To nebude AZBoxem. To bude špatná instalace koaxu, který se proto chová sám jako anténa. Vlivem nepřizpůsobení (není zachována vlnová impedance) nejsou proudy živou žílou a opletením v rovnováze, kabel proto sám vysílá a příjímá. Předně je vhodné použít kvalitní koax (nejlépe opletení s kovovou fólií) a správně fixovat proti "zlomení a pohybu" (dodržovat nejen poloměr ohybu, ale i pohyb průvěsu větrem). Dále všechny konektory musí být správně nainstalované, to znamená u stínění koaxu kontakt v co největší ploše (vf proudy putují pouze povrchem bez hlubšího vniku do kovu) a bez "vaklů". Žádný kontakt jen na několik drátků z opletení (omezení indukčnosti ve spoji) v konektoru!!! Zaměřil bych se tímto směrem.BextrH píše:Občas se mě stávalo že se obraz začal z ničeho nic trhat, nebo to začlo psát není signál. Nedávno jsem zjistil že to je taková hloupost. Dělá to mobil jak hledá signál. Nevim jestli to zachytává AZ nebo koaxiál, ale nejspíš to mám tím, že mě vede koaxiál přez celí barák +- 20m. Dyštak prosím někdo zkuste prozvánět mobil poblíž AZ jestli Vám to bude taky rušit. Měl jsem jiné satelitní přístroje, ale tento mě to ruší poprvé. Když telefonuju, musim jít min. 10m od AZ jinak blbne obraz.
Sám mám v provozu tři přijímače na délkách kabelů od 20-ti do 40-ti metrů a vedle na baráku BTS, která přímo vidí na parabolu. U paraboly navíc svou Wifi k sousedovi do netu. Mobil užívám bez omezení, mikrovlnku také. Žádné problémy s rušením nemám ani u jednoho přijímače.