V CAS nevidím kartu

Dotazy začátečníků HD-BOX AND-II XBMC, DVB-S2 , Android

Moderátoři: ShaMan, By.Bob

jirbar
Nováček
Nováček
Příspěvky: 67
Registrován: 18 pro 2009, 16:27

V CAS nevidím kartu

Příspěvekod jirbar » 10 led 2019, 12:47

Oprášil jsem po 7. letech Hdbox 9200. Je v něm FW 1.11.57. Zkusil jsem nějaký plugin MCAS a asi by nebyl problém. Jde mi ale o CAID 624. Moc se v tom nevyznám, ale na fóru jsem našel asi 3 Oscamy které mají umět CAID 624. Jeden z nich se mi ani neukázal po instalaci v menu Plugin. Teď tam mám Oscam snad od Otíka. V menu jsou tři položky jak snad píše, ale nejde to. V menu CAS jsem kódem 9200 otevřel skrytou nabídku a tam je snad již defaultně Interní čtečka karet vypnutá, což je snad v pořádku. Bohužel ale Sloty jsou prázdné. ICE karty je vložena do horní čtečky čipem nahoru. Někde je chyba, ale jaká.

Uživatelský avatar
baranček Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 92
Registrován: 27 lis 2008, 17:35
Bydliště: Banská Bystrica
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát

Re: V CAS nevidím kartu

Příspěvekod baranček » 10 led 2019, 13:22

neviem ako v 9200,ale v mojom HD BOXE 9100 ide karta v čítačke čipom dolu,oscam pre 0624 treba správne nakonfigurovať trebárs cez DCC ak je nainštalovaný a spustený v Menu Plugin.Konfiguráciu prípadne môžem poskytnúť :89:
VU+SOLO 4K,Zgemma H7S,et-4000,HDBOX 9100karty ICE výmena 2x, motor 42E-30W TV LED SAMSUNG UE40JU6072,MODUL CI+NEOTION :89:

jirbar
Nováček
Nováček
Příspěvky: 67
Registrován: 18 pro 2009, 16:27

Re: V CAS nevidím kartu

Příspěvekod jirbar » 10 led 2019, 13:30

Asi jsem dal dotaz na špatné místo. Třeba to Administrátoři přesunou. Ten čip nahoru někdo píše na Fóru. Pochopitelně jsem zkusil obě možnosti. PC nemám. Komunikují přes tablet. Proto jsem si stáhnul asi tři Pluginy Oscamu které by měly umět CAID 624. Ale to teď neřeším. Otázka je, že snad v CAS by měla být správně vložená karta vidět a Interní čtečka karet má být vypnutá. O jiném nastavení nevím.

Uživatelský avatar
baranček Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 92
Registrován: 27 lis 2008, 17:35
Bydliště: Banská Bystrica
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát

Re: V CAS nevidím kartu

Příspěvekod baranček » 10 led 2019, 14:38

nastavenie v CAS je správne.Ja by som použil funkčný MCAS,tam je vidieť štart ICE carty po jeho spustení na začiatku a dá sa podívať aj na kartu v menu MCASU.Ak bude karta funkčná v MCASE potom je aj možnosť rozbehnúť oscam v 0624 :89:
VU+SOLO 4K,Zgemma H7S,et-4000,HDBOX 9100karty ICE výmena 2x, motor 42E-30W TV LED SAMSUNG UE40JU6072,MODUL CI+NEOTION :89:

jirbar
Nováček
Nováček
Příspěvky: 67
Registrován: 18 pro 2009, 16:27

Re: V CAS nevidím kartu

Příspěvekod jirbar » 10 led 2019, 18:16

Tak už to nechápu. Udělal jsem tovární nastavení. Zapsal ke stažení pluginů nový server (nevím proč nezůstalo toto nastavení uloženo, kde je chyba). Stáhnul jsem po netu Mcas myslím leden 2014. Upravil Symbol rate u 11876 a naladil tento TP. Hdbox chodil, karta v obou čtečkách čipem dolů. V CAS je Interní čtečka vypnutá a Sloty jsou prázdné, takže to tak asi má být. Šla Nova i Prima nešla Prima Krimi.
Vložil jsem Flešku s Pluginem Oscam což jsem zkoušel včera. Myslím že je od Otíka a měl by umět CAID 0624. Vymazal jsem uživatelská data, což jsem neměl, protože se vymazal Mcas . Nainstaloval jsem z flešky plugin Oscam s 0624 a jde to. Rozchodila se Prima Krimi. Včera mi se stejným pluginem nešlo nic. Možná špatně vložená karta, byť jsem zkoušel všechny 4 možnosti. Čip dopředu jsem tedy nezkoušel.
Ovšem další záhada. Podívám se do Menu Plugin a tam není uveden stav, že je Oscam spuštěn. Ovšem je tam startovací soubor s Automatickým spouštěním, takže je to tak asi v pořádku. Nevím co by se stalo změnit u vlastního Oscamu Typ spouštění na Automatické. Nyní tam je Ručně.

Uživatelský avatar
baranček Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 92
Registrován: 27 lis 2008, 17:35
Bydliště: Banská Bystrica
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát

Re: V CAS nevidím kartu

Příspěvekod baranček » 11 led 2019, 15:56

tak to som rád že si to zvládol.Ten oscam si môžeš dať na automaticky nič tým nepokazíš.Pokiaľ ho necháš ručne budeš ho musieť spúšťať priamo z pluginu.MCAS v rezerve by som si ponechal pre kontrolu funkčnosti karty :89:
VU+SOLO 4K,Zgemma H7S,et-4000,HDBOX 9100karty ICE výmena 2x, motor 42E-30W TV LED SAMSUNG UE40JU6072,MODUL CI+NEOTION :89:


Zpět na „Dotazy začátečníků HD-BOX AND-II XBMC“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host