F4 Turbo combo problem

Odkaz pro stažení Images pro přijímače Formuler F4 a F4 Turbo.
zbynekh Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 9
Registrován: 30 říj 2017, 20:07

F4 Turbo combo problem

Příspěvekod zbynekh » 03 led 2018, 22:22

Zdravím ,mám F4Turbo combo a v něm Thomikovu zálohu ATV 6.1 (turbo) z 23.10. s vlastním settingem : Skylink CZ +DVB-T (Praděd), kartu mám v CAM Technisat TechniCrypt IRDETO CI+ , upravil jsem si skin (OpenPLI), HbbTv funguje jak má , ale mám menší problém a to ten, že se mi v nepravidelných intervalech zobrazuje infobar, při přepnutí na regionální mutaci ČT 1HD SM ( ze Skylinku) přijímač zamrzne (tmavá obrazovka) , pomůže přepnout na jiný program a zpět a opět vše funguje, dnes se přijímač nahodile sám restartoval...nevím v čem by mohla být chyba, v záloze od Thomika ? , v tom, že mám kartu v CAMu ? a v image běží oscam ? nebo je chyba v HW (reklamace ?) děkuji za rady , hozby

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 767
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 41 krát

Re: F4 Turbo combo problem

Příspěvekod efendy55 » 04 led 2018, 08:18

ťažko povedať , v prvom rade by som vybral CAM modul a skúšal bez neho že ako to pôjde . alebo skúsiť iné image lebo CAM nešlape spolahlivo v každom image . problém môže byť v image ,boxe alebo aj v CAM-e že mu proste ten tvoj typ nesedí .
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

zbynekh Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 9
Registrován: 30 říj 2017, 20:07

Re: F4 Turbo combo problem

Příspěvekod zbynekh » 04 led 2018, 10:33

CAM jsem měl v předchozím přijímači (Technisat Isio S3),nebyly s ním žádné problémy, když jsem dal do F4 turbo combo kartu pouze do čtečky s nainstalovanou Thomikovou zálohou (openATV) přijímač běžel ale občas se seknul ,takže předpokládám , že CAMem to nebude (vylučovací metoda...) spíš bych se přikláněl k nějakému problému s image nebo popř. s HW , otázka je , jestli vyzkoušet nainstalovat "čistou" ATV image (bez oscam,setting...) , nebo jinou image (Pli,HDF...), ale chci HbbTv takže Pli by byla poslední možnost ..., popř.je ještě možnost vyzkoušet zálohu image od někoho kdo jí má plně funkční a byl by jí ochoten mi jí poskytnout na testování, jinak mě nic jiného nenapadá , děkuji za reakce hozby
Formuler F 4 Turbo combo , Skylink CZ , Praděd DVB-T/T2

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 767
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 41 krát

Re: F4 Turbo combo problem

Příspěvekod efendy55 » 04 led 2018, 11:01

skús teda napr. hdfreaks-6.2 alebo openNFR .
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

zbynekh Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 9
Registrován: 30 říj 2017, 20:07

Re: F4 Turbo combo problem

Příspěvekod zbynekh » 04 led 2018, 16:50

takže jsem nahodil OpenNFR ,zatím to vypadá dobře , uvidíme po delším testování...
Formuler F 4 Turbo combo , Skylink CZ , Praděd DVB-T/T2

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 767
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 41 krát

Re: F4 Turbo combo problem

Příspěvekod efendy55 » 04 led 2018, 16:56

gratulujem ... :87: tak vidíš že to ide ináč openatv nie je veru žiadna sláva čo sa týka podpori CAM-modulov .... na to image bacha .... ináč ide super . o tom potom ... :89: treba sledovať aj ich forum občas .....
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

zbynekh Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 9
Registrován: 30 říj 2017, 20:07

Re: F4 Turbo combo problem

Příspěvekod zbynekh » 04 led 2018, 17:01

opravdu podpora CAMu v image OpenATV není nic moc , modul měl problém s inicializací , u NFR bez problémů naběhl, ještě to samozřejmě musím doladit k obrazu svému (skin) a hlavně rozchodit HbbTv...
Formuler F 4 Turbo combo , Skylink CZ , Praděd DVB-T/T2

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 767
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 41 krát

Re: F4 Turbo combo problem

Příspěvekod efendy55 » 04 led 2018, 17:06

asi pred 2-rokmy alebo tak nejak vraj openatv skončil s podporov pre tieto moduly ,ale pre nejaké boxy ešte vraj idú ,ale nie je to žiadna sláva ... :D ako píšem ....treba čítať občas aj na ich fore .... :106:
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

