SHOWBOX VITAMIN 5000 HD a Enigma2 prva verzia Bootloader

Rady a návody k E2.

Moderátoři: By.Bob, s@pro

dubor
Nováček
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 20 úno 2013, 12:05

Re: Ako na to? SHOWBOX VITAMIN 5000 HD a Enigma2

Příspěvek od dubor »

prva cast sa mi podarila, bootloader presiel a vitamin ukazuje ON. Avsak druha cast mi nejde, urobim vsetko podla navodu cez HDCLONE a vitamin nezacne flashovat. Robil som viacere flashky od pastomana a steinera, ale ani jednu nezacne flashovat po restarte. Viete mi s tym pomoct, kde moze byt chyba?


Uživatelský avatar
polomarko
Nováček
Nováček
Příspěvky: 185
Registrován: 28 led 2011, 18:29

Re: Ako na to? SHOWBOX VITAMIN 5000 HD a Enigma2

Příspěvek od polomarko »

skus pripojit vitamina s PC cez seriový kryzeny kabel a spustit program putty mal by ti ako tak vypísat v com moze byt chyba


Vitamin 5000HD, HDBOX 9150+, 19,2E / 23,5E / 0,8W / 39E, Skylink ICE
vitamin Slovakia
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 505
Registrován: 07 pro 2011, 20:31
Bydliště: pov bystrica okolie
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 6 poděkování

Re: Ako na to? SHOWBOX VITAMIN 5000 HD a Enigma2

Příspěvek od vitamin »

chybu budeš mat pri prvom natiahnuti softu na e2.mne to urobilo to iste a musel som do vitaminu dat stary soft cez kabel ako radi polomarko.potom natiahni ten boot loder na e2 na inom kluči .mne to urobil usb kluč.potom pri novom natiahnuti do vitaminu musi trvat vymazanie stareho softu asi 2minuty.mne to prvi krat trvalo iba chvilu a ukazalo tiež iba on.ale novy soft už e2 nenatiahlo.po tej oprave išlo potom už všetko ok.


Pavell23
Nováček
Nováček
Příspěvky: 20
Registrován: 07 bře 2009, 18:52

Re: Ako na to? SHOWBOX VITAMIN 5000 HD a Enigma2

Příspěvek od Pavell23 »

Zdravím všechny. Tak jsem taky zkoušel nacpat do vitamina e2 a taky se mi stalo že e2 nenabootoje. Jen svítí ON. Chápu správně že do stb musím nahrát přes kabel a progran X_down origo fw. a celej postup opakovat??


Uživatelský avatar
005jon Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1151
Registrován: 04 úno 2009, 16:21
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 145 poděkování

Re: Ako na to? SHOWBOX VITAMIN 5000 HD a Enigma2

Příspěvek od 005jon »



Obrázek Obrázek ObrázekObrázek

Vitamin HD5000 e2
Obrázek
Uživatelský avatar
Steiner
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 599
Registrován: 10 pro 2011, 14:37

Re: Ako na to? SHOWBOX VITAMIN 5000 HD a Enigma2

Příspěvek od Steiner »

Pavell23, chyba je možno len v tom, že nemáš ten správny typ USB klúčika, nič viac.


„Cross of Iron“
Pavell23
Nováček
Nováček
Příspěvky: 20
Registrován: 07 bře 2009, 18:52

Re: Ako na to? SHOWBOX VITAMIN 5000 HD a Enigma2

Příspěvek od Pavell23 »

Steiner píše:Pavell23, chyba je možno len v tom, že nemáš ten správny typ USB klúčika, nič viac.
A jaký bys mi doporučil,nebo jinak který určitě funguje?


