gigablue 800ue+ CI+ skylink

Rady a návody pro majitele přijímače Gigablue .

Moderátor: efendy55

simstra
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 09 zář 2014, 11:20

gigablue 800ue+ CI+ skylink

Příspěvekod simstra » 30 črc 2018, 09:46

dobry den,
mam kartu skylink cam ci+ ktoru pouzivam v taliansku asi mesiac mi dava rozne spravy o chybach , neotvori modul, alebo zostane waiting for authentication.
citam ze by bolo dobre pouzivat cccam.ktoru verziu by som mal nainstalovat, aktualne pouzivam open atv 5.3 lebo firmware novsi mi robi problem so starsim gigablue, mozete mi nejako pomoct , link na stiahnutie.
dakujem

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 893
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 49 krát

Re: gigablue 800ue+ CI+ skylink

Příspěvekod efendy55 » 30 črc 2018, 15:30

pokial máš kartu ice alebo irdeto tak ide bez problémov aj v oscame . ak máš kartu M7 tak jedine cam modul .... :89: cccam neodporúčam .... :107:
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

simstra
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 09 zář 2014, 11:20

Re: gigablue 800ue+ CI+ skylink

Příspěvekod simstra » 30 črc 2018, 16:28

je to Skylink M7 Smart Card, cize funguje len s cam CI+ ktoru som kupil s kartou,problem je ze dva roky fungovala bez problemov uz mesiac sa mi to blokuje, mozes mi nejako poradit ako je to mozne, co s tym mam robit, aky plug in natiahnut

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 893
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 49 krát

Re: gigablue 800ue+ CI+ skylink

Příspěvekod efendy55 » 30 črc 2018, 16:40

tak jedine CAM modul ... osobne by som prešiel na nové image napr. openatv-6.1 a tam to skúsil ... predsa máš tam už poriadne staré image a určite od tej doby pre tvoj box už vyšli aj nové ovládače ... aj ked tam už bude asi končiť aj podpora ... urob si pre istotu komplet zálohu a zálohuj si veštko potrebné napr. seting ........ a fleshni to na komplet potom len cez dremboxedit pošleš programy do boxu dáš reštart E2 + všetko nastaviť od znovu . odporúčam nič nepoužívať v novšej verzii image so staršej .... na to bacha . to odporúčajú aj všetky tými ktoré pracujú pre všetky boxy na tých image .... takže žiadne zálohy neprenášať .... :D
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

simstra
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 09 zář 2014, 11:20

Re: gigablue 800ue+ CI+ skylink

Příspěvekod simstra » 30 črc 2018, 16:55

flasoval som open atv 6.1 aj tak sa mi blokuje a dava mi problem freeze,plug in CI plushelper nefunguju.nainstalovanim starej image open atv5.3 s CI plushelper 4.0 fungoval pol dna a potom mi daval error the communication betveen your host and the module has failed pleas conntact the helpdesk and provide the following code 4, dalsia chyba please tune the DTV 16. a to je vlastne kanal joj +1 hd. teraz modul cam sa aktualizoval cez OTA zostane v inizializacii modul, volal som aj do skylink vsetko je v poriadku cize je problem v image alebo pug in

Uživatelský avatar
zilizila Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 244
Registrován: 28 pro 2010, 00:03
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 49 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: gigablue 800ue+ CI+ skylink

Příspěvekod zilizila » 30 črc 2018, 19:36

Dostaneš sa do bodu, keď riešením bude už iba kúpa tzv. Skylink certifikovaného boxu. Radšej by som kúpil niekde napr. na bazoši, ICE kartu. Tá v Tvojom Gigablue s oscamom pofrčí bez problémov.
zilizila
Obrázek
SatDreamLinux
VU+ Ultimo4K & OpenATV 6.1
VU+ ZERO & OpenATV 6.1

Gibertini OP 100SE + multifeed 13°E+19,2°E+23,5°E
Stream from Octagon SF4008 & Triax TSS 400 MKII
Gibertini OP 85LN + motor

simstra
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 09 zář 2014, 11:20

Re: gigablue 800ue+ CI+ skylink

Příspěvekod simstra » 16 srp 2018, 19:22

carta skylink irdeto standard M7 nefunguje v oscame? pocul som ze,funguje v oscame je to pravda? buhuzial modul cam neinizializuje stale mi vychadza toto, alebo funguje 3 -4 hodiny a sa zablokuje ,po restarte nenabehne znovu. ked nainstalujem open atv 6.1 napise ze nenachadza modul nefunguje ani CIplus helper 4.6. teraz som nainstaloval open atv 6.0 ciplus helper je aktivny ale nainicializuje modul. problem je v hardware giga blue? alebo moze byt problem v cam?

