Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Otázky pro začátečníky pro přijímač Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00

Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock

datcom
Nováček
Nováček
Příspěvky: 68
Registrován: 24 lis 2009, 09:09

Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod datcom » 19 dub 2011, 15:50

Takže moderátori tohto fóra nehnevajte sa ale zakladám túto tému pre úplných lámov ako som ja"datcom". Poprosím nehnevajte sa na nás a pomôžte nám v témach pre vás možno laických ale pre nás dôležitých!! )Dakujem.

Uživatelský avatar
vikino Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3114
Registrován: 13 srp 2009, 16:59
Bydliště: SVK-Liptov
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: Som total lama a neviem nič o CT - pomôžte mi

Příspěvekod vikino » 19 dub 2011, 15:57

Pre zaciatocnikov nieje BH najvhodnejsi img. Odporucil by som OPEN PLI.
| Clarktech ET9000 | HDD Seagate Baracuda 500GB | LNB Diavolo QUAD | SG2100 | LG LED TV |

datcom
Nováček
Nováček
Příspěvky: 68
Registrován: 24 lis 2009, 09:09

Re: Som total lama a neviem nič o CT - pomôžte mi

Příspěvekod datcom » 19 dub 2011, 16:16

Vikino ďakujem!Takže čo by si mi odporučil? Aký Open PLI?

Uživatelský avatar
vikino Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3114
Registrován: 13 srp 2009, 16:59
Bydliště: SVK-Liptov
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: Som zaciatočník a neviem nič o CT - pomôžte mi

Příspěvekod vikino » 19 dub 2011, 16:43

Ked uz je zalozene taketo tema, zoberme to od piky a podme sa do toho pustit od zaciatku... či? :D

Kedze tu v buducnosti budu podobni uzivatelia, ktori budu mat podobne problemy s rozbehanim CT ET9000 a aby sme nemuseli na jednu a tu istu otazku ospovedat rovnako 100x.
Budem Ti tu odpovedat na Tvoje otazky no predpokladam urcitu trpezlivost kym napisem odpoved.

Podme konkretne teda k Tvojmu prijimacu:

Novy CT ET9000 sa dodava s original img, kedze ale uvadzas, ze tam mas Black Hole, mozeme predpokladat, ze ho predajca skusal a ponechal Ti tam tento img ako posledny odskusany. To, ci tam mas aj novy bootloader, mozeme len hadat... Stary bootloader podporuje imgs len do velkosti 40MB a aby si v buducnosti mohol svoj prijimac upgradovat aj na ine img, alebo pouzit niekoho ineho full zalohu, je potrebne naflashovat novy bootloader, ktory podporuje flashovanie imgs do velkosti 60MB

Ako na novy bootloader?
1. preflashovat prijimac poslednym img Open PLI NIGHTLY OPENPLI BUILDS
2. preflashovat prijimac novym bootloaderom viewtopic.php?f=288&t=7248 rovnako ako sa flashuje novy img.

Aktualizacia image z USB kluca: viewtopic.php?f=285&t=6872
| Clarktech ET9000 | HDD Seagate Baracuda 500GB | LNB Diavolo QUAD | SG2100 | LG LED TV |

Uživatelský avatar
vikino Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3114
Registrován: 13 srp 2009, 16:59
Bydliště: SVK-Liptov
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: Som začiatočník a neviem nič o CT - pomôžte mi

Příspěvekod vikino » 19 dub 2011, 17:09

Co dalej? Predpoklada sa, ze takyto prijimac si kupi uzivatel s aspon minimalnymi znalostami a skusenostami s PC.
Cize zaklad je mat prijimac pripojeny LAN kablom do domacej siete - do routra a v TC si vytvorit FTP spojenie s prijimacom.
Podobne je ziaduce pre buducu upravu konfigov nainstalovat si program DCC (pohladat na fore) a nastavit v nom pripojenie k boxu.

