Torrent client
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
formis
- Nováček

Re: Torrent client
Já to zkoušel s Chrome a šlapeto. Je mi uniká smysl tohoto programu. Když rozjedu ten torrent, musím mít puštěný počítač i Azbox. Můžu potom ten počítač vypnout a Azbox si to už pohlídá? Nenašel jsem v Azboxu nic, čím bych ten torrent ovládal.
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Jasně že si to AzBox pohlídá. Prostě si počítačem najdu filmy a hudbu co bych chtěl mít. Do AzBoxu pošlu odkazy a počítač vypnu. No a za týden se podívám jestli to mám v AzBoxu na disku. Stahuje to nezávisle, mohu se dívat na TV nebo dělat cokoliv jiného, nebo to vypnout do standby. Dokonce to mohu vypnout ze zásuvky, ono si to pamatuje a až přijde ke šťávě tak dotahá ten zbytek. Musím ale program znovu telnetem nahodit.formis píše:Já to zkoušel s Chrome a šlapeto. Je mi uniká smysl tohoto programu. Když rozjedu ten torrent, musím mít puštěný počítač i Azbox. Můžu potom ten počítač vypnout a Azbox si to už pohlídá? Nenašel jsem v Azboxu nic, čím bych ten torrent ovládal.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
bibibo
- Nováček

Ak nemáš prístup do internetu cez to PC, tak ho môžeš pokojne vypnúť. Ovláda sa cez web rozhranie a to tak, ža napr. do Mozilla Firefox zadáš http://IP adresu Azboxu:9091/transmission/web/. S Microsoft IE to nefunguje. Funguje to dobre akurát som si všimol, že keď mám spusteného torrent klienta, tak mi častejšie mrzne NEWCS.formis píše:Já to zkoušel s Chrome a šlapeto. Je mi uniká smysl tohoto programu. Když rozjedu ten torrent, musím mít puštěný počítač i Azbox. Můžu potom ten počítač vypnout a Azbox si to už pohlídá? Nenašel jsem v Azboxu nic, čím bych ten torrent ovládal.
AzBox HD Premium + 1TB HDD, AB IPBox 400 firmware Slon6 + 160 GB HDD, SG2100.
-
bibibo
- Nováček

Myslím, že to spúšťanie by išlo vyriešiť jednoduchým scriptom.visper píše:Jasně že si to AzBox pohlídá. Prostě si počítačem najdu filmy a hudbu co bych chtěl mít. Do AzBoxu pošlu odkazy a počítač vypnu. No a za týden se podívám jestli to mám v AzBoxu na disku. Stahuje to nezávisle, mohu se dívat na TV nebo dělat cokoliv jiného, nebo to vypnout do standby. Dokonce to mohu vypnout ze zásuvky, ono si to pamatuje a až přijde ke šťávě tak dotahá ten zbytek. Musím ale program znovu telnetem nahodit.formis píše:Já to zkoušel s Chrome a šlapeto. Je mi uniká smysl tohoto programu. Když rozjedu ten torrent, musím mít puštěný počítač i Azbox. Můžu potom ten počítač vypnout a Azbox si to už pohlídá? Nenašel jsem v Azboxu nic, čím bych ten torrent ovládal.
AzBox HD Premium + 1TB HDD, AB IPBox 400 firmware Slon6 + 160 GB HDD, SG2100.
- visper
- Odborník

Zkuste někdo vymyslet ten autostart script, já to ještě neumím. Ale chtělo by to potom mít možnost to nějak vypínat pokud možno bez počítače.
-
monkus
- V.I.P.

- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
staci si kusok prejst tymto forom, uz sa to tu riesilo, kde co ako zadat, aby fungovalo po nastartovani systemu.
dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
-
klidas
- Nováček

Dám k dobru historku, jak mi torrent klient "zlikvidoval" azbox
Klienta jsem bez problémů zprovoznil a začal sosat a sosat. Na druhý den se ale klient začal chovat podivně. Neustále to padalo, nebo to zamrzlo s hláškou veryfying data a nic. Do toho se přidaly problémy s ftp. Zásadně se snížila rychlost a ať jsem kopíroval cokoli, přeno po krátké době selhal. V menu nastavení jsem koukal na stav disku a takovej ten obrázek zaplněnosti disku tam nebyl, tak mě to trklo, připojil jsem disk k pc a ejhle 84kb volného místa
I to se stává ...
Klienta jsem bez problémů zprovoznil a začal sosat a sosat. Na druhý den se ale klient začal chovat podivně. Neustále to padalo, nebo to zamrzlo s hláškou veryfying data a nic. Do toho se přidaly problémy s ftp. Zásadně se snížila rychlost a ať jsem kopíroval cokoli, přeno po krátké době selhal. V menu nastavení jsem koukal na stav disku a takovej ten obrázek zaplněnosti disku tam nebyl, tak mě to trklo, připojil jsem disk k pc a ejhle 84kb volného místa
I to se stává ...
MAXIMUM E-85 Multifocus, 1W-28,2E, AZBOX HD Elite (fw 0.9.5303, OpenRSI 3.0), HDBOX 9100 (fw 1.10.13), Samsung UE40B6000.
-
monkus
- V.I.P.

- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
verifying data ...
ono to je tak, ze pokym sa torrent client neukonci korektne, pri starte klienta musi zverifikovat kazdy subor (realnym precitanim dat a matchnutim s destination filom). v pripade, ze mas torrent klientom stiahnutych 500gb, musi teda precitat 500gb. to trva relativne dlho, zatazuje sa box...
nehovoriac o seedovani ...
ono to je tak, ze pokym sa torrent client neukonci korektne, pri starte klienta musi zverifikovat kazdy subor (realnym precitanim dat a matchnutim s destination filom). v pripade, ze mas torrent klientom stiahnutych 500gb, musi teda precitat 500gb. to trva relativne dlho, zatazuje sa box...
nehovoriac o seedovani ...
dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
- St.
- Nováček

pokud by ti stacilo pres telnet, zjistis obsazeni :klidas píše:Dám k dobru historku, jak mi torrent klient "zlikvidoval" azbox![]()
Klienta jsem bez problémů zprovoznil a začal sosat a sosat. Na druhý den se ale klient začal chovat podivně. Neustále to padalo, nebo to zamrzlo s hláškou veryfying data a nic. Do toho se přidaly problémy s ftp. Zásadně se snížila rychlost a ať jsem kopíroval cokoli, přeno po krátké době selhal. V menu nastavení jsem koukal na stav disku a takovej ten obrázek zaplněnosti disku tam nebyl, tak mě to trklo, připojil jsem disk k pc a ejhle 84kb volného místa![]()
I to se stává ...
df -H
St.
DPD Panasonic 42PZ80E, AzBox Premium, 2.5" hdd Toshiba, Enigma2, CCcam, Skylink
-
JuliusLintner
- Nováček

Ahojte,
nainštaloval som podľa návodu, podľa výpisu procesov je to OK.
Neviem sa pripojiť z Chrome na ovladanie klienta (IP môjho AZboxu som dal správnu :) ).
Nenapadne Niekoho z Vás ešte niečo ?
Vopred vďaka za odpoveď.
Julo
nainštaloval som podľa návodu, podľa výpisu procesov je to OK.
Neviem sa pripojiť z Chrome na ovladanie klienta (IP môjho AZboxu som dal správnu :) ).
Nenapadne Niekoho z Vás ešte niečo ?
Vopred vďaka za odpoveď.
Julo
AZ Box Premium, 1TB HDD
- visper
- Odborník

Dej to i s těmi lomítky. http://192.168.1.35:9091/transmission/web/
-
JuliusLintner
- Nováček

:lol:
možno už nevidím, ale dávam ju takto:
http://192.168.1.200:9091/transmission/web/
a nič - stále mi Chrome píše "Ale nie! Zdá sa, že tento odkaz nefunguje."
Julo
možno už nevidím, ale dávam ju takto:
http://192.168.1.200:9091/transmission/web/
a nič - stále mi Chrome píše "Ale nie! Zdá sa, že tento odkaz nefunguje."
Julo
AZ Box Premium, 1TB HDD
- visper
- Odborník

Tak zkus cvičně nainstalovat Firefox, s tím to funguje zaručeně. Máš to nainstalované za 5 min. A nemusíš ho dát jako default browser, já ho mám jen k tomuto účelu a AzBox jsem mu dal jako domovskou stránku 
Ještě se podívej jestli router neblokuje http ve vnitřní síti.
Ještě se podívej jestli router neblokuje http ve vnitřní síti.
-
JuliusLintner
- Nováček

Na Firefoxe "404 Not found".
Router by nemal blokovať nič, idem bez problemov na AZbox vo vnutornej sieti, napr.: http://192.168.1.200:22.
Už som skúsil aj povoliť port 9091 na Windows firewale u seba a nič..
Nemôžu to byť nejaké parametre na torrent klientovi, alebo ten populárny atribút 755 na niektorom zo súborov?
Julo
Router by nemal blokovať nič, idem bez problemov na AZbox vo vnutornej sieti, napr.: http://192.168.1.200:22.
Už som skúsil aj povoliť port 9091 na Windows firewale u seba a nič..
Nemôžu to byť nejaké parametre na torrent klientovi, alebo ten populárny atribút 755 na niektorom zo súborov?
Julo
AZ Box Premium, 1TB HDD
- visper
- Odborník

Já jsem dal na všechny soubory v release/bin/ atributy 775. Ostatní jsem nechal jak byly. Co ti to napíše po spuštění?