Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Otázky pro začátečníky pro přijímač Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00

Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock

Uživatelský avatar
shiraz
Nováček
Nováček
Příspěvky: 52
Registrován: 05 kvě 2011, 00:17
Bydliště: Praha 6

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod shiraz » 11 čer 2014, 10:23

Zdravím satelitní nadšence a obracím se na Vás s malým problémem včera jsem na ET 9000 naistaloval image OPen ATV 4.1 protože mi u Open PLi 4.0 a softcamu CCcam 2.3.0 neprocházely zápisy na ICE karty Freesat/Skylink . Nyní se to u Open ATV opětovně opakuje . Nevíte kde by mohl být problém ? Sofcam 2.3.0. jsem stáhnul do ET 9000 on-line z netu přes pluginy sofcams . Nevíte jaký CCCam případně jiný softcam je v Open ATV 4.1. funkční s ICE karty Freesat/Skylink ? Předem díky za radu

Uživatelský avatar
clasicrock Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 203
Registrován: 30 kvě 2009, 15:11
Bydliště: Kutná Hora
Kontaktovat uživatele:

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod clasicrock » 11 čer 2014, 13:29

No slyším prvně,že by přes CCcam2.3.0 neprošli zápisy na karty skylink a upc,problem budeš mít asi někde ty.
Skus jestě scam-tam nemusíš nastovovat nic, nebo oscam-tam už je potřeba upravit config
Od 28.2E do 0.8W
Vu+Solo2-OpenPli4-HD Glass16+GSU,DM800HD-sim2.01-OpenPli4.0,DM 500 clon-Gp4.7,Ariva 202E Hd
Gibertiny 85AL Motor SG-2100
Přístupové karty Upc 0D97 , SkyLink 0D96

Uživatelský avatar
shiraz
Nováček
Nováček
Příspěvky: 52
Registrován: 05 kvě 2011, 00:17
Bydliště: Praha 6

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod shiraz » 24 čer 2014, 16:34

Vypadá to že už ten CCcam 2.3.0 už běhá jak má, ale mám další dotaz nikde nemohu vygooglit jak a kde nastavit cestu k piconům na USB v Open PLI to bylo jednoduché ten si našel cestu k piconům sám, ale Open ATV nikoli . Mám na té Flash USB adresář PICON, SWAP file a soubory pluginy ipk Může někdo poradít ? Předem Díky

Uživatelský avatar
clasicrock Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 203
Registrován: 30 kvě 2009, 15:11
Bydliště: Kutná Hora
Kontaktovat uživatele:

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod clasicrock » 24 čer 2014, 16:43

1- adresář musí být zapsán malým písmem picon - atribut/755/

2- jestli image OpenATV nevidí adresář picon je to tím,že USB není správně moutnuté
použij mount manager přímo v boxu,nebo zapiš manualně do /etc/fstab toto
/dev/sda1 /media/usb auto defaults 0 0
pozor na mezery!!!!
ulož-restart celého boxu a musí to jít
Od 28.2E do 0.8W
Vu+Solo2-OpenPli4-HD Glass16+GSU,DM800HD-sim2.01-OpenPli4.0,DM 500 clon-Gp4.7,Ariva 202E Hd
Gibertiny 85AL Motor SG-2100
Přístupové karty Upc 0D97 , SkyLink 0D96

dym1 Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 516
Registrován: 09 pro 2009, 12:36
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 33 krát

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod dym1 » 24 čer 2014, 16:49

Ja mam usb sformatovany na ext3 a subor pomenovany picon a funguje na kazdom image. Skus premenovat subor alebo sa pozri /modre/mounts/spravca zariadeni (posledna polozka vpravo/OK ci ti ho mountlo ako /media/usb.


Edit: clasicrock bol rychlejsí. Este ma napadlo ja nepouzivam skin matrix nebude treba ine umiestnenie alebo rozlisenie picon?
DM 900 UHD, SSD Kingston 240GB. Xtrend ET8000, SSD Kingston 240GB, Parabola Maximum E-85.

