Jak nastavit OSCam

Vše ohledně Oscamu
Uživatelský avatar
verlip80
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 23 črc 2017, 20:54
Czech Republic

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvekod verlip80 » 25 črc 2017, 12:57

V satelitu Vu+ mi běží OScam, tam je taky vložena dekódovací karta ze které se momentálně dekódují dva tunery v tom VU+.
V počítači mám program DVBViewer Pro (zatím Demo), v tom mám nainstalovaný plugin ACamd, který nějak patrně komunikuje s kartou přes newcamd.
Chci tedy jen nastavit ten newcamd v OScamu, je to vážně takový problém? Pokud je, neudělá to někdo za peníze?

Uživatelský avatar
sawe
Nováček
Nováček
Příspěvky: 48
Registrován: 25 črc 2010, 20:16
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 2 krát
Czech Republic

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvekod sawe » 25 črc 2017, 13:43

kde mám dojet
DreamBox 500HD, 520HD, 800HD, 68,5°E Intelsat 20 - 45°W Intelsat 14

Uživatelský avatar
zilizila
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 101
Registrován: 28 pro 2010, 01:03
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 19 krát
Kontaktovat uživatele:
Slovakia

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvekod zilizila » 25 črc 2017, 14:19

Predpokladajme, že Vu+ má IP adresu 192.168.1.101.
Vo Vu+ treba zadať do oscam.conf:
(príklad pre skylink)

[newcamd]
port = 11000@0D96:000000,000004
key = 0102030405060708091011121314
keepalive = 1
mgclient = 1


a do oscam.user:

[account]
user = acamd
pwd = acamd
description = dvb viewer
au = 1
group = 1
cccmaxhops = 5
cccreshare = 0


Ešte si skontroluj v oscam.server: reader pre kartu musí mať nastavený group = 1.

Reštartuj oscam vo Vu+.

Teraz na strane klienta - DVB Viewer Pro v PC uprav v cardclient.conf:

newcamd:192.168.1.101:11000:1/0000/0000:acamd:acamd:0102030405060708091011121314

Po reštarte acamd-u by sa to malo rozjet.
zilizila
Obrázek
SatDreamLinux
VU+ Ultimo4K & OpenATV 6.0
VU+ ZERO & OpenATV 6.1

Gibertini OP 100SE + multifeed
13°E+19,2°E+23,5°E
Stream from Octagon SF4008 & Open8eight 6.0
Gibertini OP 85LN + motor

Uživatelský avatar
verlip80
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 23 črc 2017, 20:54
Czech Republic

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvekod verlip80 » 25 črc 2017, 20:16

zilizila píše:Ešte si skontroluj v oscam.server: reader pre kartu musí mať nastavený group = 1.

Díky moc.
IP adresa VU+ mám 192.168.1.100 (nevím zda to má vliv na tuto konfiguraci jelikož jsi vycházel z IP 192.168.1.101).
V souboru oscam.server mám vytvořit nový reader? Teď tam mám dva, předpokládám, že se jedná o horní a dolní čtečku a
group = 1 je nastaven u obou.
Z DVB jsem to pak volala newcamd:192.168.1.100:11000:1/0000/0000:acamd:acamd:0102030405060708091011121314
Vše jsem restartovala ale obraz nejde, jen u nekódovaných kanálů :90:

Uživatelský avatar
efendy55
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 602
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 27 krát
Slovakia

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvekod efendy55 » 25 črc 2017, 21:23

a ten newccamd a usera čo ti tu píše zilizila si si v tom VU+ zadal do configu ?? :51:

[newcamd]
port = 11000@0D96:000000,000004
key = 0102030405060708091011121314
keepalive = 1
mgclient = 1

[account]
user = acamd
pwd = acamd
description = dvb viewer
au = 1
group = 1
cccmaxhops = 5
cccreshare = 0
Solo-4K, Solo-2,Zero, Gigablue Quad Plus , Gigablue-UHD Quad 4K, Opimuss-os3 ,Formuler-F1,Xtren-8500

Uživatelský avatar
verlip80
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 23 črc 2017, 20:54
Czech Republic

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvekod verlip80 » 25 črc 2017, 21:43

Ano, zadala.. tak jak to zilizila napsal, jen nevím jak to myslel s tím reader-em, jestli jsem měla upravit ty stávající nebo mám vytvořit nějaký nový.

Uživatelský avatar
peso007
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 170
Registrován: 28 led 2010, 21:44
Poděkoval: 62 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvekod peso007 » 26 črc 2017, 07:32

CST TANK CST Trinity DM900 T90 - 10x LNB Quad 39E-0.1W

grun
Nováček
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 06 kvě 2011, 13:23

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvekod grun » 26 črc 2017, 11:53

pokud jde o přepisování configů tak vždy nejdřív zazálohovat a pak klidně přepisovat a nebo vytvořit novej.
nikde jsem tam nezaznamenal v oscam.user zapsaný jméno a heslo,je s tím piplačka to nastavit,ale pokud sem dáš config
tak snad kdo si troufne ti ho opraví , aby to mohlo makat.
ať se daří

Uživatelský avatar
efendy55
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 602
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 27 krát
Slovakia

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvekod efendy55 » 26 črc 2017, 13:47

verlip80 píše:Ano, zadala.. tak jak to zilizila napsal, jen nevím jak to myslel s tím reader-em, jestli jsem měla upravit ty stávající nebo mám vytvořit nějaký nový.

ak chceš tak cez teamviwer ti to nastavím vo VU+ , aspon tam budeš mať istotu že to je správne nastavené . ale s tým druhým bazmekom ti nepomôžem , lebo o tom nemám ani šajnu ... :51: lebo takto si tu môžeme písať do vianoc ......... :89:
kolega nadomnou má pravdu s tým userom ..... zadal si si toho usera vo VU+ ??? ale zdá sa mi že ti to zilizila tu písal ....
Solo-4K, Solo-2,Zero, Gigablue Quad Plus , Gigablue-UHD Quad 4K, Opimuss-os3 ,Formuler-F1,Xtren-8500

Uživatelský avatar
verlip80
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 23 črc 2017, 20:54
Czech Republic

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvekod verlip80 » 29 črc 2017, 16:25

Tak vyřešeno, všem děkuji za snahu pomoci. :87:


Zpět na „Oscam“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host