OpenAZBox PLi MOD (OAM) - Me

Nastavení a vše kolem Azboxu Me.

Moderátoři: gorick, monkus, schmegea

petko3000
Nováček
Nováček
Příspěvky: 19
Registrován: 16 dub 2012, 14:22

Re: OpenAZBox PLi MOD - Me

Příspěvekod petko3000 » 18 led 2013, 21:49

Gorick, vdaka za info. Otazka: na tu svorku sa dostanem aj ked spravim update trojky? Alebo tak ci onak lepsi bude clean install?

Uživatelský avatar
gorick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 963
Registrován: 02 kvě 2010, 10:39
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát

Re: OpenAZBox PLi MOD - Me

Příspěvekod gorick » 19 led 2013, 10:46

@petko3000
mala by stacit online aktualizacia na OAM 4, ale tebe by som asi odporucal cistu instalaciu cez recovery, kedze mas problem s obrazom /ci sa to nahodou nevyriesi/.

Ja to robim takto:
1. vypnem STB vzadu vypinacom
2. vzadu na STB prepnem to male tlacitko nahor, do polohy recovery
3. zapnem STB, na VFD displayi odpocitava, nakoniec napise DONE
4. vypnem STB vypinacom vzadu, prehodim tlacitko naspat nadol, do polohy BOOT
5. po zapnuti STB naskoci na VFD IP adresa
/v tejto faze este nechce nacitavat usb flasku, na ktorej mame 3 subory OAM, instalator sa na TV neobjavi aj ked mame vlozene usb pocas startu/
6. cez webinterface nahrame na boot0 tento subor http://speedy.sh/cGEZJ/zbimage-linux-xload.tar /cely s priponou.tar/. Bude to flashovat velmi kratko. Ponukne reboot.
7. mozeme zasunut flasku s OAM subormi, pocas bootovania by sa na TV mal objavit instalator
8. dokoncime instalaciu OAM image
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500

Uživatelský avatar
gorick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 963
Registrován: 02 kvě 2010, 10:39
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát

Re: OpenAZBox PLi MOD - Me

Příspěvekod gorick » 19 led 2013, 20:57

Vyskusal som si dnes /tak na rychlo/ aj novinku OAM 5 -- ALSA support. Malo by ist o moznost pustit si na TV cez E2 audio, video, fotky zo zariadenia s apple ios - I pad, I phone atd. V podstate sa mi to aj podarilo, no nie celkom uplne. Mozno mam niekde chybu, alebo to este nie je dorobene.
Do OAM som si nainstaloval plugin AirPlay a potom bez hocijakeho nastavovania som v Ipade pozrel fotky a pri kazdej sa objavila moznost vystupu, prepnutia na E2 AZbox. Stacilo potvrdit a fotka sa objavila na TV - parada. Teda fotky z I padu sa pekne prehravaju na TV.
Potom som skusil video-youtube, spustil v I pad, prepol, ale na TV sa zobrazil len prehravac Airplay a tma, takze video mi neslo. Nakoniec hudba .mp3 z I padu nabehla na TV, ale s necistym, piskavym zvukom - nedalo sa pocuvat. Celkovo ale zaujimava moznost, kto ma I-phone, I-pad pozriet si fotky /bez hocijakeho napajania/ na TV.
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500

Uživatelský avatar
king
Nováček
Nováček
Příspěvky: 113
Registrován: 10 srp 2012, 15:12
Bydliště: Lipt. Mikulas

Re: OpenAZBox PLi MOD - Me

Příspěvekod king » 20 led 2013, 13:24

Zdravim, existuje nejaky plugin s ktorym by AzBox podporoval DLNA. Dik
AzboxMe
HD Box 9105+
Amiko Spiel

petko3000
Nováček
Nováček
Příspěvky: 19
Registrován: 16 dub 2012, 14:22

Re: OpenAZBox PLi MOD - Me

Příspěvekod petko3000 » 20 led 2013, 14:03

Cau Gorick. Dik za tip. Tusim pockam na OAM release, ktory sa bude dat instalovat aspon tak komfortne ako trojka. Ved maju aj tak tusim zo dva release tyzdenne. Celkom slusna kadencia :)

BTW co hovoris na AZtrino?

