DTS

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

ltrejbal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

DTS

Příspěvek od ltrejbal »

Hraje nekomu DTS zvuk? Ja pustim mkv, ktery ma AC3 a DTS a AC3 hraje a jakmile prepnu zvuk na DTS, tak je konec.

AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: DTS

Příspěvek od grantec »

ide - len si zmen nastavenie audio v Menu - Nastavenia. Teda- skusal som len cez optiku - cez HDMI nie.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
ltrejbal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ltrejbal »

grantec píše:ide - len si zmen nastavenie audio v Menu - Nastavenia. Teda- skusal som len cez optiku - cez HDMI nie.
No ja to mam HDMI a nic. Nastaveno mam:
Default Audio format - AC3 (druha volba je off)
Vystup zvuku - Stereo (dalsi volby jsou L,P)
Vystup Dolby - Compressed

Zkusim koupit optiku a dat to do receiveru, ale to je neco jineho. Chci prehravat jen s TV.

AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

ja zas nemam na telke audio zosilovac- tak optika je pre man vyhodnejsia.

danmark
Nováček
Nováček

Příspěvek od danmark »

to Grantec: nehněvej se na mě kamaráde ale ty vždy povíš kde nastavit ale nikdy co a jak nastavit!!! To už je poněkolikáté co jsem si toho všiml.Ale nikdo nejsme dokonalý.Mě DTS taky nejde a DD konečně až s posledním firmwarem ano.Ovšem jen pokud nastavím výstup komprimovaně.Je v tom nějakej bordel a ten přehrávač na tom je asi spousta softvarové práce.Ikdyž dnes jsem si užil Deathrace v 1080p +DD a ušlo to :38:

Clarke.Tech ET9000 HD+Samsung LE46B651+1TB Samsung Spinpoint
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Presne ako pises. Ozaj malokedy napisem presnu hodnotu parametra. Nieje na tom nic zakerne. V zasade plati,ze rozchodim akykolvek sat. prijimac. A ze ich mam pozehnane . :) Nieje v mojich silach si pamatat, ktory parameter v ktorom prijimaci na aku hodnotu nastavit. Ked su dve alebo tri moznosti - predpokladam,ze zistit spravnu hodnotu by nemal byt problem. Hlavne je vediet,ze sa to da, a kde treba zmenit parametre. Ked nastavujem ja novy sat. prijimac, postupujem metodou pokus/omyl. Niektore mrchy odolavaju - vtedy nastupi google .
Raz si zvyknem aj na GUI tohto prijimaca (tazko sa mi zvyka) a potom budem mat menu v hlave a budeme vediet presne poradit ako to robim pri enigme. Pri enigme vypadaju moje rady asi takto: modre, cervene, OK, 2x sipka dole, OK, OK, pockat a ked nastupi zakladna tabulka -zelene.
Cakam, ze v GUI azbobxu sa este cosi zmeni, tak si ho nechcem zatial ani presne fixovat v hlave.

cslu
Nováček
Nováček

Příspěvek od cslu »

danmark píše:to Grantec: nehněvej se na mě kamaráde ale ty vždy povíš kde nastavit ale nikdy co a jak nastavit!!! To už je poněkolikáté co jsem si toho všiml.Ale nikdo nejsme dokonalý.Mě DTS taky nejde a DD konečně až s posledním firmwarem ano.Ovšem jen pokud nastavím výstup komprimovaně.Je v tom nějakej bordel a ten přehrávač na tom je asi spousta softvarové práce.Ikdyž dnes jsem si užil Deathrace v 1080p +DD a ušlo to :38:
nic ve zlém, nevím proč mu to vyčítáš přece tě nemůže vést za ručičku , stačí napsat ,že to jde a hotovo, je na každém aby si to oťukal pak se to i lépe pamatuje, naopak Grantec káždému ochotně odpoví a poradí i když se některé věci opakují a stačilo by se podívat pár dní zpět.

danmark
Nováček
Nováček

Příspěvek od danmark »

jasnýýýý šak já Granteca miluju :15: už jsem na to přišel, já totiž taky rozchodím všechno co mi přijde pod ruku ale někdy by to ušetřilo čas.ale díky za toto forum :106:

Clarke.Tech ET9000 HD+Samsung LE46B651+1TB Samsung Spinpoint
riddle
Nováček
Nováček

Příspěvek od riddle »

Tak ze DTS stopa lze prehrat bez problemu:
Zvystup zvuku : AC3
Vystup Dolby : Uncompressed

Klady: lzze prehravat DTS bez problemu
Zapory: AC3 se nedekoduje , kdyz se prepnes vystup Dolby na Compressed tak AC3 jede ale DTS zlobi...