Uživatelský avatar
shiraz
Nováček
Nováček
Příspěvky: 52
Registrován: 05 kvě 2011, 00:17
Bydliště: Praha 6

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod shiraz » 24 čer 2014, 18:03

Díky za rady nakonec je Open ATV 4.1 (Skin MatrixHD) viděl, ale picony se mi zobrazují jenom v EPG a nikoliv v infobaru po stisku talčítka OK Nevíte kde se to v tomto skinu nastavuje a nebo tam musím nahrát nějaký plugin ?

jope
Nováček
Nováček
Příspěvky: 52
Registrován: 24 zář 2010, 20:26

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod jope » 24 čer 2014, 19:10

Naformátuj USB na fat32,skopíruj na USB picon,vlož USB do boxu-reštart boxu.Mne takto fungujú picony v každom image bez zadávania nejakej cesty,aj v ATV 4.1.
Xtrend ET9200,Seagate Pipeline1TB

Uživatelský avatar
johny72
Nováček
Nováček
Příspěvky: 13
Registrován: 26 bře 2010, 10:51

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod johny72 » 24 čer 2014, 19:44

Pre skin MatrixHD vytvor zložku XPicons a nakopiruj do nej zložku picon s jej obsahom
Xtrend ET 6500,VU+ zero ,Xtrend ET 9500

Uživatelský avatar
shiraz
Nováček
Nováček
Příspěvky: 52
Registrován: 05 kvě 2011, 00:17
Bydliště: Praha 6

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod shiraz » 24 čer 2014, 21:25

johny72 píše:Pre skin MatrixHD vytvor zložku XPicons a nakopiruj do nej zložku picon s jej obsahom

Udělal jsem na USB novou složku XPicons a nakopíroval jsem tam picony, ale stále se mi picon v infobaru nezobrazuje :-(
Původní složku picon jsem na USB nechal....., že by to bylo tím ?

gauco
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 04 pro 2013, 11:19

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod gauco » 24 čer 2014, 22:30

Můžu vědět, kde jsi stáhnul ten CCcam? Snažím se OPENatv rozjet, ale žádný softcan v pluginech nemůzu najít
XTrend 9500 with openPLI 4.0 and WD10EZRX 1 TB HDD, Sharp LC-46LE830E, XBMC@raspberry pi, Sony STR DB-720, IQ speakers

Uživatelský avatar
shiraz
Nováček
Nováček
Příspěvky: 52
Registrován: 05 kvě 2011, 00:17
Bydliště: Praha 6

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod shiraz » 24 čer 2014, 22:55

gauco píše:Můžu vědět, kde jsi stáhnul ten CCcam? Snažím se OPENatv rozjet, ale žádný softcan v pluginech nemůzu najít


Musíš nejdříve nainstalovat pluginy:

softcam-feed-mipsel_1.0_all.ipk
enigma2-plugin-extensions-softcammanager_0.1-r0_all.ipk

a potom se ti v nabídce ke stáhnutí pluginů zobrazí adresář softcams

Uživatelský avatar
shiraz
Nováček
Nováček
Příspěvky: 52
Registrován: 05 kvě 2011, 00:17
Bydliště: Praha 6

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod shiraz » 24 čer 2014, 23:06

Můj problém s piconama bude asi někde v jejich velikosti stáhnul jsem jiný picony ovšem pouze černé pro UPC /Skylink nahrál jsem je na jiný USB disk do adresáře picon a picony se zobrazovaly i v infopanelu. Problém je že chytám i jiné družice než 1W a 23E a k těm jsem zatím picony co by se zobrazovaly i v infopanelu nestáhnul asi budu muset laborovat zkoušet metodou pokus omyl . Je divný že, picony co mám na USB se zobrazují v EPG a v infopanelu nikoliv :-(

