Problém s HDD

Rady a návody pro majitele přijímače Gigablue .

Moderátor: efendy55

modern
Nováček
Nováček
Příspěvky: 109
Registrován: 14 dub 2011, 22:19
Bydliště: Opava

Problém s HDD

Příspěvekod modern » 12 srp 2015, 21:40

Zdravím všechny,
mám pár dnů Gigablue Quad + s 1 TB HD, na kterém mám už asi 600 GB nahrávek, které jsem přetáhnul z jiného STB.

Když pustím jakkoukoliv nahrávku, tak někdy funguje vše 100 %, můžu se posouvat všemi směry libovolně a v pohodě nahrávku ukončit.
Ale někdy to funguje tak, že se mi spustí jen 5 sekund, obraz zatuhne, zvuk ještě chvíli jde... Zkusím poskočit v čase, podaří se, obraz naskočí zase na 5s a tak dále...
Pokud nepřeskočím v čase, většinou přístroj zatuhne a nezbude než ho natvrdo vypnout a znovu zapnout.
Jindy se to chová tak, že přehrávání je OK,ale při zmáčknutí tlačítka stop, to celé vytuhne a opět natvrdo vypnout.
Myslím , že se to tak chová 50 % OK vs 50 % problémy.
Jsem z toho dost zoufalý, na Extrendu se mi to za celé 4 roky nestalo vůbec, budu rád za jakékoliv rady.

P.S. dělá to v jakémkoliv image, i v libovolném skinu.

Modern,
Clarke - Tech ET 9000 s 1 TB HDD , PLI 4.0 , Panasonic Viera VT50 , Onkyo
Gigablue HD QuadPlus s 1 TB HDD, OpenMips nebo ATV
Gigablue IPBox , ATV

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 873
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 45 krát

Re: Problém s HDD

Příspěvekod efendy55 » 13 srp 2015, 06:51

skús prekontrolovať e-sata kábel v boxe , ked ti to robí vo všetkých image . formátoval si hdd v boxe ? ja mám v ňom len 500-ggb hdd a nemám problém ,ale pripájam sa aj na hdd v xtrende kde je 1,5-tb a tiež nemá problém . problém môže byť v hdd s kábli alebo aj v samotnom boxe ak to nepomôže tak to reklamuj . možno si kápnul na vadný box . ešte by som skúsil ak máš možnosť externý hdd ,alebo nejaký usb-klúč ako to bude fungovať v ňom .
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

modern
Nováček
Nováček
Příspěvky: 109
Registrován: 14 dub 2011, 22:19
Bydliště: Opava

Re: Problém s HDD

Příspěvekod modern » 13 srp 2015, 08:03

Děkuji za tipy možných řešení.
Mám pocit,že teď to už jen blbne. Buď to po 5s přestane hrát, dá se ale skákat v čase a vždy to pak 5 s hraje, ale vypnout to už nejde, dojde k zamrznutí.¨
Zkusil jsem timeshift, nahrávalo to,přehrávalo to,ale vypnout to zase nešlo, zamrzlo to.
Už jsem z toho zoufalý.
Clarke - Tech ET 9000 s 1 TB HDD , PLI 4.0 , Panasonic Viera VT50 , Onkyo
Gigablue HD QuadPlus s 1 TB HDD, OpenMips nebo ATV
Gigablue IPBox , ATV

modern
Nováček
Nováček
Příspěvky: 109
Registrován: 14 dub 2011, 22:19
Bydliště: Opava

Re: Problém s HDD

Příspěvekod modern » 13 srp 2015, 09:45

Takže jsem zkusil vzít nový externí disk s 500 GB, inicializoval jsem ho na ext3 a mountnul.
Zkusil jsem pár nahrávek z různých TV , vše se nahrálo.
První přehrátí po 5 sekundách zatuhlo, dalo se v záznamu pohybovat, vždy to pár sekund hrálo pak zastavilo. Tlačítkem stop to celé zamrzlo.

Takže problém stejný jako s interním HDD.... !!!

Prosím, Nějaký nápad co s tím ?
Clarke - Tech ET 9000 s 1 TB HDD , PLI 4.0 , Panasonic Viera VT50 , Onkyo
Gigablue HD QuadPlus s 1 TB HDD, OpenMips nebo ATV
Gigablue IPBox , ATV

modern
Nováček
Nováček
Příspěvky: 109
Registrován: 14 dub 2011, 22:19
Bydliště: Opava

Re: Problém s HDD

Příspěvekod modern » 13 srp 2015, 10:17

Myslím, že je problém vyřešený.

Měl jsem nastavený videomod na 1080p/60 HZ => což při sledování TV bylo v pořádku, ale nahrávky byly problém.
Při přepnutí na videomod 1080p/50 Hz se zatím jeví všechno v pořádku :)
Clarke - Tech ET 9000 s 1 TB HDD , PLI 4.0 , Panasonic Viera VT50 , Onkyo
Gigablue HD QuadPlus s 1 TB HDD, OpenMips nebo ATV
Gigablue IPBox , ATV

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 873
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 45 krát

Re: Problém s HDD

Příspěvekod efendy55 » 13 srp 2015, 17:18

nastav si to radšej 1080i/50 hz. :61:
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]


Zpět na „Rady a návody“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host