ltrejbal píše: Aha. Jak rikam asi prepnu na EN menu protoze ja si precetl casovac a domnival jsem se, ze to slouzi na nastaveni automatickeho zapnuti a vypnuti pristroje. Takze jak to mas nastaveno a jak se provadi timeshifting? Jde to z DO nebo jen z menu?
nahrávání pořadů - neumím, nebo to nejde?
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
- Rapidos
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: nahrávání pořadů - neumím, nebo to nejde?
No fakt ze ten timeshift jede :) Ten nazev casovac me teda taky nenapadl. Ten spis vyznel jako nastaveni casu nahravani / prepnuti .. zkusim taky EN menu at se trosku zorientuju ..
AB IPBox 400s / AB IPBox 910 HD / Topfield TF7720 / Asus WL500gP / SkyStar HD / AZBox Premium HD + 1TB WD
-
ltrejbal
- Mírně pokročilý

No uz jsem tu svoji predchozi odpoved/dotaz zeditoval :-))) Je to pecka! Jen mam trochu pocit, ze to ma drobne mouchy v drobnem zasekavani, ale to se treba doladi nebo je to jen pocit ci shoda nahod.danmark píše:klasika nastavit časovač na které usb chceš a při potřebě zastavit program dát pauzu u nahrávání dole a nahrávání probíhá na pozadí.Opětovné zmačknutí pauzy nebo zrovna play spustí tv program tam kdes ho opustil. po dohonění reálného času by se měl záznam sám smazat
Jen trochu nerozumim tem nastavenim. K cemu je tam 8 casovacu? Co je cyklus, casova sluzba a cas?
AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
-
danmark
- Nováček

teď zas trochu nechápu já.timeshifting-časovač se aktivuje v malém menu.časovač ve velkém menu služí k zapnutí a vypnutí stroje třeba pro nahrávání pokud jsou pochybnosti že ve standby to nebude ono anebo se můžeš nechat budit reklamami tv nova
v daný čas nebo uspat mašinu když víš že u toho usneš atd.a víc jich tam je proto že třeba dvakrát denně a víco dní v týdnu je tento požadavek je to prostě vychytaná mašina a teprv bude kam se sere dreambox 8000 
Clarke.Tech ET9000 HD+Samsung LE46B651+1TB Samsung Spinpoint
-
ltrejbal
- Mírně pokročilý

Tak ted uz je to ready. Neni casovac jako casovac :-)))danmark píše:teď zas trochu nechápu já.timeshifting-časovač se aktivuje v malém menu.časovač ve velkém menu služí k zapnutí a vypnutí stroje třeba pro nahrávání pokud jsou pochybnosti že ve standby to nebude ono anebo se můžeš nechat budit reklamami tv novav daný čas nebo uspat mašinu když víš že u toho usneš atd.a víc jich tam je proto že třeba dvakrát denně a víco dní v týdnu je tento požadavek je to prostě vychytaná mašina a teprv bude kam se sere dreambox 8000
AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zaujimavy nazov pre Timeshift. Inak -preklad robili nasi chlapci , ze ? Ja som zmysluplny nazov ozaj nasiel len v configu - v menu pod Casovac som cosi podobne neocakaval. 
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
ltrejbal
- Mírně pokročilý

Jede bezvadne. Jedina drobna moucha je pri preskakovani kapitol, ktere nejak nejde. Zkousel jsem preskocit reklamy na Nove a jde to jen rychlym previjenim. Preskoceni sekci (nebo jak se rika tlacitku vedle previjeni) moc nefunguje.Rapidos píše:No fakt ze ten timeshift jede :) Ten nazev casovac me teda taky nenapadl. Ten spis vyznel jako nastaveni casu nahravani / prepnuti .. zkusim taky EN menu at se trosku zorientuju ..
ltrejbal píše: Aha. Jak rikam asi prepnu na EN menu protoze ja si precetl casovac a domnival jsem se, ze to slouzi na nastaveni automatickeho zapnuti a vypnuti pristroje. Takze jak to mas nastaveno a jak se provadi timeshifting? Jde to z DO nebo jen z menu?
-
robinek
- Mírně pokročilý

