Přidání traspondéru

Otázky pro začátečníky E2

Moderátoři: gorick, monkus, schmegea

oskined Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: 07 úno 2018, 16:51

Přidání traspondéru

Příspěvekod oskined » 07 úno 2018, 17:05

Zdravím.
Chtěl bych poprosit o radu.
Máme doma satelitní přijímač AZ Box HD Premium Plus.
Poskytovatel satelitního vysílání: SKYLINK

Nedaří se mi naladit některé programy.
Jde o to, že v seznamu transpondérů chybí některé transpondéry, na kterých jsou programy Skylinku.
Dám proto "Přidat transpondér", vyplním parametry podle údajů Skylinku a dám uložit.
Nicméně daný transpondér se neuloží.

V čem může být problém?

Předem díky za radu.

Uživatelský avatar
JohnCenaWWE Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1622
Registrován: 05 lis 2009, 18:20
Poděkováno: 3 krát

Re: Přidání traspondéru

Příspěvekod JohnCenaWWE » 07 úno 2018, 17:27

daj si Rucne hladanie,a tam daj napr TP 12070 H 27500 ,a dolu mas Prohledavanie siete daj ANO,potom pred hladanim SMAZAT ANO,,a OK a musi ti najst secki pre skylink
Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 6,1 Kernel 3.3.1

oskined Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: 07 úno 2018, 16:51

Re: Přidání traspondéru

Příspěvekod oskined » 08 úno 2018, 08:26

Momentálně jsem na služebce, takže vyzkouším až o víkendu.
Ale když jsem předtím dával automatické ladění, tak ani tak to některé transpondéry nenašlo.

Uživatelský avatar
JohnCenaWWE Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1622
Registrován: 05 lis 2009, 18:20
Poděkováno: 3 krát

Re: Přidání traspondéru

Příspěvekod JohnCenaWWE » 09 úno 2018, 05:49

daj ako ti pisem!!!!!uz to 100 rokov robim tak
Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 6,1 Kernel 3.3.1

oskined Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: 07 úno 2018, 16:51

Re: Přidání traspondéru

Příspěvekod oskined » 11 úno 2018, 17:39

Ahoj.

Tak jsem se na to včera díval.

Dosud jsem to dělal tak, že jsem v základním menu (viz. obr. Menu_TV kanal.jpg) zvolil možnost "Hledání TP" (viz. obr. Menu_TV kanal_Hledani TP), tam vybral z nabídky daný transpondér a dal hledat.
To funguje ale jen v případě, že satelitní přijímač už daný transpondér zná. Pak je to bez problémů.
Ale jak to udělat, když potřebuji jiný transpondér (jiný kmitočet, atd.), který satelitní přijímač ve svém seznamu nemá?

Další možností je menu Rozšíření hledání (viz. obr. Menu_TV kanal_Rozsireni hledani.jpg).
Tam mi to umožní zadat vše až na kmitočet, o který m i jde v první řadě.

Další možností je menu Úprava SAT/TP (viz. obr. Menu_TV kanal_Uprava SAT_TP.jpg).
Zde mohu změnit (zadat) i kmitočet. To je OK. Ale neumožní mi to dát ihned po zadání parametrů "Hledat". Musím dát "Přidat transpondér" (zelené tlačítko). Jenže ve výsledku se tento transpondér nikam do seznamu nepřidá.

Poslední možností je menu Blind scan (viz. obr. Menu_TV kanal_Blind scan.jpg).
Ale ani s touto možností jsem neuspěl.

A teď babo raď.
Něco dělám asi špatně.
Jsem v oblasti satelitní techniky začátečník, tak prosím o strpení.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
EnoSat Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 289
Registrován: 26 úno 2010, 20:48
Poděkováno: 5 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: Přidání traspondéru

Příspěvekod EnoSat » 11 úno 2018, 20:26

Uprava SAT/TP - vymaz nepotrebne
Coolstream Zee2 , TBS-5925 , WaveFrontier T90 , 39E-36E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-10E-7E-5E-1W-4W

oskined Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: 07 úno 2018, 16:51

Re: Přidání traspondéru

Příspěvekod oskined » 11 úno 2018, 20:43

Tím myslíš nepotřebné transpondéry, které už pro žádné programy nepoužívám?
Tzn. že počet transpondérů je nějak omezen a tím pádem když si já nadefinuji nový a dám "Přidat transpondér", tak mi ho do seznamu nepřidá, protože už v seznamu není další místo?

Uživatelský avatar
EnoSat Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 289
Registrován: 26 úno 2010, 20:48
Poděkováno: 5 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: Přidání traspondéru

Příspěvekod EnoSat » 11 úno 2018, 20:53

oskined píše:Tím myslíš nepotřebné transpondéry, které už pro žádné programy nepoužívám?
Tzn. že počet transpondérů je nějak omezen a tím pádem když si já nadefinuji nový a dám "Přidat transpondér", tak mi ho do seznamu nepřidá, protože už v seznamu není další místo?


nechaj si tam len aktivne - https://www.lyngsat.com/Astra-3B.html
Coolstream Zee2 , TBS-5925 , WaveFrontier T90 , 39E-36E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-10E-7E-5E-1W-4W

oskined Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: 07 úno 2018, 16:51

Re: Přidání traspondéru

Příspěvekod oskined » 13 úno 2018, 09:02

Ahoj.
Tak po vymazání nepotřebných transpondérů (a že jich tam teda bylo) vše funguje jak má.
Postupoval jsem i předtím správně, ale vážně jsem netušil, že je tam nějaký limit na počet transpondérů.
Díky moc za radu.

Ještě jedna věc mě celkem štve, a to pomalé přepínání mezi jednotlivými kanály, ale s tím se asi nedá nic dělat.
Nebo dá?


Zpět na „Otázky začátečníků E2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host