Uživatelský avatar
gorick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 963
Registrován: 02 kvě 2010, 10:39
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát

Re: OpenAZBox PLi MOD - Me

Příspěvekod gorick » 20 led 2013, 17:18

@king
neviem o DLNA plugine
@petko3000
OAM 4 sa instaluje rovnako ako OAM 3. Tam vyssie som napisal len inu moznost instalacie - uplne vratenie do vyrobnych nastaveni a potom uz klasicky z USB.
AZtrino - jednoduche menu a ovladanie, satelitna cast v pohode, na pozeranie staci. Vadilo mi prepinanie kanalov v buketu - iny keymap. Bez pluginov, co ponuka E2 je to take menejcenne a chyba nejaky kvalitny MediaCenter /v niektorych verziach mi ani nenacitalo interny disk/. Sem tam na pouzitie /na boot3/, da sa, ale ako hlavny OS asi nie.
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500

petko3000
Nováček
Nováček
Příspěvky: 19
Registrován: 16 dub 2012, 14:22

Re: OpenAZBox PLi MOD - Me

Příspěvekod petko3000 » 21 led 2013, 10:40

Hmm ten factory reset by mohol mozno pomoct. Dik za tip. Cez vikend asi vyskusam. Ak sa veci nahodou nezlepsia :)

petko3000
Nováček
Nováček
Příspěvky: 19
Registrován: 16 dub 2012, 14:22

Re: OpenAZBox PLi MOD - Me

Příspěvekod petko3000 » 21 led 2013, 13:57

gargamel2 píše:
king píše:Nakoniec som sa aj ja vratil k Open Rsi


Jen me sere to prehravani hudby v Media playeru. Mam totiz MP3 ulozeny v adresarich a ty pojmenovany "jmeno interpreta - album". A kdyz chci poslouchat treba ZZ Top, tak musim cekat, az tam dolistuju po jednom adresari. To se mi nelibi :-(



sipka dolava - doprava by ti mala listovat po strankach. ak si myslel toto.

petko3000
Nováček
Nováček
Příspěvky: 19
Registrován: 16 dub 2012, 14:22

Re: OpenAZBox PLi MOD - Me

Příspěvekod petko3000 » 21 led 2013, 13:59

king píše:Tak som to tam nainstaloval, ale mne sa cez ten Az player neda nic prehrat, ked oznacim film a dam OK alebo zelenym start tak ma vrati spat do zlozky a dalsi problem pri stlaceni tlacitka rec na DO ma hodi medzi radia a odtial pomoze len tvrdy restart, tak neviem ci tam treba este nieco doinstalovat alebo co :cry:


to ze ta hodi naspat do zlozky zrejme znamena ze nema kodek na ten tvoj media subor. mna to takto vrati tiez na dvoch - troch filmoch. ostatne (desiatky) idu. snad s dalsimi releasami budu pribudat aj dalsie kodeky.

gargamel2
Nováček
Nováček
Příspěvky: 50
Registrován: 26 kvě 2012, 17:01

Re: OpenAZBox PLi MOD - Me

Příspěvekod gargamel2 » 22 led 2013, 17:39

petko3000 píše:
gargamel2 píše:
king píše:Nakoniec som sa aj ja vratil k Open Rsi


Jen me sere to prehravani hudby v Media playeru. Mam totiz MP3 ulozeny v adresarich a ty pojmenovany "jmeno interpreta - album". A kdyz chci poslouchat treba ZZ Top, tak musim cekat, az tam dolistuju po jednom adresari. To se mi nelibi :-(



sipka dolava - doprava by ti mala listovat po strankach. ak si myslel toto.


Presne to jsem myslel. V OpenAZBox to jde, OpenRSI to neumi ;-)
AZBox Me; Boot[0] - OpenRSI 3.0, Boot[1] - empty, Boot[2] - empty

