Zamrzanie/vypinanie HD BOXu 7110

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátoři: ShaMan, By.Bob

Palio
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 28 pro 2011, 11:54

Zamrzanie/vypinanie HD BOXu 7110

Příspěvekod Palio » 17 lis 2014, 00:31

Zdravím.
Poslednou dobou sa mi relatívne často stáva jedno z nasledujúcich:
1. HD-BOX sa sám od seba reštartuje pričom TV ukazuje akurát No signal
2. zamrzne s celou obrazovkou pásikovou, alebo zelenou, čiernou...

V obidvoch prípadoch stačí box ovládačom vypnúť a zapnúť, no nie je to celkom pohodlné ak človek sleduje program a musí 3 min. čakať kým sa box reštartuje.
Mám posledný FW a je jedno či použijem MCAS, alebo OSCAM.

Toto sa stáva tak 3-4x denne. Zo začiatku to bolo tak raz za týždeň a postupne sa to opakovalo čoraz častejšie. Jeden deň to robilo asi každých 5 min, tak som narýchlo zozálohoval zoznam kanálov, naformátoval uživatelskú pamäť, obnovil výrobné nastavenia, nahodil zálohu kanálov a pluginy, no problém to nevyriešilo.

Stretli ste sa s niečím podobným? Vedeli by ste mi prosím poradiť?

luo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 20
Registrován: 19 čer 2011, 13:13

Re: Zamrzanie/vypinanie HD BOXu 7110

Příspěvekod luo » 24 pro 2014, 08:28

Ahoj skus iný verziu FW a plugin...

Palio
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 28 pro 2011, 11:54

Re: Zamrzanie/vypinanie HD BOXu 7110

Příspěvekod Palio » 27 pro 2014, 16:56

Dik. Nemal som na to nervy, kupil som novy box :D

exe854
Nováček
Nováček
Příspěvky: 40
Registrován: 21 kvě 2012, 16:09

Re: Zamrzanie/vypinanie HD BOXu 7110

Příspěvekod exe854 » 22 srp 2015, 22:18

Mne začal vypínať takým spôsobom, že príjmač sa tvári ako vypnutý, ale zelená kontrolka normálne svieti.

Nerobil som žiadne zmeny vo firmwary alebo nastavení, šiel velmi dlho v pohode. Teraz stačí pozerať nejaký kanál a zrazu sa vypne.

Niekedy pomôže až niekolko reštartov aby sa znova oživil. Netušíte v čom može byť problém?

Uživatelský avatar
Thomik1
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1095
Registrován: 17 lis 2008, 18:04
Poděkoval: 21 krát
Poděkováno: 74 krát
Czech Republic

Re: Zamrzanie/vypinanie HD BOXu 7110

Příspěvekod Thomik1 » 24 srp 2015, 15:54

Opět kondíky , zabalit a domluvit servis .
Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.

exe854
Nováček
Nováček
Příspěvky: 40
Registrován: 21 kvě 2012, 16:09

Re: Zamrzanie/vypinanie HD BOXu 7110

Příspěvekod exe854 » 13 zář 2015, 19:10

No bolo to premerané a že vraj je to v poriadku.

Už mi ale nenabehne obraz vôbec, príjmač samotný podla diódy vyzerá, že funguje v poriadku, ale obraz z neho nikde..

Skúšal som to zapojiť aj cez kompozitný A/V výstup, ak je problém s HDMI, ale takisto nič. Neviem či nie je potrebné na tento výstup prepnúť z menu, do ktorého sa ale nemám ako dostať.

exe854
Nováček
Nováček
Příspěvky: 40
Registrován: 21 kvě 2012, 16:09

Re: Zamrzanie/vypinanie HD BOXu 7110

Příspěvekod exe854 » 13 zář 2015, 20:52

Tak teraz neviem, po VELMI vela pokusoch sa mi nakoniec príjmač zapol.

Nemám tam momentálne pripojený satelit ani vloženú kartu a už to drží vyše hodinu, tak fakt neviem či je problém s tým HDMI.

