enigma2 - hdbox7119
Moderátor: By.Bob
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: enigma2 - hdbox7119
Kedze som mal rozne modifikacie PKT enigmy na viacerych klucochm, zistil som,ze rychlost startu je silne zavisla od rychlosti USB kluca. Idem kdesi pohladat najmensi a najrychlejsi USB kluc.
Nasiel som toto 4GB Patriot XT BOOST highspeed USB drive ,ale to nieje moc male .
takze- letmy pohlad cez google. Najrychlejsie s USB 2.0 su Buffaloo, Patriot a PQI .
Casto oznacovany ako rychly emtec je s maximalnou rychlostou zapisu 15 MB/sec ako posledny (aj ked patri medzi rychlejsie) . Asi to vyhra Patriot.
Nasiel som toto 4GB Patriot XT BOOST highspeed USB drive ,ale to nieje moc male .
takze- letmy pohlad cez google. Najrychlejsie s USB 2.0 su Buffaloo, Patriot a PQI .
Casto oznacovany ako rychly emtec je s maximalnou rychlostou zapisu 15 MB/sec ako posledny (aj ked patri medzi rychlejsie) . Asi to vyhra Patriot.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- Steiner
- Pokročilý

Sakriš prečo zas do tejto témy nejdú pridať prílohy, zas to musím riešiť po svojej línii,
to je taká kurňa robota
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Moje osobné testy mňa samotného prekvapili, inak bol tam aj Patrioti XT Rage a pod, ale už neviem kde som img zapatrošil
všetky som mal v ruke a testoval v PC na USB 2.0,
mimochodom keys USB 3.0 sú v USB 2.0 samozrejme lepšie
jednoznačným víťazom je Adata-S102pro USB3.0
na chvost mu stúpal Corsair 16GB USB3.0, ale to je hovädo 2x väčšie ako normál, v prípade núdze použiteľný aj na sebaobranu
samozrejme že veľmi dôležitým parametrom bola aj hrúbka, aby aj dve USB-čka nad sebou zostali použiteľné,
čo sa toho týka tak do úvahy pripadali najviac ADATA-S101 a nejaký modrý prďous od kingstonu ktorý to ale inak nezvládol
suma sumárum podľa mňa, mojich kritérií a môjho výberu (s výsledkom R/W = cca 32/26) to vyhral Adata-S102pro-32GB, aj tá hrúbka je OK a aj nahrávanie HD fičí v pohode, okrem toho že je na ňom aj komplet adresár picons, plugins, ...
môj nákup teraz 22.60 € aj s DPH, vtedy pred cca 1/2 rokom ked som to robil asi 40€ s DPH

Ďalej si treba všímať len nadpis nad obrázkom a horné číslo v obrázku, nič iné
(ide len o výcuc, všetko som neodložil)
(graf neznamená čím viac, tým lepšie alebo horšie, ale iba čas kedy som to ocapčil
)
Pqi-1GB-Read:

Pqi-1GB-Write:

ADATA-S101-32GB-Read:

ADATA-S101-32GB-Write:

Adata-S102pro-32GB-USB3-Read:

Adata-S102pro-32GB-USB3-Write:

Corsair-USB3-16GB-Read:

Corsair-USB3-16GB-Write:

to je taká kurňa robota
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Moje osobné testy mňa samotného prekvapili, inak bol tam aj Patrioti XT Rage a pod, ale už neviem kde som img zapatrošil
všetky som mal v ruke a testoval v PC na USB 2.0,
mimochodom keys USB 3.0 sú v USB 2.0 samozrejme lepšie
jednoznačným víťazom je Adata-S102pro USB3.0
na chvost mu stúpal Corsair 16GB USB3.0, ale to je hovädo 2x väčšie ako normál, v prípade núdze použiteľný aj na sebaobranu
samozrejme že veľmi dôležitým parametrom bola aj hrúbka, aby aj dve USB-čka nad sebou zostali použiteľné,
čo sa toho týka tak do úvahy pripadali najviac ADATA-S101 a nejaký modrý prďous od kingstonu ktorý to ale inak nezvládol
suma sumárum podľa mňa, mojich kritérií a môjho výberu (s výsledkom R/W = cca 32/26) to vyhral Adata-S102pro-32GB, aj tá hrúbka je OK a aj nahrávanie HD fičí v pohode, okrem toho že je na ňom aj komplet adresár picons, plugins, ...
môj nákup teraz 22.60 € aj s DPH, vtedy pred cca 1/2 rokom ked som to robil asi 40€ s DPH

