Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Otázky pro začátečníky pro přijímač Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00

Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock

ondrej9
Nováček
Nováček
Příspěvky: 64
Registrován: 07 říj 2010, 20:25

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod ondrej9 » 20 kvě 2013, 22:19

to forestak:
Bootloader z 19.05.2011 umožňoval inštalovať images o veľkosti do 100MB a bol pod starým formátom et9000.
Pri bootloader z 29.09.2011 prišla zmena pre názov nahrávaných image na et9x00 o veľkosti do 100MB. Starý formát názvu bol len v Clarke-Tech 9000 a Clarke-Tech 9100.
Xtrend ET 10000 Pli, HDD Western Digital 2TB, Toroidal 90, LG 50PV350

forestak
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: 29 črc 2009, 09:20

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod forestak » 20 kvě 2013, 22:41

Díky za info, ale nějak nechápu, jak to souvisí s mojí otázkou. Možná jsem se nevyjádřil úplně správně. Ve zkratce mi jde o to, jestli můžu nahrát novej BL do novýho přijímače, kterej jsem právě vybalil z krabice. Možná si klepete na čelo a říkáte si:"A proč bys jako nemohl, vole???" Mě právě trochu mate ta informace, že se tam prvně musí nacpat nějakej img a až pak BL. Anebo jsem jen úplně natvrdlej...
Xtrend ET-9200, Open PLI 3.0

Uživatelský avatar
dempsey
Odborník
Odborník
Příspěvky: 3594
Registrován: 17 lis 2008, 14:22
Bydliště: KONTAINER ZA NEMOCNICOU
Kontaktovat uživatele:

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod dempsey » 20 kvě 2013, 22:44

"Nejakej image" tam už určite máš :D
Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované

Uživatelský avatar
dempsey
Odborník
Odborník
Příspěvky: 3594
Registrován: 17 lis 2008, 14:22
Bydliště: KONTAINER ZA NEMOCNICOU
Kontaktovat uživatele:

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod dempsey » 20 kvě 2013, 22:47

Nacpi tam preventívne posledný loader a potom poslednú zálohu od vikina
viewtopic.php?f=288&t=7256&p=98302#p98302

Na všetko tu sú návody
Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované

forestak
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: 29 črc 2009, 09:20

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod forestak » 20 kvě 2013, 22:58

Je mi jasný, že nějakej ofiko img tam asi bude :96: Ok, díky...
Xtrend ET-9200, Open PLI 3.0

Uživatelský avatar
vikino Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3114
Registrován: 13 srp 2009, 16:59
Bydliště: SVK-Liptov
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod vikino » 21 kvě 2013, 03:54

Tie info zo zaciatku tohoto vlakna uz treba brat s rezervou. Vtedy sa odporucalo na offico fore aby bol v boxe posledny img od Open PLi a tak do neho aktualizovat bootloader na novsi.
Dnes by uz vsetky prijimace Xtrend et9x00 mali mat od vyroby tento BL: viewtopic.php?f=288&t=7248&p=76526#p76526 z 10.12.2011, alebo ten 29.9.2011. Su rovnake. Ked nemas istotu, ze aky BL v boxe mas, mozes ho tam flashnut nanovo hned ako prijimac vybalis z krabice. Potom mozes bez starosti do prijimaca flashnut akykolvek img aj tu z fora, ktorykolvek co najdes. Skoro vsetky mam odskusane...
Este pozn. : Ja ako zakaznik, ktory si kupuje od predajcu novy et9x00, by som od neho pozadoval aby mi zabezpecil aktualny BL v boxe co kupujem. Pripadné neskorsie problemy by som potom mohol reklamovat bez problemov :idea: :D
| Clarktech ET9000 | HDD Seagate Baracuda 500GB | LNB Diavolo QUAD | SG2100 | LG LED TV |

forestak
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: 29 črc 2009, 09:20

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod forestak » 21 kvě 2013, 13:34

