E2 Talisman

Diskuze k Images E2 Vitamin NAND

Moderátoři: By.Bob, s@pro

pupik
Nováček
Nováček
Příspěvky: 49
Registrován: 07 kvě 2010, 20:57

Re: E2 Talisman

Příspěvekod pupik » 12 bře 2014, 19:46

Dnes som si nainštaloval E2 Talisman od Sapra vyzera byt zatial dobry , ale mam problem pri prepinani programov sa mi zo brazi cela stranka programov ked chcem ten nejaky program tak musim posunut dialkačom na dany program a potvrdit ho tlačitkom , ok , a potpm nabehne skušam , hladam nemožem nato prist prosil by radu ako to odstranit , dakujem

Uživatelský avatar
ShaMan
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 640
Registrován: 17 lis 2008, 16:39
Poděkováno: 2 krát

Re: E2 Talisman

Příspěvekod ShaMan » 12 bře 2014, 21:30

pupik píše:Dnes som si nainštaloval E2 Talisman od Sapra vyzera byt zatial dobry , ale mam problem pri prepinani programov sa mi zo brazi cela stranka programov ked chcem ten nejaky program tak musim posunut dialkačom na dany program a potvrdit ho tlačitkom , ok , a potpm nabehne skušam , hladam nemožem nato prist prosil by radu ako to odstranit , dakujem


Taky záleží jaký používáš SKIN
Tam kde předevčírem znamená pozítří ...

otylka
Nováček
Nováček
Příspěvky: 41
Registrován: 09 pro 2011, 23:05

Re: E2 Talisman

Příspěvekod otylka » 14 bře 2014, 11:35

vitamin píše:skus preinštalovat enigmu nanovo .mohla bit chyba pri stahovani softu alebo na usb .urob to odznovu a daj vediet.


Tak jsem přeinstaloval enigmu nanovo , ale zdá se to být ještě horší. Před tím jsem naformátoval USB klíč potom na něj nahrál image od Jirka a provedl upgrade podle návodu zde na fóru. Nyní ráno zapnu Vitamin a do půl hoďky mi vytuhne na NOVA HD. Opět přestane jít zvuk potom obraz se zastaví, zeměkoule - zadní vypínač. Odeslal jsem do SAPRA na upgrade Vitamina známých, no jestli se bude chovat jak ten můj tak mi pěkně poděkujou. Nechápu že u někoho vše OK a u jiných restarty a zamrzání.

Uživatelský avatar
ShaMan
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 640
Registrován: 17 lis 2008, 16:39
Poděkováno: 2 krát

Re: E2 Talisman

Příspěvekod ShaMan » 14 bře 2014, 22:12

otylka píše:
vitamin píše:skus preinštalovat enigmu nanovo .mohla bit chyba pri stahovani softu alebo na usb .urob to odznovu a daj vediet.


Tak jsem přeinstaloval enigmu nanovo , ale zdá se to být ještě horší. Před tím jsem naformátoval USB klíč potom na něj nahrál image od Jirka a provedl upgrade podle návodu zde na fóru. Nyní ráno zapnu Vitamin a do půl hoďky mi vytuhne na NOVA HD. Opět přestane jít zvuk potom obraz se zastaví, zeměkoule - zadní vypínač. Odeslal jsem do SAPRA na upgrade Vitamina známých, no jestli se bude chovat jak ten můj tak mi pěkně poděkujou. Nechápu že u někoho vše OK a u jiných restarty a zamrzání.


Příčinou může být nějaká HW závada , která se u původního Winix softu neprojevovala .
Enigma dává procesoru , zdroji i pamětím o dost větší záhul než původní (Winix) soft který měl pouze cca 8 Mb a
taky zasahuje do hodně vyšších adres v paměti RAM .
Proto taky ty různé HW vylepšení aby E2 jela OK .
Tam kde předevčírem znamená pozítří ...

pilgrim
Nováček
Nováček
Příspěvky: 105
Registrován: 17 pro 2012, 12:01

Re: E2 Talisman

Příspěvekod pilgrim » 16 kvě 2014, 20:21

Tak dnes mi prisiel box zo sapra. Bol tam predinstalovany Talisman tak som ho zapojil a zacal testovat. Prve co ma zarazilo, ze z feedu sa mi nedal naistalovat plugin oscam. Dalej som testoval prehravanie videa. Ziadna zmena to iste co pred tym zvuk ide 1-2 sekundy a video potom zamrzlo do 2 minut, iba restart vypinacom vzadu. Potom som spravil upgrade na steinerovu verziu. Tam sa uz vsetko rozbehlo z feedu som stiahol a nastavil oscam, dlna cienta a sambu. Vsetko bezi. Hlavny dovod a to zamrzanie HD programov sa zda byt vyrieseny. Ostava len problem s prehravanim ci uz hudby alebo videa a to odkialkolvek vzdy zamrzne cela enigma, iba restart vypinacom vzadu.
Showbox Vitamin 5000 HD s doplneným kondenzátorom
Amiko HD-8240