Tak původní problém s rozpadáváním obrazu a zvuku při nahrávání ve standby režimu je pryč - přetočil jsem anténu na Astru 23,5E a nahodil emulátor Mbox pro sdílení klíčů.
Naladil jsem paket Skylink a vše běží v pohodě. Bohužel až do doby kdy zapnu nahrávání.
Jakmile AZBOX nahrává tak se začnou programy zasekávat a po chvíli se sekne úplně a naskočí hláška ZAKÓDOVÁNO. Jakmile nahrávání vypnu tak je vše OK.
Používám:
AZBOX Elite - fw 0.9.1473 (zkoušeno i s 0.9.1387 - chová se stejně)
Mbox 0.4 BETA build 0023 rev.4
HDD Wester Digital MyBook 2 Essential Edition 1TB USB 2.0
V souboru mbox.cfg mám toto
Napadá někoho co je špatně .. co případně vyzkoušet ?
Jinou verzi Mbox nebo nějaký úplně jiný EMU který dokáže komunikovat s newcamd serverem ? Nebo něco změnit v nastavení Azboxu nebo Mboxu ?
Nebo je to problém FW a nejsem sám komu to dělá ?
Naladil jsem paket Skylink a vše běží v pohodě. Bohužel až do doby kdy zapnu nahrávání.
Jakmile AZBOX nahrává tak se začnou programy zasekávat a po chvíli se sekne úplně a naskočí hláška ZAKÓDOVÁNO. Jakmile nahrávání vypnu tak je vše OK.
Používám:
AZBOX Elite - fw 0.9.1473 (zkoušeno i s 0.9.1387 - chová se stejně)
Mbox 0.4 BETA build 0023 rev.4
HDD Wester Digital MyBook 2 Essential Edition 1TB USB 2.0
V souboru mbox.cfg mám toto
Kód: Vybrat vše
Q: { 300 }
W: { 0 }
P: { /tmp/pmt.tmp }
M: { 1 }
K: { /EMU/OpenXCAS/MboxCAS/ }
T: { /tmp/ }
L: { 1 }
U: { 1 }
C: { 192.168.1.170 7999 }
Z: { 12 } { 127.0.0.1 8000 }
B: { 0 }
D: { 0 }
A: { 0 }
Jinou verzi Mbox nebo nějaký úplně jiný EMU který dokáže komunikovat s newcamd serverem ? Nebo něco změnit v nastavení Azboxu nebo Mboxu ?
Nebo je to problém FW a nejsem sám komu to dělá ?
TV Samsung PS50A557 127cm • AzBox HD Elite • E2 RC12 • UPC 0,8°W • WD MyBook World Edition 1TB Eth • WD MyBook Essential 1TB USB2.0
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zo zdielanai som nikdy nahravanie neskusal. aspon si myslim. Vyckaj na novy soft a potom ries. Vsetky tie snahy o riesenie padnu vydanim noveho sw. Predchadzajuce riesenie je k nicomu a obycajne je chyba aj tak v sw.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
ltrejbal
- Mírně pokročilý

No nevim, ale problem s vypadky Skylink u mne nesouvisej s nahravanim. Proste obcas naskoci cerna obrazovka s ZAKODOVANO a nekdy samo nabehne a nekdy bohuzel je nutne vypnout zapnout. To je dost neprijemne. A to nemam zadne sdileni apod. jen MultiCAS.grantec píše:Zo zdielanai som nikdy nahravanie neskusal. aspon si myslim. Vyckaj na novy soft a potom ries. Vsetky tie snahy o riesenie padnu vydanim noveho sw. Predchadzajuce riesenie je k nicomu a obycajne je chyba aj tak v sw.
-
robinek
- Mírně pokročilý

