OpenRSi 3.0 - Me

Nastavení a vše kolem Azboxu Me.

Moderátoři: schmegea, gorick, monkus

Uživatelský avatar
gorick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 962
Registrován: 02 kvě 2010, 10:39
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát

OpenRSi 3.0 - Me

Příspěvekod gorick » 15 lis 2012, 00:49

Test 14.11.2012
+ instalacia po recovery cez webinterface na boot0 - OK
+ prvotne nastavenia: A/V - 1080i/50Hz, tuner, siet /FTP aktivne/ - OK
+ prvotne instalacie: setting cez DreamBoxEdit, softcamy /Cccam, Oscam/ cez moduly - OK
+ instalacia pluginov pre OE 2.0 /Archivy, WebMedia, Csfd .../ - OK
+ karta ICE skylink, zdielanie z vonkajsieho servera - OK
+ rychlost pohybu v menu, prepinanie a stabilita vyborna
+ keymap vyhovuje
+ MediaCenter stabilny, prehrava aj stare nahravky - OK
+ Mediaplayer prehrava streamy - OK
+ timeshift, casovane nahravanie - OK
+ RSI configuration - moznost zapnutia/vypnutia VFD a LED /zmena farby/
+ spotreba v standby: nemeratelna <1 VA, zapnuty stav: 10-11 VA


- usb hdd/flashdisk zatial nedetekuje, usb wifi OK
- skalovaci rezim a informacna lista v MediaCentri nefunkcne
- po navrate z MediaCentra do TV zvuk prudko zosilnie
- interny player /EMC/ niekedy nechce prehrat nahravky, po restarte OK
- interny player /EMC/ niekedy pri niektorych nahravkach zatuhne
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500

Uživatelský avatar
gorick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 962
Registrován: 02 kvě 2010, 10:39
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: OpenRSi 3.0 - Me

Příspěvekod gorick » 26 lis 2012, 16:17

Test 26.11.2012
+ instalacia po recovery cez webinterface na boot0 - OK
+ prvotne nastavenia: A/V - 1080i/50Hz, tuner, siet /FTP aktivne/ - OK
+ prvotne instalacie: setting cez DreamBoxEdit, softcamy /Cccam, Oscam/ cez moduly - OK
+ instalacia pluginov pre OE 2.0 /Archiv, WebMedia, Csfd, TsPanel (nerobi zelenu),
CoolTV, Foreca, Filebrowser, ET portal, Merlin Music player, GSU, MyTube, FontMagnifier, WebRadio/
- OK
+ karta ICE skylink (aj CRW Cslink) + zdielanie vonkajsi server pod oscamom - OK
+ rychlost pohybu v menu, prepinanie a stabilita - OK
+ keymap vyhovuje
+ MediaCenter stabilny, cita titulky v UTF-8 a prehrava aj stare nahravky - OK
+ Mediaplayer prehrava aj streamy - OK
+ AC3/DTS - OK
+ timeshift a casove nahravanie - OK
+ automaticka detekcia a prehravanie z usb flash/usb ext. HDD - OK
+ RSI configuration - moznost zapnutia/vypnutia VFD a LED /zmena farby/ - OK
+ ako alternativu k skinu PLi-HD vhodne pouzit velmi rychly a stabilny skin Army SmokePro


- skalovaci rezim a informacna lista v MC nefunkcne
- po navrate z MediaCentra do TV, zvuk prudko zosilnie
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500

Uživatelský avatar
king
Nováček
Nováček
Příspěvky: 113
Registrován: 10 srp 2012, 15:12
Bydliště: Lipt. Mikulas

Re: OpenRSi 3.0

Příspěvekod king » 29 lis 2012, 17:04

Zdravím, nemohol by si niekde upnúť ak máš, inštalačku z 26.11 OpenRSI 3.0 , lebo po poslednej aktualizácii software, mi na externom HDD vidí síce nahrávky ktoré idú aj prehrať, ale pri pokuse o nahrávanie napíše "disk nebol nájdený", tak by som sa rád vrátil k staršej verzii kde mi išlo všetko OK. Dík
AzboxMe
HD Box 9105+
Amiko Spiel

chrisperry
Nováček
Nováček
Příspěvky: 37
Registrován: 19 srp 2010, 16:58

Re: OpenRSi 3.0

Příspěvekod chrisperry » 29 lis 2012, 19:33

Zdravím, jak se vám podařilo rozchodit kartu Skylink? Zkusil jsem cccam 2.3.0 a nic, přitom by měla jít.

