Azbox HD

Otázky pro začátečníky E2

Moderátoři: gorick, monkus, schmegea

jaroecg Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 135
Registrován: 30 pro 2009, 13:48

Azbox HD

Příspěvekod jaroecg » 23 pro 2015, 01:34

Dobrý večer.Mam taký problém že ked dám stiahnuť pluginy tak mi vypíše .....No new plugins fond.Az box ma sieť v poriadku aspoň to tam ukazuje.Pc sa tak isto dá pripojiť z AZ-tkom.Neviem si s tým poradiť.Stretol sa už niekto s takým niečim?

Uživatelský avatar
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 603
Registrován: 13 zář 2009, 22:16
Poděkováno: 1 krát

Re: Azbox HD

Příspěvekod VTronik » 23 pro 2015, 08:09

AZBox hlásí, že nenašel NOVÉ pluginy. Otázka zní, co to znamená? Zda spouštíš aktualizaci plugins nebo jejich správu a stažení nových?
Jaký image to je?
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE

jaroecg Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 135
Registrován: 30 pro 2009, 13:48

Re: Azbox HD

Příspěvekod jaroecg » 23 pro 2015, 13:23

Dobrý deň.Neviem ako ale ..stlačím moduly,potom.download plugins a potom naskoči ta hláška.Proste nemôžem si zmeniť skin.Image tam mam OPEN RSI 3.0.Kernel 3.3.1.Skúšal som aj Open ATV 5.1 a najnovšie HDMU a tam to funguje.Akurát tam je problém v tom že FTP je v zelenom a TELNET v červenom,proste sa nedá pripojiť cez DDC.Dakujem za každu radu.Ostávam aj tak z image Openrsi 3.0.

Uživatelský avatar
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 603
Registrován: 13 zář 2009, 22:16
Poděkováno: 1 krát

Re: Azbox HD

Příspěvekod VTronik » 23 pro 2015, 17:42

Jsou to dva problémy najednou.
1) Nefunkční telnet, zřejmě není v image spuštěna služba. Zkus pohledat v menu a spustit službu (už si OpenRSI nevybavuji, kde to je). Potom by měl telnet fungovat. Pokud se to nepodaří, viděl bych to na novou instalaci image a zkusit telnet přímo na čistém image (bez obnovení nastavení). Předpokládám, že tam by to mělo jít stejně jako na jiných image.
2) Nemožnost stažení plugins v tomto image bych viděl na neaktuální opkg v boxu. Lze to napravit připojením například přes DCC a pomocí telnetu spustit opkg update (nutné vyřešit bod 1 výše). Lze to také obejít tím, že se přes FTP nahrají nové soubory do adresáře opkg v boxu. Potom by to mělo jít. Nové opkg soubory pro kernel 3.3.1 a OpenRSI 3 bohužel nemám. Mohly by fungovat i jiné opkg s kernelem 3.3.1 z novějších image (bez záruky).

Skin si můžeš změnit i jinak než stažením přes Plugins. Je potřeba stáhnout například přes PC instalační ipk balíček skinu a provést jeho instalaci přímo v boxu spuštěním přes menu (ruční instalace ipk). Já si balíčky, které chci instalovat nahraji přímo na HDD v boxu, lze tak zachovat instalačky i při změně image a není nutné nové nahrávání přes FTP.
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE

jaroecg Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 135
Registrován: 30 pro 2009, 13:48

Re: Azbox HD

Příspěvekod jaroecg » 26 pro 2015, 16:08

Dobrý večer.Tak som vyskúšal dať tam...opgk ale nasiel som len openspa funguje to ale skini tam neboli.DCC mi fachči dobre len neviem ako sa dáva príkaz cez Telnet.Alebo keby bol niekto taký dobrý a dal tu najnovší opkg z openrsi 3.3.1.Neviem ako ale nikdy mi to pred tým neurobilo.Skín potrebujem zmeniť kvôli očiam.Dakujem.

Uživatelský avatar
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 603
Registrován: 13 zář 2009, 22:16
Poděkováno: 1 krát

Re: Azbox HD

Příspěvekod VTronik » 26 pro 2015, 18:49

Přímo v DCC se při připojeném boxu otevře okno telnetu a zadá se opkg update a dá se Enter přes klávesnici. Potom to přímo v tom okně vypíše průběh aktualizace souborů opkg. žádná věda v tom není.
Pokud chceš jen vyměnit skin kvůli zraku, aby měl větší písmo, lze nainstalovat například MyMetrix, ten se dá jako ipk balíček stáhnout přímo z netu na oficiálních stránkách skinu. Obvykle na E2 jede bez problému a dá se i upravit dle vlastních preferencí. Samozřejmě v rámci možností daných skinem a jeho rozšířeními, která jsou dostupná po internetu přímo z boxu.
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE

jaroecg Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 135
Registrován: 30 pro 2009, 13:48

Re: Azbox HD

Příspěvekod jaroecg » 27 pro 2015, 10:16

Dobrý deň.Tak som skúšal to cez telnet a tam mi píše....wget:server returned error:HTTP/1.1 404 Not Fond.A potom aj také niečo.......opkg download:Failed to download http://update.openrsi.org/Feeds/openrsi-3.0.Do konca neviem aj kde sú na internete orig.skini.Ano,pred tým som tam mal MyMetrix kvôli písmenkám.

Uživatelský avatar
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 603
Registrován: 13 zář 2009, 22:16
Poděkováno: 1 krát

Re: Azbox HD

Příspěvekod VTronik » 27 pro 2015, 20:31

Podle výpisu již není opkg aktualizace možná. Zřejmě neaktualizují servery a nejsou tudíž dostupné.
Stáhnout skin MyMetrix není žádný velký problém. Stačí zadat do "strýčka" googla MyMetrix download a vyjede odkaz na open store net, kde je v sekci download ipk balíček poslední verze MyMetrix 2.0.14. Ten se po stažení nahraje na HDD připojené k boxu (nebo USB flash). Potom stačí spustit instalaci prostřednictvím software managera a volby ruční instalace. Vybrat ipk balíček a už to frčí (instalace).
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE

Uživatelský avatar
JohnCenaWWE Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1628
Registrován: 05 lis 2009, 18:20
Poděkováno: 3 krát

Re: Azbox HD

Příspěvekod JohnCenaWWE » 27 pro 2015, 21:16

vypada to ze podpora pre RSi skoncila
Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 6,1 Kernel 3.3.1

jaroecg Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 135
Registrován: 30 pro 2009, 13:48

Re: Azbox HD

Příspěvekod jaroecg » 29 pro 2015, 13:36

Dobrý deň.Tak som si nainštaloval MyMetrix ručne,troška s problemom ale ide dobré.Dakujem pekne za pomoc.

Uživatelský avatar
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 603
Registrován: 13 zář 2009, 22:16
Poděkováno: 1 krát

Re: Azbox HD

Příspěvekod VTronik » 29 pro 2015, 14:03

Rádo se stalo. Jsem rád, že to funguje.
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE


Zpět na „Otázky začátečníků E2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host