gargamel2
Nováček
Nováček
Příspěvky: 50
Registrován: 26 kvě 2012, 17:01

Re: OpenAZBox PLi MOD - Me

Příspěvekod gargamel2 » 24 led 2013, 09:17

Ahoj,
tak po delsi dobe jsem zas nasel par chvil na studium. Preinstaloval sem oba image pres recovery zadni cudlik (nikdy sem to pres nej nedelal, tak sem to chtel zkusit :-D). Boot0 - RSI, Boot1 - OAM. RSI jsem nechal cerstve nainstalovany lezet a zacal sem si hrat s OAM. Doinstaloval jsem si akorat HDGLass skin a jinak nic.
Jak uz jsem psal ... nejvetsi bolesti OAM je Keymap. Ten mi asi vadi nejvice a nechci nekoho obtezovat, aby upravil Keymap po kazde, kdyz zjistim, ze ten a ten cudlik mi nefunguje.
Zjistil sem ale jinou vec. Mozna je to zname a projevuje se mi to u obou systemu RSI, OAM. Satelit mam propojenej s AV receiverem HDMI kabelem. Kdyz si prepnu pri koukani na AC3 zvukovou stopu a v nastaveni mam zakazanou polozku AC3/DTS downmix, tak nefunguje zvysovani a snizovani hlasitosti na satelitu. Musim zesilovat primo na receiveru. V okamziku kdy prepnu na MPEG, tak hlasitost na satelitu funguje, stejne tak jako kdyz ponecham AC3 stopu a povolim AC3/DTS downmix. Je to tak v poradku? Chovaji se tak opravdu oba systemy.
Prijde mi totiz, ze MPEG rezim a AC3 + AC3/DTS donwmix on rezim celkem dost oreze zvuk a chybi mi basy. Ciste jen AC3 hraje hezcejc - muj subjektivni nazor.
AZBox Me; Boot[0] - OpenRSI 3.0, Boot[1] - empty, Boot[2] - empty

gargamel2
Nováček
Nováček
Příspěvky: 50
Registrován: 26 kvě 2012, 17:01

Re: OpenAZBox PLi MOD - Me

Příspěvekod gargamel2 » 24 led 2013, 22:04

Tak koncim s testama. Vracim se k OpenRSI. Keymap proste nedovedu zkousnout. Myslel sem, ze bych si ho upravil, ale po chvili sem zjistil, ze na to jednoduse nemam. Dokud se do toho nekdo neponori a neudela minimalne takovej jako ma RSI, tak i tu pripadnou nestabilitu RSI sem tam preziju.
AZBox Me; Boot[0] - OpenRSI 3.0, Boot[1] - empty, Boot[2] - empty

Uživatelský avatar
gorick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 963
Registrován: 02 kvě 2010, 10:39
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát

Re: OpenAZBox PLi MOD - Me

Příspěvekod gorick » 24 led 2013, 23:56

gargamel2 píše:Tak koncim s testama. Vracim se k OpenRSI. Keymap proste nedovedu zkousnout. Myslel sem, ze bych si ho upravil, ale po chvili sem zjistil, ze na to jednoduse nemam. Dokud se do toho nekdo neponori a neudela minimalne takovej jako ma RSI, tak i tu pripadnou nestabilitu RSI sem tam preziju.

A co ti vadi na keymap? Ine rozlozenie? Ved tento upraveny viewtopic.php?f=409&p=94672#p94672 ma myslim definovane vsetko potrebne.
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500

gargamel2
Nováček
Nováček
Příspěvky: 50
Registrován: 26 kvě 2012, 17:01

Re: OpenAZBox PLi MOD - Me

Příspěvekod gargamel2 » 25 led 2013, 15:42

gorick píše:A co ti vadi na keymap? Ine rozlozenie? Ved tento upraveny http://forum.satdigitalne.cz/viewtopic. ... 672#p94672 ma myslim definovane vsetko potrebne.


Mozna to bude vypadat detinsky. Jj rozlozeni. Asi budu za blazna, ale mam rad, kdyz tlacitko na ovladani udela to, k cemu je na ovladani urceno. Mozna, ze tvuj keymap je uz komplet v poradku, ale co me dorazilo, tak nefunkcnost Backspace, kdyz sem treba nastavoval sitovy pristupy. V tomhle ma OAM jeste hodne co dohanet.

Mozna je to vsechno taky zpusobeny tim, ze jsem na RSI zacal a zvykl si na nej.
AZBox Me; Boot[0] - OpenRSI 3.0, Boot[1] - empty, Boot[2] - empty

Uživatelský avatar
king
Nováček
Nováček
Příspěvky: 113
Registrován: 10 srp 2012, 15:12
Bydliště: Lipt. Mikulas

Re: OpenAZBox PLi MOD - Me

Příspěvekod king » 26 led 2013, 14:40

Dnes som cez menu aktualizoval fw. to znamena ze by som tam mal mat automaticky najnovsiu verziu 5 ?

@Gargamel, ja som s keymapom od Goricka uplne spokojny, asi to je vec zvyku.
AzboxMe
HD Box 9105+
Amiko Spiel


Zpět na „AzBox Me Diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host