Gigablue HD QUAD PLUS

Diskuze k přijímači Gigablue HD Quad.

Moderátor: efendy55

Bond Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 251
Registrován: 06 pro 2009, 16:11
Bydliště: Slovenská Ľupča - Banská Bystrica
Poděkoval: 4 krát

Gigablue HD QUAD PLUS

Příspěvekod Bond » 19 srp 2014, 17:52

Nemate niekto skusenosti s tymto prijimacom - Gigablue HD QUAD PLUS?
Hardwerovo mi pripada podobny VU+ DUO 2, ale je podstatne lacnejsi. Uvazujem o kupe tohto prijimaca, ak mate skusenosti, dajte vediet.
Gigablue HD QUAD PLUS OpenATV 6.1
AZBOX Premium HD Open RSI-PLI 2.1

Uživatelský avatar
mt_beran
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 20 srp 2014, 23:11

Re: Gigablue HD QUAD PLUS

Příspěvekod mt_beran » 20 srp 2014, 23:24

Něco sem hodím až se s to prošťourám.. PS. nejsem žádnej velkej Linuxář, tak se modlím, aby to co potřebuju fungovalo.. Ale hádám, že hůř než s AZboxem na tom nebudu.. :89:
Vím, že nic nevím.. :) GigaBlue HD Quad Plus, AZbox jako záloha

Uživatelský avatar
mt_beran
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 20 srp 2014, 23:11

Re: Gigablue HD QUAD PLUS

Příspěvekod mt_beran » 27 srp 2014, 10:49

Tak mohu postoupit první dojmy z prvních cca 5 hodin užívání:

konfiguraci mám jako v recenzi na DigiZone, OpenMips 4.1, verze z 24/8/2014, 2x DVBT-S2, DVB-T2/C

Pozitiva:
+ HW je fakt pěkný, svižný a funguje (zdá se) jak má, nastaven Skylink na Astry 1 a 3, DVB-T
+ V OLMI mi udělali kompletní předinstalaci stejnou jako v recenzi na Digizone
+ ačkoli nejsem Linuxman, rozchodil jsem všechny hlavní funkce, všechny satelitní a pozemní kanály co jsem měl tak fungují
+ obraz je lepší než byl na AZboxu, nemám výhrady
+ DVB-T tuner je citlivější než v televizi (3 roky staré SONY LCD)
+ přehrává zatím všechny soubory, které jsem zkoušel (videa, filmy, fotky, TV nahrané na AzBoxu)
+ PIP funguje senzačně (nastavovací velikost a poloha)
+ zkoušel jsem nahrávání a přehrávání z obou typů tunerů na externí disk (interní nemám), vše bez problémů

tím výčet pozitiv bohužel končí, takže teď ta negativa:

- celková ergonomie a ovládání UI OpenMips 4.1, včetně namapování na dálkové ovládání mi přijde velmi nešťastná
- v porovnání s televizí (TV má internet i satelitní tuner) ale i AZbox HD Plus je to celé nelogické a neintuitivní
- vůbec jsem nepřišel na to, jak založit vlastní seznamy oblíbených kanálů a jak dělat nějaké multivýběry a hromadné přesuny (zlatý AZbox)
- prohlížeč Opera mi přijde nadále prakticky nepužitelný (a to mám k tomu plnou klávesnici s padem)
- asi 3x za večer se to zaseklo a musel jsem restartovat UI, naštěstí to zabere jen desítky vteřin
- obdobně jako u AZboxu se musí proklikat pár programů, aby se dotáhlo celé EPG, ale aspoň se neztrácí a jde to rychle

Celkově:

Můje dojem je rozpačitý, ale je to spíš asi dáno srážkou s realitou Enigma2/OpenMips než HW. Doufal jsem že to bude fungovat jako AZbox, jen rychleji a bez chyb které mi dost vadily a kvůli kterým jsem ho opustil.. Doufal jsem, že to nebudu muset nastavovat přes webové rozraní počítače, ale jestli teda nejdou ty multivýběry, jinak to nepůjde..

