Zprovoznění cccam - klient

Diskuze Zgemma H9.2H DVB-S2/T2/C 4K Ultra HD H.265 HEVC Combo
doylik Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 8
Registrován: 15 pro 2019, 00:04

Zprovoznění cccam - klient

Příspěvek od doylik »

Ahojte,
Pořídil jsem Zgemma H9 combo a potřeboval bych rozjet cccam jako klienta.
Mám k dispozici vzdálený server, jede proti němu už naše stará Alma a na stejné siti s Almou bych chtěl rozjet i Zgemmu.
Mám IP, login, heslo, cccam a newcamd port.
OpenATV verze 6.2, je tam i zainstalovaný plugin CCcam 2.3.2, zkusil jsem přidat profil do vzdáleného boxu, ale to asi není ono.
Jsem nováček v linuxových přijímačích, tak prosím co nejpodrobněji.
Díky.


Zgemma H9 Combo, OpenATv 6.3 2020-01-12

Uživatelský avatar
Warder Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 672
Registrován: 05 črc 2010, 16:47
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 88 poděkování

Re: Zprovoznění cccam - klient

Příspěvek od Warder »

Kedze tvrdis, ze mas linku na server (IP - meno - heslo) tak len na zgemme vlezes do /usr/keys/ a zeditujes subor CCcam.cfg.

Osobne by som to riesil Oscamom ale kazdemu podla jeho chuti. :89:


Nosce te ipsum.

Uživatelský avatar
EnoSat Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 413
Registrován: 26 úno 2010, 20:48
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 11 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zprovoznění cccam - klient

Příspěvek od EnoSat »

pridavaj to do svojho boxu , nie do vzdialeneho :51:


Dreambox 900UHD~500HD , Coolstream Zee2 , iNEOS ZX4 , TBS-5925-5520SE-5220 , WaveFrontier T90 , 39E-36E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-10E-7E-5E-1W-4W-30W , 93E~47W

doylik Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 8
Registrován: 15 pro 2019, 00:04

Re: Zprovoznění cccam - klient

Příspěvek od doylik »

Warder píše:Kedze tvrdis, ze mas linku na server (IP - meno - heslo) tak len na zgemme vlezes do /usr/keys/ a zeditujes subor CCcam.cfg.

Osobne by som to riesil Oscamom ale kazdemu podla jeho chuti. :89:
Ta složka je prázdná. Nějaké soubory se pohybují po fórech, ale nevím zda se správným obsahem, který potřebuju já. Zkusím tam nahrát co jsem stáhl.

Jinak lokální box mi nejde editovat. Jde o to, že to jsou pro mě nové pojmy, které mi nic neříkají, tak nevím kam přesně hrábnout. Zde intuice nějak nefunguje.
Díky


Zgemma H9 Combo, OpenATv 6.3 2020-01-12

doylik Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 8
Registrován: 15 pro 2019, 00:04

Re: Zprovoznění cccam - klient

Příspěvek od doylik »

Tak aktuální situace je taková, že jsem našel cccam.cfg ve složce etc. Podařilo se mi doplnit cestu na server včetně loginu, takže nyní v softcam panelu vidím server a jsem na něj připojen. Nicméně, když ladím ručně kanály, tak nic nenacházím. Přes automat ladění jen klasiku z astry 19.2E.
Díky za každou radu.


