DreamBox DM 900 problém

Diskuze Dreambox DM 900 HD Ultra 4K

Moderátoři: schmegea, monkus, 005jon

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 845
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 43 krát

Re: DreamBox DM 900 problém

Příspěvekod efendy55 » 27 říj 2017, 07:19

skúsil by som všetky káble s boxu okrem HDMI odpojiť ..... ak nenaštaruje a nedá sa fleshnúť tak jedine reklamácia ....... :89:
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

Uživatelský avatar
gorick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 962
Registrován: 02 kvě 2010, 10:39
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: DreamBox DM 900 problém

Příspěvekod gorick » 27 říj 2017, 08:07

Ano, skusal som vsetko odpojit (HDD, hdmi,LNB..), ale nechyta sa to. Hned ako zapnem prijimac rovno blika cervena Led. Nie je priestor tam ani dotykom vyvolat rescue mode. A blika este aj ethernet port paralelne s tou cervenou ledkou, ked je pripojeny kabel do LAN. Pocut take tukanie v sekundovych intervaloch. No nic budem to musiet poslat spat. Moja prva a hned negativna skusenost s Dreamboxom. Zatial som sklamany z tejto masinky. Ked to budem vracat, skusim sa opytat, ci nebudu mat uz 920-tku, nejak na vymenu s doplatkom.
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 845
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 43 krát

Re: DreamBox DM 900 problém

Příspěvekod efendy55 » 27 říj 2017, 13:54

tak ti držím palce .... :46: tiež som zvedavý na tú 920-ku aj ked čo píšu zatial tak je tam len pár zmien ..... :74:
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

Uživatelský avatar
gorick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 962
Registrován: 02 kvě 2010, 10:39
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: DreamBox DM 900 problém

Příspěvekod gorick » 27 říj 2017, 21:35

Uff, chlapi ide to. Uz som mal rozpisany reklamacny mail, stacilo len odoslat. A vtedy ma tak este napadlo (pocas vypisovania popisu závady), ze ked to v tom prijimaci tuka (ledka sekundovo zapina a hned vypina), ze ci tam nejde malo stavy. Zobral som teda napajací adapter z VUsolo SE V2, co mam doma 12V--3,5A a napojil som ho namiesto originalu z dreamu 12V--5A a ...prijímač bez problémov nabehol :106: Takze novy adapter mozno vyriesi aj to samovolne zamrzanie boxu, co mi robilo minimalne 2x denne. Čo mi to tam dali za šmejda made in china nechápem. Človek chce kvalitu, zaplatí za to a súčiastka v :42:
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500

Uživatelský avatar
marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 1620
Registrován: 19 říj 2007, 18:38
Poděkoval: 152 krát
Poděkováno: 179 krát

Re: DreamBox DM 900 problém

Příspěvekod marsim21 » 03 lis 2017, 07:52

Tak to je dobra a zajimava zprava. :87:
Obrázek

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.

Uživatelský avatar
gorick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 962
Registrován: 02 kvě 2010, 10:39
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: DreamBox DM 900 problém

Příspěvekod gorick » 03 lis 2017, 20:10

Po tyzdni pouzivania DM900 s nahradnym adapterom z VU plus-ka, box slape ako hodinky, nenastal ziadny problem.

Skusal som este niekolko krat zapojit povodny originalny adapter. Asi z 10 pokusov, 1x sa box aj rozbehol, no vydrzal zapnuty iba asi 3 hodiny a potom opat cely zamrzol. Po restarte uz nenabehol, len blika ledka na cerveno. Kym mi nepride novy adapter s outputom 12V-5A, snazim sa box velmi nezatazovat, kedze ten, ktory mi teraz ide v pohode ma len 12V-3,5A. Dufam, ze to nesposobi nejaky problem.

IMG_20171028_131949.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500

Uživatelský avatar
marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 1620
Registrován: 19 říj 2007, 18:38
Poděkoval: 152 krát
Poděkováno: 179 krát

Re: DreamBox DM 900 problém

Příspěvekod marsim21 » 03 pro 2017, 11:05

Neměl by nastat žádný problém,zdroj má nižší kapacitu než původní originál.Maximálně by ti také přijímač nenaběhl. :89:
Obrázek






Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.