Tož zatím tak. :) Asi bych to klidně propůjčil nějakému linuxmanovi na otestování, zejména kdyby mi třeba poradil/zkusil nainstalovat lepší image co do ergonomie..
Vím, že nic nevím.. :) GigaBlue HD Quad Plus, AZbox jako záloha

Bond Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 251
Registrován: 06 pro 2009, 16:11
Bydliště: Slovenská Ľupča - Banská Bystrica
Poděkoval: 4 krát

Re: Gigablue HD QUAD PLUS

Příspěvekod Bond » 01 zář 2014, 12:37

Diky za tvoje dojmy aj ked si ma dostal do velkej dilemy Uz uz som bol rozhodnuty tento prijimac kupit, ale teraz opat vaham. Ked budes mat viac otestovany prijimac, nadalej prosim o tvoje dojmy a samozrejme aj ostatnych co tento "stroj" vlastnia..
Dakujem
Gigablue HD QUAD PLUS OpenATV 6.1
AZBOX Premium HD Open RSI-PLI 2.1

Uživatelský avatar
Jijirka
Nováček
Nováček
Příspěvky: 85
Registrován: 19 led 2009, 08:13

Re: Gigablue HD QUAD PLUS

Příspěvekod Jijirka » 09 zář 2014, 09:58

Pánové tento přístroj nemám, ale xtrend ET8000 má podobný střeva a stejný software (možná jen hodně podobný)

1/ Vražte tam OpenATV image
2/ Nahrajte z USB plugin softcam-feed-mipsel_1.0_all.ipk
3/ Doinstalujte přes MENU/PLUGIN softcam (např. CCcam nebo OSCAM)
4/ Nalaďte si programy
5/ Začněte si s tím hrát.
ET8000 s OpenATV, parabolou MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, USB tuner Evolve Venus Dual

Lachim Nilz
Nováček
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 19 led 2010, 13:16

Re: Gigablue HD QUAD PLUS

Příspěvekod Lachim Nilz » 21 zář 2014, 10:58

Zajímalo by mne za jakých okolností (pokud je možné je určit) došlo k zatuhnutí. Dále by mne zajímalo jakou kartu a jaký CI modul jste použil.
Děkuji

Bond Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 251
Registrován: 06 pro 2009, 16:11
Bydliště: Slovenská Ľupča - Banská Bystrica
Poděkoval: 4 krát

Re: Gigablue HD QUAD PLUS

Příspěvekod Bond » 03 říj 2014, 20:30

Nejake dalsie poznatky?
Gigablue HD QUAD PLUS OpenATV 6.1
AZBOX Premium HD Open RSI-PLI 2.1

mirage
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 06 zář 2011, 07:29

Re: Gigablue HD QUAD PLUS

Příspěvekod mirage » 09 říj 2014, 08:27

taky čekám na jakékoliv info. Právě jsem se také zbavil AZBOXE a hledám náhradu. A tenhle se mi prostě líbí. Teď jen koukám na cenu, kde ho sehnat nejlevněji :)

mirage
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 06 zář 2011, 07:29

Re: Gigablue HD QUAD PLUS

Příspěvekod mirage » 09 říj 2014, 10:37

zdravím,
také jsem měl azbox. nyní jsem ho prodal a hledám náhradu. tento setobox se mi velice líbí. Koukal jsem že existuje spouta jiných image.
Je ten oficial špatný a je lepší nahrát aopentv či třeba tento? http://www.openvix.co.uk/

ještě jsem ho tedy nekoupil. hledám nějkou výhodnou cenu

mil426
Nováček
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 10 říj 2014, 23:54