Zgemma H9 Combo, OpenATv 6.3 2020-01-12

Uživatelský avatar
baranček Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 291
Registrován: 27 lis 2008, 17:35
Bydliště: Banská Bystrica
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Re: Zprovoznění cccam - klient

Příspěvek od baranček »

A nemáš náhodou konvertor monoblok s nastavením na Astru 23,5 a Astru 19,2 ?.V tom prípade skús sa pohrať s konfiguračným módom tuneru a DiSEqCtom A,B.Napríklad zmeniť ak máš A-23,5-B-19,2 takto A-19,2-B-23,5.V prípade,že máš klasický konvertor tak si na Astre 19,2,keď ladíš na nej voľné kanály :89:


VU+SOLO 4K, DM-920,Gigablue TRIO4k,HDBOX 9100karty ICE výmena 2x, 2x motor 52E-30W TV LED SAMSUNG UE40JU6072,MODUL CI+NEOTION :89:

Uživatelský avatar
Warder Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 672
Registrován: 05 črc 2010, 16:47
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 88 poděkování

Re: Zprovoznění cccam - klient

Příspěvek od Warder »

Kuuurna chlapi dobre rano. Kolko sme toho vcera vecer vypili a co sme to vlastne pili ze sme zacali z CCcamom a sme zrazu na Disequ ? :D


Nosce te ipsum.

Uživatelský avatar
baranček Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 291
Registrován: 27 lis 2008, 17:35
Bydliště: Banská Bystrica
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Re: Zprovoznění cccam - klient

Příspěvek od baranček »

ako vidíš všetko je možné,začiatky sú ťažké a pokusy s linuxom sú v tejto fáze žiadúce pomôcť dobrou radou.Ja som svoj prvý linuxový stroj ihneď dokonale rozhasil a so skopenými ušami som bežal za predajcom,aby mi to znovu nastavil. :104:


VU+SOLO 4K, DM-920,Gigablue TRIO4k,HDBOX 9100karty ICE výmena 2x, 2x motor 52E-30W TV LED SAMSUNG UE40JU6072,MODUL CI+NEOTION :89:

doylik Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 8
Registrován: 15 pro 2019, 00:04

Re: Zprovoznění cccam - klient

Příspěvek od doylik »

Tak Diseqc A/B pomohl. Podařilo se naladit celý skylink, nicméně to spíš nejede než jede. A když se to rozjede, tak se to po chvíli sekne. EPG načteno je. Např HBO kanály mají SRN 66%, AGC 72%. Může to být špatně natočenou parabolou, pomalým internetem nebo to, že na stejné síti mám ještě jeden přijímač?
Díky


Zgemma H9 Combo, OpenATv 6.3 2020-01-12

Fishburn Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1086
Registrován: 25 úno 2010, 19:52
Bydliště: v Cyberprostoru
Dal poděkování: 49 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování

Re: Zprovoznění cccam - klient

Příspěvek od Fishburn »

uprav cccam.prio v etc/

a v etc/cccam.cfg bys měl mít cesty k souborum
viz:
SOFTKEY FILE : /usr/keys/SoftCam.Key
AUTOROLL FILE : /usr/keys/AutoRoll.Key
AUTOROLL FILE : /usr/keys/Autoupdate.Key
STATIC CW FILE : /usr/keys/constant.cw
CAID PRIO FILE : /etc/CCcam.prio
PROVIDERINFO FILE : /etc/CCcam.providers
CHANNELINFO FILE : /etc/CCcam.channelinfo



cccam.prio tak nějak je to z netu tak uprav... :idea: :?:
viz
P: 0624 1
P: 0624:B2D4FF,FFFFFF,FFFFFF,FFFFFF
P: 0D96:000000,000004,000008,00000C,000010,000048,000024
P: 0D97:000000
P: 0500:030B00
P: 0500:041950
P: 0500:043800
P: 0500:050F00

P: 1810:000000
P: 1830:000000
P: 1843:000000
P: 0D98:000000
P: 0D95:000000
P: 098C:000000
P: 0500:030B00
P: 0609:000000
P: 0B00:000000
P: 0100:00006D
P: 0100:00006C
P: 1817:00006A
P: 1884:000000:1171
P: 1884:000000:113D
P: 1884:000000:116F
P: 1803:000000
P: 0100:000068