Uživatelský avatar
Fishburn Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1017
Registrován: 25 úno 2010, 19:52
Bydliště: v Cyberprostoru
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 5 krát

Re: OpenRSi 3.0

Příspěvekod Fishburn » 29 lis 2012, 19:44

king píše:Zdravím, nemohol by si niekde upnúť ak máš, inštalačku z 26.11 OpenRSI 3.0 , lebo po poslednej aktualizácii software, mi na externom HDD vidí síce nahrávky ktoré idú aj prehrať, ale pri pokuse o nahrávanie napíše "disk nebol nájdený", tak by som sa rád vrátil k staršej verzii kde mi išlo všetko OK. Dík


zaedituj si nahravaní v menu nastavení :idea: :!: :!: :!: :89:
a vše ti nahraje ... jen hledej najdeš.. chyba u tebe...........
AzBoxE.,SG2100,Par 90,1xTwinQuad , TV-Sharp 3D Ult
E2 OpenRsi 3.0 v.21.7.2013 CCcam 2.2.1
Amiko Alien Min OpenATV 6.1,Osc svn10284 sh4
Formuler F4 Turbo Combo hevc
OpenATV 6.1 ICE irdeto 0624 Oscam svn11401+NewCamd to CCcam 2.2.1 Aktive

Uživatelský avatar
gorick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 962
Registrován: 02 kvě 2010, 10:39
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: OpenRSi 3.0

Příspěvekod gorick » 29 lis 2012, 19:58

chrisperry píše:Zdravím, jak se vám podařilo rozchodit kartu Skylink? Zkusil jsem cccam 2.3.0 a nic, přitom by měla jít.

V OpenRSi 3.0 najjednoduchsie stiahnut cez menu-pluginy-zelene-softcam-Cccam 2.3.0, potom uplny restart alebo vypnut a zapnut STB. Ked nabehne E2, treba este aktivovat CCcam v menu-nastavenie-sofcam/CI
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500

Uživatelský avatar
king
Nováček
Nováček
Příspěvky: 113
Registrován: 10 srp 2012, 15:12
Bydliště: Lipt. Mikulas

Re: OpenRSi 3.0

Příspěvekod king » 29 lis 2012, 23:40

Dik za instalacku, ale aj tak mi to nechce nahravat pritom primac Hdd vidi, aj som ho naformatoval znovu na ext3, no nepomohlo tak uz neviem co s tym sakra
AzboxMe
HD Box 9105+
Amiko Spiel

Uživatelský avatar
king
Nováček
Nováček
Příspěvky: 113
Registrován: 10 srp 2012, 15:12
Bydliště: Lipt. Mikulas

Re: OpenRSi 3.0

Příspěvekod king » 30 lis 2012, 00:05

Uz to funguje, :96: bolo to treba nastavit v Menu-Zaznamove cesty zaujimave je ze predtym som to nikdy nenastavoval a slo to, zbytocne som vymazal 500GB Hdd :cry: este by ma zaujimalo ci sa da naformatovat na ext3 tak aby tam nebol ten subor Lost+Found, ktory zabera asi 40GB. Mimochodom gratulujem k povyseniu teraz som si vsimol ze si moderator.
AzboxMe
HD Box 9105+
Amiko Spiel

Uživatelský avatar
gorick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 962
Registrován: 02 kvě 2010, 10:39
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: OpenRSi 3.0

Příspěvekod gorick » 30 lis 2012, 00:49

thx @king

Naformatovat na .ext3 by ti mohlo ist aj cez plugin device manager,
najdes ho v menu-moduly-zelene-systemplugins-devicemanager
Po instalacii bude v menu-nastavenia-system

A čo sa tyka nahravok..ano, treba si vzdy nastavit cestu, kam sa ma nahravat
menu-nastavenia-system-zaznamove cesty
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500

chrisperry
Nováček
Nováček
Příspěvky: 37
Registrován: 19 srp 2010, 16:58

Re: OpenRSi 3.0

Příspěvekod chrisperry » 30 lis 2012, 10:52

gorick píše:
chrisperry píše:Zdravím, jak se vám podařilo rozchodit kartu Skylink? Zkusil jsem cccam 2.3.0 a nic, přitom by měla jít.