Re: Gigablue HD QUAD PLUS

Příspěvekod mil426 » 11 říj 2014, 00:44

zdravím
vlastním tiež tento príjmač,mal som predtým Dreambox 800HD,ale toto je iný luxsus stroj,čo sa týka obrazu výborní ako SD tak aj HD v porovnaí s dreamboxom myslím si že značný rozdiel v prospech Giga blue,tak ako písal kolega nahrať OpenAtv4.2,skin MyMetrix,LCD4linux a nemá to chybu môžete sa začať hrať,reštart enigmy neskutočných nejakých 10-15sek.takisto rýchly štart príjmača,to sa jednoducho s Dremboxom ani nedá porovnať,dialkové pri prepínaní "puká"niekomu to nemusí vyhovovať,mne sa to celkom páči aspoň viem že som niečo stlačil,displej krásne veľký slúži aj ako mini tv a v kombinacii s LCD4linux nemá chybu nastaviť sa da takmer všetko,kto si potrpí na velký displej si príde na svoje,nemá to ventilátor takže je ticho,mám tam Hdd 120GB a teplota sa pohybuje 35-40C,a to nahlavnejšie nakoniec,mám ho 2 mesiace skúšal som rôzne image,pluginy,a ani raz nezamrzol ani zelená smrt,skrátka ide ako hodinky tak som veľmi spokojní,že som natrafil na tak kvalitný príjmač.

Repre
Nováček
Nováček
Příspěvky: 13
Registrován: 15 zář 2011, 07:31

Re: Gigablue HD QUAD PLUS

Příspěvekod Repre » 27 říj 2014, 23:09

Mám GB Quad Plus zhruba dva měsíce a naprostá spokojenost. Obraz HD super, přepínání programů cca kolem 1s. Zatím jedu na OpenATV 4.2 img. Zkoušel jsem OpenMips a OpenVix img. OpenMips se mi zdá být nejsvižnější, ale ATV mi nějak víc vyhovuje. V domácí síti chodí perfektně. Nejvíce informací se sežene na německých fórech.
GigaBlue Quad Plus, OPENATV 6.1
VU+ UNO 4K se, OPENPLI 6.1

bochane
Nováček
Nováček
Příspěvky: 51
Registrován: 21 črc 2009, 20:44

Re: Gigablue HD QUAD PLUS

Příspěvekod bochane » 03 lis 2014, 17:12

prosim chtel jsem se zeptat jaky ma gigablue pip daji se dat dve okna vedle sebe stejne velka nebo je jedno mensi diky

Repre
Nováček
Nováček
Příspěvky: 13
Registrován: 15 zář 2011, 07:31

Re: Gigablue HD QUAD PLUS

Příspěvekod Repre » 04 lis 2014, 18:26

Normální PIP v GB Plus je bezproblémový. Obraz je plynulý, bez trhání. Samotný PIP obraz jde zvětšit až do velikosti orig. obrazu. Zobrazení PIPu jde také přepnout na přední LCD dispay. Tam je ale obraz trhaný.
GigaBlue Quad Plus, OPENATV 6.1
VU+ UNO 4K se, OPENPLI 6.1

bochane
Nováček
Nováček
Příspěvky: 51
Registrován: 21 črc 2009, 20:44

Re: Gigablue HD QUAD PLUS

Příspěvekod bochane » 28 pro 2014, 01:14

prosim o pomoc jakym zpusobem nahrat softvare do tohoto prijimace z flesky diky za reakce

Uživatelský avatar
JIKARU
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 201
Registrován: 14 kvě 2010, 21:46
Bydliště: Všude zdejší...
Poděkováno: 2 krát

Re: Gigablue HD QUAD PLUS

Příspěvekod JIKARU » 04 led 2015, 22:31

Mozna by to chtelo zalozit pro tyhle prijimace samostatne tema. Mylsim ze je to dobra alternativa za slusne penize. Uz me jeden za par dni prijde balikem. Jsem docela zvedav...

Na ceskych forech o tom moc neni..
AZBox HD Premium + 1TB Seagate Pipeline; E2 OpenAtv-6.1 FW: z 2017/08/15;
Vu+ SOLO 4K (2xDVB-S2) + HDD 1TB/16MB WD 2.5" GM; OpenAtv-6.2 FW: z 2018/05/29;
Panasonic SH-HT 855; Samsung UE55HU6900 a UE48HU6700; Pozice 1W+19,2E+23,5E+28,2E


Zpět na „Diskuze k přijímači Gigablue HD Quad“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host