Oscam cez GSU

Nastavení a vše kolem Azboxu Me.

Moderátoři: gorick, monkus, schmegea

Uživatelský avatar
king
Nováček
Nováček
Příspěvky: 113
Registrován: 10 srp 2012, 15:12
Bydliště: Lipt. Mikulas

Oscam cez GSU

Příspěvekod king » 21 srp 2014, 16:02

Zdravim, neviete niekto kde ma oscam nainstalovany cez GSU configy, chcel by som vyskusat novy Open Atv 4.3 ale potrebujem tam rozchodit aj oscam. Dik
AzboxMe
HD Box 9105+
Amiko Spiel

Uživatelský avatar
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 603
Registrován: 13 zář 2009, 22:16
Poděkováno: 1 krát

Re: Oscam cez GSU

Příspěvekod VTronik » 21 srp 2014, 19:45

Já to mám takto: /etc/tuxbox/config/oscam/
Mám přes GSU stažený oscam 9163 a chodí mi to bez problémů.
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE

Uživatelský avatar
king
Nováček
Nováček
Příspěvky: 113
Registrován: 10 srp 2012, 15:12
Bydliště: Lipt. Mikulas

Re: Oscam cez GSU

Příspěvekod king » 22 srp 2014, 02:07

Dik za radu, ale nepodarilo sa mi to rozchodit, stale nevidi tie configy, tak som sa vratil spät k OAM 7
AzboxMe
HD Box 9105+
Amiko Spiel

Uživatelský avatar
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 603
Registrován: 13 zář 2009, 22:16
Poděkováno: 1 krát

Re: Oscam cez GSU

Příspěvekod VTronik » 22 srp 2014, 19:39

Je možné, že je tam prostě vůbec nemáš. Potom by mělo stačit je tam nakopírovat přes FTP a nastavit jejich atributy na 644. Pokud chybí některý z podadresářů (například config...), tak vytvořit a nastavit atr na 755.
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE

Uživatelský avatar
king
Nováček
Nováček
Příspěvky: 113
Registrován: 10 srp 2012, 15:12
Bydliště: Lipt. Mikulas

Re: Oscam cez GSU

Příspěvekod king » 23 srp 2014, 01:07

VTronik píše:Je možné, že je tam prostě vůbec nemáš. Potom by mělo stačit je tam nakopírovat přes FTP a nastavit jejich atributy na 644. Pokud chybí některý z podadresářů (například config...), tak vytvořit a nastavit atr na 755.


Zial, nepomohla ani zmena atributov, stale pise missing config file :51: , doplnal som to do etc/tuxbox/config/oscam rozchodil som tam len Cccam na vyskusanie, ale ja potrebujem Oscam takze nic, skoda vyzera to byt celkom vydareny fw. ten Open Atv 4.2
AzboxMe
HD Box 9105+
Amiko Spiel

Uživatelský avatar
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 603
Registrován: 13 zář 2009, 22:16
Poděkováno: 1 krát

Re: Oscam cez GSU

Příspěvekod VTronik » 23 srp 2014, 17:27

Zkontroluj si cestu přímo přes GSU. Otevři GSU univcam manager, nahoře vyber v položce Server oscam, který máš stažený přes GSU. Vpravo budeš mít k dispozici položku oscam start cfg, na tu najedeš modrým tlačítkem dálkáče (červená šipka před položkou), položku aktivuješ žlutým tlačítkem dálkáče. Otevře se seznam položek GSU pro oscam. Hned nahoře budeš mít cestu k config souboru. Máš dvě možnosti, buďto vyedituješ přímo zde správnou cestu (/etc/tuxbox/config/) nebo své config soubory nahraješ přes FTP tam, co píše GSU. Opět nezapomenout nastavit atributy adresářů a souborů, které budeš kopírovat přes FTP.
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE

Uživatelský avatar
king
Nováček
Nováček
Příspěvky: 113
Registrován: 10 srp 2012, 15:12
Bydliště: Lipt. Mikulas

Re: Oscam cez GSU

Příspěvekod king » 24 srp 2014, 01:05

Tak po nastaveni cesty sa to konecne rozbehlo, karta ide ok, dufam ze prejdu aj zapisy, ale zase sa nemozem pripojit na vzdialeny server, configy som pouzil z oscamu co som mal predtym, tam mi to islo asi bude treba nieco zmenit. Dik za radu :115:
AzboxMe
HD Box 9105+
Amiko Spiel

Uživatelský avatar
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 603
Registrován: 13 zář 2009, 22:16
Poděkováno: 1 krát

Re: Oscam cez GSU

Příspěvekod VTronik » 24 srp 2014, 14:47

Pokud chceš zjistit, zda ti chodí na kartu zápisy, tak se přihlaš na web rozhraníé oscamu a uvidíš jak to funguje...
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE

Uživatelský avatar
king
Nováček
Nováček
Příspěvky: 113
Registrován: 10 srp 2012, 15:12
Bydliště: Lipt. Mikulas

Re: Oscam cez GSU

Příspěvekod king » 24 srp 2014, 20:11

[quote="VTronik"]Pokud chceš zjistit, zda ti chodí na kartu zápisy, tak se přihlaš na web rozhraníé oscamu a uvidíš jak to funguje...[/quote

Túto možnosť poznám, podľa toho zápisy neprechádzajú :(
AzboxMe
HD Box 9105+
Amiko Spiel

Uživatelský avatar
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 603
Registrován: 13 zář 2009, 22:16
Poděkováno: 1 krát

Re: Oscam cez GSU

Příspěvekod VTronik » 24 srp 2014, 20:40

V tom případě to vypadá na chybu v config souborech. Máš v sekci user v položce au stejný text (label čtečky) jako je v sekci readers v položce label?
Mělo by to vypadat například takto:
soubor oscam.server
[reader]
label = skylink

soubor oscam.user
[account]
au = skylink

Pro zjednodušení jsem ostatní parametry ze souborů nevypisoval. Předpokládám, že je máš ve stejné group.
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE

Uživatelský avatar
king
Nováček
Nováček
Příspěvky: 113
Registrován: 10 srp 2012, 15:12
Bydliště: Lipt. Mikulas

Re: Oscam cez GSU

Příspěvekod king » 24 srp 2014, 21:36

Tak som to pomenil uvidíme...
AzboxMe
HD Box 9105+
Amiko Spiel

Uživatelský avatar
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 603
Registrován: 13 zář 2009, 22:16
Poděkováno: 1 krát

Re: Oscam cez GSU

Příspěvekod VTronik » 24 srp 2014, 21:47

To zjistíš prakticky okamžitě. Restartuj oscam, připoj se na web rozhraní a přečti si v readers zda se zapisují EMM. Dále si to můžeš zkontrolovat v readers, kde si prohlédneš platné zápisy na kartě a podle datumů poznáš, zda chodí ty aktuální. Před načtením zápisů z karty ale nezapomeň udělat v readers refresh.
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE

Uživatelský avatar
king
Nováček
Nováček
Příspěvky: 113
Registrován: 10 srp 2012, 15:12
Bydliště: Lipt. Mikulas

Re: Oscam cez GSU

Příspěvekod king » 24 srp 2014, 22:15

Vyzera to ze zápisy nechodia v readers su same nuly
AzboxMe
HD Box 9105+
Amiko Spiel


Zpět na „AzBox Me Diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host