Jak nastavit OSCam

Vše ohledně Oscamu
Uživatelský avatar
EnoSat Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 413
Registrován: 26 úno 2010, 20:48
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 11 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od EnoSat »

bobika.99 píše:
17 kvě 2020, 22:37
EnoSat píše:
17 kvě 2020, 22:12
postuduj uniq a ver na servery ked to vyzadujes
vůbec netuším co tím myslíš...

Kód: Vybrat vše

(reader) servr [cccam] connect failed: Connection refused


Dreambox 900UHD~500HD , Coolstream Zee2 , iNEOS ZX4 , TBS-5925-5520SE-5220 , WaveFrontier T90 , 39E-36E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-10E-7E-5E-1W-4W-30W , 93E~47W

bobika.99 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 13
Registrován: 16 kvě 2020, 21:37
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od bobika.99 »

EnoSat píše:
17 kvě 2020, 23:51
bobika.99 píše:
17 kvě 2020, 22:37
EnoSat píše:
17 kvě 2020, 22:12
postuduj uniq a ver na servery ked to vyzadujes
vůbec netuším co tím myslíš...

Kód: Vybrat vše

(reader) servr [cccam] connect failed: Connection refused

Tohle už není aktuální. Momentálně si myslím že spojení je ok podle logu:
klient:

Kód: Vybrat vše

2020/05/18 08:48:03 00000000 s     (main) System name    = Linux
2020/05/18 08:48:03 00000000 s     (main) Host name      = vuzero
2020/05/18 08:48:03 00000000 s     (main) Release        = 3.13.5
2020/05/18 08:48:03 00000000 s     (main) Version        = #1 SMP Sat Dec 28 22:05:25 UTC 2019
2020/05/18 08:48:03 00000000 s     (main) Machine        = mips
2020/05/18 08:48:03 00000000 s     (main) Stb model      = dm8000
2020/05/18 08:48:03 00000000 s     (main) Stb vumodel    = vuzero
2020/05/18 08:48:03 00000000 s     (main) Stb boxtype    = vuzero
2020/05/18 08:48:03 00000000 s     (main) creating pidfile /var/tmp/oscam-stable.pid with pid 1989
2020/05/18 08:48:03 00000000 s   (config) userdb reloaded: 2 accounts loaded, 0 expired, 0 disabled
2020/05/18 08:48:03 00000000 s     (main) signal handling initialized
2020/05/18 08:48:03 00000000 s   (config) 1 provid's loaded
2020/05/18 08:48:03 00000000 s      (net) monitor: initialized (fd=5, port=989)
2020/05/18 08:48:03 00000000 s   (reader) Zero_4K [cccam] creating thread for device 192.168.88.117
2020/05/18 08:48:03 00000000 s     (main) waiting for local card init
2020/05/18 08:48:03 5F6A665B p   (reader) 192.168.88.117: resolved ip=192.168.88.117
2020/05/18 08:48:03 5F6A665B p   (reader) Zero_4K [cccam] connecting to 192.168.88.117:12000
2020/05/18 08:48:03 5F6A665B p   (reader) Zero_4K [cccam] proxy initialized, server 192.168.88.117:12000
2020/05/18 08:48:03 7040E5DD h    (webif) webif: decompressed 172266 bytes back into 414168 bytes
2020/05/18 08:48:03 7040E5DD h    (webif) HTTP Server running. ip=0.0.0.0 port=8888
2020/05/18 08:48:04 00000000 s     (main) init for all local cards done
2020/05/18 08:48:04 00000000 s (emmcache) loading emmcache disabled since no reader is using it!
2020/05/18 08:48:04 00000000 s (emmcache) loading emmstats disabled since no reader is using it!
server:

Kód: Vybrat vše

.....
2020/05/18 08:48:03 406F5B67 c   (client) encrypted cccam-client 192.168.88.113 granted (zero4k, au=auto (3 reader))
......



