Problém s laděním DM 525 combo Skylink

Rady a návody k nastavení Dreambox DM-520/525 HD HEVC

Moderátoři: monkus, schmegea, 005jon

fm01 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 02 lis 2018, 19:40
Poděkoval: 1 krát

Problém s laděním DM 525 combo Skylink

Příspěvekod fm01 » 04 lis 2018, 11:23

Nedaří se mi naladit jediný český kanál.
Postupuji v manuálním režimu dle parametrů na skylink
https://www.skylink.cz/parametry-ladeni
Přitom všechny volné německé kanály jedou, evidentně je nastavený pro německo a nevím jestli mám vrátit prodejci, nebo existuje nějaký návod jak přehrát českým image, asi byla chyba zakoupit na amazon od německého distributora.

Satelit jsem nastavil na astra 23,5


IMG-6450.JPG

IMG-6448.JPG

IMG-6447.JPG

IMG-6444.JPG


Nejsem programátor linuxu...ale image přehrát zvládnu, nenašel ale ani postup jak se dostat na DM skrze FTP pokud by šlo jednoduše něco přeměnit z PC ?

Poraďte prosím díky


Obrázek
Obrázek
IMG-6450.JPG

Obrázek
Obrázek

Karlos
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1156
Registrován: 17 lis 2008, 18:04
Poděkoval: 27 krát
Poděkováno: 93 krát

Re: Problém s laděním DM 525 combo Skylink

Příspěvekod Thomik1 » 04 lis 2018, 17:35

A nebo možná stačí přiřadit diseqc B , podle mě máš víc LNB (takové ty kolečka na parabole :46: ) a dream ti bere stále jen astru 19,2 kde jsou samé německé programy. :89:
Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.

amater3 Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 23 dub 2017, 18:49

Re: Problém s laděním DM 525 combo Skylink

Příspěvekod amater3 » 04 lis 2018, 18:16

Proč máš v konfiguračním módě položku nastavitelný?Máš motor anebo je parabolu fixně na 23,5°?Jestli je parabola jen na jeden satelit dej položku základní a k tomu ostatní nastavení.
ex DM5620,DM7000,DM8000
nyní DM920

grun
Nováček
Nováček
Příspěvky: 35
Registrován: 06 kvě 2011, 13:23
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: Problém s laděním DM 525 combo Skylink

Příspěvekod grun » 05 lis 2018, 09:29

pokud píšeš,že ti hrajou německý stanice tak seš asi na družici 19,2° a ne na 23,5°

Uživatelský avatar
marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 1663
Registrován: 19 říj 2007, 18:38
Poděkoval: 161 krát
Poděkováno: 198 krát

Re: Problém s laděním DM 525 combo Skylink

Příspěvekod marsim21 » 05 lis 2018, 09:58

Ano je tomu tak používáš na 100% na parabole snímač Monoblok a zde je zapotřebí nastavit DiSEqC Astra 19,2E na DiSEqC A nebo Port1 a Astra 23,5E na DiSEqC B nebo Port2
Proto ti to nalezne vždy jen Německé programy.
V konfiguraci tuneru změn Konfigurační mód na ,,základní,, mód satelitu na ,,DiSEqC A/B,, sat1 vyber Astra 19,2E a sat2 vyber Astra 23,5E a mělo by to být OK.
Obrázek

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.

fm01 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 02 lis 2018, 19:40
Poděkoval: 1 krát

Re: Problém s laděním DM 525 combo Skylink

Příspěvekod fm01 » 05 lis 2018, 17:42

Díky chlapi, opraveno, už vše úspěšně naladil rad.
Jede jen CT24 ... poslal jsem si požadavek na zaslání zápisu, poplatek uhrazený je. Asi nečte kartu správně.

Poraďte mi ještě prosím kde si mám počíst základy jak se třídí programy, jestli to jde z PC, nebo který image mám nainstalovat.
Díky moc!

grun
Nováček
Nováček
Příspěvky: 35
Registrován: 06 kvě 2011, 13:23
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: Problém s laděním DM 525 combo Skylink

Příspěvekod grun » 05 lis 2018, 18:15


Uživatelský avatar
marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 1663
Registrován: 19 říj 2007, 18:38
Poděkoval: 161 krát
Poděkováno: 198 krát

Re: Problém s laděním DM 525 combo Skylink

Příspěvekod marsim21 » 05 lis 2018, 18:25

Aby ti dekódoval kartu musíš mít nainstalovaný a nakonfigurovaný oscam pro daného operátora kterého používáš.
Ano třídit programy v PC lze jednoduše přes program DreamboxEdit. Určitě jej nalezneš i zde na fóru. :89:
Obrázek






Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.


Zpět na „Rady a návody DM-520/525 HD HEVC“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host