Uživatelský avatar
gorick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 962
Registrován: 02 kvě 2010, 10:39
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: DreamBox DM 900 problém

Příspěvekod gorick » 23 pro 2017, 21:41

Pridavam sem este screen adaptera, ktory teraz pouzivam ako nahradu za ten zly original. Kupeny bol z Ciny za cca 5e. Funguje bez problemov uz par tyzdnov a pri zatazi sa ani velmi nezahrieva.

Input Voltage : AC 100-240V (Worldwide AC Input)
Input Frequency : 50-60Hz
Output : 12V 5A
Length of the cable: 100CM
DC Plus Dimension: 5.5mm X 2.5mm(Compatible with 5.5mm X 2.5mm and 5.5mm X 2.1mm)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500

csf Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 10
Registrován: 06 úno 2018, 17:12
Poděkoval: 5 krát

Re: DreamBox DM 900 problém

Příspěvekod csf » 12 črc 2018, 21:29

zigor píše:mjozef - netuším čo sa deje preto sa pýtam a hľadám stále riešenie
mal som HD-BOX 9200 a ten mi nikdy nespravil niečo takéto
mrznutie sa prejaví počas sledovania stanice ( zamrzne obraz a ide sa k zadnému vypínaču )
mzrnutie sa prejaví v pohotovostnom režime, ráno o 5:30 nájdem na displeji čas 1:24 hod alebo iný
mrznutie.avi_000019006.jpg
mrznutie sa prejaví počas pozerania avi alebo mkv súboru
nahodil som nový koaxiálny kábel + nové F-konektory ( nepomohlo )
zostáva mi už len jedine, skúsiť LNB konvertor
už to somnov vypadá, že mám paranoju ale mne to skutočne mrzne a snažím sa nájsť príčinu, či je v samotnom prijímači alebo niekde medzi parabolou a prijímačom, to skutočne netuším
prijímač (DREAMBOX) ako taký nemienim opustiť je to super stroj, pokiaľ by sa mi podarilo ho vymeniť kus za kus bol by som rád. A ak by mi zamrzol aj ten, tak by som riešil už nový tanier + LNB + kabeláž.
idem skúsiť nahodiť poslednú verziu firmware experimental 20170523
"" ĎAKUJEM VŠETKÝM ZA RADY A POMOC ""


To mrznutie v standby mode robi aj mne,vecer ho normalne vypnem a rano je prijimac tuhy!
A dokonca mi samovolne pretaca antenu,tiez v standby mode!
Povodny tuner som vymenil za FBC,mam ho tam druhy den,teraz testujem!
Mimochodom privital by som kazde info co sa tyka FBC tuneru ,hlavne konfiguracny rezim tunerov ak mam pripojeny iba tuner A1 a mam nastaveny Usals
Ako nastavit tuner A2 ?
Dalsich A3 az A8 su virtualne tunery ktore by mal prijimac pouzivat podla potreby
Otazka je ,ci ich nechat v rezimu - nenakonfigurovane? :74:

grun
Nováček
Nováček
Příspěvky: 25
Registrován: 06 kvě 2011, 13:23
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: DreamBox DM 900 problém

Příspěvekod grun » 13 črc 2018, 10:41

asi záleží na IMG v 2.5 většinou tunery virtuální nevidím , mám sice DM920 , ale asi je to jedno , ten druhý tuner bych se snažil radši připojit na vlastní
parabolu , zřejmě virtuální tuner ti obslouží co chceš , jinak B bych nakonfiguroval jako tuner A

csf Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 10
Registrován: 06 úno 2018, 17:12
Poděkoval: 5 krát

Re: DreamBox DM 900 problém

Příspěvekod csf » 13 črc 2018, 14:31

grun píše:asi záleží na IMG v 2.5 většinou tunery virtuální nevidím , mám sice DM920 , ale asi je to jedno , ten druhý tuner bych se snažil radši připojit na vlastní
parabolu , zřejmě virtuální tuner ti obslouží co chceš , jinak B bych nakonfiguroval jako tuner A


