CCCam - priority a ignore list

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
misut
V.I.P.
V.I.P.

CCCam - priority a ignore list

Příspěvek od misut »

Libco chtěl bych osvětlit priority a ignore list na AZ Boxu,pro každý program zvlášť ,např. kódovámí crypto .. 0D03,. a 0D0F nebo 0D07.Snad se to dělá dle signálu pro frekvence,ale jsem z toho jelen.Jestli můžeš vysvětlit budu rád,nebo i někdo kdo ví!!!
Díky :70:

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CCCam - priority a ignore list

Příspěvek od grantec »

Obycajne sa priraduje NIT - Sietovy identifikator , PID - programovy identifikator a CAID - Identifikator kodovacieho systemu .
Identifikacia podla frekvencie by nebola prilis ucinna, alebo by bola skor matuca- rovnaka frekvencia sa moze nachadzat na viacerych satel. poziciach.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
libco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od libco »

Rád by som to vysvetlil čo najpresnejšie, ale nenašiel som na AZ informácie o programoch. Preto som použil toto. (použité z Dreambox7000, img Gemini, je to vlastne enigma1)
Screenshot - 23. 8. 2009 , 8_31_01.png
Je tam možnosť výberu Stream info = info o programe a Info = info o systéme.
Nás zaujíma Stream info = info o programe

1. časť info o programe.
Screenshot - 23. 8. 2009 , 8_31_18.png
Tu je pre nás zaujímavý údaj Service ID (SID) tu je konkrétne 1f43h, na to "h" zabudnite, berieme do úvahy len 1f43.

2. časť info o programe.
Screenshot - 23. 8. 2009 , 8_31_37.png
Tu je pre nás zaujímavý údaj Systém použitý ve službě (CAID)
0d03h
0d0fh
0d70h
Na to "h" zabudnite, berieme do úvahy len prvé 4 čísla (písmená).

3. časť info o programe.
Screenshot - 23. 8. 2009 , 8_32_20.png
Tu sú informácie o nastavení programu na družici.

Prio a ignore používa nasledovný systém:
Prio uprednostňuje:
P: CAID = uprednostňuje konkrétneho poridera
P: 0d03
P: CAID:ID = uprednostňuje konkrétneho poridera aj s identifikáciou providera
P: 0d03:000000
P: CAID:ID:SID = uprednostňuje konkrétny program
P: 0d03:000000:1f43

Ignore zakazuje.
Nastavenie je také isté ako u prio, len namiesto P: sa dá I:
I: CAID = zakzuje konkrétneho poridera
I: 0d03
I: CAID:ID = zakazuje konkrétneho poridera aj s identifikáciou providera
I: 0d03:000000
I: CAID:ID:SID = zakazuje konkrétny program
I: 0d03:000000:1f43

Teraz
Ako vidieť na obrázku, CAID sú tam 3 možnosti. Čiže ak chceme uprednostniť program ČT1, teoreticky by sme mohli použiť nasledovné:
P: 0d03:000000:1f43
P: 0d0f:000000:1f43
P: 0d70:000000:1f43
Teraz však záleží na tom, kartu akého providera máme k dispozícii.
Ak 0d03 a dáme prio tie ďalšie dva CAID, program sa nemusí rozkódovať.
Ak máme kartu 0d70 a dáme prio P: 0d70:000000:1f43, program by sa mal rozkódovať, ak nie, ešte môžme dať ignore I: 0d03:000000:1f43 a I: 0d0f:000000:1f43.

Záverom.
V mnohých prípadoch stačí dať len CAID, ale to je už na experimentovaní každého z nás.

Ešte jedna poznámka.
Asi ste si všimli, že na obrázkoch nevidieť ID. Kde ho vziať? Ja mám malý domáci server, takže vo webinterface CCcam serveru vidím v záložke Clients čo je naladené u klienta. Príklad:
azbox |192.168.2.128 |00d 01:03:32|00d 00:00:13|283 (261) |0 (0)|2.1.1 |CSLink-CT 1 [CW]-0D03:000000:1F43 (ok), preto viem, že ID je 000000.
Vy sa môžte orientovať z CCcam.channelinfo. Ak ste inštalovali do AZ cccamset (grantec), nájdete ho v /EMU/OpenXCAS/etc/CCcam.channelinfo. Nie je veľmi bohatý, preto si niečo skúste nájsť na nete.

Veľa zdaru. :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

ICQ 563 123 279
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

V AZ HD je to jednoduchšie - stačí stlačiť OK. Info o programe začína dolu s názvom družice. Avšak SID na ČT1 je iný ako v Dreame.
Bude treba použiť kalkulačku. Grantec určite dopíše postup
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
libco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od libco »

Nevidím tam CAID.

ICQ 563 123 279
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

To je pravda, ale táto informácia je ľahko zistiteľná podľa karty

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Nic jednoduchsie neexistuje .
V pocitaci si vyhrabte kalkulacku, prepnite ju do modu vedecka kalkulacka.
Podla screenu vidim,ze azbox pise SID v decimalnej sustave.
Zapisem do kalkulacky 8003 a stlacim HEX - prevedie mi to na 1f43 . :D
Co sa tyka sietoveho idenitfikatora- to pri CAID 0D03 nieje, takze tam kludne mozu ostat 000000

libco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od libco »

grantec píše:Nic jednoduchsie neexistuje .
V pocitaci si vyhrabte kalkulacku, prepnite ju do modu vedecka kalkulacka.
Podla screenu vidim,ze azbox pise SID v decimalnej sustave.
Zapisem do kalkulacky 8003 a stlacim HEX - prevedie mi to na 1f43 . :D
Co sa tyka sietoveho idenitfikatora- to pri CAID 0D03 nieje, takze tam kludne mozu ostat 000000
Prepočet je dobrý, le nechápem prečo to nie je priamo na obrazovke. Myslím že by sa mohol dať podnet na úpravu a doplniť tam aj CAID, poprípade ID.