Pavell23
Nováček
Nováček
Příspěvky: 20
Registrován: 07 bře 2009, 18:52

Re: Ako na to? SHOWBOX VITAMIN 5000 HD a Enigma2

Příspěvek od Pavell23 »

Pavell23 píše:
Steiner píše:Pavell23, chyba je možno len v tom, že nemáš ten správny typ USB klúčika, nič viac.
Výměna USB pomohla. Díky


paja
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 27 led 2013, 18:35

Re: Ako na to? SHOWBOX VITAMIN 5000 HD a Enigma2

Příspěvek od paja »

Ahoj všichni :89: nastavil jsem ve vitaminu enigmu 2 ale když vyberu ze seznamu program tak mě napíše "Služba nebyla nalezena , SID nebyl nalezen v PAT,, Prosím o radu kde může být chyba. Děkuji moc


Napichovac Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 15 úno 2011, 11:08

Re: Ako na to? SHOWBOX VITAMIN 5000 HD a Enigma2

Příspěvek od Napichovac »

Protože jsem měl pár dotazů na to jak udělat linuxovou flashku pro E2, spáchal jsem krátký návod jak na to. Třeba by se to někomu z vás taky mohlo hodit. http://uloz.to/xpuMiP2/navod-zip Heslo je: Vitamin


kolja.satelit
Nováček
Nováček
Příspěvky: 37
Registrován: 20 led 2009, 12:43

Re: Ako na to? SHOWBOX VITAMIN 5000 HD a Enigma2

Příspěvek od kolja.satelit »

Napichovac píše:Protože jsem měl pár dotazů na to jak udělat linuxovou flashku pro E2, spáchal jsem krátký návod jak na to. Třeba by se to někomu z vás taky mohlo hodit. http://uloz.to/xpuMiP2/navod-zip Heslo je: Vitamin
Dobrý den,udělal všechno podle navodu a mně na displeji vitaminu piše jenom VITAMIN HD, co mam delat,de chyba,dik


Uživatelský avatar
ShaMan
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 652
Registrován: 17 lis 2008, 16:39
Dostal poděkování: 7 poděkování

Re: Ako na to? SHOWBOX VITAMIN 5000 HD a Enigma2

Příspěvek od ShaMan »

kolja.satelit píše:
Napichovac píše:Protože jsem měl pár dotazů na to jak udělat linuxovou flashku pro E2, spáchal jsem krátký návod jak na to. Třeba by se to někomu z vás taky mohlo hodit. http://uloz.to/xpuMiP2/navod-zip Heslo je: Vitamin
Dobrý den,udělal všechno podle navodu a mně na displeji vitaminu piše jenom VITAMIN HD, co mam delat,de chyba,dik

Jak to máš připojené k TV , přes HDMI nebo Scart ?


Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
cvrlik Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: 02 led 2011, 22:41

Re: SHOWBOX VITAMIN 5000 HD a Enigma2 prva verzia Bootloader

Příspěvek od cvrlik »

005jon píše: 10 úno 2013, 22:44 Návod - SHOWBOX VITAMIN 5000 HD a Enigma2 prva verzia Bootloader 14.12.2012 (už sa nepouživa)

Do boxu nahrát nový loader , postup je stejný jako firmware

sapro_vitamin_hd5000_boot_kernel_20121214_2354.bin

Box pak už nemá firmware pouze nový Linuxový boatloader
bez Flešky s E2 bude vypisovat pouze ON

__________________________________________________________________________________________


__________________________________________________________________________________________

Postup pre Windows
Pre tých čo nemajú Linux.


Obnovenie zálohy Linux (083) súborový systém EXT2 a Enigma2 cez program HDclone


Priečinok „ HDClone Images“ uložte do PC C:/

Spustime aplikáciu hdclone

Postupujte podľa obrázkov.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
:spim:


Zdravím dobrých ľudí, toto už asi majú mnohí za sebou, ale skúsim Vás poprosiť..

Je tento loader sapro_vitamin_hd5000_boot_kernel_20121214_2354.bin stále použiteľný? Nič novšie som tu nenašieľ. Vytiahoľ som vitamina, že to rozchodím. Mal som tam ešte niektorý z pôvodných FW a tak som tento loader natiahol cez USB.
Teraz keď skúšam E2 cez USB tak sa nič nedeje (iba ON, skúšal som nor verzie po roku 2016, http://forum.satdigitalne.cz/viewforum.php?f=515 , staršie sa už ani nedali stiahnuť). Ja som to rozbaľoval cez 7ZIP .. sú tie postupy cez HD clone platné, lebo to je už aj vymazané??

Ďakujem


Odpovědět

Zpět na „VITAMIN - rady a návody E2“