#P: 0D96:000000,000004,000008,00000C,000010,000048,000024
I: 0D96:000000:3391 #"SKY LINK - Nova HD"
I: 0D96:000000:3392 #"SKY LINK - Prima Televize HD"
I: 0D96:000000:3394 #"SKY LINK - Nova Action HD"
I: 0D96:000000:3396 #"SKY LINK - Prima COOL HD"
I: 0D96:000000:3397 #"SKY LINK - Dajto HD"
I: 0D96:000000:3398 #"SKY LINK - J@J HD"
I: 0D96:000000:3399 #"SKY LINK - J@J PLUS HD"
:89:


AzBoxE.,SG2100,Par 90,1xTwinQuad , TV-Sharp 3D Ult
E2 OpenRsi 3.0 v.21.7.2013 CCcam 2.2.1
Amiko Alien Min OpenATV 6.2,OSC r11438 sh4
Formuler F4 Turbo Combo hevc
OpenATV 6.3 ICE irdeto 0624 Oscam svn r11507+NewCamd to CCcam 2.2.1 Aktive

Uživatelský avatar
Warder Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 672
Registrován: 05 črc 2010, 16:47
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 88 poděkování

Re: Zprovoznění cccam - klient

Příspěvek od Warder »

doylik prvorade si nastav / daj si nastavit poriadne parabolu !


Nosce te ipsum.

Uživatelský avatar
baranček Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 291
Registrován: 27 lis 2008, 17:35
Bydliště: Banská Bystrica
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Re: Zprovoznění cccam - klient

Příspěvek od baranček »

Mal som zgemmu H7S a teplomery ukazovali signál v priemere 10-15% nižší ako je obvyklé na iných linuxových prijímačoch.Tak pozor na to pri nastavovaní paraboly :96:


VU+SOLO 4K, DM-920,Gigablue TRIO4k,HDBOX 9100karty ICE výmena 2x, 2x motor 52E-30W TV LED SAMSUNG UE40JU6072,MODUL CI+NEOTION :89:

doylik Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 8
Registrován: 15 pro 2019, 00:04

Re: Zprovoznění cccam - klient

Příspěvek od doylik »

Warder píše:doylik prvorade si nastav / daj si nastavit poriadne parabolu !
Parabolu aj dvbt anténu tu byli dělat profíci s měřáky. Před půl rokem. Teprv teď řeším satelit.


Zgemma H9 Combo, OpenATv 6.3 2020-01-12

Uživatelský avatar
baranček Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 291
Registrován: 27 lis 2008, 17:35
Bydliště: Banská Bystrica
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Re: Zprovoznění cccam - klient

Příspěvek od baranček »

Najlepšie by bolo,keby si to poriešil cez oscam s pridaním readra do oscam server s protocolom cccam a v oscam useri vytvoriť nový account pre meno a heslo od poskytovateľa :89:


VU+SOLO 4K, DM-920,Gigablue TRIO4k,HDBOX 9100karty ICE výmena 2x, 2x motor 52E-30W TV LED SAMSUNG UE40JU6072,MODUL CI+NEOTION :89:

doylik Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 8
Registrován: 15 pro 2019, 00:04

Re: Zprovoznění cccam - klient

Příspěvek od doylik »

baranček píše:
18 pro 2019, 14:28
Najlepšie by bolo,keby si to poriešil cez oscam s pridaním readra do oscam server s protocolom cccam a v oscam useri vytvoriť nový account pre meno a heslo od poskytovateľa :89:
Dokázal by jsi mi s tím pomoct? Případně odkázat na nějaké návody? Po půl roce se to zase nějak rozhasilo a teď 15 sekud jedu a 15 nejedu furt dokola. Klidně to předělám na oscam, pokud jde využít ten cccam login. Díky!


Zgemma H9 Combo, OpenATv 6.3 2020-01-12

Odpovědět

Zpět na „Diskuze Zgemma H9.2H DVB-S2/T2/C 4K Ultra HD H.265 HEVC Combo“