Díky, vikino...
Xtrend ET-9200, Open PLI 3.0

mopadzi
Nováček
Nováček
Příspěvky: 22
Registrován: 30 zář 2011, 08:16

oscam

Příspěvekod mopadzi » 28 srp 2013, 17:48

Ahojte potřebuji pomoct. Mam cisty img od vikino bez oscam config. Ty jsem tam dohral, ale zaboha se mi oscam nechce spustit. Jaký je mechnismus spouštění? Dle Vikina stačí dohrat config do tuxbox\config ale to evidentne nestaci. Diky za radu hezký večer.

sosna
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: 21 črc 2012, 11:32

Re: oscam

Příspěvekod sosna » 28 srp 2013, 19:57

Tu prikladam vsetko nakonfigurované a funkčné. Po nakopírovaní do Xtrendu je potrebné zmeniť atribúty u súborov na číslo, ktoré je uvedené v každom adresári...(TC - Súbor - Zmeniť atribúty) Najlepšie bude ale súbory pôvodného Oscam-u od Vikina podľa adresárov z prílohy zo systému vymazať a nahradiť priloženou verziou.

mopadzi
Nováček
Nováček
Příspěvky: 22
Registrován: 30 zář 2011, 08:16

Re: oscam

Příspěvekod mopadzi » 28 srp 2013, 20:36

funguje ... díky
:)

martV
Nováček
Nováček
Příspěvky: 10
Registrován: 20 črc 2011, 07:14

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod martV » 03 pro 2013, 16:29

Můžete mi pomoci? Mám následující problém: Běží mi bezproblémově satelit, ale přístup z internetu (webinterface) nikoliv. Objeví se strana, ale obsah se nenaplní s hláškou 405:method not allowed. Našel jsem, že je to standardní odpověď webového prohlížeče, pokud zdroj nemá povolen přístup. Ale na ET9000 mám nainstalován plugin webinterface, je povolen, jsou povolena media a http přístup. https přístup nikoliv. Opravdu netuším, co bych měl změnit.
Díky za každou radu
Martin


ClarkeTech et9000
ET9000, OpenPLI 4.0, HDD 2TB, twin LNB(19+23 Astra) Quad

Uživatelský avatar
clasicrock Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 203
Registrován: 30 kvě 2009, 15:11
Bydliště: Kutná Hora
Kontaktovat uživatele:

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod clasicrock » 03 pro 2013, 16:50

skus aktualizovat image přes box,dělalo mi to taky, po aktualizaci vše ok.
Od 28.2E do 0.8W
Vu+Solo2-OpenPli4-HD Glass16+GSU,DM800HD-sim2.01-OpenPli4.0,DM 500 clon-Gp4.7,Ariva 202E Hd
Gibertiny 85AL Motor SG-2100
Přístupové karty Upc 0D97 , SkyLink 0D96

Uživatelský avatar
vikino Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3114
Registrován: 13 srp 2009, 16:59
Bydliště: SVK-Liptov
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod vikino » 03 pro 2013, 17:07

Bola to chyba pluginu OpenWebif, ako pise clasicrock, po aktualizacii img je chyba odstranena.
| Clarktech ET9000 | HDD Seagate Baracuda 500GB | LNB Diavolo QUAD | SG2100 | LG LED TV |

Petrakos
Nováček
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: 05 led 2012, 21:05

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod Petrakos » 18 pro 2013, 22:44

Ahoj,ml bych dotaz ohledne spojeni Et9200 s pocitacem.Kdyz dam sitova spojeni,tak se mi tam nezobrazi.Obcas nekdy,kdyz nove nahraji image ,tak se mi tam na chvili objevi ,ale pak zase zmizi a nemuzu to vůbec propojit.Pomuzete mi? Diky

Uživatelský avatar
vikino Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3114
Registrován: 13 srp 2009, 16:59
Bydliště: SVK-Liptov
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod vikino » 19 pro 2013, 17:08

Nastavenie - siet - network browser - vyhladat zariadenia - musi najst PC, pokial je spolocne s et9x00 kou napr. pod routrom.
| Clarktech ET9000 | HDD Seagate Baracuda 500GB | LNB Diavolo QUAD | SG2100 | LG LED TV |


Zpět na „Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00 Otázky začátečníků“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host