Orange TV

Diskuze pro přijímače Formuler F4 a F4 Turbo.
rakato11 Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 07 bře 2012, 19:49

Orange TV

Příspěvekod rakato11 » 04 lis 2018, 19:21

Zdravím všechny. Syn si koupil Formuler F4 Turbo s tím, že při zřizování služby Orange TV nebude brát přijímač od nich. Technik co mu přišel službu zprovoznit si nevěděl rady s tímto Formulerem a tak syn nakonec koupil i přijímač od společnosti Orange který už byl plně nakonfigurovaný, nyní jsem značku zapoměl ale není problém jí sem později uveřejnit.
Nyní by chtěl syn tento přijímač zprovoznit a požádal mě o tuto službu jenomže já ač jsem doteť toho hodně přečetl o linuxových přijímačích s E2 tak jsem stále z toho málo chytrý. Zkoušel jsem něco málo instalovat, OpenAtv a pak to nějak zprovoznit ale zatím to je pro mě španělská vesnice. Našel jsem odkaz ke stažení zálohy image od užívatele "Thomik1" ale to je pro skylink a né pro orange TV.
Proto se obracím zde na toto forum s prosbou o pomoc a nebo zda by tu byl někdo kdo již provozuje tento přijímač a má také službu orange TV a mohl mi poskytnout image.

Uživatelský avatar
005jon Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1062
Registrován: 04 úno 2009, 16:21
Poděkováno: 105 krát

Re: Orange TV

Příspěvekod 005jon » 04 lis 2018, 22:15

naistalujes si oscam nastavenie jednake ako pre skylink irdeto len zmeň číslo karty
Obrázek Obrázek Obrázek
Vitamin HD5000 e2
Obrázek

Uživatelský avatar
marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 1663
Registrován: 19 říj 2007, 18:38
Poděkoval: 161 krát
Poděkováno: 198 krát

Re: Orange TV

Příspěvekod marsim21 » 05 lis 2018, 09:36

1.Použiješ zálohu od Thomika1
2.Naladíš si programy od Orange což je 16E (pokud toto nezvládneš můžeš použít zálohu setting ode mě ze dne 12 zář 2018, 16:58 TU KE STAŽENÍ Nyní není úplně aktuální proto doporučuji si 16E proladit sám. Poté musíš samozřejmě nakonfigurovat Disecq dle tvého nastavení paraboly. Což provedeš v menu přijímače Menu/Nastavení/Tunery,Nahrávání......./Konfigurace Tuneru a Kanálů/Konfigurace Tuneru.
Předpokládám LNB snímač máš na parabole jen jeden,pro jednu družici 16E.

V internetovém prohlížeči si zadáš IP adresu Přijímače a za ní :8888 otevře se ti oscam snad tam Thomik1 nedával žádná hesla.
Klikneš v horní liště oscamu na položku ,,Files,, potom na oscamserver a označenou položku modře Caid ........ 0624 změníš na Caid ....... 0609 což je kódování Orange.
Schránka 01.jpg

Dole poté zmáčkneš Save, což je uložit změny a restartneš oscam což máš opět položku nahoře úplně v pravo.
Pokud má Thomík1 konfiguraci ještě na Caid...0D96 a né na 0624 poté zkopíruj tyto přiložené položky a přepiš je

caid = 0609
boxkey = B1B2B3B4B5B6B7B8
rsakey = AB722A8CAA9F58DE0D1CBB6FF329C961ED9DD759B103082D1BAE64C27A861D42E7F631891C2660EFA57484F80BBB4E0E8249A8368E31BD3FFC369FBE95160528
force_irdeto = 1
detect = cd


Snad jsem na nic neopomněl a pokud Janko píše,že konfigurace reader je stejná, mělo by to fungovat.
Pokud si neporadíš jsem ochotný ti to nakonfigurovat přes Team Viewer.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.

Uživatelský avatar
EnoSat Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 302
Registrován: 26 úno 2010, 20:48
Poděkováno: 7 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: Orange TV

Příspěvekod EnoSat » 06 lis 2018, 20:16

force_irdeto = 1 je pre ICE karty
Dreambox 900UHD~500HD , Coolstream Zee2 , iNEOS ZX4 , TBS-5925-5520SE-5220 , WaveFrontier T90 , 39E-36E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-10E-7E-5E-1W-4W-30W , 93E~47W

Uživatelský avatar
marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 1663
Registrován: 19 říj 2007, 18:38
Poděkoval: 161 krát
Poděkováno: 198 krát

Re: Orange TV

Příspěvekod marsim21 » 06 lis 2018, 20:40

EnoSat píše:force_irdeto = 1 je pre ICE karty


Díky za upozornění :87:
Obrázek






Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.

rakato11 Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 07 bře 2012, 19:49

Re: Orange TV

Příspěvekod rakato11 » 07 lis 2018, 15:04

marsim21 píše:Předpokládám LNB snímač máš na parabole jen jeden,pro jednu družici 16E.


