Enigma2 Opendroid V.5.5

Diskuze k Images E2 Vitamin NAND

Moderátoři: By.Bob, s@pro

Uživatelský avatar
By.Bob
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 163
Registrován: 14 bře 2015, 14:22
Poděkováno: 9 krát

Re: Enigma2 Opendroid V.5.5

Příspěvekod By.Bob » 14 črc 2016, 21:31

ahoj proc mas v prijimaci nastaven ( video setting output SCART!!! ) kdyz jedes na HDMI??
1. scart ma jine zobrazeni a prenos nez HDMI .
2. Prepni na HDMI a rozliseni podle tve TV.
3. Bude li problem pretrvavat je to presne tema kondikama jak se pise.
Zaslat na sapro technikovy na opravu.
vlhko - caste - stridani napeti - vypinan a zapinan ze site muze urchlit zivotost vsech komponentu a podle me se jedna o kondenzatory napeti a kondezatory primo na desce pro HDMI vystup.
neni treba se stim trapit a rovnou poslat na opravu.
uz ti to bylo tady receno a uz jsi to davo mel doma oprvene.
Skytec HD,HDBox HD, Xtrend HD, Optibox HD, Setting, Plugins sh4, Enigma2, Fortis-Feed, ZZPicon,
freeSat UPC Direct, Skylink, Sky.UK

Uživatelský avatar
vildon Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 45
Registrován: 19 dub 2013, 21:58
Bydliště: PN

Re: Enigma2 Opendroid V.5.5

Příspěvekod vildon » 17 črc 2016, 22:13

By.Bob píše:2. Prepni na HDMI a rozliseni podle tve TV.


Prepnúť na HDMI nemôžem, lebo vypadáva obraz, resp. obraz nabieha sekano len na okamih. Preto je v nastaveniach SCART, s ktorým to ide...
Skúsim zajtra zavolať do Sapra a zistím čo to obnáša a koľko to asi bude trvať.

V každom prípade som sa skúšobne vrátil k jednému z predchádzajúcich softov a musím konštatovať, že box mi samovoľne neseká a ani nemrznú HD kanály. Takže čiastočne by som výpadky boxu a sekanie programov pripisoval aj SW verzii.

Vďaka za info a pomoc
SHOWBOX Vitamin 5000 HD PRO 256MB

Uživatelský avatar
By.Bob
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 163
Registrován: 14 bře 2015, 14:22
Poděkováno: 9 krát

Re: Enigma2 Opendroid V.5.5

Příspěvekod By.Bob » 17 črc 2016, 23:09

i to je mozne ze to dela oscam musel bych to videt co to dela muzeme se domluvit ze bych se na to podival..
najdes me na skype By.Bob
Skytec HD,HDBox HD, Xtrend HD, Optibox HD, Setting, Plugins sh4, Enigma2, Fortis-Feed, ZZPicon,
freeSat UPC Direct, Skylink, Sky.UK

jirkav23
Nováček
Nováček
Příspěvky: 82
Registrován: 04 kvě 2009, 17:08

Re: Enigma2 Opendroid V.5.5

Příspěvekod jirkav23 » 18 črc 2016, 16:53

Je to kondenzátor na procesor je ho třeba vyměnit,za nějaký čas nepůjde ani scart.

Uživatelský avatar
vildon Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 45
Registrován: 19 dub 2013, 21:58
Bydliště: PN

Re: Enigma2 Opendroid V.5.5

Příspěvekod vildon » 21 črc 2016, 15:52

Mám dohodnutý servis v SAPRO s.r.o. s odoslaním boxu do SUPERSATu v Čadci.
V pondelok to tam pošlem a uvidíme aký bude výsledok.
Teším sa na dnešnú novo upnutú verziu OpenDroidu.
Potom dám vedieť ...

