BOX přestal makat. Jak ho rozchodit?

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátoři: ShaMan, By.Bob

pindulik Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 25
Registrován: 05 led 2012, 23:58

BOX přestal makat. Jak ho rozchodit?

Příspěvekod pindulik » 04 čer 2016, 22:27

Po zapnutí hdbox doběhne do stavu kdy na obrazovce naskočí panel s názvem programu, signál 0%, čas 00.01
Pak už na nic nereaguje. Přeinstaloval bych fw, ale na tlačítko menu strojek nereaguje.
Několikrát jsem to teď zapnul a vypnul. Nejdál jsem se dostal, že se menu otevře, ale pak box vytuhne.
Mám skylink, žádné změny jsem nedělal. Vše šlo OK, až najednou kolaps.
Děkuji za radu.

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 915
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 53 krát

Re: BOX přestal makat. Jak ho rozchodit?

Příspěvekod efendy55 » 05 čer 2016, 09:00

asi jedine servis . skontrolovať zdroj a kondíky .
Všetko4K,Linux E2

pindulik Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 25
Registrován: 05 led 2012, 23:58

Re: BOX přestal makat. Jak ho rozchodit?

Příspěvekod pindulik » 05 čer 2016, 10:42

Po několika restartech se mi do menu podařilo dostat a zvolit tovární nastavení. Box se "oživil". Dokážu se v menu přepínat s normálníma odezvama, ale nevidím ani jedno usb, abych mohl nahrát nový fw! Nejde to pomocí nějakýho kabelu přes počítač.

Uživatelský avatar
By.Bob
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 163
Registrován: 14 bře 2015, 14:22
Poděkováno: 9 krát

Re: BOX přestal makat. Jak ho rozchodit?

Příspěvekod By.Bob » 05 čer 2016, 17:09

ahoj vyzkousej pres porter.exe nahrat posledni original firmware potrebujes na to rs232
Porter.exe
http://www.sapro.cz/ftp/index.php?actio ... 7rjisb5kq3

firmware:
http://www.sapro.cz/ftp/index.php?actio ... HD%20Plus&
Skytec HD,HDBox HD, Xtrend HD, Optibox HD, Setting, Plugins sh4, Enigma2, Fortis-Feed, ZZPicon,
freeSat UPC Direct, Skylink, Sky.UK

pindulik Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 25
Registrován: 05 led 2012, 23:58

Re: BOX přestal makat. Jak ho rozchodit?

Příspěvekod pindulik » 05 čer 2016, 22:43

Tak jsem asi hodinu nahrával ten fw a po skončení se box rozjel. Po pěti minutách se ovšem objeví hláška program zakódován a nejde ani ct24, ten píše chyba pgm.
V menu se lze snadno pohybovat vidí i usb, ale nevidí na něm plugin. Seznam programů a fw vidí.
Pokud box restartnu zadním knoflíkem, tak to rovnou naběhne do program zakódován, když to na hodinu vytáhnu ze zásuvky, tak pak box pár minut běží a až po chvíli: program zakódován....

Uživatelský avatar
By.Bob
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 163
Registrován: 14 bře 2015, 14:22
Poděkováno: 9 krát

Re: BOX přestal makat. Jak ho rozchodit?

Příspěvekod By.Bob » 06 čer 2016, 13:55

tak to vypada na na to ze mas spatne tuner..
1. prekontroluj LNB po lepsi vymenit za novy.
2. prekontroluj koax kabel hlavne venkovni F konektor jetli neni zaoxidovany nebo rezavi.
3. prekontroluj spravne nastaveni tuneru a jetli mas na parabole signal.
pokud je vse v poradku se signalem je tuner vadny ( spousta lidi si neuvedomuje ze tam prochazi 18v a pri odpojovani a pripojvani F konektoru je zapotreby prijimac vypinat aby bylo lng bez napeti a nemoho dojit ke stratum. muze dojit k vyskratovani tuneru.)
pokud to tak je je treba to poslal na sparo servis.
Skytec HD,HDBox HD, Xtrend HD, Optibox HD, Setting, Plugins sh4, Enigma2, Fortis-Feed, ZZPicon,
freeSat UPC Direct, Skylink, Sky.UK

pindulik Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 25
Registrován: 05 led 2012, 23:58

Re: BOX přestal makat. Jak ho rozchodit?