@Po nafllashovani Open PLI a noveho bootloaderu je potrebne urobit zakladne nastavenia prijimaca, sprievodca nastaveni Vas prevedie postupne na jazyk, nastavenie tunerov, preskenovanie tunerov ( mozeme preskocit, pokial mame prichystany hotovy setting v PC), nastavenie pripojenia - network setting.
@Ja neskenujem druzice, vzdy si stiahnem nejaky setting (likra setting), otvorim v dreamedite, alebo v dreamsete dreamset232, upravim a poslem do boxu.
@Podla typu karty (crw,ice,...) treba stiahnut potrebne camy na jej citanie.
@V Open PLI sa daju camy stiahnut priamo s DO - plugins - stiahnut nove(zelene tlac)

cakam na otazky....
| Clarktech ET9000 | HDD Seagate Baracuda 500GB | LNB Diavolo QUAD | SG2100 | LG LED TV |

datcom
Nováček
Nováček
Příspěvky: 68
Registrován: 24 lis 2009, 09:09

Re: Som začiatočník a neviem nič o CT - pomôžte mi

Příspěvekod datcom » 19 dub 2011, 19:39

Vikino aj keď mi to ide pomaly, bude to z nášho spoločného snaženia dobrá škola pre úplných lámov ako som ja. Teda ako sa dájú stiahnuť cez Open PLI camy? Plugins - zelené tlačitko...tam je toho viacej.
Teda aký cam? Pre skylink.

Uživatelský avatar
vikino Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3114
Registrován: 13 srp 2009, 16:59
Bydliště: SVK-Liptov
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: Som začiatočník a neviem nič o CT - pomôžte mi

Příspěvekod vikino » 19 dub 2011, 20:01

Plugins - zelene - softcams : tu najdes vsetko potrebne, ja mam skylink crw (biela 0D03) a cslink crw (OD0F), pre tieto karty staci stiahnut cccam 2.2.1. Stiahnu sa aj potrebne konfigi, takze v menu - nastavenie - softcam/CI ho staci aktivovat a bude Ti citat crw karty.
EDIT: napis aku kartu skylink mas?
| Clarktech ET9000 | HDD Seagate Baracuda 500GB | LNB Diavolo QUAD | SG2100 | LG LED TV |

datcom
Nováček
Nováček
Příspěvky: 68
Registrován: 24 lis 2009, 09:09

Re: Som začiatočník a neviem nič o CT - pomôžte mi

Příspěvekod datcom » 19 dub 2011, 20:23

Kariet mám viac: ...028544, ...01976 , 03436, a aj najnovšiu ešte nerozbalenú "výmenu". Stiahol som ako si spomínal ten cccam 2.2.1, Ale asi to neviem aktivovať.

Uživatelský avatar
vikino Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3114
Registrován: 13 srp 2009, 16:59
Bydliště: SVK-Liptov
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: Som začiatočník a neviem nič o CT - pomôžte mi

Příspěvekod vikino » 19 dub 2011, 20:30

Tak ta biela s modrym napisom skylink je OD03 crw karta, ktoru cccam dokaze citat.
Prislusny cam aktivujes v menu - nastavenie - softcam/Cl - softcam setup - select softcam - sipkami doprava dolava vyberies cam a zelenym aktivujes.

Pokial by si v buducnosti chcel pouzivat tu kartu "vymena", ktora je ICE, budes potrebovat stiahnut a aktivovat bud scam, alebo oscam.
| Clarktech ET9000 | HDD Seagate Baracuda 500GB | LNB Diavolo QUAD | SG2100 | LG LED TV |

datcom
Nováček
Nováček
Příspěvky: 68
Registrován: 24 lis 2009, 09:09

Re: Som začiatočník a neviem nič o CT - pomôžte mi

Příspěvekod datcom » 19 dub 2011, 20:49

Setting sa mi do prijímača zatiaľ nepodarilo dostať???Spojazdniť PC a prijímač sa mi cez "XY" tiež nepodarilo.Dal som si na 23,5 automaticky naskenovať programy a pozerám.Ale karty mi to už číta. Na dnešok veľký pokrok.Takže vikino napíš mi na"SZ" adresu kam ti mám tu poriadnu 52% slivku poslať!!!To myslím vážne!!! :106: Zajtra ak da pán boh budem pokračovať.Zatiaľ dobrú noc.