pilgrim
Nováček
Nováček
Příspěvky: 105
Registrován: 17 pro 2012, 12:01

Re: E2 Talisman

Příspěvekod pilgrim » 16 kvě 2014, 20:38

a este jedna vec niekedy po restarte sa stane ze dialkove vobec nereaguje len cez webif musim e2 restartnut a zas bezi. Inak kde by som zmenil nastavenie sipok na DO ?
Showbox Vitamin 5000 HD s doplneným kondenzátorom
Amiko HD-8240

pepino48
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 09 led 2011, 15:49

Re: E2 Talisman

Příspěvekod pepino48 » 30 kvě 2014, 20:15

Jak aktivovat Rychla tlacitka:
EXIT + BOOK_M restart enigma2
EXIT + BOOK_J reboot boxu

Dík.

Uživatelský avatar
Steiner
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 599
Registrován: 10 pro 2011, 14:37

Re: E2 Talisman

Příspěvekod Steiner » 30 kvě 2014, 21:33

Kriste ježiši, keď to tam bolo tak to šecia chceli dať preč.
Tak isto tlačítka šípky doľava a doprava bola hlasitosť, na žiadosť boli zmenené, a zas to niekto chcel dať späť:
viewtopic.php?f=518&t=13399&p=105408#p105406
:D
No dobre, prikladám súbor "evremote2.rar", rozbaliť a súbor "evremote2" nahrať do adresára: /bin/ , ale pôvodný/stávající súbor prepísať nepôjde
Postup:
- pôvodný/stávající súbor "/bin/evremote2" treba najskôr premenovať napr. na "evremote2.X"
- nahrať tam (do /bin/) nový "evremote2" získaný rozbalením "evremote2.rar"
- nastaviť mu atribúty 775
- úplný reštart boxu
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
„Cross of Iron“

pepino48
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 09 led 2011, 15:49

Re: E2 Talisman

Příspěvekod pepino48 » 31 kvě 2014, 09:05

Zabralo to. Naozaj veľká vďaka Steiner.

Ešte ak sa Ťa môžem spýtať, prečo sa Vitamin nepreberie na časovač nahrávania z Deep Standby?
Iné Linuxy to dokážu.

Každopádne díky moc za pomoc!

:jednicka:

pilgrim
Nováček
Nováček
Příspěvky: 105
Registrován: 17 pro 2012, 12:01

Re: E2 Talisman

Příspěvekod pilgrim » 31 kvě 2014, 11:05

Tak dnes som zistil kde je zakopany pes vsetkych problemov. Prisiel dalsi box zo sapra po prestavbe na nand verziu. Vsetko na nom funguje ci mountovanie diskov ci prehranie, absolutne ziadne zamrzanie. Vysledok posielam box spat do sapra na opravu.

Dik
Showbox Vitamin 5000 HD s doplneným kondenzátorom
Amiko HD-8240

Uživatelský avatar
radkoslav
Nováček
Nováček
Příspěvky: 85
Registrován: 31 pro 2012, 14:30

Re: E2 Talisman

Příspěvekod radkoslav » 01 čer 2014, 10:35

No a kde je ten pes zakopany? Ja mam doma presne takyto prijimac a tiez som ho chcel poslat do Sapra na upravu, ale cital som tvoje prispevky, ze to nepomohlo... Niekde inde som pisal, ze toto je moj treti vitamin a predosle dva fungovali abs. bez problemov. Softwarom to nebolo, pretoze som daval tie iste img a bootloadery... Dik
Showbox VITAMIN 5000HD E2 + GI Xpeed LX3, DiseqC 13°E, 19,2°E, 23,5°E a 28,2°E, FTE AL 105cm

pilgrim
Nováček
Nováček
Příspěvky: 105
Registrován: 17 pro 2012, 12:01

Re: E2 Talisman

Příspěvekod pilgrim » 01 čer 2014, 12:39

Vsak neviem zato idem poslat. Ale ten do toho svojho som hned dal soft os Steinera vsetko nastavil a bezal. Potom som zistil ze ked je tam pichnuty usb kluc tak znovu zacali HD programy zamrzat a media player hocijaky zakazdym zamrzol. Tak ked mi vcera prisiel v poradi asi uz nejaky 12 box tam som skusil nastavit cisty talisman. Na podiv sa to rozbehlo aj ked sa to spravalo divne. Pri nastavovani siete nechcel box najst IP tak som ju musel zadat a vypnut DHCP. Potom zase nesasiel branu tak som zase to DHCP zapol a uz to slo, aj ked potom som ho zase vypol ale uz ziadny problem. Na rozdiel vsak od mojho boxu pluginy z feedu isly stiahnut a nainstalovat co sa na mojom nedalo(myslim na softe talisman) a preto som presiel na veriziu od Steinera. Z tohoto vyplyva ze na tom mojom boxe nie je nieco v poriadku a preto ho tam poslem na reklamaciu.

