automaticka zmena ip

Vše ohledně CCcamu.
callas
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 26 bře 2017, 16:42
Poděkoval: 2 krát
Slovakia

automaticka zmena ip

Příspěvekod callas » 09 kvě 2017, 01:33

Zdravim, sused mi dal jeho cline na odskusanie tak, ze mu to testujem :D Problem je v tom, ze vzdy ked vypne svoj stb cez noc, tak uz rano ma automaticky inu ip-ecku. Skusal som mu vypinat DHCP, ale nepomohlo. Tak, ze moja otazka je dalo by sa pripojit na jeho stb napr. 127.0.0.1 - 127.0.0.354 alebo nejakou inou cestou bez toho aby som ho vzdy otravoval?

Uživatelský avatar
efendy55
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 715
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 33 krát
Slovakia

Re: automaticka zmena ip

Příspěvekod efendy55 » 09 kvě 2017, 06:53

skúsiť v routri prideliť každému boxu ipečku podla mac adresi ..... :89:
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

callas
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 26 bře 2017, 16:42
Poděkoval: 2 krát
Slovakia

Re: automaticka zmena ip

Příspěvekod callas » 09 kvě 2017, 13:13

Problem je v tom, ze on casto nieje doma. Tak, ze aj keby som chcel nieco odskusat na jeho routri, tak si od neho musim vypytat prihlasovacie udaje od toho routra, ktore mi on tazko da. Nieje nejaka ina cesta ? bez ktorej nemusim nic nakonfigurovat na jeho routri.

Uživatelský avatar
efendy55
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 715
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 33 krát
Slovakia

Re: automaticka zmena ip

Příspěvekod efendy55 » 09 kvě 2017, 15:23

nejako nechápem o čo sa ti jedná .... :51: to akože ty ťaháš net s jeho routra ???? alebo čo ?? čo má sused s tvojim boxom spoločné pokial ty ho máš pripojený na svoj router . alebo sa chceš pripájať so svojim boxom na jeho účet a server pokial on má box OFF ???? a prečo si to teda sused neotestuje sám ??? :?: ty nám tu niečo tajíš .... :D ved nám je to šum a fuk , to je váš problém že chcete takto čahrovať so servrom , len nezabudni že sever nie je blbý a všetko vidí . a takýto borci potom vraj dostávajú trvalí ban , ale to je už ich problém ... :89: to by ti vedel aj itečkár zodpovedať či sa to dá alebo nie ,ale musel by si popísať či ste najenom rotri a sieti alebo nie . potom sa to dá aj cez ver. ipečku , vpn a v routri pokial to ide von povoliť porty .............
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

yanko
Nováček
Nováček
Příspěvky: 67
Registrován: 21 říj 2010, 16:57
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 7 krát
Slovakia

Re: automaticka zmena ip

Příspěvekod yanko » 09 kvě 2017, 16:23

Však práve, o to sa to jedná : cez noc si sused vypne stb aj router a po zapnutí sa mu logicky zmení IP. - Nemá verejnú IP adresu....

Uživatelský avatar
efendy55
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 715
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 33 krát
Slovakia

Re: automaticka zmena ip

Příspěvekod efendy55 » 09 kvě 2017, 16:28

hm ...... tak jedine verejná IP ,dyndns.org , no-ip alebo VPN a im podobné srandy ,ale to sa porad s nejakým borcom čo sa tomu rozumie a nastaví vám to.... :89: ...
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

callas
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 26 bře 2017, 16:42
Poděkoval: 2 krát
Slovakia

Re: automaticka zmena ip

Příspěvekod callas » 09 kvě 2017, 17:25

Ako pise yanko nemam verejnu IP. Tak, ze podrobnejsie, som pripojeni na jeho wifi siet cez moj stb. Daval mi to vyskusat z dovodu, ze si chce zakupit este jeden prijimac a chcel vidiet, ze ci ako to fici.. nic viac, nic menej.

Uživatelský avatar
zilizila
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 165
Registrován: 28 pro 2010, 00:03
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 29 krát
Kontaktovat uživatele:
Slovakia

Re: automaticka zmena ip

Příspěvekod zilizila » 09 kvě 2017, 18:39

Ak si teda na jeho sieti, asi sa vieš pripojiť aj so svojim PC, najprv vyhľadaj pomocou napr. netscan-u jeho aktuálnu IP boxu. Potom choď na webif jeho boxu a tam pomocou DO nastav pre box pevnú IP adresu bez dhcp, najlepšie mimo rozsahu dhcp. Teraz sa znova pripoj na webif toho boxu a zreštartuj ho. Zvolenú IP adresu zadaj v softcame svojho boxu a zreštartuj ho.
zilizila
Obrázek
SatDreamLinux
VU+ Ultimo4K & OpenATV 6.1
VU+ ZERO & OpenATV 6.1

Gibertini OP 100SE + multifeed
13°E+19,2°E+23,5°E
Stream from Octagon SF4008 & Open8eight 6.0
Gibertini OP 85LN + motor

callas
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 26 bře 2017, 16:42
Poděkoval: 2 krát
Slovakia

Re: automaticka zmena ip

Příspěvekod callas » 10 kvě 2017, 19:09

Diky zilizila , uz to je poriesene :)


Zpět na „CCcam“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host