oscam zdielanie a zapisi

Otázky pro začátečníky E2

Moderátoři: gorick, monkus, schmegea

brano2405
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 279
Registrován: 25 říj 2009, 21:12

oscam zdielanie a zapisi

Příspěvek od brano2405 »

Potreboval,by som pomoct. Azbox E2 ako klient z vonkajsieho serveru a ako server po domacej sieti. A este potrebujem zakazat zapisi. Citam a citam ale ku niecomu konkretnemu som sa nedostal.


Azbox premium,RTi 1.7.0,USB OpenPli 2,1,CCcam 2.3.0,ariwa 200HD,ariwa 202E,HDBOX 9105plus Skylink ICE,SG2100 usals,LED Samsung ue40d6100

Uživatelský avatar
vikino Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3124
Registrován: 13 srp 2009, 16:59
Bydliště: SVK-Liptov
Dal poděkování: 6 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: oscam zdielanie a zapisi

Příspěvek od vikino »

A co si sa docital, napis konkretne a potom Ti bude poradene...
Pouzivas v oscame oscam.dvbapi? Mas tam P: 0D96 1? Vyskusaj vymazat jednotku...
Mas v oscasm.user pri AU nazov citacky? Vyskusaj ten nazov vymazat, co to urobi...
Citaj, testuj, skusaj a prides na to... :wink:


| Clarktech ET9000 | HDD Seagate Baracuda 500GB | LNB Diavolo QUAD | SG2100 | Samsung Crystal UHD TV |

brano2405
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 279
Registrován: 25 říj 2009, 21:12

Re: oscam zdielanie a zapisi

Příspěvek od brano2405 »

Prave toto nemožem najist. Kde to mam hladat, poprosil by som polopate. Od vcera skušam,hladam,čitam... Vcera som len prešiel fw na e2. A tam som to spojazdnil.


Azbox premium,RTi 1.7.0,USB OpenPli 2,1,CCcam 2.3.0,ariwa 200HD,ariwa 202E,HDBOX 9105plus Skylink ICE,SG2100 usals,LED Samsung ue40d6100

Uživatelský avatar
vikino Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3124
Registrován: 13 srp 2009, 16:59
Bydliště: SVK-Liptov
Dal poděkování: 6 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: oscam zdielanie a zapisi

Příspěvek od vikino »

Bud cez ftp, alebo webrozhranie si pozri konfiguraky a myslim ze staci v oscam.conf v:

[dvbapi]
enabled = 1
au = 0
boxtype = dreambox
user = azbox
pmt_mode = 4
request_mode = 0

AU zmen na 0 a zapisy Ti na kartu neprejdu, a ako som pisal vyssie v oscam.dvbapi odstran tu jednotku a uloz.


| Clarktech ET9000 | HDD Seagate Baracuda 500GB | LNB Diavolo QUAD | SG2100 | Samsung Crystal UHD TV |

brano2405
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 279
Registrován: 25 říj 2009, 21:12

Re: oscam zdielanie a zapisi

Příspěvek od brano2405 »

take to nemam,kde to mam najist. Ani karta ice mi nejde. Ja už fak neviem. Už som tu 24 hodin,už sa mi dymi s kečky. Mam nainštalovany oscam aj cccam. Pusteny vzdy len jeden. Volne programy idu.A to je asi vsetko co som za cely den splodil...


Azbox premium,RTi 1.7.0,USB OpenPli 2,1,CCcam 2.3.0,ariwa 200HD,ariwa 202E,HDBOX 9105plus Skylink ICE,SG2100 usals,LED Samsung ue40d6100

Uživatelský avatar
vikino Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3124
Registrován: 13 srp 2009, 16:59
Bydliště: SVK-Liptov
Dal poděkování: 6 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: oscam zdielanie a zapisi

Příspěvek od vikino »

Tak spust cccam 2.3.0 a tam je to jednoduche:

v cccam.cfg si zmen cez ftp napr. cez program dcc toto

B:/dev/sci0 00

na

B:/dev/sci0 07

a zapisy na kartu Ti neprejdu.


| Clarktech ET9000 | HDD Seagate Baracuda 500GB | LNB Diavolo QUAD | SG2100 | Samsung Crystal UHD TV |

brano2405
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 279
Registrován: 25 říj 2009, 21:12

Re: oscam zdielanie a zapisi

Příspěvek od brano2405 »

Takto to už mam. A karta furt nejde. Pre istotu mi prosim ta napiš ako sa tam dostanem.


Azbox premium,RTi 1.7.0,USB OpenPli 2,1,CCcam 2.3.0,ariwa 200HD,ariwa 202E,HDBOX 9105plus Skylink ICE,SG2100 usals,LED Samsung ue40d6100

Uživatelský avatar
vikino Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3124
Registrován: 13 srp 2009, 16:59
Bydliště: SVK-Liptov
Dal poděkování: 6 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: oscam zdielanie a zapisi

Příspěvek od vikino »

Jaj, ty chces aby ti na kartu zapisy presli, tak tam daj B:/dev/sci0 00 uloz a prepni napr. na ct2 a cakaj, ked tak urob na stranke sky.linku este reautorizaciu karty a za chvilku sa ti to rozbehne...


| Clarktech ET9000 | HDD Seagate Baracuda 500GB | LNB Diavolo QUAD | SG2100 | Samsung Crystal UHD TV |

brano2405
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 279
Registrován: 25 říj 2009, 21:12

Re: oscam zdielanie a zapisi

Příspěvek od brano2405 »

Nie ja chcem aby som mal zakazane zapisi.a karta mi isla,ved mi isla este vcera kym som mal fw. Aby mi islo zdielanie ako mi islo cez fw aj z vonku aj doma. Z vonku som klient a doma server pre ariwu200hd a tam mam jednotkovy fw a newcamd.Cez fw som isiel cez news a newcamd


