Nezvyčajný problém s boxom DM520HD

Rady a návody k nastavení Dreambox DM-520/525 HD HEVC

Moderátoři: monkus, schmegea, 005jon

yanko Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 70
Registrován: 21 říj 2010, 16:57
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 8 krát

Nezvyčajný problém s boxom DM520HD

Příspěvekod yanko » 29 říj 2017, 09:42

Zdravím všetkých
Po úplnom vypnutí na cca 1hod a znovazapnutí box boot-oval viac ako 2min a po rozsvietení modrej ledky je bez
obrazu, a asi 1,5 sec intervaloch preblikáva červený nápis DBU vpravom hornom rohu v infobare. Obraz nikde.
Stretol sa týmto javom už niekto ? resp ako by sa to mohlo opraviť-odstrániť. Znova flashovať by som nechával na posledné miesto
Image Dreambox OS najnovší na 520HD. Je v domácej sieti clientom. S boxom sa cez TC sa nespojím. Ram,root sú asi do 60%.
Box povely d.o.prijíma, -menu, restart GUI, reboot, atď.,ovšem nič nepomáha.
Mimochodom takýto istý problém som mal i na DM900,ovšem nevenoval som tomu vtedy žiadnu pozornosť,pretože idem cez B.A. a tak si
jednoducho prepnem na iné image a hotovo.... Zrejme je to nejaký bombónik od Dreamu. :37:

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 768
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 41 krát

Re: Nezvyčajný problém s boxom DM520HD

Příspěvekod efendy55 » 29 říj 2017, 09:49

skús skontrolavať v menu či nemáš nejaký úsporný režim zapnutý . osobne by som to fleshol na komplet a keby ani iné image nepomohlo tak asi jedine reklamácia . alebo ešte skúsiť iný zdroj a odpojiť všetky káble s boxu ..... za to nič nedáš .... :89: mal som doma 2-ks 520-ky a chodím ich občas preladiť , ale s ničím takým som sa zatial nestretol . :106:
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

Uživatelský avatar
Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1111
Registrován: 17 lis 2008, 18:04
Poděkoval: 24 krát
Poděkováno: 78 krát

Re: Nezvyčajný problém s boxom DM520HD

Příspěvekod Thomik1 » 29 říj 2017, 10:23

Je dobré mít na paměti že vše se může posrat, proto je dobré mít v rukávu nějaké trumfy.
Dělat pravidelně zálohu s kterou pak nahodíte systém během 5 minut :89:
Patlat se v tom a hledat proč to spadlo většinou nikam nevede :D Jinak tohle se zatím nestalo i mě a to je co už říct páč tolik image co měla moje 520 snad neměla žádná :D
Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.

yanko Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 70
Registrován: 21 říj 2010, 16:57
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 8 krát

Re: Nezvyčajný problém s boxom DM520HD

Příspěvekod yanko » 29 říj 2017, 16:05

Zdravím,
aby som nedopadol s image ako som písal a ako aj radí thomik1,dal som do boxu 8Gb usb. Už sa stým zaoberám od obeda,ale nie a nie
spraviť zálohu. Plugin backup tam samozrejme mám. Stále len hláška "Nothing mounted at /autofs/sda1". Čo to chce odo mňa ten
box ? Nikdy som nemal také problémy, ovšem do ostatných boxoch som mimulosti stále dával HDD. Aj do fstab som doplnil uuid. Poraďte prosím.
mount usb.JPG

Musím ešte poznamenať,že box veselo nahráva na usb....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

mjozef
Nováček
Nováček
Příspěvky: 24
Registrován: 13 bře 2011, 17:40
Poděkováno: 1 krát

Re: Nezvyčajný problém s boxom DM520HD

Příspěvekod mjozef » 29 říj 2017, 16:35

usb si montni ako HDD
a pojde ti to

yanko Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 70
Registrován: 21 říj 2010, 16:57
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 8 krát

Re: Nezvyčajný problém s boxom DM520HD

Příspěvekod yanko » 29 říj 2017, 22:31

Zdravím,
tak som to moutnul ako radil mjozef,-na hdd, fstab doplnený, box nahráva, ovšem stále tá hláška "Nothing mounted at /autofs/sda1"
.Backup mám z fóra 0.71mipsel.deb

mjozef
Nováček
Nováček
Příspěvky: 24
Registrován: 13 bře 2011, 17:40
Poděkováno: 1 krát

Re: Nezvyčajný problém s boxom DM520HD

Příspěvekod mjozef » 30 říj 2017, 07:43

a si aj naformatoval USB kluc na ext3?

yanko Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 70
Registrován: 21 říj 2010, 16:57
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 8 krát

Re: Nezvyčajný problém s boxom DM520HD

Příspěvekod yanko » 30 říj 2017, 11:11

Áno naformátoval na ext3, montnul ,systém ho vidí, cesty na hdd, nahrávanie v poriadku, fstab doplnené čo treba a furt si pýta mount na autofs.
Skúšal som spraviť zálohu cez web ale tam si pýtalo vloženie usb hoci ho tam mám korektne mountnuté. Hľadal som starší dbackup,no nič som nenašiel. Teraz som už bezradný. Možno že ext.HDD by pomohol,ale kým do nedoriešim nechcem do toho investovať. Bol by som ovšem zvedavý,či niekto vôbec
používa USB a ako. Peso007 mal podobný prípad,ak nie taký istý,len neviem ako stým dopadol...