Právě že je tam monoblock který dodal Orange, zajímalo by mě proč, když všechny programy jsou na Eutelsat 16E. Včera jsem zkoušel u syna natáhnout do svého přijímače AB Cryptobox HD650 programy z této družice (abych si mohl doma nastavit podle volného programu tuto družici a v klidu nastavovat Formuler), ale ač jsem do něj zadával parametry transporderů pro programy Orange, tak mi ani nenaskočila na ukazateli kvalita signálu. Zkoušel jsem různě nastavovat DISEq1.0, DISEq1.1, 22KHz, typ LNB dokonce i napájení LNB ale všechno marné, natáhlo mi tam nějaké arabské, italské a kdoví co to všechno je ale programy od Orange žádné. Objevila se tam TA3 ale ta vůbec nešla tak nevím zda to je vůbec ona nebo také nějaký "emirát". Od syna přijímač nechci pokud možno brát aby se náhodou s ním něco nestalo, to by byla vnučka určitě moc smutná, ale když to jinak nepůjde tak budu muset.

Jo a děkuji za odpovědi.

Uživatelský avatar
baranček Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 83
Registrován: 27 lis 2008, 17:35
Bydliště: Banská Bystrica
Poděkováno: 2 krát

Re: Orange TV

Příspěvekod baranček » 07 lis 2018, 17:57

pokiaľ tam máš monoblok tak si zrejme naladil hotbird 13.Na akom porte ho máš nastavený?Ja by som v prvom rade prehodil porty Ak máš 16 Eutelsat trebárs na A skús ho presunúť na B port čo to povie
VU+SOLO 4K,Zgemma H7S,et-4000,HDBOX 9100karty ICE výmena 2x, motor 42E-30W TV LED SAMSUNG UE40JU6072,MODUL CI+NEOTION :89:

rakato11 Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 07 bře 2012, 19:49

Re: Orange TV

Příspěvekod rakato11 » 07 lis 2018, 19:15

Ten můj přijímač AB Cryptobox HD650 není linuxový, nemá porty A,B,C,D ale pouze viz příloha.
IMG_20181107_184109.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
zilizila Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 286
Registrován: 28 pro 2010, 00:03
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 50 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: Orange TV

Příspěvekod zilizila » 07 lis 2018, 19:38

DiSEqC1.1 daj na žiadny.
DiSEqC1.0 skúšaj na LNB1, LNB2, LNB3 alebo LNB4, tieto znamenajú porty A, B, C a D.
22kHz daj na pásmo.
zilizila
Obrázek
SatDreamLinux
VU+ Ultimo4K & OpenATV 6.1
VU+ ZERO & OpenATV 6.1

Gibertini OP 100SE + multifeed 13°E+19,2°E+23,5°E
Stream from Octagon SF4008 & Triax TSS 400 MKII
Gibertini OP 85LN + motor

Uživatelský avatar
baranček Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 83
Registrován: 27 lis 2008, 17:35
Bydliště: Banská Bystrica
Poděkováno: 2 krát

Re: Orange TV

Příspěvekod baranček » 08 lis 2018, 15:01

rakato11 píše:
marsim21 píše:Předpokládám LNB snímač máš na parabole jen jeden,pro jednu družici 16E.


Právě že je tam monoblock který dodal Orange, zajímalo by mě proč, když všechny programy jsou na Eutelsat 16E. Včera jsem zkoušel u syna natáhnout do svého přijímače AB Cryptobox HD650 programy z této družice (abych si mohl doma nastavit podle volného programu tuto družici a v klidu nastavovat Formuler), ale ač jsem do něj zadával parametry transporderů pro programy Orange, tak mi ani nenaskočila na ukazateli kvalita signálu. Zkoušel jsem různě nastavovat DISEq1.0, DISEq1.1, 22KHz, typ LNB dokonce i napájení LNB ale všechno marné, natáhlo mi tam nějaké arabské, italské a kdoví co to všechno je ale programy od Orange žádné. Objevila se tam TA3 ale ta vůbec nešla tak nevím zda to je vůbec ona nebo také nějaký "emirát". Od syna přijímač nechci pokud možno brát aby se náhodou s ním něco nestalo, to by byla vnučka určitě moc smutná, ale když to jinak nepůjde tak budu muset.