Uživatelský avatar
Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1111
Registrován: 17 lis 2008, 18:04
Poděkoval: 24 krát
Poděkováno: 77 krát

Re: F4 Turbo combo problem

Příspěvekod Thomik1 » 04 led 2018, 18:24

Ten image ATv má i další vadu , po přemístování programů přes dálkáč třeba do oblíbených se formule v pravidelných intervalech zasekává. Pomůže komplet vypnutí zapnutí ... Jinak co se týká infobaru to je zapnuté v menu , že ukáže při změně v epg infobar. :46:
Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.

zbynekh Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 9
Registrován: 30 říj 2017, 20:07

Re: F4 Turbo combo problem

Příspěvekod zbynekh » 07 led 2018, 19:30

Takže potvrzuji že po nainstalování image OpenNFR 6.0 přijímač jede bez problémů, žádné nahodilé restarty nebo nahodilé vyskakování infobaru jako u OpenATV , spolupráce s CI+modulem Technisat TechniCrypt IRDETO CI+ taktéž bez problémů , kromě počáteční inicializace ,kdy je potřeba po úplném restartu přijímače v menu CI ručně inicializovat modul, ten naběhne téměř ihned,skin jsem si nastavil podle sebe a nyní jen přemýšlím ,jaké pluginy nainstalovat...
Formuler F 4 Turbo combo , Skylink CZ , Praděd DVB-T/T2

zbynekh Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 9
Registrován: 30 říj 2017, 20:07

Re: F4 Turbo combo problem

Příspěvekod zbynekh » 11 led 2018, 22:19

Takže další poznatek: přijímač s image OpnenNFR šlape jak má, HbbTv se mi také podařilo rozchodit, ale našel se další problém a to ten, že při přepnutí na večerní (18:00h) regionální vysílání ČT 1 HD SM z ČT 1 HD (Skylink) přijímači zamrzne obraz , pomůže přepnout na jiný kanál a zpět a vše funguje, to stejné při ukončení regionálního vysílání a přepnutí zpět na ČT 1 HD , kdy zůstane černá obrazovka, zatím jsem to vyřešil tak , že jsem ČT 1 HD SM vyřadil a místo něj dal celoplošnou ČT 1 HD , kde nic takového nepozoruji , regiony tedy zatím sleduji po přepnutí na DVB-T (Praděd) ale je to takové polovičaté řešení...nějaké nápady? díky...
Formuler F 4 Turbo combo , Skylink CZ , Praděd DVB-T/T2

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 767
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 41 krát

Re: F4 Turbo combo problem

Příspěvekod efendy55 » 13 led 2018, 10:52

práve to skúšam na jednom TURBE-F4 a F3 a nič také napozorujem .... v oboch je image oepenatv-6.1... :87: skús preladiť ten TP a samozrejme daj pred scenovaním zmazať ... :55:
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

zbynekh Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 9
Registrován: 30 říj 2017, 20:07

Re: F4 Turbo combo problem

Příspěvekod zbynekh » 13 led 2018, 14:22

Ahoj díky za reakci , já mám image Open NFR 6.0 a kartu Skylink ICE v modulu Technisat TechniCrypt IRDETO CI+ , nemůže být problém právě v tomto ? Na jiných programech se mi nic takového nestává , že by přijímač zamrzl, je to opravdu jen při večerním přepnutí na regiony , kdy se na ČT 1 HD SM který mám naladěn mění celoplošné vysílání na regionální SM a zpět
Formuler F 4 Turbo combo , Skylink CZ , Praděd DVB-T/T2

Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 767
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 41 krát

Re: F4 Turbo combo problem

Příspěvekod efendy55 » 13 led 2018, 14:36

prečo vlastne používaš modul ked máš ice kartu ??? ved tá ide aj v oscame bez problémov.
Gigablue-4K, Gigablue Quad Plus, Solo-4K, Solo2, Zero, Formuler-F1,Formuler-F4 Turbo-S2-T2, Optimuss-OS3,[color=#FF0000]Octagon-4008 Xtrend-8500
[/color]

zbynekh Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 9
Registrován: 30 říj 2017, 20:07

Re: F4 Turbo combo problem

Příspěvekod zbynekh » 13 led 2018, 15:59

modul používám proto,že třeba nově na Skylinku pro nově spuštěnou Seznam.tv nepřipojili CAID 0D96 , takže bez modulu nic...a také hlavně do budoucna kde není garantovaná funčnost uni čteček...
Formuler F 4 Turbo combo , Skylink CZ , Praděd DVB-T/T2


Zpět na „Odkaz na stažení Images Formuler F4 a F4 Turbo“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host