VU+ zero - vypadávání obrazu "připojte zařízení"

Diskuze o přijímačích VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO.

Moderátor: vusolo2

elektrikar Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 32
Registrován: 05 říj 2010, 21:07
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 2 krát
Kontaktovat uživatele:

VU+ zero - vypadávání obrazu "připojte zařízení"

Příspěvekod elektrikar » 08 bře 2018, 11:24

Ahoj Pánové.
Otevírám toto téma, neboť se mi do ruky dostal právě VU zero, se zajímavou poruchou. (doufám, že půjde opravit) Toto téma jsem založil i jinde, ale zatím bez odezvy.
V přístroji byl instalován image HDMU 15861 a toto fungovalo několik let. u osoby, která přístroj používala pouze pasivně (dokázal si maximálně naladit nový program, když byla nějaká frek. uvolněna nebo smaán daný program)
Najednou se mu přístroj dostal do smyčky, restartu a s tím, že se zobrazila pouze uvítací obrazovka (jakoby pohled z vesmírné lodi) a po chvilce se obraz ztratil (černá orazovka, bez signálu) a na LCD TV zobrazil nápis. "připojte zařízení ". Toto se opakovalo a VU již nezobrazoval programy a ani Menu přístroje. občas obraz problikl s tím, že bylo asi na zlomek vteřiny vidět, kde v Menu právě jsem, ale po chvilce se přístroj vypnul.
Nedalo mi to, a po techto info jsem si tedy vzal daný přístroj a nahrál na něj image HDMU 18004 (nejnovější)
jen bohužel se stejným problémem.
Na VU se dostanu přes PUTTY a taky funguje přímý náhled IP přes Open WEB Inf.
nevím, co by mohlo být za problém.
díky za každou účinnou radu.
Zkusím ješte vložit i VTI jestli to nebude jen tím image.
PS: nahodil jsem VTI image a dělá to stejné,
na TV není možné souvisle sledovat obraz, stále problikává. Přes Open WebIf, je náhled na obraz dobrý, nebliká.
VU solo4k, VTI 11.0.2, HDD320GB, HD Glass 16,

elektrikar Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 32
Registrován: 05 říj 2010, 21:07
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 2 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: VU+ zero - vypadávání obrazu "připojte zařízení"

Příspěvekod elektrikar » 08 bře 2018, 11:37

Takže vše nastaveno, nalaěno, a jede CT24HD, ale jen přes OpenWebif,
na TV (lcd) stále bliká obraz.
asi závada, kterou se nepodaří odstranit, (nějaká HW chybyčka)
počkám zda někkoho něnapdane nějaká drobnost, a uvidím.
asi budu muset odeslat do servisu.
VU solo4k, VTI 11.0.2, HDD320GB, HD Glass 16,

elektrikar Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 32
Registrován: 05 říj 2010, 21:07
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 2 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: VU+ zero - vypadávání obrazu "připojte zařízení"

Příspěvekod elektrikar » 08 bře 2018, 17:19

Takže AV cinchem propojeno.
VU jede, jen je to hrozný obraz. SD.
ale jede, takže HDMI je špatné

kolik bude stát oporava HDMI vstupu?
VU solo4k, VTI 11.0.2, HDD320GB, HD Glass 16,

Uživatelský avatar
zilizila Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 215
Registrován: 28 pro 2010, 00:03
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 39 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: VU+ zero - vypadávání obrazu "připojte zařízení"

Příspěvekod zilizila » 08 bře 2018, 18:24

Skús ešte vymeniť HDMI kábel.
zilizila
Obrázek
SatDreamLinux
VU+ Ultimo4K & OpenATV 6.1
VU+ ZERO & OpenATV 6.1

Gibertini OP 100SE + multifeed 13°E+19,2°E+23,5°E
Stream from Octagon SF4008 & Open8eight 6.5
Gibertini OP 85LN + motor

elektrikar Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 32
Registrován: 05 říj 2010, 21:07
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 2 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: VU+ zero - vypadávání obrazu "připojte zařízení"

Příspěvekod elektrikar » 08 bře 2018, 18:38

:-)
to nemusím.
protože stávající HDMI kabel jsem odpojil od svého VU solo4K, a připojil ten jeho VU zero.
můj jede, jak má, a ten jeho Box Vu zero, neé.
ale v analogu se to chytlo a jede.
VU solo4k, VTI 11.0.2, HDD320GB, HD Glass 16,

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 838
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 43 krát

Re: VU+ zero - vypadávání obrazu "připojte zařízení"

Příspěvekod efendy55 » 08 bře 2018, 19:50

ked nepomáha iný HDMI kábel a iná tv tak je pravdepodobne HDMI výstup v prdeli ...... :108: oprava sa vraj neoplatí pokial nie je v záruke . takto podobne mi odiešiel do večných lovíšť kedysi dávno HDBOX a Amiko Alien .... :54:
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

elektrikar Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 32
Registrován: 05 říj 2010, 21:07
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 2 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: VU+ zero - vypadávání obrazu "připojte zařízení"

Příspěvekod elektrikar » 08 bře 2018, 22:10

efendy55 díky za info.
budu toto referovat dále vlastníkovi Boxu.
a jestli bude chtít provozovat box, tak jen v SD kvalitě, neb jsme zjistil, že AV/cinch připojení funguje, jen nevím, jak je zapojený jack 3,5 v boxu.
VU solo4k, VTI 11.0.2, HDD320GB, HD Glass 16,

elektrikar Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 32
Registrován: 05 říj 2010, 21:07
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 2 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: VU+ zero - vypadávání obrazu "připojte zařízení"

Příspěvekod elektrikar » 11 bře 2018, 10:49

jj, tento kabel, viz foto :-)
už to jede, ale za mne Obraz je hrozný.
díky
Propojení VU zero.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU solo4k, VTI 11.0.2, HDD320GB, HD Glass 16,

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 838
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 43 krát

Re: VU+ zero - vypadávání obrazu "připojte zařízení"

Příspěvekod efendy55 » 11 bře 2018, 11:02

ked ho pripojí majitel k CRT-TV tak obraz bude tip top ..... :87:
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]


Zpět na „Diskuze VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host