ferguson ariva 200 hd

Rady,návody a možná řešení.

Moderátor: 005jon

Uživatelský avatar
korytnacka Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 198
Registrován: 26 pro 2011, 20:45
Bydliště: CSSR
Poděkoval: 45 krát
Poděkováno: 30 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: ferguson ariva 200 hd

Příspěvekod korytnacka » 07 říj 2017, 20:15

Už som to našiel asi................................
Něco o nastavení sítě v Arivě :
=====================
Nastavení místní sítě
------------------------------
DHCP...........................vypnutý
IP adresa......................192.168.001.040 ..... to číslo 040 je jen příklad, a u každého přijímače (=klienta) je jiné (050, 060 a pod.)
maska podsítě...............255.255.255.000......u všech př. je totéž
stand.brána...................192.168.001.001......u všech př. je totéž
základní DNS................192.168.001.001......u všech př. je totéž
náhradní DNS................000.000.000.000......u všech př. je totéž
Vybraná aplikace...........NewCamd klient
MAC adresa..................00:80:0f:11:88:88 ....u každé Arivy nastavit jinou a potom Arivu restartovat (tím se to uloží).

Po stisku červeného tlačítka se objeví tato stránka :

NewCamd
--------------
Server Number................1
URL...............................192.168.1.xx..........posl.dvojčíslí je u všech př. totéž, je to číslo serveru (portu) (to xx je jen příklad)
............................................ping
Server Port....................34033......34033......u všech př. je totéž, (pro případný druhý server jiné číslo, třeba 30000)
uživatel..........................nějaké heslo...........u každého přijímače (klienta) jiné (dle toho, co je zapsáno v serveru)
heslo............................ stejné jako uživatel, nebo i různé, dle toho, co je zapsáno v serveru
DES klíč........................0102 atd. až do 14.....u všech př. stejné
typ CA.......1..................Cryptoworks
AutoConnect.......ano......připojený
Obrázek

Uživatelský avatar
minko Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 27
Registrován: 01 říj 2017, 18:52
Poděkoval: 3 krát

Re: ferguson ariva 200 hd

Příspěvekod minko » 07 říj 2017, 20:37

zilizila píše:
minko píše:ani jeden zvas mi nepomohol to snad ale radsej nic 2otazky na ferguson ariva 200hd uplne som az mimo stoho skoda ze ten kudelski alebo mozno iny ludia kdyby tady bili snad by sa aspon jeden nasiel boze moj to sa ani neda opisat


Ahoj, ak spomínaš toho pána menom kudelski nemáš Ty na mysli užívateľa kudma611? Lebo on sa v Arive vyzná.

to neviem pisali sme si mozno pred 5 rokmi na niejakom fore nepametam si to raz mi volal a povedal som mu arivu 200 hd vtedy este ked boli cryptoworsk karty dal som mu cislo znej a pomali mi nabehovali programi nic som neplatil lenze odisiel do nemecka a odvtedy ziadne spravy mam aj jeho mail neodpisuje ja mam ip adresu vsetko ide naraz ako teraz vipli posraty internet vyhodilo mi a cakam kym sa pripojim lenze uz 2 a pol hodiny cakam nic

Uživatelský avatar
minko Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 27
Registrován: 01 říj 2017, 18:52
Poděkoval: 3 krát

Re: ferguson ariva 200 hd

Příspěvekod minko » 07 říj 2017, 20:42

korytnacka píše:Už som to našiel asi................................
Něco o nastavení sítě v Arivě :
=====================
Nastavení místní sítě
------------------------------
DHCP...........................vypnutý
IP adresa......................192.168.001.040 ..... to číslo 040 je jen příklad, a u každého přijímače (=klienta) je jiné (050, 060 a pod.)
maska podsítě...............255.255.255.000......u všech př. je totéž
stand.brána...................192.168.001.001......u všech př. je totéž
základní DNS................192.168.001.001......u všech př. je totéž
náhradní DNS................000.000.000.000......u všech př. je totéž
Vybraná aplikace...........NewCamd klient
MAC adresa..................00:80:0f:11:88:88 ....u každé Arivy nastavit jinou a potom Arivu restartovat (tím se to uloží).