Uživatelský avatar
peso007
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 205
Registrován: 28 led 2010, 20:44
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 3 krát

Re: Nezvyčajný problém s boxom DM520HD

Příspěvekod peso007 » 30 říj 2017, 12:18

Som to vzdal :51:
CST Trinity DM900 DM520 T90 - 10x LNB Quad 39E-0.1W

mjozef
Nováček
Nováček
Příspěvky: 24
Registrován: 13 bře 2011, 17:40
Poděkováno: 1 krát

Re: Nezvyčajný problém s boxom DM520HD

Příspěvekod mjozef » 30 říj 2017, 15:22

mozne ze je problem 2.5 jadre
a keby si vyskusal tam dat openATV 6.1
ten slape bez problemov a sa mi zda este aj rychlejsi na DM525 ako 2,5 jadro img

Uživatelský avatar
zilizila Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 172
Registrován: 28 pro 2010, 00:03
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 32 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: Nezvyčajný problém s boxom DM520HD

Příspěvekod zilizila » 30 říj 2017, 20:34

Tak neviem, zatiaľ som v rozpakoch.
Testujem 525-ku, mám tam: Systém OE: OE-Alliance 4.1, Verzia firmvéru: OpenATV 6.1.0 (2017-10-26), Verzia jadra / Dátum ovládačov: 3.4 / 20171021.
Box sa tvári, že je OK, ale zvyčajne vždy po pár hodinách používania začne trucovať a pomáha iba vypnúť a zapnúť zadný vypínač, proste na nervi :42:
Asi budem musieť vyskúšať ATV 6.0, alebo si počkať na aktuálnejšiu verziu 6.1, lebo dodnes ešte žiadna nie je.
Skúšal som aj Thomikov backup: viewtopic.php?f=658&t=15209#p114143, chodilo to dosť kostrbato a tiež boli nutné tvrdé reštarty.
zilizila
Obrázek
SatDreamLinux
VU+ Ultimo4K & OpenATV 6.1
VU+ ZERO & OpenATV 6.1

Gibertini OP 100SE + multifeed
13°E+19,2°E+23,5°E
Stream from Octagon SF4008 & Open8eight 6.0
Gibertini OP 85LN + motor

mjozef
Nováček
Nováček
Příspěvky: 24
Registrován: 13 bře 2011, 17:40
Poděkováno: 1 krát

Re: Nezvyčajný problém s boxom DM520HD

Příspěvekod mjozef » 31 říj 2017, 07:37

zaujimave ja mam na mojom DM525 tiez openatv 6.1 a slape bez problemov
je pravda ze je to starsia verzia nechce sa mi aktualizovat ked to ide bez problemov
vyskusaj tam dat starsiu 6.1

Uživatelský avatar
zilizila Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 172
Registrován: 28 pro 2010, 00:03
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 32 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: Nezvyčajný problém s boxom DM520HD

Příspěvekod zilizila » 03 lis 2017, 21:16

Po viacerých inštaláciách rôznych images, ATV 6.0, 6.1, Merlin 2.5, ..., bol výsledok stále rovnaký - po hodine až dvoch box (dm525) vytuhol a pomohol iba tvrdý reštart pomocou zadného vypínača. Dnes som sa už rozhodol, že ho posielam na reklamáciu.
Potom som však narazil na tento príspevok: viewtopic.php?f=661&t=15204&p=116418#p116342
:idea: Že by aj u mňa bol problém so zdrojom???

adapter_dm525.JPG


Mal som po ruke náhradný zdroj pre Vu+Solo SE - 12V/3,5A. Po výmene pôvodného zdroja DM to fachá úplne bez problémov.
Nuž, čo si pomyslieť po takýchto skúsenostiach s DM?
Uvediem pár hlášiek môjho užívateľského testera - mojej manželky, po vytuhnutí boxu:
- To už čo je za box, ten Dreambox - vydrímaný box.
- Dreambox je pre tých, ktorí iba snívajú o poriadnom boxe.
:96:
Nno, nevadí. Teraz budem reklamovať iba ten adaptér. Nechcelo sa mi veriť, že by samotný box mohol mať nejaký problém, veď Dreambox je predsa Dreambox, či?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
zilizila
Obrázek
SatDreamLinux
VU+ Ultimo4K & OpenATV 6.1
VU+ ZERO & OpenATV 6.1

Gibertini OP 100SE + multifeed
13°E+19,2°E+23,5°E
Stream from Octagon SF4008 & Open8eight 6.0
Gibertini OP 85LN + motor

Kasr
Nováček
Nováček
Příspěvky: 58
Registrován: 18 srp 2009, 20:32

Re: Nezvyčajný problém s boxom DM520HD

Příspěvekod Kasr » 12 pro 2017, 21:37

Bol to super box! Ale nie dnesne odjebane 520, 525 "cinske" shity.

lobo54 Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 26
Registrován: 01 čer 2011, 23:23

Re: Nezvyčajný problém s boxom DM520HD

Příspěvekod lobo54 » 13 pro 2017, 09:21

presne ako pise KASR,su to šroty,odpad,nepodarok,nekupovat


Zpět na „Rady a návody DM-520/525 HD HEVC“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host