Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Otázky pro začátečníky pro přijímač Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00

Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock

tcesky
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: 30 kvě 2011, 16:59

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod tcesky » 20 pro 2013, 16:02

Petrakos píše:Ahoj,ml bych dotaz ohledne spojeni Et9200 s pocitacem.Kdyz dam sitova spojeni,tak se mi tam nezobrazi.Obcas nekdy,kdyz nove nahraji image ,tak se mi tam na chvili objevi ,ale pak zase zmizi a nemuzu to vůbec propojit.Pomuzete mi? Diky


Ve windows file exploreru napis \\et9x00

V browseru napis //et9x00

Zdravim

TC

Petrakos
Nováček
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: 05 led 2012, 21:05

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod Petrakos » 24 pro 2013, 12:41

Ve windows file exploreru napis \\et9x00

V browseru napis //et9x00

Zdravim


Dekuji moc ,uz to jde :-)

gauco
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 04 pro 2013, 11:19

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod gauco » 03 led 2014, 11:40

Zdravím,

mám 9500 doma asi dva týdny. Skvělá mašinka, rychlost úžasná, obraz skvělý. Za ty dva týdny jsem nashromáždil pár dotazů.

[list=]
Na DO, které je vynikající, je tlačítko Timer, které ovšem nic nedělá, nic nespouští. Je to standardní chování? Nepředpokládám...
K Xtrendu máme připojenou TV Sharp, která má také satelitní tuner. Bylo by možné ji připojit na Tuner out (mám dva LNB) a přijímat již dekódované programy (bez nutnosti druhé Skylink karty?)
Mazání nahraných programů (a vůbec všech souborů na připojených discích) se dělá přes červené tlačítko, ovšem ke smazání dojde bez jakéhokoliv potvrzení - nenašel jsem nikde v nastavení, že by šlo nějaké upozornění nastavit - hlavně kvůli dětem a manželce, protože k Xtrendu je připojený i NFS server (rw povoleno kvůli nahrávání a kopírování) a externí 2TB disk, takže bych dost nerad, aby někdo náhodně smazal třeba celou sbírku ISO obrazů z DVD.
[/list]
XTrend 9500 with openPLI 4.0 and WD10EZRX 1 TB HDD, Sharp LC-46LE830E, XBMC@raspberry pi, Sony STR DB-720, IQ speakers

Uživatelský avatar
jirka106
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 215
Registrován: 25 led 2011, 12:02

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod jirka106 » 03 led 2014, 13:59

Co se týká tlačítka Timer,to slouží k editaci nebo k vymazání již nahraných pořadů, takže pokud jsi nic nenahrával tak bude prazdné.
To s tím sat.tunerem v telce je třeba vyzkoušet mohlo by to fungovat, ale nechápu smysl to samé ti udělá Xtrend.
Mazání přes červené tlačítko, možná se podivat do nastavení - Menu/nastavení/systém/nahrávání a přehrávání/možnost mazání na pozadí/ je tam na výběr - pouze interní disk
- všude
- zakázat
Já mám nastaven pouze interní disk a vždycky se mě to před mazáním zeptá, nevím,třeba vyzkoušet.
Clarke -Tech ET9000 HD ,OpenPli- 4.0 _Beta - Plazma TV LG 50PK9505

1berto Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 22
Registrován: 06 říj 2009, 15:59

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod 1berto » 03 led 2014, 17:19

ohladom tlačítka Timer, zrejme nemáš tú danú funkciu k nemu priradenú, každé tlačítko si vieš priradiť-zmeniť v plugine multi-quickbutton, ak ho nemáš stiahneš ho v menu pluginoch
Xtrend 9500 Skylink ICE, Monoblok Astra 19,2 a 23,5

vlk4120
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 11 led 2014, 17:03

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod vlk4120 » 12 led 2014, 09:02

Dobrý den
Zakoupil jsem et9500 připojil ale nejde mě obraz, zvuk jde. Obraz jde jen když je zaplej teletext divné že. Pokud spustím film s USB takè nejde obraz jen zvuk ale opjet při zapnutí teletextu obraz jde. Děkuji za odpověd už si nevím rady.

Uživatelský avatar
vikino Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3114
Registrován: 13 srp 2009, 16:59
Bydliště: SVK-Liptov
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod vikino » 12 led 2014, 10:39

Nepises cez co to mas pripojene. HDMI? SCART? Ked prijimac bootuje, nevidis ani bootovacie logo na TV? Ja by som to skusil preflashovat aktualnym cistym Open PLi imageom :arrow: NIGHTLY OPENPLi BUILDS , alebo by som to poslal predajcovi naspat a nech mi poslu iny ks...
| Clarktech ET9000 | HDD Seagate Baracuda 500GB | LNB Diavolo QUAD | SG2100 | LG LED TV |

vlk4120
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 11 led 2014, 17:03

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod vlk4120 » 12 led 2014, 11:37

Děkuji nahrál jsem tam aktualnym cistym Open PLi imageom a už to chodí super, jsem připojen přes HDMI.