Po stisku červeného tlačítka se objeví tato stránka :

NewCamd
--------------
Server Number................1
URL...............................192.168.1.xx..........posl.dvojčíslí je u všech př. totéž, je to číslo serveru (portu) (to xx je jen příklad)
............................................ping
Server Port....................34033......34033......u všech př. je totéž, (pro případný druhý server jiné číslo, třeba 30000)
uživatel..........................nějaké heslo...........u každého přijímače (klienta) jiné (dle toho, co je zapsáno v serveru)
heslo............................ stejné jako uživatel, nebo i různé, dle toho, co je zapsáno v serveru
DES klíč........................0102 atd. až do 14.....u všech př. stejné
typ CA.......1..................Cryptoworks
AutoConnect.......ano......připojený
vsetko sedy az na ten dhcp ak ho vypnem a idem s tym cervenym tlacitkom tam je vsetko v poriadku aspon dufam idem spet a uz mam dhcp zapnuty mac adresu mam inu a nemamnewcamd ale cccam

Uživatelský avatar
minko Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 27
Registrován: 01 říj 2017, 18:52
Poděkoval: 3 krát

Re: ferguson ariva 200 hd

Příspěvekod minko » 07 říj 2017, 20:49

korytnacka píše:Stiahol si ten manual k ARIVE 200 ked ho otvoriš najdeš tam nastavenie : 13.8 Aktualizace přes síť
Přijímač umožňuje aktualizaci softwaru přes internet. Podrobné informace o aktuálních
parametrech připojení najdete na internetových stránkách výrobce.
skus to nastavit podla foto manual :31:

takto mam protokol ftp
napis adresu ako mam tex
url mam ftp2.ferguson.pl/ferguson
uzivatelmam anonymous
heslo neviem ake je to tam
start

Uživatelský avatar
minko Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 27
Registrován: 01 říj 2017, 18:52
Poděkoval: 3 krát

Re: ferguson ariva 200 hd

Příspěvekod minko » 07 říj 2017, 20:57

minko píše:
korytnacka píše:Už som to našiel asi................................
Něco o nastavení sítě v Arivě :
=====================
Nastavení místní sítě
------------------------------
DHCP...........................vypnutý
IP adresa......................192.168.001.040 ..... to číslo 040 je jen příklad, a u každého přijímače (=klienta) je jiné (050, 060 a pod.)
maska podsítě...............255.255.255.000......u všech př. je totéž
stand.brána...................192.168.001.001......u všech př. je totéž
základní DNS................192.168.001.001......u všech př. je totéž
náhradní DNS................000.000.000.000......u všech př. je totéž
Vybraná aplikace...........NewCamd klient
MAC adresa..................00:80:0f:11:88:88 ....u každé Arivy nastavit jinou a potom Arivu restartovat (tím se to uloží).

Po stisku červeného tlačítka se objeví tato stránka :

NewCamd
--------------
Server Number................1
URL...............................192.168.1.xx..........posl.dvojčíslí je u všech př. totéž, je to číslo serveru (portu) (to xx je jen příklad)
............................................ping
Server Port....................34033......34033......u všech př. je totéž, (pro případný druhý server jiné číslo, třeba 30000)
uživatel..........................nějaké heslo...........u každého přijímače (klienta) jiné (dle toho, co je zapsáno v serveru)
heslo............................ stejné jako uživatel, nebo i různé, dle toho, co je zapsáno v serveru
DES klíč........................0102 atd. až do 14.....u všech př. stejné
typ CA.......1..................Cryptoworks
AutoConnect.......ano......připojený
vsetko sedy az na ten dhcp ak ho vypnem a idem s tym cervenym tlacitkom tam je vsetko v poriadku aspon dufam idem spet a uz mam dhcp zapnuty mac adresu mam inu a nemamnewcamd ale cccam

mac adresa mam taku 00:80:0f:e0:fc:1a

Uživatelský avatar
minko Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 27
Registrován: 01 říj 2017, 18:52
Poděkoval: 3 krát

Re: ferguson ariva 200 hd

Příspěvekod minko » 07 říj 2017, 21:01

zilizila píše:
minko píše:ani jeden zvas mi nepomohol to snad ale radsej nic 2otazky na ferguson ariva 200hd uplne som az mimo stoho skoda ze ten kudelski alebo mozno iny ludia kdyby tady bili snad by sa aspon jeden nasiel boze moj to sa ani neda opisat