Ak sú to predsa tie kondenzátory, tak neviem čo s tým robiť, lebo už v dvoch servisoch si s tým nevedeli dať rady. :roll:

pipka
Nováček
Nováček
Příspěvky: 97
Registrován: 15 pro 2012, 11:25
Poděkoval: 2 krát
Slovakia

Re: Zamrzanie/vypinanie HD BOXu 7110

Příspěvekod pipka » 14 zář 2015, 08:29

neviete kde sa daju objednat kondíky na hdbox na slovensku?

Uživatelský avatar
Thomik1
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1095
Registrován: 17 lis 2008, 18:04
Poděkoval: 21 krát
Poděkováno: 74 krát
Czech Republic

Re: Zamrzanie/vypinanie HD BOXu 7110

Příspěvekod Thomik1 » 14 zář 2015, 17:35

Jsou dvě možnosti , budto budete lítat po servisech od čerta k ďáblu a nebo to pošlete dovozci ,který má určitě zastoupení i na Slovensku :)
Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.

Uživatelský avatar
zilizila
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 152
Registrován: 28 pro 2010, 00:03
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 28 krát
Kontaktovat uživatele:
Slovakia

Re: Zamrzanie/vypinanie HD BOXu 7110

Příspěvekod zilizila » 06 říj 2016, 12:04

S týmto problémom HD-BOXu 7110 som sa stretol aj ja - momentálne ich mám odložených - nefunkčných 9ks.
Vedel som, že problém je v napájaní obvodov na plošnom spoji, nakoľko po nejakom čase používania boxu sa stratia elektrické parametre kondenzátorov.
O kondenzátoroch, ktoré spôsobujú kolabovanie boxu, tu už bolo písané. Ale ktoré sú to konkrétne, ktoré treba vymeniť???
Pustil som sa do ich výmeny, a postupne som sa dopracoval k počtu 11, ktoré treba určite vymeniť, aby box fungoval stabilne.
U jednotlivých kondenzátoroch som v prípade dostatočného miesta na plošnom spoji volil hodnotu napätia o radu vyššiu oproti pôvodnej.

Zoznam použitých kondenzátorov na opravu:

1. 100 µF/16V - 4ks
2. 100 µF/35V - 4ks
3. 470 µF/16V - 2ks
4. 100 µF/50V - 1ks


Odkrytovaný box:

Obrázek


Vymontovaná doska plošného spoja - pôvodné osadenie:

Obrázek


Kondenzárory, na výmenu:

Obrázek


Doska plošného spoja po výmene kondenzátorov:

Obrázek


"Zombie" test :D :

Obrázek


Výsledok testu: :jednicka:
zilizila
Obrázek
SatDreamLinux
VU+ Ultimo4K & OpenATV 6.1
VU+ ZERO & OpenATV 6.1

Gibertini OP 100SE + multifeed
13°E+19,2°E+23,5°E
Stream from Octagon SF4008 & Open8eight 6.0
Gibertini OP 85LN + motor

diego
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 29 led 2011, 15:51

Re: Zamrzanie/vypinanie HD BOXu 7110

Příspěvekod diego » 22 led 2017, 10:43

Dobrý den,
rodiče vlastní HD Box 7110 a několik let jel bez problémů, před dvěma dny přestal fungovat, zelená dioda svítí, ale na tv přes hdmi to ukazuje žádný signál. Chtěl bych se zeptat a ujistit jestli je to těmi kondenzátory, jak je to tu skvěle zobrazené a popsané.
Děkuji za případné odpovědi.

Uživatelský avatar
Thomik1
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1095
Registrován: 17 lis 2008, 18:04
Poděkoval: 21 krát
Poděkováno: 74 krát
Czech Republic

Re: Zamrzanie/vypinanie HD BOXu 7110

Příspěvekod Thomik1 » 22 led 2017, 11:46

Ano bude to kondikama.
Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.


Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-7110 HD PVR“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host