Uživatelský avatar
EnoSat Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 413
Registrován: 26 úno 2010, 20:48
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 11 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od EnoSat »

ako ti uz napisali vedla u susedov, klient nic neposiela kedze bol bez dvbapi


Dreambox 900UHD~500HD , Coolstream Zee2 , iNEOS ZX4 , TBS-5925-5520SE-5220 , WaveFrontier T90 , 39E-36E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-10E-7E-5E-1W-4W-30W , 93E~47W

bobika.99 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 13
Registrován: 16 kvě 2020, 21:37
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od bobika.99 »

Díky všem co pomohli, problém vyřešen. U klienta v souboru oscam.conf chyběl nakonfigurovaný [dvbapi].



fantomaus Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 17 kvě 2020, 21:47
Dal poděkování: 1 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od fantomaus »

Zdravím, chtěl bych požádat o pomoc. Máme zařízení Dreambox DM900 a využíváme služby Skylinku. Nevědomky, že na staré verzi systému byl nejspíše nastaven OSCam pro umožnění provozu Skylink ICE karty v integrovaném modulu, bez nutnosti nákupu noveho modulu jsem provedl update systému (po updatu nefungují kódované programy, CT24 běží). Bohužel původního tvůrce konfigurace se již mít možnost zeptat nebudu a tak jsem hledal. Po načítání jsem došel k tomu, že potřebuji nějaký zdroj balíčku OSCamu pro model DM900 s originálním nejnovějším stable systémem a konfigurační soubory pro OSCam, zde jsem ale skončil, protože jsem našel nespočet verzí a variant. Technicky nemám problém cokoliv provést, jako se k zařízení přípojit přes putty, něco nainstalovat atd. Ale potřeboval bych radu se základním postupem a kde sehnat potřebné soubory k nahrání a ověřený postup. Jako nouzovou variantu beru nákup modulu, ale pokud je to možné, rád ušetřím. Děkuji velice předem za rady a pomoc.



grun
Nováček
Nováček
Příspěvky: 65
Registrován: 06 kvě 2011, 13:23
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od grun »

zkontrolovat zdali je tam nainstalován oscam , pokud ne hledal bych GSU , kterej za tebe udělá skoro všechno.
dále sestavit config buď pro CW nebo Irdeto , ale snad máš kartu ICE ještě nepředělanou na M7 , config se umístí
podle cesty co vyžaduje oscam , je to různé.ale pokus nepřečteš aspoň toto vlákno od začátku tak se v tom budeš těžko orientovat , hledej pokud budeš chtít jsou lidé kteří ti to na dálku udělaj.



limdul
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 11 led 2017, 15:22
Dal poděkování: 1 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od limdul »

Zdravím, máte prosím někdo config pro ice kartu od freesatu?Nemohu nic najít.



Uživatelský avatar
baranček Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 291
Registrován: 27 lis 2008, 17:35
Bydliště: Banská Bystrica
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od baranček »

skús tento
freesat.zip
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


VU+SOLO 4K, DM-920,Gigablue TRIO4k,HDBOX 9100karty ICE výmena 2x, 2x motor 52E-30W TV LED SAMSUNG UE40JU6072,MODUL CI+NEOTION :89:

Warpik Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 09 črc 2020, 20:16

Re: Jak nastavit OSCam - Formuler F4

Příspěvek od Warpik »

Mám tento problém:
Nastavil jsem to už snad správně i několik variant. Sdílení "dvbapi" lokálně i "cccam+newcamd" na další STB mi fungují, bohužel vždy jen 16-22hod, pak dojde k přerušení toku ECM z čtečky SCI0 jak na vlastní box (dvbapi-mybox) tak samozřejmě dále. Pomůže restart OSCAMu (přes webif) a zase cca tento čas OK. Přikládám konfigy a logy, bohužel okamžik "pádu" se mi nepodařilo zatím zalogovat. Zkusil jsem - když jsem přepnul na jiný MPX (NovaHD z ČT1HD), příjem se po nějakém čase obnovil, nevím na jak dlouho. Chtěl bych to mít spolehlivé bez těhto nutností. Případně naprogramovat nějaký script autorestartu (někde jsem zahlédl přes Cron)
logy ze systemu:
logy.ZIP
moje konfigy:
oscam.conf
--------------
[global]
disablelog = 1
loghistorylines = 1024
logfile = /tmp/.oscam/oscam.log
clienttimeout = 1000
fallbacktimeout = 800
nice = -10
waitforcards = 0
preferlocalcards = 2
block_same_ip = 0
block_same_name = 0
lb_mode = 3

[cache]
max_time = 30

[newcamd]
port = 12900@0624:000000
key = 0102030405060708091011121314
keepalive = 1
mgclient = 1