Oscam je pôvodný z Opendroidu s drobnou úpravou.
https://www.dropbox.com/sh/g1urfk1jsjb3mde/AABuxcEOzvGtocslWdDMpKgKa?dl=0
SHOWBOX Vitamin 5000 HD PRO 256MB

pupik
Nováček
Nováček
Příspěvky: 49
Registrován: 07 kvě 2010, 20:57

Re: Enigma2 Opendroid V.5.5

Příspěvekod pupik » 22 črc 2016, 13:56

Tato nova verzia nefunguje , nejde ju nainštalovať vžy boli tam po stihnutí tri pološky a teraz je len jedna

Uživatelský avatar
By.Bob
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 163
Registrován: 14 bře 2015, 14:22
Poděkováno: 9 krát

Re: Enigma2 Opendroid V.5.5

Příspěvekod By.Bob » 22 črc 2016, 20:00

pupik píše:Tato nova verzia nefunguje , nejde ju nainštalovať vžy boli tam po stihnutí tri pološky a teraz je len jedna

jak nejde naistalovat?
je to update a to puze enigma neni treba znovu instalovat bootloader a kernel.. staci pouze usb_nand a jde to klasicky normalne naistalova.
neni to nova verze ale pouze update.
rozbalit v pc a usb_nand nakopirovat na usb a klasicky naistalovat.
na displeji se ukaze usbupdate a pak load_img a pak ON dokud se img nerozbali pak zacne klasicky nacitat cisla.
Kdyz to nejde vymenit usb
Skytec HD,HDBox HD, Xtrend HD, Optibox HD, Setting, Plugins sh4, Enigma2, Fortis-Feed, ZZPicon,
freeSat UPC Direct, Skylink, Sky.UK

zarek
Nováček
Nováček
Příspěvky: 165
Registrován: 27 čer 2009, 10:34

Re: Enigma2 Opendroid V.5.5

Příspěvekod zarek » 23 črc 2016, 10:20

Já som si tam dohodil z predchádzajúcej verzie chýbajúci súbor (usb_uboot) a išlo to ako vždy OK.
Showbox S-300 Platinum,Dreamsky 256 NXP HD,Vitamin 5000 HD,Skylink 3x

jasrad
Nováček
Nováček
Příspěvky: 72
Registrován: 12 kvě 2012, 15:06

Re: Enigma2 Opendroid V.5.5

Příspěvekod jasrad » 10 srp 2016, 12:07

Ahoj, poprosil by som o radu...nainstaloval som novu enigmu a je mozne, ze mam nieco zle nastavene, ale:
1, ked vypnem dialkovym ovladacom satelitny prijimac a neskor ho chcem znova pustit, tak to nejde a musim ho natvrdo vzadu vypnut
2, predchadzajuce verzie enigmy po spusteni satelitneho prijimaca, vzdy automaticky pustili aj TV...teraz sa TV nezapne.

Viete poradit, ci mam nieco zle nastavene a pripadne kde to zmenit?

Diky moc

vitamin Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 378
Registrován: 07 pro 2011, 20:31
Bydliště: pov bystrica okolie
Poděkoval: 10 krát

Re: Enigma2 Opendroid V.5.5

Příspěvekod vitamin » 11 srp 2016, 15:49

pozri v menu nastavenie hdmi cec či to maš zaple .ak to je nastavene na nie treba to zmenit na ano.potom by malo zapinat aj tv aj sat. naraz aj vypnut.

jasrad
Nováček
Nováček
Příspěvky: 72
Registrován: 12 kvě 2012, 15:06

Re: Enigma2 Opendroid V.5.5

Příspěvekod jasrad » 12 srp 2016, 19:19

Dakujem

otylka
Nováček
Nováček
Příspěvky: 41
Registrován: 09 pro 2011, 23:05

Re: Enigma2 Opendroid V.5.5

Příspěvekod otylka » 24 srp 2016, 22:03

Ahoj tak jsem také nainstaloval tuto verzi OpenDr.. Zdá se zatím OK. Až na přehrávání CZ archivu, to je katastrofa, ivysílani jede strašně trhaně, přitom ve verzi EAGLE mi to jelo v pohodě. Nevíte někdo co se s tím dá dělat?