Ahoj, ak spomínaš toho pána menom kudelski nemáš Ty na mysli užívateľa kudma611? Lebo on sa v Arive vyzná.

ahoj kde by som ho nasiel

Uživatelský avatar
korytnacka Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 198
Registrován: 26 pro 2011, 20:45
Bydliště: CSSR
Poděkoval: 45 krát
Poděkováno: 30 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: ferguson ariva 200 hd

Příspěvekod korytnacka » 07 říj 2017, 21:05

Zisti si ip adresu na routri ARIVA200 tu potom napiš tu
DHCP...........................vypnutý
IP adresa......................
musiš ju tam natvrdo natukat a potvrdit :D
Obrázek

Uživatelský avatar
minko Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 27
Registrován: 01 říj 2017, 18:52
Poděkoval: 3 krát

Re: ferguson ariva 200 hd

Příspěvekod minko » 07 říj 2017, 21:25

korytnacka píše:Zisti si ip adresu na routri ARIVA200 tu potom napiš tu
DHCP...........................vypnutý
IP adresa......................
musiš ju tam natvrdo natukat a potvrdit :D

fuha router mam tatrinet tp-link_a00b22
ja som este take nieco nerobil s routrom ani neviam ako sa to robi mam kabel zasunuti zasunuti do arivy inaksie takto chcem napisat aby bolo to na poriadku nemenujem jednoho predajcu on mi urobil este v maji potom niejako sa mi vipinalo isiel som do ip sdresy tam kdeje samopripojenie zapnuty dole je homeshare start vypnuty no a je tam este ktomu prihlasenie aj dole ja som sa stym takto bavil ze to prihlasenie som stlacal kim mi nenapisalo ash isiel som zanim tak mi povedal ze sa to neda spravit ze si mam kupit amiko chcel ho za 50eur +prpojenie cez internet 30eur lenze vtedy som nema peniaze ze by pockal a zatial mi urobil nie nechcel viete ja som mu dost pomohol stym ze vypredal prijmace amiko v mojej dedine asi 9+cez internet som mu vybavil aspon4 lenze vidite ako ma vyjeb.no ja som obvolal v meste nemenujem a natrafil som na jedneho co mi ten prijmac urobil este predtym ako som mu ho daval som sa opytal ci sa to da on samozrejme no povedal som mu ze to mam cez internet tak mi to urobil stym ze vtedy som mal lososa a teraz mam basistov lenze on opravil tak ze mi to ostalo ako som mal predtym viete dobre ze som si opisal ip adresu meno heslo vsetko islo ok no po 2 mesiacov mi to viplo a kym naskocilo uz som mal po filme tak vipinalo vtedy este ten predajce co som si zapametal hovoril mi ked nepojde tak mam vipnut prijmac aj internet wifi na 15 sekund a islo ta adresa ip sa mi meni 192168000103teraz mam to tak niekedy 102 101 100 lenze nemozem stale vipinat vtedy ak mi to spravil tak bez problemov islo teraz posledny mesiac sa mi to kazy vcera vipol internet vyhodilo a cakal som 3hodiny nakoniec som musel povipinat a dnes zase vipol internet a zase to urobilo ako vcera presne 19 16hod dakujem ze ste si to precitali cele aspon dufam ze takto mi pomozete

Uživatelský avatar
zilizila Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 232
Registrován: 28 pro 2010, 00:03
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 47 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: ferguson ariva 200 hd

Příspěvekod zilizila » 07 říj 2017, 21:40

minko píše:
zilizila píše:
minko píše:ani jeden zvas mi nepomohol to snad ale radsej nic 2otazky na ferguson ariva 200hd uplne som az mimo stoho skoda ze ten kudelski alebo mozno iny ludia kdyby tady bili snad by sa aspon jeden nasiel boze moj to sa ani neda opisat


Ahoj, ak spomínaš toho pána menom kudelski nemáš Ty na mysli užívateľa kudma611? Lebo on sa v Arive vyzná.

ahoj kde by som ho nasiel

Je členom tohto fóra, ale zatiaľ bez príspevku, tak mu skús poslať súkromnú správu: memberlist.php?mode=viewprofile&u=11683
Ešte si ho pamätám s ab-fóra, tam bol dosť aktívny.
zilizila
Obrázek
SatDreamLinux
VU+ Ultimo4K & OpenATV 6.1
VU+ ZERO & OpenATV 6.1

