Problem s HDMI výstupom

Nastavení a diskuze kolem Showboxu.

Moderátoři: By.Bob, s@pro

marek92
Nováček
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 21 bře 2013, 14:10

Problem s HDMI výstupom

Příspěvekod marek92 » 21 bře 2013, 14:20

Zdravím vás keďže som tu nový dúfam že píšem do správnej sekcie. Mám problém z mojim vitaminom ide o to že do teraz som používal len scart kábel HDMI nebol potrebný. No kúpil som TV a samozrejme chcem to pozerať vo vyššej kvalite, ale keď som zapojil HDMI k TV tak na obrazovke mi popred obraz začalo zrniť tak nepríjemne nieje toho zrnenia veľa ale vadí to stále to zrní pri pozeraní, už som vymenil aj kábel ktorý som mal napojený a išiel na inej telke bez problémov ale tam to zrní potom som vymenil prijímač dal som tam ferguson a išlo to dobre to znamená že telka zlá nieje tým pádom ostáva že zlý je showbox ale čo s tým keďže je po záruke. Poraďte prosím.

MILANIO.88
Nováček
Nováček
Příspěvky: 33
Registrován: 15 říj 2009, 12:53
Bydliště: okres:Sobrance.

Re: Problem s HDMI výstupom

Příspěvekod MILANIO.88 » 23 bře 2013, 12:40

No ja by som ešte vyskušal ten Vitamin aj s HDMI kablom na inom HD TV ,čo ty nato?A budeš vedieť na čom si.

marek92
Nováček
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 21 bře 2013, 14:10

Re: Problem s HDMI výstupom

Příspěvekod marek92 » 24 bře 2013, 00:38

MILANIO.88 píše:No ja by som ešte vyskušal ten Vitamin aj s HDMI kablom na inom HD TV ,čo ty nato?A budeš vedieť na čom si.

no jasne skusim to zajtra cez den ale ked bude robit to iste kde bude problem asi na vystupe ze

marek92
Nováček
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 21 bře 2013, 14:10

Re: Problem s HDMI výstupom

Příspěvekod marek92 » 25 bře 2013, 11:56

marek92 píše:
MILANIO.88 píše:No ja by som ešte vyskušal ten Vitamin aj s HDMI kablom na inom HD TV ,čo ty nato?A budeš vedieť na čom si.

no jasne skusim to zajtra cez den ale ked bude robit to iste kde bude problem asi na vystupe ze


Takže vyskúšané na druhom TV a s druhým káblom dokonca určeným na 4K vysielanie a robí to to isté .

mman
Nováček
Nováček
Příspěvky: 14
Registrován: 20 dub 2010, 15:23
Bydliště: Bratislava

Re: Problem s HDMI výstupom

Příspěvekod mman » 25 bře 2013, 20:47

predpokladám že nastavenia sú tak ako majú byť... mám na mysli frekvenciu 50/60Hz, rozlíšenie 1080i...
DM500, Showbox 300,700 a Vitamin 5000HD, AMIKO Alien 1.2.58se, 28.2-23.5-0.8

marek92
Nováček
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 21 bře 2013, 14:10

Re: Problem s HDMI výstupom

Příspěvekod marek92 » 25 bře 2013, 20:55

mman píše:predpokladám že nastavenia sú tak ako majú byť... mám na mysli frekvenciu 50/60Hz, rozlíšenie 1080i...

Samozrejme ze su a tak isto je tam najnovsi software. jedine co mi uz prichadza na um je jeho hardware ze je daco vnutri blbe.

milanmp
Nováček
Nováček
Příspěvky: 35
Registrován: 08 pro 2011, 07:42

Re: Problem s HDMI výstupom

Příspěvekod milanmp » 26 bře 2013, 19:01

Sory Marek, len pre upresnenie. Aky mas FW? Dakujem. Milanmp

Uživatelský avatar
50lv
Nováček
Nováček
Příspěvky: 27
Registrován: 07 říj 2010, 18:30