Azbox premium,RTi 1.7.0,USB OpenPli 2,1,CCcam 2.3.0,ariwa 200HD,ariwa 202E,HDBOX 9105plus Skylink ICE,SG2100 usals,LED Samsung ue40d6100

Uživatelský avatar
vikino Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3124
Registrován: 13 srp 2009, 16:59
Bydliště: SVK-Liptov
Dal poděkování: 6 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: oscam zdielanie a zapisi

Příspěvek od vikino »

Tak spat na oscam. Zapisy ako s nimi nakladat uz som ti napisal. Ostatne sa musis pohrat a nastavit v oscame - server - newcamd pre arivu a kliet coho si, netusim...
Tu to asi nevyriesime, tak ak mas cas pome na skype... mas to v ss.


| Clarktech ET9000 | HDD Seagate Baracuda 500GB | LNB Diavolo QUAD | SG2100 | Samsung Crystal UHD TV |

Uživatelský avatar
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 603
Registrován: 13 zář 2009, 22:16
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: oscam zdielanie a zapisi

Příspěvek od VTronik »

brano2405 píše:Nie ja chcem aby som mal zakazane zapisi.a karta mi isla,ved mi isla este vcera kym som mal fw. Aby mi islo zdielanie ako mi islo cez fw aj z vonku aj doma. Z vonku som klient a doma server pre ariwu200hd a tam mam jednotkovy fw a newcamd.Cez fw som isiel cez news a newcamd
Pokud nahraješ do Arivy dvojkový soft (např. 2.15B8) můžeš zůstat na CCcamu, navíc bude přehrávat soubory mkv i ts nahrávky z AZboxu přes USB HDD.
Při rozběhu CCcamu máš něco špatně:
1) zkontroluj si správné zasunutí karty v boxu, čipem dozadu a dolů
2) konfiguráky pro CCcam nemáš ve správném adresáři (sice hlásí, že je active, ale nejede, to se mi také stalo :-) ).
v adresáři etc (soubory CCcam.cfg, CCcam.channelinfo, CCcam.providers) a v adresáři keys (soubory CCcam.prio, SoftCam.Key, Autoroll.Key)
3) pozor při přehrávání přes FTP, jméno vlastního spustitelného souboru se nesmí změnit, nesouhlasilo by s údajem ve skritpu (rozlišuje i velikost písmen!!!)
4) souborům pro spuštění je potřeba dát chmod 755


AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE

brano2405
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 279
Registrován: 25 říj 2009, 21:12

Re: oscam zdielanie a zapisi

Příspěvek od brano2405 »

Citam a citam a nič :51: Už som skušal asi všetko,nemožem spojazdnit ice kartu a o zdielani ani nehovoriac. Kde robim chybu?


Azbox premium,RTi 1.7.0,USB OpenPli 2,1,CCcam 2.3.0,ariwa 200HD,ariwa 202E,HDBOX 9105plus Skylink ICE,SG2100 usals,LED Samsung ue40d6100

brano2405
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 279
Registrován: 25 říj 2009, 21:12

Re: oscam zdielanie a zapisi

Příspěvek od brano2405 »

VTronik píše:
brano2405 píše:Nie ja chcem aby som mal zakazane zapisi.a karta mi isla,ved mi isla este vcera kym som mal fw. Aby mi islo zdielanie ako mi islo cez fw aj z vonku aj doma. Z vonku som klient a doma server pre ariwu200hd a tam mam jednotkovy fw a newcamd.Cez fw som isiel cez news a newcamd
Pokud nahraješ do Arivy dvojkový soft (např. 2.15B8) můžeš zůstat na CCcamu, navíc bude přehrávat soubory mkv i ts nahrávky z AZboxu přes USB HDD.
Při rozběhu CCcamu máš něco špatně:
1) zkontroluj si správné zasunutí karty v boxu, čipem dozadu a dolů
2) konfiguráky pro CCcam nemáš ve správném adresáři (sice hlásí, že je active, ale nejede, to se mi také stalo :-) ).
v adresáři etc (soubory CCcam.cfg, CCcam.channelinfo, CCcam.providers) a v adresáři keys (soubory CCcam.prio, SoftCam.Key, Autoroll.Key)
3) pozor při přehrávání přes FTP, jméno vlastního spustitelného souboru se nesmí změnit, nesouhlasilo by s údajem ve skritpu (rozlišuje i velikost písmen!!!)
4) souborům pro spuštění je potřeba dát chmod 755
V adresari etc tie subory tam mam ale adresari keys nič. chmod 755 som dal a spustenie suboru co sa nema menit tomu celkom nerozumiem


Azbox premium,RTi 1.7.0,USB OpenPli 2,1,CCcam 2.3.0,ariwa 200HD,ariwa 202E,HDBOX 9105plus Skylink ICE,SG2100 usals,LED Samsung ue40d6100

Uživatelský avatar
gorick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 963
Registrován: 02 kvě 2010, 10:39
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: oscam zdielanie a zapisi

Příspěvek od gorick »

Na to, aby sla ICE karta, staci CCcam 2.3.0 nainstalovat
/napr. zo SpazeTeamdownload viewtopic.php?f=263&t=9380 /
a spustit v CAMD Manager /modre tlacitko/...nic viac a nic menej...
Mam pocit, ze sa ti CCcam nespusta.
Editovat CCcam.cfg vobec netreba. Iba keby si chcel zakazat zapisy, tak tam vloz riadok B:/dev/sci0 07.
Zdielanie je uz ina kapitola, najprv si rozbehaj kartu...


DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500

Odpovědět

Zpět na „Otázky začátečníků E2“