2 HDD a SAmba
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
ltrejbal
- Mírně pokročilý

2 HDD a SAmba
Tak jsem nakonec pomoci ACC dosahl trvaleho spusteni Samby a mam pristupne adresare Movie, Music, Picture ... z disku pripojeneho na USB1. Udelal jsem ale pokus a na USB2 pripojil druhy disk. Na ten se z Azboxu v pohode dostanu a mohu z neho prehravat, ale jak dosahnu toho, abych i tento disk videl v cele siti? Chapu, ze bych to mohl si obelstit tim, ze treba slozku Movie namapuju scriptem na USB1 na celej disk a slozku Music na USB2 celej disk, ale nejde to nejak lepe?
AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
-
monkus
- V.I.P.

- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: 2 HDD a SAmba
nechapem kusok myslienkove pochody. zober si windows, pokym na jednotlive adresare nekliknes a nedas "share", tak ich v sieti nevidis. to iste plati tu, len sa neklika, ale treba zapisat do samba configuraku dalsie adresare.
dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
-
ltrejbal
- Mírně pokročilý

Sice nechapes me myslenkove pochody, ale jiz jsi mi castecne poradil a odpovedel. Ano to je zjevne cesta. Pokud bych vedel, kde a jak zapsat prislusne soubory v samba konfiguraku :-((
AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
-
ltrejbal
- Mírně pokročilý

No vida a dokonce jsem na to i diky tve rade prisel. Kouknul jsem se v DISK2/etc/start.d/S99_ACC odkud bere conf a zjistil, ze je to z DATA/dstar/samba/smb.conf tak jsem do nej pridal jednoduse:
[Pokus]
path = /DATA/usb2/sdb1
writeable = yes
browseable = yes
guest ok = yes
public = yes
a ihned vidim na PC druhy disk zastrceny v usb2 :-)))
Mas pravdu je to easy
[Pokus]
path = /DATA/usb2/sdb1
writeable = yes
browseable = yes
guest ok = yes
public = yes
a ihned vidim na PC druhy disk zastrceny v usb2 :-)))
Mas pravdu je to easy
-
monkus
- V.I.P.

- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- kacenkin
- Nováček

Já Vám oběma děkuji a dovolím si doplnit svůj poznatek, že USB 2 musí být doplněn o "public = yes" jinak to nejede, přestože u těch defaultních to není 
A ještě si dvolím postřeh amatéra, že adresář Samby, včetně souboru smb.conf se vytváří v adresáři DATA vždy znovu, po každém restartu, proto je třeba tam mnou upravený smb.conf na závěr skriptu překopírovat odněkud do toho /DATA/dstar/samba/ ...
A ještě si dvolím postřeh amatéra, že adresář Samby, včetně souboru smb.conf se vytváří v adresáři DATA vždy znovu, po každém restartu, proto je třeba tam mnou upravený smb.conf na závěr skriptu překopírovat odněkud do toho /DATA/dstar/samba/ ...
Kód: Vybrat vše
[global]
workgroup = WORKGROUP
server string = ACC
cups options = raw
log file = /DATA/dstar/samba/log/samba/%m.log
max log size = 50
dns proxy = no
encrypt passwords = yes
smb passwd file = /DATA/dstar/samba/smbpasswd
security = share
[USB 1]
path = /DATA/usb1/sda1
writeable = yes
browseable = yes
guest ok = yes
[recordfile]
path = /DATA/usb1/sda1/recordfile
writeable = yes
browseable = yes
guest ok = yes
[USB 2]
path = /DATA/usb2/sdb1
writeable = yes
browseable = yes
guest ok = yes
public = yesHDBOX 8000 + SAMSUNGF2 500GB ECO v TRANSCEND StoreJet 3,5+ 8GB Kingston,(fw5020),Skylink,TNK,UPC,8 parabol (12.5W,5W,4W,1W,5E,7E,9E,10E,13E,16E,19E,23E,28E,39E,42E,45E,53E,75E),Openbox 810,1xVantage, Dreambox a IllusionM2S a pod:)
-
ltrejbal
- Mírně pokročilý

Ano treba tak, ze pridam do DISK2/etc/start.d treba toto.
A samozrejme 755
A samozrejme 755
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.