Uživatelský avatar
By.Bob
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 163
Registrován: 14 bře 2015, 14:22
Poděkováno: 9 krát

Re: Enigma2 Opendroid V.5.5

Příspěvekod By.Bob » 28 srp 2016, 02:28

otylka píše:Ahoj tak jsem také nainstaloval tuto verzi OpenDr.. Zdá se zatím OK. Až na přehrávání CZ archivu, to je katastrofa, ivysílani jede strašně trhaně, přitom ve verzi EAGLE mi to jelo v pohodě. Nevíte někdo co se s tím dá dělat?

ahoj je to tim ze tato verze ma jiny gstreamer o proti EAGLE je udelano vyce verzi nebo kazd mel jine pozadavky na ten to prijimac a tak proto je moznost si vybrat co kazdemu sedi a libi.
postupne se gstreamer aktualizuje a bude to chvilku trvat nez se novy gstreamer vyladi i u EAGLE. Sleduj aktualizace software a pravidelne aktualizuj uvdis ze se obevuji i aktualizace gstreameru a nebo se vrat na EAGLE.
Skytec HD,HDBox HD, Xtrend HD, Optibox HD, Setting, Plugins sh4, Enigma2, Fortis-Feed, ZZPicon,
freeSat UPC Direct, Skylink, Sky.UK

dano01
Nováček
Nováček
Příspěvky: 14
Registrován: 20 úno 2009, 12:20

Re: Enigma2 Opendroid V.5.5

Příspěvekod dano01 » 28 lis 2016, 15:38

Zdravím priatelia.
Ja som sa stretol s takouto chybou u opendroid E2 ver 5.5 z 23-7-2016:
- po inštalácii a prvotnom nastavení video výstupu na scart , všetko funguje ako má, ale len do prvého reštartu prijímača
FS9105 plus. Po reštarte je len zvuk a obrazu nikde- asi je to prepnuté na hdmi. Keď po pamäti sa preklikám cez menu k nastaveniu video výstupu a trafím sa, tak sa výstup dá prepnúť na scart a všetko zase fachá OK, ale len do prvého reštartu ..... :? :42:
... čo stým??? :?:
- chcel som to dať stríkovi na starší tV ktorý nemá hdmi....
.... predom vďaka za rady...

Uživatelský avatar
By.Bob
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 163
Registrován: 14 bře 2015, 14:22
Poděkováno: 9 krát

Re: Enigma2 Opendroid V.5.5

Příspěvekod By.Bob » 29 lis 2016, 23:36

dano01 píše:Zdravím priatelia.
Ja som sa stretol s takouto chybou u opendroid E2 ver 5.5 z 23-7-2016:
- po inštalácii a prvotnom nastavení video výstupu na scart , všetko funguje ako má, ale len do prvého reštartu prijímača
FS9105 plus. Po reštarte je len zvuk a obrazu nikde- asi je to prepnuté na hdmi. Keď po pamäti sa preklikám cez menu k nastaveniu video výstupu a trafím sa, tak sa výstup dá prepnúť na scart a všetko zase fachá OK, ale len do prvého reštartu ..... :? :42:
... čo stým??? :?:
- chcel som to dať stríkovi na starší tV ktorý nemá hdmi....
.... predom vďaka za rady...

Ahoj. Pracujeme na tom pri novem update to bude opravene.
Jeste jedna vec.
Nemate panove zaple hdmi cec? A vnem povoleny vystup nebo hdmi aktivni. Muze to delat i ten plugin ale to strilim od pasu. Urcite se na to zamerim. Najdu starsi tv co ma scart a nema hdmi a pokusim se to odstranit. Predem dekuji za pochopeni.
Skytec HD,HDBox HD, Xtrend HD, Optibox HD, Setting, Plugins sh4, Enigma2, Fortis-Feed, ZZPicon,
freeSat UPC Direct, Skylink, Sky.UK


Zpět na „Diskuze k Images E2 Vitamin NAND“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host