Příspěvekod pindulik » 17 čer 2016, 22:19

Strojek jsem přenesl na úplně jiný kabely, lnb... a nic se nezměnilo. Po telefonátu se saprem jsem box otevřel, odtrhnul chladič, který je přilepený páskou, tu jsem na radu strhnul, už by nelepila, ale hlavně seškrábal původně žlutý, teď tmavě hnědý kyt, kterým byl chladič navíc přilepen ze stran k základní desce. Kyt prý časem ztmavne a pak způsobuje "probíjení" a tudíž kolaps hdboxu. Oškrábaný chladič jsem položil na původní místo a strojek už dva dny jede jako nový :92: Teď už jen sháním silikonový lepidlo, abych chladič přilepil.
Všem děkuji za ochotu poradit.

pipka Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 100
Registrován: 15 pro 2012, 11:25
Poděkoval: 2 krát

Re: BOX přestal makat. Jak ho rozchodit?

Příspěvekod pipka » 21 lis 2016, 09:01

Ahoj funguje ti to este dobre

pindulik Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 25
Registrován: 05 led 2012, 23:58

Re: BOX přestal makat. Jak ho rozchodit?

Příspěvekod pindulik » 21 lis 2016, 17:04

Jo, zatím funguje bez problémů.

pipka Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 100
Registrován: 15 pro 2012, 11:25
Poděkoval: 2 krát

Re: BOX přestal makat. Jak ho rozchodit?

Příspěvekod pipka » 24 lis 2016, 07:52

Presne tak sa chova aj moj hdbox s tym rozdielom ze mne nezatuhne ta sa prepinat nagral som orgonal aj vsetky enigmi,pod
chladicom som dal novu pastu.4,fodiny ide signal spadne na 0 datum sobota2000 a cas 0.01 a s usb neprerehrava len prebehne cez vsetko co je v playliste a dak som na usb mp4 to pregraje nevie ci vindete s toho co som napisal
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

pipka Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 100
Registrován: 15 pro 2012, 11:25
Poděkoval: 2 krát

Re: BOX přestal makat. Jak ho rozchodit?

Příspěvekod pipka » 24 lis 2016, 09:10

podla mna to asi bude dlzka kabla viac jako 30m,len to to mi nejde do hlavy ze ked prestane ist signal preco aj hodiny zle ukazuju alebo nechce pregravat navhravky zo slagra a jak je signal prehrava :sk:

pipka Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 100
Registrován: 15 pro 2012, 11:25
Poděkoval: 2 krát

Re: BOX přestal makat. Jak ho rozchodit?

Příspěvekod pipka » 24 lis 2016, 09:10

podla mna to asi bude dlzka kabla viac jako 30m,len to to mi nejde do hlavy ze ked prestane ist signal preco aj hodiny zle ukazuju alebo nechce pregravat navhravky zo slagra a jak je signal je zanormanych okolnost 78 percent prehrava :sk:

Uživatelský avatar
By.Bob
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 163
Registrován: 14 bře 2015, 14:22
Poděkováno: 9 krát

Re: BOX přestal makat. Jak ho rozchodit?

Příspěvekod By.Bob » 24 lis 2016, 14:36

Podle me to kabelem neni. Ukazoval by alespon neco.. hodiny a datum je závislý na signalu.
Prekontroluj LNB a u tuneru mali micro chip.
Skytec HD,HDBox HD, Xtrend HD, Optibox HD, Setting, Plugins sh4, Enigma2, Fortis-Feed, ZZPicon,
freeSat UPC Direct, Skylink, Sky.UK

pipka Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 100
Registrován: 15 pro 2012, 11:25
Poděkoval: 2 krát

Re: BOX přestal makat. Jak ho rozchodit?

Příspěvekod pipka » 25 lis 2016, 13:48

vdaka By.Bob na inom fore za tie s komolene otazky by boli urazky chyba bola v lnb 3 sli a jeden nie :92:
uz to ide jak ma!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9105 HD Plus“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host