Tak dnes poobede som prisiel domov a antena bola zase otocena z 0,8W Thor na 13°E Hotbird
Nechapem ako sa moze motor aktivovat ked je prijimac v mode standby :51:
Skusim asi resetovat motor alebo najskor novy image :?:

grun
Nováček
Nováček
Příspěvky: 25
Registrován: 06 kvě 2011, 13:23
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: DreamBox DM 900 problém

Příspěvekod grun » 13 črc 2018, 20:30

motorem to asi nebude,ale jestli je tam v pluginech nějaké FBC , nebo tak nějak se to jmenovalo tak dát vyp. to je plugin na automat kterej bez ohledu
na tebe připravuje rychlejší přepnutí kanálů.

csf Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 10
Registrován: 06 úno 2018, 17:12
Poděkoval: 5 krát

Re: DreamBox DM 900 problém

Příspěvekod csf » 13 črc 2018, 22:01

grun píše:motorem to asi nebude,ale jestli je tam v pluginech nějaké FBC , nebo tak nějak se to jmenovalo tak dát vyp. to je plugin na automat kterej bez ohledu
na tebe připravuje rychlejší přepnutí kanálů.


No ale to je dobre ked rychlejsie prepina,nie?
Teraz som dal novy FW,uvidime! :spim:

grun
Nováček
Nováček
Příspěvky: 25
Registrován: 06 kvě 2011, 13:23
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: DreamBox DM 900 problém

Příspěvekod grun » 14 črc 2018, 11:54

no dobrý to je , ale pokud rychle hledáš a přepínáš tak to s motorem kroutí jak na kostele korouhvička a bohužel to ovlivňovalo cam a jiné kravinky to
dělalo tak vypnout bylo lepší , ale možná už je to doladěno

csf Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 10
Registrován: 06 úno 2018, 17:12
Poděkoval: 5 krát

Re: DreamBox DM 900 problém

Příspěvekod csf » 14 črc 2018, 14:19

grun píše:no dobrý to je , ale pokud rychle hledáš a přepínáš tak to s motorem kroutí jak na kostele korouhvička a bohužel to ovlivňovalo cam a jiné kravinky to
dělalo tak vypnout bylo lepší , ale možná už je to doladěno



VELKY problem je,ze sa mi antena kruti aj ked je box vypnuty,teda v pohotovostnom rezime a hlavne v noci
ale stalo sa,ze som v kuchyni pozeral telku a pocul som ako sa motor zapnul! :?:
Mam quad konvertor, z pozicioneru mam zapojeny dm900 na tuner A1 Usals tuner A2 nezapojeny,jedna sa o FBC tuner!
Druhy kabel ide do kuchyne na Cryptobox,naladene stanice z 0,8W Thor, to znamena,ze ked sa mi antena otoci,som zistil ,ze sa presunie na 13°E Hotbird
tak samozrejme,ze nemozem pozerat ani v kuchyni!
Zatial som nenasiel ziadne vysvetlenie z akeho dovodu vyplyva tato zavada ale tvrdo na tom pracujem aby som sa mohol podelit s inymi kto bude mat takyto problem!
Nenasiel som zatial ziadny konkretny navod na tento Dreambox DVB-S2 FBC Twin Tuner co sa tyka aktivacie, prevadzky a konfiguracie!
Neviem ako by mal fungovat ked je zapojeny iba Tuner A1 na pozicionér,v tomto pripade ako nakonfigurovat Tuner A2,ci je potrebne zapojit obidva
tunery aby to fungovalo tak ako ma :?: Ako vyuziva tie virtualne tunery, v info su zobrazenehttp://kepkuldes.com/images/d7fd1d978e077b19c551d83f3374b06c.jpg ako Tuner A1 az A8 alebo ako je vidiet na obrazku
ABCDEFGH ale okrem A a B este ziadny aktivny nebolhttp://kepkuldes.com/images/ce7997b42d0b20db65d354438f372a51.jpg


Zpět na „Diskuze Dreambox DM 900 HD Ultra 4K“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host