 2015, 14:14

Johne... Proč ho pleteš. Nasdílení adresáře v síti přeci neřeší žádným způsobem problém, proč se nepřipojí z PC na box přes FTP protokol. Problém je podle mne celkem určitě v tom, že v boxu mu služba FTP neběží!!! Proto se ani žádný klient (PC) nemůže na tuto službu přihlásit.
Pokud použije DCC, tak uvidí, že mu jede telnet, ale také uvidí, že FTP má nefunkční (červená signálka, protože se nepřipojí).
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE

Uživatelský avatar
JohnCenaWWE Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1628
Registrován: 05 lis 2009, 18:20
Poděkováno: 3 krát

Re: FTP na OpenRSI 3.0

Příspěvekod JohnCenaWWE » 16 lis 2015, 14:37

tak potom neznam bo u mna ci open pli abo oatv som nikdy neriesil FTP vzdy mi to fachalo ci uz cez tento pocitac/pripojit siet.jednotku/ alebo DCC ,viem ze problem s FTP bol u open pli 2,1 tam sa vytvaral adresar Tmp ale u 3ki to vzdy slo aspon u mna
Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 6,1 Kernel 3.3.1

wilo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 11 lis 2009, 22:35

Re: FTP na OpenRSI 3.0

Příspěvekod wilo » 16 lis 2015, 17:32

VTronik píše:Johne... Proč ho pleteš. Nasdílení adresáře v síti přeci neřeší žádným způsobem problém, proč se nepřipojí z PC na box přes FTP protokol. Problém je podle mne celkem určitě v tom, že v boxu mu služba FTP neběží!!! Proto se ani žádný klient (PC) nemůže na tuto službu přihlásit.
Pokud použije DCC, tak uvidí, že mu jede telnet, ale také uvidí, že FTP má nefunkční (červená signálka, protože se nepřipojí).

Presne tak. Len neviem ako to FTP spustiť v Azboxe. Pred tým mi to išlo.
AZBox HD Premium (OpenRSI 3.0, Kernel 3.9.2), interný HDD: Western Digital WD10EADS 1000GB
MultiCAS + MboxCAS, DG 380 DiSEqC H-H Mount, 120 cm Antenna
TV:LG 60PB690V, Blu-Ray: LGBP640

Uživatelský avatar
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 603
Registrován: 13 zář 2009, 22:16
Poděkováno: 1 krát

Re: FTP na OpenRSI 3.0

Příspěvekod VTronik » 17 lis 2015, 11:38

Zkus nainstalovat GSU (Glass System Utility, poslední verze je 6.38). Tam je v hlavní nabídce položka Start/Stop Services. Po jejím otevření by měly být viditelné dostupné služby, dále zda jsou aktivní a také možnost je spustit. I to FTP by tam mělo být.
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE


Zpět na „Otázky začátečníků E2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host