NENÍ SIGNÁL vyřešeno

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: NENÍ SIGNÁL vyřešeno

Příspěvek od VTronik »

BextrH píše:Občas se mě stávalo že se obraz začal z ničeho nic trhat, nebo to začlo psát není signál. Nedávno jsem zjistil že to je taková hloupost. Dělá to mobil jak hledá signál. Nevim jestli to zachytává AZ nebo koaxiál, ale nejspíš to mám tím, že mě vede koaxiál přez celí barák +- 20m. Dyštak prosím někdo zkuste prozvánět mobil poblíž AZ jestli Vám to bude taky rušit. Měl jsem jiné satelitní přístroje, ale tento mě to ruší poprvé. Když telefonuju, musim jít min. 10m od AZ jinak blbne obraz.
To nebude AZBoxem. To bude špatná instalace koaxu, který se proto chová sám jako anténa. Vlivem nepřizpůsobení (není zachována vlnová impedance) nejsou proudy živou žílou a opletením v rovnováze, kabel proto sám vysílá a příjímá. Předně je vhodné použít kvalitní koax (nejlépe opletení s kovovou fólií) a správně fixovat proti "zlomení a pohybu" (dodržovat nejen poloměr ohybu, ale i pohyb průvěsu větrem). Dále všechny konektory musí být správně nainstalované, to znamená u stínění koaxu kontakt v co největší ploše (vf proudy putují pouze povrchem bez hlubšího vniku do kovu) a bez "vaklů". Žádný kontakt jen na několik drátků z opletení (omezení indukčnosti ve spoji) v konektoru!!! Zaměřil bych se tímto směrem.
Sám mám v provozu tři přijímače na délkách kabelů od 20-ti do 40-ti metrů a vedle na baráku BTS, která přímo vidí na parabolu. U paraboly navíc svou Wifi k sousedovi do netu. Mobil užívám bez omezení, mikrovlnku také. Žádné problémy s rušením nemám ani u jednoho přijímače.

AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

VTronik - :87: Naprosto přesně!

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Na koaxu se neoplatí šetřit. Každopádně s měděným středem (bacha někdy to ti sviňáci jen pomědí a je tom hliník - podívat se na řez drátem) a snínění mít pletené, nebo dvojité (tzn. měděné pletené + hlinikový alobal). Ta invetice navíc stojí za to.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
BextrH
Mazák
Mazák
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Tak už jsem to vyřešil. Před AZ BOXEM mám připojený HUMAX v ložnici. Kvůli úspoře elektřiny mám u každé TV, v ložnici a obýváku hlavní vypínač. Zjistil jsem, že když vypnu Humax, omezí se tak průchod signálu k AZ BOXU. Je to dostatečné, ale zároveň choulostivé na toto rušení. Po zapnutí Humaxu už telefon nerušil, pouze když jsem dal telefon k šroubení koaxiálu u AZ tak to trochu blblo. Na vyřešení tohoto problému by stačilo mít Humax stále ve Standby, nebo použít rozdvojku koaxu, ale nevim jak by to v realitě fungovalo, dva přijímače slučovač --- jeden motor. Nemám s tím zkušenost. Nyní to mám zapojené za sebou na motor.

Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Tak to je jasné, přístroj musí být pod napětím aby byl průchozí.
Shibal, vítej mezi "žlutejma". :106:

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování

Příspěvek od Thomik1 »

Takovej Twin Lnb není k zahození :55: Přidej kabel a je to.

Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Zapomněl jsi na motor.

Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Ja by som to vyriešil nekompromisne - ďaľší kábel+ďaľší motor+ďaľšiu anténu+ďaľší singel :)

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Vždy se používá pouze jeden přístroj. Buď v ložnici, nebo v obýváku, takže by to bylo zbytečně drahé řešení tak 1500Kč navíc. Takže by ten slučovač vyhovoval lépe. Ale nevim co by dělal motor, kdyby dostal dva příkazi najednou +dvakrát napájení. Na to bude nějaký spešl svič. Jinak taky by se to dalo řešit tak že ložnice není na koukání na televizi. :D

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Rozdvojka ? Neblázni - tento termín k tomuto príjmu ani nepatrí..a toto Tvoje riešenie si tiež koleduje o prúser

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Proč myslíš, od toho na těch přístrojích ten vstup a výstup je, aby se nechalo připojit další zařízení.

Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování

Příspěvek od Thomik1 »

Jen mě překvapuje že ses zatím nechtěl dívat na obou současně.
Můj případ Aztko ovládá motor a další je přímo na twin. Já koukám na co chci a v pokoji taky ,ale samozřejmě s jedné družice to je jasné. Hold v paneláku nemám kde přidat další a toroidku by mi určitě ukradli bydlím v přízemí :46:

Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

AZ mám v obyváku, kde mám koutek s PC. Na sledování a zároveň hračku, pokud nedávaj nějakou kravinu co ta moje sleduje. To pak text NENÍ SIGNÁL nebo ZAKODOVÁNO musim rychle řešit. Mám gitalku, tak jsem k tomu koupil levně humax bez emu za pár kaček. Takže koukáme v obyváku, pak jdem do ložnice a Humax z digi přetočí na CS link. Humax zde je nadřazený AZ protože je blíž k motoru. Jen až nepůjde Digi, tak budu muset koupit, asi Arivu nebo ještě jednu kartu. Lan mám všude stejně jako koax, když jsem dělal elektriku, myslel jsem na všechno.

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

visper píše: Shibal, vítej mezi "žlutejma". :106:
Modrá nebyla taky špatná, jak zpívá Hejma "modrá je dobrá". Ale když už jsem prý tím "přínosem" :21:
Takže, "marsime" díky - vážím si toho. :115:

:89: Není zač. :89: marsim21

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

podobne aj ja, dik.

ale ja som sa vyjadril uz "na chate" :D

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“