Petrakos
Nováček
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: 05 led 2012, 21:05

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod Petrakos » 07 úno 2014, 16:11

Ahoj mel bych dotaz.Kdyz si stahnu na pevny disk v ET9200 film s titulky,tak u nekterych filmu- titulku ve slovech s diakritikou se zobrazuji ruzne necitelne znaky.Jde s tim něco udelat?Dekuji

Uživatelský avatar
gorick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 963
Registrován: 02 kvě 2010, 10:39
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod gorick » 07 úno 2014, 19:47

1. moznost: Titulky otvorit v PC v Notepade (Poznámkovy blok) a dat príkaz "Uložit ako", vybrat "Kodovanie" vo formáte UTF-8 a prepisat.
2. moznost: nainstalovat mediaplayer 2 https://code.google.com/p/mediaplayer2-for-sh4/
vylepseny mediaplayer s externymi titulkami, po nainstalovani najdes v pluginoch, tlacitkom TEXT na DO sa dostanes do nastavenia titulkov
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500

Petrakos
Nováček
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: 05 led 2012, 21:05

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod Petrakos » 08 úno 2014, 11:20

Dekuji moc,funguje

gauco
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 04 pro 2013, 11:19

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod gauco » 10 úno 2014, 09:50

gorick píše:1. moznost: Titulky otvorit v PC v Notepade (Poznámkovy blok) a dat príkaz "Uložit ako", vybrat "Kodovanie" vo formáte UTF-8 a prepisat.
2. moznost: nainstalovat mediaplayer 2 https://code.google.com/p/mediaplayer2-for-sh4/
vylepseny mediaplayer s externymi titulkami, po nainstalovani najdes v pluginoch, tlacitkom TEXT na DO sa dostanes do nastavenia titulkov


Problémy s titulky mám taky. Převedu je v PC (Linux Mint) na UTF-8, vyzkouším - zobrazují se správně v textovém editoru i třeba ve VLC. Nahraju je do Xtrenda, a jsou stále blbě. Takže používám ten modifikovaný player, ale je to drbání se pravou rukou za levým uchem.
XTrend 9500 with openPLI 4.0 and WD10EZRX 1 TB HDD, Sharp LC-46LE830E, XBMC@raspberry pi, Sony STR DB-720, IQ speakers

jope
Nováček
Nováček
Příspěvky: 52
Registrován: 24 zář 2010, 20:26

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod jope » 10 úno 2014, 17:46

Môže niekto vysvetliť čo znamená OE 1.6 a OE 2.0 a aký je medzi nimi rozdiel?
Xtrend ET9200,Seagate Pipeline1TB

gauco
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 04 pro 2013, 11:19

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod gauco » 07 bře 2014, 09:32

jope píše:Môže niekto vysvetliť čo znamená OE 1.6 a OE 2.0 a aký je medzi nimi rozdiel?

OE je IMHO "Open Enigma", Enigma je operační systém pro satelitní přijímače vyvinutý firmou Dream Multimedia. Základem Enigmy je Linux, proto se o přijímačích založených na Enigmě často mluví jako o "linuxových". Blíže například na wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Dreambox. V dnešní době má Enigma status OpenSource, zřejmě proto je označována někdy také jako OpenEnigma.

1.6 a 2.0 jsou prostě verze operačního systému, všechny moderní linuxové přijímače by tedy již měly běžet na OE 2.0.
XTrend 9500 with openPLI 4.0 and WD10EZRX 1 TB HDD, Sharp LC-46LE830E, XBMC@raspberry pi, Sony STR DB-720, IQ speakers

Uživatelský avatar
shiraz
Nováček
Nováček
Příspěvky: 52
Registrován: 05 kvě 2011, 00:17
Bydliště: Praha 6

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod shiraz » 07 dub 2014, 23:40

Zdravím, mám problémy se střihem v CT ET 9000 mám instalovaný plugin EMC 3.7.4.beta 15.10.2013 označím střih ( před a po značce ) to jde, ale nedaří se mi najít příkaz provést střihy . Dříve jsem to dělal tak, že jsem označil střihy vrátil jsem se do filelistu a při najetí na příslušný film jsem zmáčknul tlačitko menu a přešel jsem na příkaz provést střihy, ještě se mi to zeptalo zda chci nahradit původní soubor a nebo vytvořit nový a bylo to.... teď se ovšem k příkazu provést střih nemůžu dostat , nevím zda mi nechybí nějaký plugin, protože nový sw OPEN PLi 4.0 jsem si instaloval sám čistý a doinstalovával pluginy . Předem děkuji za radu jak se dopracovat k příkazu provést střih..................

EDIT: Už jsem to vyřešil chyběl mi tam plugin Movie Cut Editor respektive Moviecut nainstaloval jsem a už to běhá jak má příkaz provést střihy to zobrazuje :-)


Zpět na „Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00 Otázky začátečníků“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host