Uživatelský avatar
geronimoh Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 29 črc 2014, 12:52
Poděkoval: 5 krát

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod geronimoh » 29 črc 2014, 19:00

Zdravím zdejší odborníky. Koupil jsem použitý Clarke-Tech ET9000 a chtěl bych si setřídit kanály (předvolby) podle sebe, ale v přijímači jsem žádnou možnost zatím neobjevil, takže jsem si do PC nainstaloval prográmek Dreamset 2.23 a daří se mi jeho prostřednictvím načíst z recieveru setting , jenže všechny předvolby v něm pokaždé mají Channel No.: 0. Když v Dreamsetu otevřu setting stažený z NETu, tak v něm čísla předvoleb jsou. Nevím, kde je chyba. Prosím o radu.
Dremabox DM900 HD (triple tuner ) + Dreambox DM525 HD Combo, 19,2E+23,5E+13E+36E

Uživatelský avatar
clasicrock Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 203
Registrován: 30 kvě 2009, 15:11
Bydliště: Kutná Hora
Kontaktovat uživatele:

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod clasicrock » 01 srp 2014, 22:01

geronimoh píše:Zdravím zdejší odborníky. Koupil jsem použitý Clarke-Tech ET9000 a chtěl bych si setřídit kanály (předvolby) podle sebe, ale v přijímači jsem žádnou možnost zatím neobjevil, takže jsem si do PC nainstaloval prográmek Dreamset 2.23 a daří se mi jeho prostřednictvím načíst z recieveru setting , jenže všechny předvolby v něm pokaždé mají Channel No.: 0. Když v Dreamsetu otevřu setting stažený z NETu, tak v něm čísla předvoleb jsou. Nevím, kde je chyba. Prosím o radu.


v boxu to jde v pohodě
dalkove-šipka dolu-oblíbené-vyber seznam jaký chceš upravit-OK
najed na kanal- menu/povolit přesun/ok/najed na kanal-ok-zčervena-šipkou nahoru nebo dolu vyber miosto kam ho chceš-OK
takto muzes seřadit kanali v boxu

v pc pouzij dreamboxedit je přehlednější než dreamset
Od 28.2E do 0.8W
Vu+Solo2-OpenPli4-HD Glass16+GSU,DM800HD-sim2.01-OpenPli4.0,DM 500 clon-Gp4.7,Ariva 202E Hd
Gibertiny 85AL Motor SG-2100
Přístupové karty Upc 0D97 , SkyLink 0D96

jarko
Nováček
Nováček
Příspěvky: 25
Registrován: 06 říj 2009, 08:39
Poděkoval: 2 krát

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvekod jarko » 01 lis 2014, 00:14

Zdravim,
Delší dobu hledám :colombo:návod jak vytvořit stream v tvaru
#SERVICE 4097:0:0:0:0:0:0:0:0:0:rtmp%3a//wowza12.dacc.cz%3a1935/countryno1 . . . . . . . . . . . . . . .
#DESCRIPTION Country no. 1
Pro tyto adresy:
guzei.com/online_tv/watch.php?online_tv_id=6839&lang=25
www.tvliptov.sk/live/TVLIPTOVonline.m3u
můžete poradit. :?:
Tyto dve adresy jsem vlozil pres FTP
#SERVICE 4097:0:0:0:0:0:0:0:0:0:rtmp%3a//wowza12.dacc.cz%3a1935/countryno1/_definst_/mp4%3acountry_03.stream:Country no. 1
#DESCRIPTION Country no. 1
#SERVICE 4097:0:0:0:0:0:0:0:0:0:rtmp%3a//n17.joj.sk playpath=senzi-360 swfUrl=http%3a//player.joj.sk/JojPlayer.5.3.swf pageUrl=http%3a//senzi.joj.sk/senzi-live.html:SENZI
#DESCRIPTION Senzi
a zatím OK :87:
Dik jarko
et9200


Zpět na „Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00 Otázky začátečníků“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host