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 893
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 49 krát

Re: gigablue 800ue+ CI+ skylink

Příspěvekod efendy55 » 16 srp 2018, 19:33

ťažko povedať kde máš problém .... s Cam-modulom sa práve tiež pasujem na jednom Gigablue 4K ale s orange kartou .... síce to funguje ako tak ,ale veru žiadna sláva to veru nie je .... pokial nevidíš Cam modul v nastaveniach tak sa dalej nepohneš .... skúšal si tvrdý reštart alebo máš Cam modul na doraz zastrčený ??? v mojom bazmeku ide pekne tvrdo ..... :96:
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

simstra
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 09 zář 2014, 11:20

Re: gigablue 800ue+ CI+ skylink

Příspěvekod simstra » 16 srp 2018, 19:46

modul je zasunuty az na doraz, hard reset neviem ako sa robi, som len urobil som len obnovenie programu z fabriky, modul cam sa zaktualizoval minuly mesiac na programe 16 joj hd +.

Uživatelský avatar
zilizila Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 244
Registrován: 28 pro 2010, 00:03
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 49 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: gigablue 800ue+ CI+ skylink

Příspěvekod zilizila » 16 srp 2018, 22:23

simstra píše:carta skylink irdeto standard M7 nefunguje v oscame? pocul som ze,funguje v oscame je to pravda? buhuzial modul cam neinizializuje stale mi vychadza toto, alebo funguje 3 -4 hodiny a sa zablokuje ,po restarte nenabehne znovu. ked nainstalujem open atv 6.1 napise ze nenachadza modul nefunguje ani CIplus helper 4.6. teraz som nainstaloval open atv 6.0 ciplus helper je aktivny ale nainicializuje modul. problem je v hardware giga blue? alebo moze byt problem v cam?

Jasne, že M7-čka v oscame nefunguje. Preto Ti radím kúpiť tú ICE-čku, pokiaľ sú ešte v ponuke.
zilizila
Obrázek
SatDreamLinux
VU+ Ultimo4K & OpenATV 6.1
VU+ ZERO & OpenATV 6.1

Gibertini OP 100SE + multifeed 13°E+19,2°E+23,5°E
Stream from Octagon SF4008 & Triax TSS 400 MKII
Gibertini OP 85LN + motor

simstra
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 09 zář 2014, 11:20

Re: gigablue 800ue+ CI+ skylink

Příspěvekod simstra » 17 srp 2018, 09:00

ciao, problem je ze ja zijem v taliansku a teraz neviem ci je problem v karte , alebo skylink alebo giga blu. podla vsetkeho skylink stale vymysla nieco aby si ludia kupili ich citacky, a tie namam v zaujme kupit, existuje este nejaka ina satelitna spolocnost ktora by fungovala aj v eu?

Uživatelský avatar
zilizila Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 244
Registrován: 28 pro 2010, 00:03
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 49 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: gigablue 800ue+ CI+ skylink

Příspěvekod zilizila » 17 srp 2018, 09:44

Tak iste, napr. freesat od UPC, Antiksat, Orangesat, Magiosat, ...
Ale späť ku Skylinku. Moja rada je kúpiť si kartu ICE, avšak nie M7! Naozaj sa dá zohnať za pár €, napr. tu: klick
Ako som už spomínal, ICE (nie M7) funguje v internej čítačke boxu v oscame korektne, čiže nie je potrebný CI modul.
zilizila
Obrázek
SatDreamLinux
VU+ Ultimo4K & OpenATV 6.1
VU+ ZERO & OpenATV 6.1

Gibertini OP 100SE + multifeed 13°E+19,2°E+23,5°E
Stream from Octagon SF4008 & Triax TSS 400 MKII
Gibertini OP 85LN + motor

simstra
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 09 zář 2014, 11:20

Re: gigablue 800ue+ CI+ skylink

Příspěvekod simstra » 17 srp 2018, 11:34

ok dakujem, je mi luto ze karta so sluzbami je zaplatena a neviem pozerat programy, pojdem na slovensko az v decembri tak ju kupim,ked ju kupim mozem presunut z karty M7 platbu na kartu ICE cez skylink, a skylink mi ju musi konfiguovat alebo to pojde nezavisle od toho,akukolvek kartu pouzivam, dakujhem za odpovede

Uživatelský avatar
zilizila Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 244
Registrován: 28 pro 2010, 00:03
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 49 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: gigablue 800ue+ CI+ skylink

Příspěvekod zilizila » 17 srp 2018, 12:27

Služby zaplatené na karte sa nedajú preniesť na inú kartu. Ak si kúpiš druhú kartu, preregistruješ si ju na seba, potom si zaplatíš služby, ktoré chceš mať na nej.
zilizila
Obrázek
SatDreamLinux
VU+ Ultimo4K & OpenATV 6.1
VU+ ZERO & OpenATV 6.1

Gibertini OP 100SE + multifeed 13°E+19,2°E+23,5°E
Stream from Octagon SF4008 & Triax TSS 400 MKII
Gibertini OP 85LN + motor

grun
Nováček
Nováček
Příspěvky: 32
Registrován: 06 kvě 2011, 13:23
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: gigablue 800ue+ CI+ skylink

Příspěvekod grun » 17 srp 2018, 12:55

rozeber ten přijímač , odpoj od elektriky , mrkni jestli tam nejsou nafouklé kondenzátory , pokud to má zvlášť zdroj zkus náhradní , pokud najdeš elektrotechnika , tak dej přeměřit zdroje jestli se na to necítíš,přijímač neznám


Zpět na „Rady a návody“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host