V OpenRSi 3.0 najjednoduchsie stiahnut cez menu-pluginy-zelene-softcam-Cccam 2.3.0, potom uplny restart alebo vypnut a zapnut STB. Ked nabehne E2, treba este aktivovat CCcam v menu-nastavenie-sofcam/CI


Díky za radu, ale jak jsem pochopil, s CCcamem to nepůjde. Mám kartu IRDETO, která údajně běží jen na oscam. Tak se snažím rozchodit oscam, ale to je složitější...

Uživatelský avatar
gorick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 962
Registrován: 02 kvě 2010, 10:39
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: OpenRSi 3.0

Příspěvekod gorick » 30 lis 2012, 11:30

Ano, na I-deto kartu /predpokladam skylink/ jedine s oscamom na to urcenym: viewtopic.php?f=257&t=9553&p=81551#p81551
1. Nainstaluj si cez pluginy lubovolny oscam /napr. stable/.
2. Premenuj v PC stiahnutu binarku oscam pre I2 na oscam-stable, kopiruj do usr/bin /povodnu vymazat/, nastav prava na 755
3. Konfiguracne subory do etc/tuxbox/config/oscam-stable/, povodne subory vymazat
4. spustaj oscam v menu-nastavenie-sofcam/CI
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500

Uživatelský avatar
king
Nováček
Nováček
Příspěvky: 113
Registrován: 10 srp 2012, 15:12
Bydliště: Lipt. Mikulas

Re: OpenRSi 3.0

Příspěvekod king » 01 pro 2012, 00:22

Objavil sa mi dalsi problem, ktory som predtym nemal cez HDMI mi ide zvuk asi 10 min. potom vypadne pocut len taky praskot kazdych par sekund, cez cinche ide v pohode, ten AZ Box je fakt skvela hracka, nikdy neprestane bavit :roll:
AzboxMe
HD Box 9105+
Amiko Spiel

chrisperry
Nováček
Nováček
Příspěvky: 37
Registrován: 19 srp 2010, 16:58

Re: OpenRSi 3.0

Příspěvekod chrisperry » 01 pro 2012, 12:58

gorick píše:Ano, na I-deto kartu /predpokladam skylink/ jedine s oscamom na to urcenym: viewtopic.php?f=257&t=9553&p=81551#p81551
1. Nainstaluj si cez pluginy lubovolny oscam /napr. stable/.
2. Premenuj v PC stiahnutu binarku oscam pre I2 na oscam-stable, kopiruj do usr/bin /povodnu vymazat/, nastav prava na 755
3. Konfiguracne subory do etc/tuxbox/config/oscam-stable/, povodne subory vymazat
4. spustaj oscam v menu-nastavenie-sofcam/CI


Díky, už se mi podařilo to rozchodit, svoje postřehy jsem sdílel tady: viewtopic.php?f=257&t=9553&p=91781#p91781

petko3000
Nováček
Nováček
Příspěvky: 19
Registrován: 16 dub 2012, 14:22

Re: OpenRSi 3.0 - Me

Příspěvekod petko3000 » 07 pro 2012, 16:32

Zdravim vsetkych. Uz asi dva tyzdne bezim na OpenRSI-3.0-azboxme-20121127. Kolecka sa obcas objavia. Hlavne pri hrani sa s media playerom (network share cez NFS).

S novym FW prisiel vsak novy mensi problemik. Obcas sa mi na obraze objavi take jemne zrnenie. Najlepsie viditelne na kontrurach ciernych poli na obrazovke. Obvykle pomoze reset zariadenia, niekedy staci len prepnutie kanalu. Tym padom vylucujem, ze by to mohol byt HW problem. Zatial nemam workaround. Mate niekto tiez podobnu skusenost?

Uživatelský avatar
gorick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 962
Registrován: 02 kvě 2010, 10:39
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: OpenRSi 3.0 - Me

Příspěvekod gorick » 07 pro 2012, 17:20

hmm..kolecka potvrdzujem, zrny som si nevsimol :colombo:
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500


Zpět na „AzBox Me Diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host