Sice to neni idelalni ale aspon neco a jinak v menu prepinat....

ltrejbal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ltrejbal »

riddle píše:Tak ze DTS stopa lze prehrat bez problemu:
Zvystup zvuku : AC3
Vystup Dolby : Uncompressed

Klady: lzze prehravat DTS bez problemu
Zapory: AC3 se nedekoduje , kdyz se prepnes vystup Dolby na Compressed tak AC3 jede ale DTS zlobi...

Sice to neni idelalni ale aspon neco a jinak v menu prepinat....
To teda nevim jak jsi to dokazal. Tohle jsem samozrejmne jiz zkousel a ted po tve informaci jsem to radeji znovu overoval a mne to tedy pres HDMI neleze ani kdyz dam Uncompressed ani Compressed. Optiku jsem bohuzel nemohl vyzkouset, protoze jsem dnes objel 3 elektroshopy a nikde nemeli kabel.

riddle
Nováček
Nováček

Příspěvek od riddle »

zesilovac mam Yamahu HTR-6130, cice nevim jak se to stalo ale chodi to.. pokud je to nejakej erorrrr :) tak to je mazec :)

ltrejbal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ltrejbal »

riddle píše:zesilovac mam Yamahu HTR-6130, cice nevim jak se to stalo ale chodi to.. pokud je to nejakej erorrrr :) tak to je mazec :)
No to asi neni erorr, protoze to DTS ti predpokladam dekoduje ten zesilovac a ne Azbox. Myslim, ze az sezenu ten zatrolenej optickej kabel, tak to bude hrat i v mem starickem Sony receiveru, ale ja myslim, ze by mel umet Azbox dekodovat dts a postet ho pres HDMI rovnou do telky, abych nemusel poustet receiver.

ltrejbal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ltrejbal »

riddle píše:zesilovac mam Yamahu HTR-6130, cice nevim jak se to stalo ale chodi to.. pokud je to nejakej erorrrr :) tak to je mazec :)
Tak jsem konecne sehnal kabel a zkusil pres receiver a opravdu funguje. Bohuzel ale mam jiny problem a to ze DTS zvuk seka. Zkusil jsem u 2 filmu a stejny vysledek. Neda se to poslouchat. Netusim, zda neni nejaky problem v tom kabelu, protoze s tim nemam zkusenosti, ale to se mi nezda.
Jinak mne take prekvapilo, ze zlute tlacitko na DO funguje na prepinani zvuk stop jen u TV a kdyz prehravam file, tak musim do menu vlevo :-((

riddle
Nováček
Nováček

Příspěvek od riddle »

jak rikam DTS se mi taky sekalo ale pak se neco stalo a DTS zacalo chodit tak jak ma, sic jsem ozelil AC3 5.1 ale to neni problem zase prehazet nastaveni a AC3 si zase rozchodit.

ltrejbal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ltrejbal »

riddle píše:jak rikam DTS se mi taky sekalo ale pak se neco stalo a DTS zacalo chodit tak jak ma, sic jsem ozelil AC3 5.1 ale to neni problem zase prehazet nastaveni a AC3 si zase rozchodit.
Nema nekdo stejnej problem? Uz jsem zkusil vsechny kombinace a nic :-( Proste to vypada, ze nejak nestiha datovej tok a cuka se. Ale proc to nevim. Nechce se mi kvuli tomu prevadet DTS na AC3 a zase to pridavat do mkv.
A proc to nejde do hdmi take nikdo nevysvetlil. Pritom dekoder dts by tam snad mel byt.

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“