Nahravani

Rady a návody pro majitele přijímače Gigablue .

Moderátor: efendy55

Banok Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 15
Registrován: 17 dub 2018, 11:42

Nahravani

Příspěvekod Banok » 17 dub 2018, 13:12

Zdravim
Mam jeden problem . Prijmac Gigablue hd ultra ue : 2 paraboly . 1 parabola twin lnb 23,5 , 2 parabola single lnb 28,2... Prijmac 2 sat. tunery... 2 kabely s 1 paraboly vedou , jeden primo do tuneru , druhy do diseqc. 1 kabel s 2 paraboly vede do diseqc a diseqc do 2 tuneru. Nahrava to jenom jeden program a jak prepnu tak je tma, je to spatne nakonfigurovane? skylink m7 karta + cam neotion irdeto . a jede v doscam 0.25. Diky za kazdou radu

Uživatelský avatar
zilizila Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 232
Registrován: 28 pro 2010, 00:03
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 47 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahravani

Příspěvekod zilizila » 17 dub 2018, 13:52

Pre cam neotion irdeto doscam nie je potrebný, doscam je pre karty v internej čítačke, avšak v nej Ti M7 karta nepôjde.
V menu prijímača nájdi nastavenia pre CI modul, a nastav viacnásobné dekódovanie, ak Ti ho modul umožní.
Správnosť zapojenia tunerov a ich nastavenie si ľahko skontroluješ ak si prepneš na nekódované stanice. Ak by Ti ani tie nešli korektne, skontroluj nastavenie tunerov. Poprípade sem pošli screenshoty, ako to máš nastavené.
zilizila
Obrázek
SatDreamLinux
VU+ Ultimo4K & OpenATV 6.1
VU+ ZERO & OpenATV 6.1

Gibertini OP 100SE + multifeed 13°E+19,2°E+23,5°E
Stream from Octagon SF4008 & Triax TSS 400 MKII
Gibertini OP 85LN + motor

Banok Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 15
Registrován: 17 dub 2018, 11:42

Re: Nahravani

Příspěvekod Banok » 17 dub 2018, 14:07

ok , diky moc zatim du na to

Banok Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 15
Registrován: 17 dub 2018, 11:42

Re: Nahravani

Příspěvekod Banok » 17 dub 2018, 14:51

Tak porad nic ,poslal sem nejake screenshoty::

IMG_20180417_131607.jpg
IMG_20180417_131536.jpg
IMG_20180417_131435.jpg
IMG_20180417_131401.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
zilizila Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 232
Registrován: 28 pro 2010, 00:03
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 47 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahravani

Příspěvekod zilizila » 17 dub 2018, 15:49

Ak je Diseqc zapojený takto:
port A - 23,5E
port B - 28,2E

23,5E - zapojený do tunera A
výstup Diseqc - zapojený do tunera B

Navrhujem:
Nastavenie tunera A:
Konfiguračný režim - jednoduchý
Režim - Jeden
Satelit - 23,5E
Poslať Diseqc - nie

Nastavenie tunera B:
Konfiguračný režim - jednoduchý
Režim - Diseqc A/B
port A - 23,5E
port B - 28,2E
Nastaviť napätie a 22kHz - áno
Poslať Diseqc len pri zmene satelitu - nie
zilizila
Obrázek
SatDreamLinux
VU+ Ultimo4K & OpenATV 6.1
VU+ ZERO & OpenATV 6.1

Gibertini OP 100SE + multifeed 13°E+19,2°E+23,5°E
Stream from Octagon SF4008 & Triax TSS 400 MKII
Gibertini OP 85LN + motor

Banok Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 15
Registrován: 17 dub 2018, 11:42

Re: Nahravani

Příspěvekod Banok » 17 dub 2018, 19:05

ok vyzkousim dik
ozvu se zpet

Banok Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 15
Registrován: 17 dub 2018, 11:42

Re: Nahravani

Příspěvekod Banok » 27 dub 2018, 13:14

Porad to nefachci, kdyz nahravam z 23,5 a prepnu na jiny ukaze se tuner B ale cerno ,ale kdyz prepnu na 28,5 tak ty jdou vsechny ,,,uz sem z toho jelen pomoc!!!

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 865
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 44 krát

Re: Nahravani

Příspěvekod efendy55 » 27 dub 2018, 22:29

tak skús nahraťdva free programy so skylinku a hned zistíš či máš problém v Cam-e alebo v disecu .... :D
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

Banok Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 15
Registrován: 17 dub 2018, 11:42

Re: Nahravani

Příspěvekod Banok » 28 dub 2018, 09:14

CT 24 a Ocko to nahralo naraz bez problemu , CT 1 nahravam a CT 2 cumim, CT 1 a CT 2 nahravam naraz , je tam doscam 025 , 1 tuner nastaveny jednoduchy , 2 tuner diseqc na A 23,5 B 28,2 tak co s tym muze byt?? Dik

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 865
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 44 krát

Re: Nahravani

Příspěvekod efendy55 » 28 dub 2018, 09:41

doscam nepoužívam ..... frčím v oscame a tam to ide na oboch Gigablue čo vlastním .... :106: ale tvoj typ boxu nemám .... pokial máš správne nestavené tunery tak to musí fungovať ..... :38: na čo ti je potom ten CAM modul na čom vlastne frčíš na doscame alebo CAM-e ???
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

Banok Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 15
Registrován: 17 dub 2018, 11:42

Re: Nahravani

Příspěvekod Banok » 28 dub 2018, 10:29

To tam bylo dane od ellamo tam sem to kupil , GB HD ULTRA UE, To mam ten doscam dat pryc a v z pluginu tam dat nejak oscam?

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 865
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 44 krát

Re: Nahravani

Příspěvekod efendy55 » 28 dub 2018, 10:33

to ja neviem ... to je tvoja vec . ja preferujem oscam . :D ak vieš si poradiť s oscamom tak to môžeš skúsiť , ale či to odstráni tvoj problém to veru netuším ... ten CAM tam máš potom načo ked frčíš v doscame ?
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

Banok Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 15
Registrován: 17 dub 2018, 11:42

Re: Nahravani

Příspěvekod Banok » 28 dub 2018, 10:41

Nasel sem v pluginu 3 oscam,,,,1 : oscam-atv (1.2_11353) 2 : oscam-atv-ymod (18.64) 3 : oscam-depponmod (9450) . Dik

Banok Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 15
Registrován: 17 dub 2018, 11:42

Re: Nahravani

Příspěvekod Banok » 28 dub 2018, 10:44

Zkusit to muzu je to tezke tam dostat?

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 865
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 44 krát

Re: Nahravani

Příspěvekod efendy55 » 28 dub 2018, 10:49

nie,.... ak vieš ako na to ... :D nainštalovať ,zapnúť v menu cez d.o. a upraviť oscam cez web podla tvojej potreby a pôjde to . ak nepotrebuješ ymod oscam tak tam nainštaluj obyčajný oscam_atv 11353 ... :106:
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]


Zpět na „Rady a návody“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host