Gibertini OP 100SE + multifeed 13°E+19,2°E+23,5°E
Stream from Octagon SF4008 & Triax TSS 400 MKII
Gibertini OP 85LN + motor

Uživatelský avatar
minko Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 27
Registrován: 01 říj 2017, 18:52
Poděkoval: 3 krát

Re: ferguson ariva 200 hd

Příspěvekod minko » 07 říj 2017, 21:53

zilizila píše:
minko píše:
zilizila píše:
Ahoj, ak spomínaš toho pána menom kudelski nemáš Ty na mysli užívateľa kudma611? Lebo on sa v Arive vyzná.

ahoj kde by som ho nasiel

Je členom tohto fóra, ale zatiaľ bez príspevku, tak mu skús poslať súkromnú správu: memberlist.php?mode=viewprofile&u=11683
Ešte si ho pamätám s ab-fóra, tam bol dosť aktívny.

este to tam funguje ten forum a neviete ci tam sa nachadza

Uživatelský avatar
zilizila Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 232
Registrován: 28 pro 2010, 00:03
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 47 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: ferguson ariva 200 hd

Příspěvekod zilizila » 07 říj 2017, 22:22

ab-fórum funguje, ale už nie som jeho členom. Skús sa tam registrovať a poslať mu správu.
zilizila
Obrázek
SatDreamLinux
VU+ Ultimo4K & OpenATV 6.1
VU+ ZERO & OpenATV 6.1

Gibertini OP 100SE + multifeed 13°E+19,2°E+23,5°E
Stream from Octagon SF4008 & Triax TSS 400 MKII
Gibertini OP 85LN + motor

Uživatelský avatar
korytnacka Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 198
Registrován: 26 pro 2011, 20:45
Bydliště: CSSR
Poděkoval: 45 krát
Poděkováno: 30 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: ferguson ariva 200 hd

Příspěvekod korytnacka » 08 říj 2017, 12:56

minko tu ip adresu :192168000103teraz mam to tak niekedy 102 101 100 napiš do menu ARIVA200 tam ju potvrdiš a vypni DHCP ,ta adresa ip tam ostane natrvalo. :95:
teraz mač zapnute DHCP ...........daj off
vysvieti sa ti riadok nišie tam napiš aktualnu ip adresu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek

Uživatelský avatar
minko Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 27
Registrován: 01 říj 2017, 18:52
Poděkoval: 3 krát

Re: ferguson ariva 200 hd

Příspěvekod minko » 08 říj 2017, 13:18

korytnacka píše:minko tu ip adresu :192168000103teraz mam to tak niekedy 102 101 100 napiš do menu ARIVA200 tam ju potvrdiš a vypni DHCP ,ta adresa ip tam ostane natrvalo. :95:
teraz mač zapnute DHCP ...........daj off
vysvieti sa ti riadok nišie tam napiš aktualnu ip adresu.

ahoj mislis toto mam dat 192168000103 do prveho riadku

Uživatelský avatar
minko Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 27
Registrován: 01 říj 2017, 18:52
Poděkoval: 3 krát

Re: ferguson ariva 200 hd

Příspěvekod minko » 08 říj 2017, 13:23

korytnacka píše:minko tu ip adresu :192168000103teraz mam to tak niekedy 102 101 100 napiš do menu ARIVA200 tam ju potvrdiš a vypni DHCP ,ta adresa ip tam ostane natrvalo. :95:
teraz mač zapnute DHCP ...........daj off
vysvieti sa ti riadok nišie tam napiš aktualnu ip adresu.

tento obrazok co si mi posla taky nemam v arive napisem ty ako to mam alebo nie

Uživatelský avatar
korytnacka Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 198
Registrován: 26 pro 2011, 20:45
Bydliště: CSSR
Poděkoval: 45 krát
Poděkováno: 30 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: ferguson ariva 200 hd

Příspěvekod korytnacka » 08 říj 2017, 13:39

vusolo2 píše:tu mas nejake manuali

A200_manual_CZ_v7.pdf

stiahnul si tento manual od vusola tam su tie obrazky tak to naštuduj, :51:
pozri ešte sukromnu spravu!!!!!!!!!!!!!!!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek


Zpět na „Různé satelitní přijímače.“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host