PS: potom som sa pokusal vratit sa spat na talisman ale je asi velmi obtiazne lebo ked som box upgradedol spat na talisman boli tam vsetky pluginy ako v Steinerovej verzii vacsina sa odinstalovat ani nedala.

Dik za pripadne rady.
Showbox Vitamin 5000 HD s doplneným kondenzátorom
Amiko HD-8240

pilgrim
Nováček
Nováček
Příspěvky: 105
Registrován: 17 pro 2012, 12:01

Re: E2 Talisman

Příspěvekod pilgrim » 18 čer 2014, 13:10

Tak ja uz neviem. Prave mi prisiel box a je to to iste. V sapru uz bol druhy krat a mam dojem ze ani oni nevedia preco niektore boxy idu na 100 % a ine ako ten moj sa multi medialny satelitny primac nazyvat nemozu. Chlap tam doplnil nejaku tlmivku ale mediaplayer2 robi prestne to iste. Po 5 sekundach vypadne zvuk potom zamrzne obraz a roztoci sa zemegula ktora sa bude tocit az do nekonecna. Ja to vidim tak ze sa oplati iba to predat a kupit nieco co naozaj funguje, lebo ked si nemozem pozriet ziadny film z kluca tak to dokaze dost na...t.

Dik

PS: nevie niekto poradit nieco podobne ale funkcne ?
Showbox Vitamin 5000 HD s doplneným kondenzátorom
Amiko HD-8240

vitamin Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 378
Registrován: 07 pro 2011, 20:31
Bydliště: pov bystrica okolie
Poděkoval: 10 krát

Re: E2 Talisman

Příspěvekod vitamin » 06 črc 2014, 18:37

mam dotaz na sapro .treba pouvažovat nad softom ohladom čitania karty ice.je tam sice oscam pre ic ale nefunguje na 100%.už to je 3 sat. vitamin novy objednany s atrasatu s e2 .až po inštalacii oscamu s fora pre enigmu s ponuky od jona to ide.ale čo taky ktori si to kupia a nevedia čo dalej .zostava iba reklamacia.a počut tam aj poruchy zvuku pri sledovani programov hlavne hd.treba sa nad tym pozastavit a dat to na spravnu cestu.inak prestanu ludia použivat vitamina a prejdu na ine typi sat.primačov.s pozdravom velky fanda vitaminu.vela zdaru pri odstranovani problemov na vitamine.

calvus
Nováček
Nováček
Příspěvky: 26
Registrován: 16 led 2015, 23:45
Bydliště: okolí Ostravy

Re: E2 Talisman

Příspěvekod calvus » 28 led 2015, 01:24

Zdravím všechny,
mám vitamína asi 14 dni a je na něm verze talisman. Vše co potřebuji mi zatím jede, až na to, že bych chtěl ještě zprovoznit HBBTV, archivy tv a případně počasí, ovšem za boha jsem nepřišel na to, jak v tom menu ty pluginy doinstalovat, jde to v tom talismanovi vůbec?
Nebo to jede jen ve verzi capitol? Taky se bojím to předělávat, ať mi nezačne ten sat.přijimač zatuhovat, jak se hodně všude o showboxu píše.
Já měl zatím jedinkrát zemegulu, tak jsem to asi deset minut nechal a pak resetoval vzadu, pak po resetu ok. Jo a jednou mi nespustil nahrávání z novy, když byl na ct24, tak nepřepl a nezačal nahrávat, tak jsem asi po půlhodině kdy jsem to zjistil ručně přepl a on to nahrávání pustil,zmetek. Jinak ještě na CT1HD mu pokaždé trvá, než naskočí zvuk, mám všude primárně nastaven ac3(dolby digital) takže pokud ho kanál má v nabídce tak ho primárně pouští a tohle někdy blbne, vypadá to na fw či sw chybu. Nejvíc to dělá právě u CTHD. Někdy ten zvuk nenaskočí vůbec, tak musím žlutým přepnout stopu na PCM a pak nazpět na ac3 a hned naskočí.

Kromě těchto problému mi vitamin zatím jede, ale chybí mi to HBBTV a ty archívy.
Nenašel jsem návod, jak a kde ty pluginy najít a nainstalovat. Pomůže někdo?
Díky.


Zpět na „Diskuze k Images E2 Vitamin NAND“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host