Uživatelský avatar
vikino Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3114
Registrován: 13 srp 2009, 16:59
Bydliště: SVK-Liptov
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: Som začiatočník a neviem nič o CT - pomôžte mi

Příspěvekod vikino » 19 dub 2011, 21:02

OK, vyskusaj moj setting, je zalohovany prave cez ten dreamset, ktory stiahnes z prispevku vyssie. Otvoris Dreamset, otvoris v nom moj setting (treba ho najskor rozbalit), nastavis spojenie s boxom a posles do boxu, restartujes E2. Po restarte stlacis napr. sipku hore, alebo dole, modre tlacitko a si v mojich oblubenych, nabehni kurzorom na "Skylink-CSlink 23,5E" a si tam.

moj setting: viewtopic.php?f=291&t=7636&p=61504#p61504
| Clarktech ET9000 | HDD Seagate Baracuda 500GB | LNB Diavolo QUAD | SG2100 | LG LED TV |

datcom
Nováček
Nováček
Příspěvky: 68
Registrován: 24 lis 2009, 09:09

Re: Som začiatočník a neviem nič o CT - pomôžte mi

Příspěvekod datcom » 20 dub 2011, 07:54

Ráno múdrejšie večera.Tak konečne som ten tvoj setting do stal do prijímača. :55:

datcom
Nováček
Nováček
Příspěvky: 68
Registrován: 24 lis 2009, 09:09

Re: Som začiatočník a neviem nič o CT - pomôžte mi

Příspěvekod datcom » 21 dub 2011, 09:30

Tak dnes som do prijímača vložil kartu výmena, stiahol som oscam aj scam, aktivoval som ho ale akosi mi to nejde. V inom prijímači karta funguje.

Uživatelský avatar
vikino Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3114
Registrován: 13 srp 2009, 16:59
Bydliště: SVK-Liptov
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: Som začiatočník a neviem nič o CT - pomôžte mi

Příspěvekod vikino » 21 dub 2011, 11:16

Nestaci oscam len stiahnut, ale aj nakonfigurovat... Nastastie existuju ludia, ktori sa oscamu venuju a su ochotní podelit sa s konfigurakmi...

V etc/tuxbox/config najdes konfiguraky pre oscam, tie treba upravit, alebo prepisat uz nastavenymi...

V prilohe najdes configuraky pre ICE kartu od uzivatela dym1, rozbal a cez ftp nakopiruj/prepis tam kde som pisal. Potom restart oscam, alebo E2.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
| Clarktech ET9000 | HDD Seagate Baracuda 500GB | LNB Diavolo QUAD | SG2100 | LG LED TV |

datcom
Nováček
Nováček
Příspěvky: 68
Registrován: 24 lis 2009, 09:09

Re: Som začiatočník a neviem nič o CT - pomôžte mi

Příspěvekod datcom » 21 dub 2011, 16:38

Tak som to skúsil ale nejde mi to. Niekde robím chybu. Skúsil som ešte raz inštalovať oscam z enigma2-plugin-softcams-oscam-cs_1.0-r0, ale vyhadzuje mi to toto:Installing enigma2-plugin-softcams-oscam-cs (1.0-r0) to root...
Collected errors:
* check_conflicts_for: The following packages conflict with enigma2-plugin-softcams-oscam-cs:
* check_conflicts_for: enigma2-plugin-softcams-oscam * check_conflicts_for:
* opkg_install_cmd: Cannot install package enigma2-plugin-softcams-oscam-cs.
Skončené!!


Zpět na „Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00 Otázky začátečníků“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host