Tak to mě zase kromě toho nahrávání jede Skylink stabilně.ltrejbal píše:No nevim, ale problem s vypadky Skylink u mne nesouvisej s nahravanim. Proste obcas naskoci cerna obrazovka s ZAKODOVANO a nekdy samo nabehne a nekdy bohuzel je nutne vypnout zapnout. To je dost neprijemne. A to nemam zadne sdileni apod. jen MultiCAS.grantec píše:Zo zdielanai som nikdy nahravanie neskusal. aspon si myslim. Vyckaj na novy soft a potom ries. Vsetky tie snahy o riesenie padnu vydanim noveho sw. Predchadzajuce riesenie je k nicomu a obycajne je chyba aj tak v sw.
TV Samsung PS50A557 127cm • AzBox HD Elite • E2 RC12 • UPC 0,8°W • WD MyBook World Edition 1TB Eth • WD MyBook Essential 1TB USB2.0
-
robinek
- Mírně pokročilý

Tak jsem si počkal na nový softgrantec píše:Zo zdielanai som nikdy nahravanie neskusal. aspon si myslim. Vyckaj na novy soft a potom ries. Vsetky tie snahy o riesenie padnu vydanim noveho sw. Predchadzajuce riesenie je k nicomu a obycajne je chyba aj tak v sw.
S MgCam to zatím zdá se funguje
viewtopic.php?f=159&t=3121&start=0
-
jc.jaroslav
- Mírně pokročilý

Testoval jsem nahrávání pořadů
HD programy - cca každou minutu se program na 1sec zasekne - je to zcela jistě nahráváním - při přehrávání se to seká stále na stejném místě (SD programy jsou v pořádku)
Funguje Vám nahrávání HD programů bez záseků?
Nahrávání sledovaného pořadu stisknu nahrávání a neumím posunout konec nahrávání - nejde nějak jednoduše nastavit, konec nahrávání rozdílný od EPG?
HD programy - cca každou minutu se program na 1sec zasekne - je to zcela jistě nahráváním - při přehrávání se to seká stále na stejném místě (SD programy jsou v pořádku)
Nahrávání sledovaného pořadu stisknu nahrávání a neumím posunout konec nahrávání - nejde nějak jednoduše nastavit, konec nahrávání rozdílný od EPG?
AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
-
robinek
- Mírně pokročilý

Měl jsem stejný problém .. vyřešil ho až MgCam viewtopic.php?f=159&t=3121jc.jaroslav píše:Testoval jsem nahrávání pořadů
Mě se teda sekaly i SD.
Zkoušel jsem Nova HD a Astra HD Promo a oboje v pohodě.
Nahrávání sledovaného programu je trošičku nedotažené ... zmáčkneš REC a pustíš nahrávání podle EPG. Pak zmáčkni znovu REC a máš k dispozici tlačítko EXTEND čímž můžeš nahrávání prodloužit.
-
jc.jaroslav
- Mírně pokročilý

Díky za radu s nahráváním.
Přešel jsem na mgcam a seká se stejně nova hd i astra HD (cca 1x za minutu se jakoby na 0,5 sec zastaví obraz, zvuk jede dál).
Disk máš připojen přes USB, nebo máš AZbox s interním diskem?
Přešel jsem na mgcam a seká se stejně nova hd i astra HD (cca 1x za minutu se jakoby na 0,5 sec zastaví obraz, zvuk jede dál).
AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
-
robinek
- Mírně pokročilý

Mám AzBox Elite a disk WD MyBook Essential 1TB USB 2.0.jc.jaroslav píše:Díky za radu s nahráváním.
Předpokládám, že máš poslední FW. Možná by nebylo od věci zkusit tovární nastavení a znovu přelít FW. Nebo ještě zkusit jiný disk jestli ti to nějak nezpomaluje.