Ďalej si treba všímať len nadpis nad obrázkom a horné číslo v obrázku, nič iné
(ide len o výcuc, všetko som neodložil)
(graf neznamená čím viac, tým lepšie alebo horšie, ale iba čas kedy som to ocapčil
Pqi-1GB-Read:

Pqi-1GB-Write:

ADATA-S101-32GB-Read:

ADATA-S101-32GB-Write:

Adata-S102pro-32GB-USB3-Read:

Adata-S102pro-32GB-USB3-Write:

Corsair-USB3-16GB-Read:

Corsair-USB3-16GB-Write:

„Cross of Iron“
-
joberuc
- Nováček

A mate informacie o E2 pre flash pre 7119? Pripadne, JirkaS mas nieco nove pre 7119? Na 7110 bezi super, ale 7119 ma 256 MB, tam uz neboli obmedzenia.
Komunikoval som s HDMU ohladne ich imagu pre 7119, je tam problem s driverom pre tuner, a kedze maju ine jadro, neda sa pouzit z PKT, tak ak da PKT zdrojove
kody pre fix tunera, bude aj dalsia E2 pre USB, a mozno aj flash (pre niektore modely to maju).
Dakujem za kazde info.
joberuc
Komunikoval som s HDMU ohladne ich imagu pre 7119, je tam problem s driverom pre tuner, a kedze maju ine jadro, neda sa pouzit z PKT, tak ak da PKT zdrojove
kody pre fix tunera, bude aj dalsia E2 pre USB, a mozno aj flash (pre niektore modely to maju).
Dakujem za kazde info.
joberuc
VU+ Solo 2, Wetek OpenElec, Optibox EVO M7, EVO xFinity, DM 800, parabola Gibertini 90cm, motor Stab HH90, plazma LG 42PG6000, Receiver Yamaha RX-V563, repro Magnat 800 set, Wii, PS3, Mede8er 6003XD, Xtreamer Ultra, HP Gen 8 ako NAS, WD cloud
-
deamla
- Nováček

To Grantec: dik , stiahol som Tvoju enigmu , mam Irdeto kartu skylink , treba ešte niečo nastaviť ? , lebo nečíta...Ešte otázka od amatéra: Dve 7119 - stky v jednom Irdeto + klient v lokálnej - druhý by mal byť klient Irdeta + v lokálnej sieti druhá karta. Všetko v enigme .Akú konfig odporučate ? AK sa Vám chce odpovedať tak dík. 
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
skylink irdeto cita, ale len ak su aktualne zapisy - ak nie, cez web rozhranie si dopis do neexistujuceho oscam.dvbapi
P: 0624
ano, do neexistujuceho, dopisanim a kliknutim na save ho vytvori .
P: 0624
ano, do neexistujuceho, dopisanim a kliknutim na save ho vytvori .
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
vo flash zatial e2 nieje a myslim,ze ani nebude- nema to vyznam, z USB kluca ide krasne spustit a popripade aj modifikovat, co pri flash verzii celkom mozne nieje - vacsina suborov tam byva len read. JirkaS pracuje na inom projekte.
-
ZizalTabor
- Nováček

To Grantec:
Stáhnul jsem si Tvou enigmu, ale po průběhu načtení mi zůstane pouze černá obrazovka a na displeji svítí číslo 22. Když mačkám na ovladači Ch +-, tak se číslo mění, ale obraz a zvuk stále nic. Napadlo mě, že by problém mohl být v nastavení připojení, protože já mám starou televizi bez HDMI, takže to mám připojené přes jack (na 7119) a scart (přes cinch redukci) na TV. Nešlo by zkusit přizpůsobit a upnout ještě verzi s nastavením pro SCART a rozlišením 576i, abych mohl zkusit, jestli ten problém je v tomto. Předem díky za reakci.
Stáhnul jsem si Tvou enigmu, ale po průběhu načtení mi zůstane pouze černá obrazovka a na displeji svítí číslo 22. Když mačkám na ovladači Ch +-, tak se číslo mění, ale obraz a zvuk stále nic. Napadlo mě, že by problém mohl být v nastavení připojení, protože já mám starou televizi bez HDMI, takže to mám připojené přes jack (na 7119) a scart (přes cinch redukci) na TV. Nešlo by zkusit přizpůsobit a upnout ještě verzi s nastavením pro SCART a rozlišením 576i, abych mohl zkusit, jestli ten problém je v tomto. Předem díky za reakci.
HD-Box FS-7119 PVR
-
Pastoman
- Nováček