ICQ 563 123 279
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Podnet je dávno podaný, ale priorita je dnes úplne inde

Obrázek
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

libco píše: Prepočet je dobrý, le nechápem prečo to nie je priamo na obrazovke. Myslím že by sa mohol dať podnet na úpravu a doplniť tam aj CAID, poprípade ID.
Pre bezneho smrtelnika je desiatkova sustava prirodzenejsia. sestnastkovu sustavu pouzivaju (napriklad) vnutorne aplikacie sat.prijimaca. Vidno,ze si si jakziv nekupoval cez phone opravnenia na PAYTV - napriklad na Premiere- ked si chces zakupit konkretny program. Zaujimalo by ma, ako by si za tel. cislom zadal na klavesnici v rezime hovoru 1f43. Pocas hovoru je mozne zadavat len ciselne udaje - pre volby. :D :D K comu by bolo platiacemu abonentovi 1f43, ked ten program by nevedel zadat na klavesnici a teda si ho ani kupit ?
Na druhej strane - potrebne udaje su v subore Channell.info - ak nie , doplnte ich tam, zverejnite aj na zahr. forach a uz vecer sa objavi aj na "oficialnom" uploade pre CCcam .
Rozdelte prividerov na Gital a Skylink , zapiste jednotlive programy a bude :115: aj od samotneho guru CCcamu . :D

misut
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od misut »

Vše dělám dle vašeho návodu a /něco asi špatně!!/ odebírám dvakrát newcamd,oba 5.25.Jeden crypto.. Caid 0D03 druhý 0D0f.Oba mám i v Octagonu,kde všechny programy jedou bez problémů!!Na AZ mi však nejde program CS film/mini/XXX -11876/H/,ale jiné ať s Caid 0D03,nebo 0D0f jedou.Vytvořil jsem proto prioritu pro tento program,který je v Octagonu rozkódováván 0D0F - P: 0d0f:000000:332C a opačně ignore pro 0D03,ale ani ťuk :95: co dělám špatně?
Protože mám i CCCam,používám dvbapiCas :51:

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Slavny CS film a preco nejde.
Na cs filme sa prizivuju viaceri :) Rano je to CSfilm mini, cez den CS film a v noci XXX . Na kazdej karte je opravnenie pre inu casove obdobie z dna. A tu nastava problem.
Jednotliva cast dna je odlisena len PID- program ID. SID ostava rovnake.
Uvediem priklad :
Karta 0D0F gital . Csfilm mini - opravnenie ano, Csfilm - nie, XXX ano
Karta 0D03 skyl. CSfilm mini -opravnenie nie, CSfilm -ano , XXX ano .
Kto by sa v tom bordeli mal vyznat ,ze ?
Predstav si,ze pouzijes 0D0F na pristup CSfilm . rano - pozeras, cez den nie , vecer ano. Ako to odlisit , ked cez den potrebujes na csfilm prioritu CAID 0D03 ? Budes prepisovat priority list podla casoveho useku dna ?
Cisto teoreticky by stacilo pouzit rozlisenie podla PID, lenze co robi hlupy CCcam ? Ako prve berie CAID - tie dalsie udaje uz tak moc dolezite niesu , aj ked ich za urcitych oklonosti vie pouzit.
Na DM sa to da riesit elegantne- spustenim dvoch emualtorov CCcam -jeden ako server a druhy ako klient. Klient - teda bez podpory servera , nema totiz problem a dokaze po nespravnom ecm hladat pristup aj na inych poziciach - teda raz aj na 0D03 prejde (v nasom priklade) .
Ja by som to riesil v tomto pripade definovanim pre CSfilm prioritu CAID a PID pre csfilm(denny) a XXX (nocny).
Rovnako s tymto problemy nema ani mgcamd. Trva dlhsie, kym sa rozhodne pre spravnu kartu, ale sa rozhodne.
Dalsie mozne riesenie je pouzit dva zapisy - jeden priamo na port k citacke ,kde je 0D03 a druhy na port k citacke 0D0F .

misut
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od misut »

Grantec vše cos napsal chápu, a díky za odpověď,pro mě je ale největší problém,že přístroj možná druhé řady /Octagon/ se na prioritu neptá,a úplně v pohodě si vybere tu lepší A I KDYŽ MÁ TŘEBA TŘI možnosti.Někdy u Eurosportu i 6-možností!!!!!! :32:

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

jasne ,ale c line zvladne len jednu .
a ako vravim- pomoz si sam a pojde to. Ponechaj v pristupe vsetky udaje tak ako mas ,len zmen port na 10001 a vytvor aj druhy pristup - opat rovnaky, len zmen port na 10000 a mas po probleme.
Inak - je to chyba CCcamu vseobecne - jeho autori sa totiz viac venuju zabezpeceniu proti kopirovaniu ,ako problemom so simulcryptom . :)

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“