Jo a děkuji za odpovědi.


tak rady si dostal,ale chýba nám spätná väzba či Ti pomohli a ak nie či si problém inak poriešil :D
VU+SOLO 4K,Zgemma H7S,et-4000,HDBOX 9100karty ICE výmena 2x, motor 42E-30W TV LED SAMSUNG UE40JU6072,MODUL CI+NEOTION :89:

rakato11 Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 07 bře 2012, 19:49

Re: Orange TV

Příspěvekod rakato11 » 08 lis 2018, 16:23

Děkuji za reakce, mám trochu málo času tak nestíhám. Dnes jsem vzal svůj AB Cryptobox HD650 a zašel k synovi vyzkoušet naladit programy ORANGE. Nejdříve jsem nastavil přijímač takto:
IMG_20181108_101727.jpg


Pak jsem změnil nastavení v přijímači takto:
IMG_20181108_104253.jpg


Oproti Skylinku má ORANGE veškeré kanály kódované čili i ta TA3 nejde volně a je potřeba dekódovací karta.
Co se ale stalo dále, když jsem přijímač vypnul, řekl jsem si že ještě jednou zkusím projít programy a tu na této frekvenci a stejném nastavení se již neukázala kvalita signálu a na vedlejší frekvenci co šly volné nějaké programy tak nešly i když ukazatel kvality signálu ukazoval hodnotu přes 60%. Tak jsem z toho jelen, nakonec asi přece jenom na to nastavení své paraboly použiji synův přijímač a budu mít alespoň jistotu. Dneska to již nestihnu, nechám to na zítra, doma pak v klidu budu pokračovat na zprovoznění toho Formulera, moc bych se to chtěl naučit, láká mě to.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 1663
Registrován: 19 říj 2007, 18:38
Poděkoval: 161 krát
Poděkováno: 198 krát

Re: Orange TV

Příspěvekod marsim21 » 08 lis 2018, 17:05

Základ je mít nastavenou parabolu na 16 E. Poté se dá hrát s nastavením Oscamu.
Obrázek






Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.

Uživatelský avatar
baranček Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 83
Registrován: 27 lis 2008, 17:35
Bydliště: Banská Bystrica
Poděkováno: 2 krát

Re: Orange TV

Příspěvekod baranček » 09 lis 2018, 06:42

rakato11 píše:Děkuji za reakce, mám trochu málo času tak nestíhám. Dnes jsem vzal svůj AB Cryptobox HD650 a zašel k synovi vyzkoušet naladit programy ORANGE. Nejdříve jsem nastavil přijímač takto:
IMG_20181108_101727.jpg

Pak jsem změnil nastavení v přijímači takto:IMG_20181108_104253.jpg

Oproti Skylinku má ORANGE veškeré kanály kódované čili i ta TA3 nejde volně a je potřeba dekódovací karta.
Co se ale stalo dále, když jsem přijímač vypnul, řekl jsem si že ještě jednou zkusím projít programy a tu na této frekvenci a stejném nastavení se již neukázala kvalita signálu a na vedlejší frekvenci co šly volné nějaké programy tak nešly i když ukazatel kvality signálu ukazoval hodnotu přes 60%. Tak jsem z toho jelen, nakonec asi přece jenom na to nastavení své paraboly použiji synův přijímač a budu mít alespoň jistotu. Dneska to již nestihnu, nechám to na zítra, doma pak v klidu budu pokračovat na zprovoznění toho Formulera, moc bych se to chtěl naučit, láká mě to.


ono by bolo ideálne vymeniť LNB monoblok za single.Raz som testoval AB s LNB monoblokom a mal som po vypnutí stejný problém.Zvolené nastavenia DiSEqC
sa nezachovali,už sa nepamätám,či tam existuje aj funkcia zvolené nastavenia Uložiť.Viem,len to,že po každom vypnutí som DiSEqC musel nastaviť znovu
VU+SOLO 4K,Zgemma H7S,et-4000,HDBOX 9100karty ICE výmena 2x, motor 42E-30W TV LED SAMSUNG UE40JU6072,MODUL CI+NEOTION :89:

grun
Nováček
Nováček
Příspěvky: 35
Registrován: 06 kvě 2011, 13:23
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát

Re: Orange TV

Příspěvekod grun » 09 lis 2018, 10:21

jak ti radí baranček , kup single konvertor , najdi si zkušební frekvence na Parabole (nekodované) a můžeš žačít , pamatuj , že 16°je slabší a 90 cm
pro stabilní příjem je podmínkou

Uživatelský avatar
baranček Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 83
Registrován: 27 lis 2008, 17:35
Bydliště: Banská Bystrica
Poděkováno: 2 krát

Re: Orange TV

Příspěvekod baranček » 09 lis 2018, 13:28

ideálna je moja105,už 85 má problém so slabými TP 11055,12523 keď zaprší no signál :8:
VU+SOLO 4K,Zgemma H7S,et-4000,HDBOX 9100karty ICE výmena 2x, motor 42E-30W TV LED SAMSUNG UE40JU6072,MODUL CI+NEOTION :89:


Zpět na „Diskuze Formuler F4 a F4 Turbo“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host