Re: Problem s HDMI výstupom

Příspěvekod 50lv » 31 srp 2014, 20:04

kedže tu je už podobná téma, tak to napíšem sem Vitamin používam už cca 4roky, asi rok s Enigmou, doteraz som nemal žiadny problem, ale už asi 1 mesiac mi blbne HDMI výstup, hlavne pri HD programoch mi telka vyhodí hlášku "NEPODPOROVANÝ REžIM, SKONTROLUJTE PRIPOJENIE"
Pomôže len vyp./zapnutie telky, alebo Vitaminu... HDMI Kábel som už skúšal vymeniť, nepomohlo...
p.s. robí to čím ďalej častejšie... nejaká rada?
SHOWBOX Vitamin HD 5000 Enigma 2 PRO, parabola 80 cm, Motor Opticum, Skylink ICE IrDeTo, Plazma Samsung PS42C450, HDD Toshiba 1TB 3,5"

Uživatelský avatar
Steiner
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 599
Registrován: 10 pro 2011, 14:37

Re: Problem s HDMI výstupom

Příspěvekod Steiner » 01 zář 2014, 09:41

Prepojiť cez komponentný kábel ak ho telka má, kvalita obrazu je ako cez HDMI.
„Cross of Iron“

jirkav23
Nováček
Nováček
Příspěvky: 82
Registrován: 04 kvě 2009, 17:08

Re: Problem s HDMI výstupom

Příspěvekod jirkav23 » 01 zář 2014, 16:46

Pokud ti vypadává HDMI výstup,tak to dělá kondenzátor na procesoru a je třeba ho vyměnit.Takže poslat do servisu a opravit.Tento problém jsem řešil též na několika přijímačích.

Uživatelský avatar
50lv
Nováček
Nováček
Příspěvky: 27
Registrován: 07 říj 2010, 18:30

Re: Problem s HDMI výstupom

Příspěvekod 50lv » 01 zář 2014, 16:47

toto napadlo aj mňa, len som nevedel aká je kvalita obrazu, takže dík za TIP, myslíš si teda, že to robí HDMI vstup/vstupy telky? , alebo už Vitamin dosluhuje?
SHOWBOX Vitamin HD 5000 Enigma 2 PRO, parabola 80 cm, Motor Opticum, Skylink ICE IrDeTo, Plazma Samsung PS42C450, HDD Toshiba 1TB 3,5"

Uživatelský avatar
50lv
Nováček
Nováček
Příspěvky: 27
Registrován: 07 říj 2010, 18:30

Re: Problem s HDMI výstupom

Příspěvekod 50lv » 01 zář 2014, 16:49

jirkav23 píše:Pokud ti vypadává HDMI výstup,tak to dělá kondenzátor na procesoru a je třeba ho vyměnit.Takže poslat do servisu a opravit.Tento problém jsem řešil též na několika přijímačích.

No pekne, tohto som sa obával... kam to najlepšie poslať a predpokladané náklady... dík.
SHOWBOX Vitamin HD 5000 Enigma 2 PRO, parabola 80 cm, Motor Opticum, Skylink ICE IrDeTo, Plazma Samsung PS42C450, HDD Toshiba 1TB 3,5"

jirkav23
Nováček
Nováček
Příspěvky: 82
Registrován: 04 kvě 2009, 17:08

Re: Problem s HDMI výstupom

Příspěvekod jirkav23 » 01 zář 2014, 19:08

Pokud bys měl zručného elektrikáře na elektroniku tak by to stálo pár korun,poslal bych foto který kondík to je.Jinak nejdraží z toho je poštovné na servis.Pokud ho nemáš ,tak se do toho nepouštět mohlo by to dopatnout špatně :108: .

Uživatelský avatar
50lv
Nováček
Nováček
Příspěvky: 27
Registrován: 07 říj 2010, 18:30

Re: Problem s HDMI výstupom

Příspěvekod 50lv » 01 zář 2014, 20:55

jirkav23 píše:Pokud bys měl zručného elektrikáře na elektroniku tak by to stálo pár korun,poslal bych foto který kondík to je.Jinak nejdraží z toho je poštovné na servis.Pokud ho nemáš ,tak se do toho nepouštět mohlo by to dopatnout špatně :108: .

Jeden kondík som už dorábal, je to ten istý? ten zvykne odísť, alebo iný, pošli foto a porovnám...
SHOWBOX Vitamin HD 5000 Enigma 2 PRO, parabola 80 cm, Motor Opticum, Skylink ICE IrDeTo, Plazma Samsung PS42C450, HDD Toshiba 1TB 3,5"


Zpět na „Diskuze Showbox VITAMIN 5000 HD“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host