[cccam]
port = 12800
nodeid = 299C9C8110121438
version = 2.3.0
reshare = 1
reshare_mode = 0
updateinterval = 120
recv_timeout = 500

[dvbapi]
enabled = 1
au = 1
pmt_mode = 6
request_mode = 1
ecminfo_type = 4
user = mybox
boxtype = dreambox

[webif]
httpport = 83
httprefresh = 15
httppollrefresh = 10
httphideidleclients = 0
httpallowed = 127.0.0.1,192.168.0.1-192.168.255.255,10.0.0.1-10.255.255.255
aulow = 120
hideclient_to = 0

oscam.serever
------------------
[reader]
label = sci0
description = Card-SkylinkCZ
enable = 1
protocol = internal
device = /dev/sci0
pincode = 0000
keepalive = 1
autospeed = 0
caid = 0624
boxkey = A1C6F3D8B5E1F2C1
rsakey = 79EA25A763DA2C3E02B456A13962E60BCE63E628A2C177BE951CED96A9C6131A146F98D5867B7AE6682324FD6481913C0241F065C8D3457E54BB59B7B5DE0362
force_irdeto = 1
ecmnotfoundlimit = 5
needsemmfirst = 1
detect = cd
mhz = 600
cardmhz = 600
ident = 0624:000000
group = 1
audisabled = 0

oscam.user
--------------
[account]
user = mybox
caid = 0624
uniq = 1
keepalive = 1
au = sci0
group = 1
preferlocalcards = 2
cccreshare = 1
cccignorereshare = 0

[account]
user = "můjuživatel"
pwd = "heslo"
description = User
caid = 0624
monlevel = 4
keepalive = 1
au = sci0
group = 1
max_connections = 16

Pokud někdo ví co mám špatně ať prosím pomůže.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Uživatelský avatar
baranček Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 291
Registrován: 27 lis 2008, 17:35
Bydliště: Banská Bystrica
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od baranček »

máš to tam poriadne prehustené,skús to tam okresať na čo najjednodušiu variantu vo všetkých súboroch.Keď sa popozeráš aj tu alebo inde nájdeš vždy niečo úplne jednoduché a funkčné.Ja tak robím už roky a vždy mám všetko OK :89:


VU+SOLO 4K, DM-920,Gigablue TRIO4k,HDBOX 9100karty ICE výmena 2x, 2x motor 52E-30W TV LED SAMSUNG UE40JU6072,MODUL CI+NEOTION :89:

Warpik Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 09 črc 2020, 20:16

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od Warpik »

Baranček: díky, ořezání některých položek jsem taky zkoušel, resp. měl jsem to dříve - a taky vypadávalo. Něco jsem tam přidával a ubíral, ale některé položky byť je v souboru vymažu, tak po spuštění WEBIFu se mi tam znovu vloží (hlavně ty = 0). Stále by mě zajímalo co zbůsobuje to zaseknutí až po určité době. Ještě teď mám NEXTku (ICE) tak to zkusím s ní ... Nebo mám udělat "továrko", nahrát znovu OSCAM - nejlépe jakou verzi + nějaké "rozumné" konfigy - případně dát ATV 6.4 ? Souborů mám v zálohách několik, jak to zoufale zkouším !



Uživatelský avatar
baranček Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 291
Registrován: 27 lis 2008, 17:35
Bydliště: Banská Bystrica
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od baranček »

je to jedno akú si zvolíš image tieto najjednoduchšie nastavenia protokolu cccam a cs738x som urobil na openpli 7.3.Server vúčko,klient gigablue.Samozrejme sú osobitne nakonfigurované na dvoch oscamoch stiahnutých s pluginu softcam.
1_0_19_1329_CA2_3_EB0000_0_0_0_20200714111859.jpg
1_0_19_1329_CA2_3_EB0000_0_0_0_20200714111655.jpg
Konfigurácie sú zamerané jedine na zdieľanie karty RTVS ako príklad tu na priložených súboroch
zdieľanie cccam a cs378x protokol.zip
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


VU+SOLO 4K, DM-920,Gigablue TRIO4k,HDBOX 9100karty ICE výmena 2x, 2x motor 52E-30W TV LED SAMSUNG UE40JU6072,MODUL CI+NEOTION :89:

Odpovědět

Zpět na „Oscam“