Stiahni si neupravenu verziu t.j original tam mas na vyber vystup HDMI/Scart atd.
Alebo skus tlac. resolution na dialkovom viac krat stlačit tym by ti malo menit rozlisenie obrazu.
Alebo skus tlac. resolution na dialkovom viac krat stlačit tym by ti malo menit rozlisenie obrazu.
-
ZizalTabor
- Nováček

Tlačítko Resolution mi u E2 nefunguje (U origo FW funguje). To jsem zkoušel jako první.
Neupravená verze mi naběhne v pohodě a nastavím si Scart atd., ale neobsahuje Oscam pro čtení mé Skylink karty a vzhledem k tomu, že v tomhle ohledu jsem zelenáč, chtěl jsem,aby to bylo všechno v jednom, protože když jsem si ho tam doplňoval sám nefungovalo to dobře. Tím myslím, že chvíli mi to bralo i kódované programy základní nabídky (ČT, Nova atd.), ale po určité chvíli to najednou přestalo fungovat, proto jsem chtěl mít Oscam přesně přizpůsobený od profesionála. Zkoušel jsem i podle neupravená verze naslepo nastavit verzi co je v tomhle příspěvku, ale to taky nefungovalo, proto jsem žádal o předělanou verzi vše v jednom.
Neupravená verze mi naběhne v pohodě a nastavím si Scart atd., ale neobsahuje Oscam pro čtení mé Skylink karty a vzhledem k tomu, že v tomhle ohledu jsem zelenáč, chtěl jsem,aby to bylo všechno v jednom, protože když jsem si ho tam doplňoval sám nefungovalo to dobře. Tím myslím, že chvíli mi to bralo i kódované programy základní nabídky (ČT, Nova atd.), ale po určité chvíli to najednou přestalo fungovat, proto jsem chtěl mít Oscam přesně přizpůsobený od profesionála. Zkoušel jsem i podle neupravená verze naslepo nastavit verzi co je v tomhle příspěvku, ale to taky nefungovalo, proto jsem žádal o předělanou verzi vše v jednom.
HD-Box FS-7119 PVR
-
Pastoman
- Nováček

Však oscam si stiahneš priamo v E2 PKT Nebula v pluginoch zelenym tlačitkom a už len prekopiruješ konfiguraky cez FTP do var/keys,reštartuješ oscam a jeto. Toto zvladneš?
Ak ano, konfiguraky by som ti poslal na mail len na aku kartu caid a mailovu adresu cez SZ?:
Ak ano, konfiguraky by som ti poslal na mail len na aku kartu caid a mailovu adresu cez SZ?:
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
jaj - to je problem, ked hd prijimac je na staruckom crt....
-
Bartalos
- Nováček

tak ja som si včera kúpil vyššie spomínaný usb kľúč adata pro 32gb a enigma2 mi z neho nenabootuje za žiadnu cenu !
som z toho nešťastný lebo som vyhodil vyše 20 eur von oknom tým pádom
som z toho nešťastný lebo som vyhodil vyše 20 eur von oknom tým pádom
-
marysko
- Nováček

S tým kľúčom môže byť len jeden problém, a to že Linux nevie adresovať 32GB (ale to by mal vedieť resp. nemal by mať s tým problém), skôr že mu nevyhovuje veľkosť clusteru pri FAT32 naformátovaní (ideal podľa mňa 4096 bytes
).
Najväčší problém ale bude s tým, že pri bootovaní tlačíš tlačicu <CH ^>
a mal by si <CH v>
.
P.S.
Škoda len tých 31GB, lebo aj keď sa ti to podarí nabootovať, nebude vedieť zapisovať ani nahrávky ani Timeshift na ten istý kľúč
.
Najväčší problém ale bude s tým, že pri bootovaní tlačíš tlačicu <CH ^>
P.S.
-
Noro C
- V.I.P.

Skus rozdelit kluc na 4G a 28G samostarne nafortmatovat mozno to pojde
HDBOX9105+,HDBOX9105,HDBOXenibox, formuler f1,f3